Tid för vila

Just nu ligger jag i skidvila. Söndag var en planerad vilodag eftersom jag var på fest och faktiskt drack i lördags! Det var jobbigt att inte få fara ut och åka i söndags då det var sådant toppenfint väder!


Igår blev också till en vilodag då jag hade fått en massagetid direkt efter jobbet. Hon masserade ut några knutar och tryckte lös några upphakningar. Det är bra att gå till en massör ibland, för även fast man inte känner att man har ont så hittar dom saker som borde rättas till. Hon hittade två eller tre ställen längs ryggraden där det gjorde jätteont då hon klämde där. Så tryckte hon till ryggen och vips var det borta! Så det var välbehövligt!


Idag fyller världens bästa mamma år så efter jobb blev det kalas i Vidsel. Hade funderingar kring om jag skulle fara ut och åka nu ikväll eller inte, men efter att ha ätit en semla för mycket så mår jag inte bäst just nu. Det blir alltså vila idag också. Men jag intalar mig att kroppen behöver några dagars sammanhängande vila. För då är kroppen redo för massa skidåkning i helgen i stället!

Imorgon hoppas jag hinna ta mig ut, om inte innan så efter jobbet. Men då får det bli en snabb tur eftersom lyset släcks 22:30.

Årets första

Och största semlan intogs igår! Gott och efterlängtat! Och mastigt till tusen! Måste nog baka lite semlor snart tror, eller semmelmuffins. Lite enklare.
Snabba vesslan

För någon vecka sen drog brorsan elljusspåret på en hyfsat bra tid.
Förra veckan gjorde svägerskan en riktigt bra tid på samma sträcka!
Igår gjorde jag den bästa tiden! Med en liten felåkning dessutom men jag ska inte skryta!


Bra glid, bra fäste och en trött men lycklig Lotta efteråt!

The Impossible

Har ikväll varit hos Linda och Tomas. Jag och Linda spelade först ett parti Skip-Bo (som jag för övrigt vann, 1-1 står det nu) innan vi bänkade oss i soffan alla tre för att se en film. Vi visste inte riktigt vad vi skulle se men så kom jag på att jag sparat en lista med några filmer som en bloggerska tipsade om. Valet föll på The Impossiple.


"Maria, Henry och deras tre söner är på semester i Thailand. När familjen njuter vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg, som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen. Filmen visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälper och stöttar varandra, för att överleva tillsammans."

En helt otroligt, skrämmande, fantastisk och rörande berättelse! Och riktigt välgjord! Verkligen ett måste! Så har ni inte sett den ännu, gör det! Så snart som möjligt! Ni kommer ångra er annars.

Valladrottningen

Glömde ta kort på mitt fina vallaställ. Åkte till Vidsel efter jobbet idag så då passade jag på att utnyttja garaget att skita ner i. Är inte kul att glidvalla i lägenheten med allt bos (pitemål för skräp) som blir.
Vallastället bestod i dom två saker i hela garaget jag kunde använda, två stolar varav en på hjul! Inte det mest optimala men jag lyckades! Belagen är då inte vita längre och jag har bytt ut tejpen. Den hade verkligen nötts bort på kanterna, främst baktill. Så det ska bli intressant att se imorgon om det blir någon skillnad i både fäste och glid.

Samlar mil

Jag åker och åker. Och så åker jag lite till. Dagens tur blev den längsta, inte i tid men i sträcka! Glatt överraskande var det att se hur snabbt jag hade åkt, då det inte alls kändes som att det gick så snabbt. Har fortfarande inte glidvallat om skidorna, något jag borde ha gjort för länge sen. Men kanske i morgon eller på måndag. Annars får jag nog lämna in dom så det faktiskt blir gjort! Och så börja använda en sorts glidvalla jag skulle få låna av Christian. Man stryker på den inför varje tur typ. Låter rätt praktiskt!


9 pass på dessa två veckor som året varat har blivit 13 mil! Om man jämför med decembers futtiga 7 mil så är det ju helt fantastiskt bra! Blir intressant att se vad övriga två veckor kan komma att resulteras i!

Vilse på Ormberget

Det är inte lätt att vara byfåne när man kommer till en storstad. På Kanis finns det praktiskt taget bara ett enda spår, så det är svårt att åka fel. På Ormberget finns det enligt skidspår.se 18(!!!) olika spår.
På ett sätt var det bra skyltat, det var skyltar som visade spårlängd, vilken färg det spåret hade och vilken position man just då befann sig i. Så vill man följa spåret som jag följde, det rosa som var 7km, var det inga problem.

Jag startade en knapp kilometer från där Christian bor på Hertsön, det finns ett spår som går från Hertsön via Lerbäcken och till Ormberget. Så långt var allt frid och fröjd. När jag kom fram till övriga spår åkte jag nog först i fel åkriktning ett par hundra meter, men så hittade jag ett spår med rätt åkriktning. Det visade sig vara Rosa 7km spåret. Ja, men det blir ju perfekt tänkte jag. 2,2km från Hertsön, 7km på rosa spåret och sen 2,2km tillbaka till Hertsön.
Åkte på, kom fram till stadion och åkte vidare. När jag nästan (tror jag) hade åkt de 7km började jag försöka hitta Hertsöspåret igen. Åh, där finns ett rött 2,2km spår! Det följer jag! Åkte men var rätt snabbt tillbaka på stadion igen. Fortsatte en bit innan jag försökte googla fram en karta på skidspåren. På skidspår-appen skulle Hertsöspåret va svart/lila. Men det fanns inga sånna spårbeteckningar! Hujedamig! Åkte en bit till och hittade ett spår som kunde ha lett mig rätt. Lyckligtvis kom det en man i spåret som jag frågade. Så det var bara att vända och fortsätta åka en bit till därifrån jag kom. Då skulle det komma ett korsande spår och ett som ledde till höger, någon typ av trevägskorsning fast för skidspår. Där vek jag av och 10 m in på spåret satt en skylt där det stod Hertsöslingan 2,2km. Äntligen! Så åkte den och kom slutligen fram till bilen. Tack för det!
Så det jag menar med delvis bra skyltat är att ska du följa spåren som går runt Ormberget är det bra skyltat. Men att det inte finns vettiga kartor med färgmarkerade spår tycker jag är dåligt! Och att det inte satt en skylt där det stod att skulle man mot Hertsön skulle man ta höger här tycker jag också var dåligt. Tror jag hade åkt förbi den där korsningen en sväng i mitt förvirrade tillstånd, men då det inte fanns en skylt som visade vägen visste jag ju inte att jag skulle vika av just där.

Nåja, övning ger färdighet och nästa gång hoppas jag hitta tillbaka! Hade jag parkerat bilen på stadion hade det ju inte varit några problem alls att hitta, dit leder ju som alla spår. Men att köra flera kilometrar i onödan är ju onödigt. Nä, får ge det en chans till! Då satsar jag på det gröna 10km spåret!

Födelsedag

Igår var ingen vanlig dag för det var min fina gubbes födelsedag! Hurra hurra!


Det firades med hans familj, några polers och en jättebrösttårta! God men mastig! Fylld med jordgubbar, blåbär, marsankräm, chokladmousse och grädde. Lägg märke till piercingen! 
Hårt dagsverke

Fick sovmorgon till nästan 9 imorse. Men då somnade jag först vid 1 inatt. Frukost innan jag och mamma begav oss upp till mormor. Dagens projekt var att skotta av taket till altan och hallen. Det klarade jag av själv på en dryg timme! Sedan var det bara att skotta det lilla fjun från backen som hade kommit. Lättlunch innan vi åkte hem.

Värma upp kropp inifrån med hjälp av varm choklad och utifrån med hjälp av varma frökuddar. Sedan bar det av ut i skidspåret. Det gick inte speciellt snabbt, men så fick jag "ploga" spåren själv då det var någon cm nysnö. For iväg på det långa spåret här i Vidsel och där finns inget lyse. Tur man hade pannlampa! Och Helge Skoogs röst i öronen genom en bra bok!

Sen efter dusch och middag hälsade vi på farmor. Lyckades undvika fika hos båda gamlingarna, 1-0 till mig! Sparar mig till imorgon då det förhoppningsvis blir tårta!

Vecka 1

Ja, så var första veckan på "nya livet" avklarat. I onsdags (eller var det i torsdags) var jag så sjukt sugen på godis och gotta, men jag stod emot. Hemma i soffan tuggade jag Läkerol i stället för godis och då gick suget över efter några stycken. Woho! Sen i lördags hade vi myskväll med pizza till middag. Vi hade köpt chips och ostkrokar att smaska på, men påsarna förblev kvar i skafferiet. Åt choklad i stället (man kan inte ha mys utan choklad!), lite drygt en halv stor kaka. Sen har jag ätit en clementin efter varenda måltid, det har varit gott!

Så måste ändå recensera första veckan som bra! Denna andra vecka kommer nog bjuda på en tårtbit eller två, har jobbarhelg och behöver alltså inte helgmysa-äta något. Inte för att man behöver det när man är ledig heller, men det hör som till!

Fyndat träningsgrejer

Vi var iväg till Storheden idag för att göra lite ärenden. Då vi var in på XXL hade dom kampanjpris på 2XU tights, endast 599:-! Var grymt sugen att köpa ett par men fanns bara i svart och silver och det var jag inte så sugen på. Så det fick vara. Köpte i stället två energigeléer för mina långpass på skidor, ett par tunnare ullstrumpor att ha till vardags (i stället för mina "gummi"strumpor som mamma säger, vilket är vanliga bomullsstrumpor) och värmekuddar att ha i pjäxorna vid längre och kallare skidturer.


Sedan var vi in på Stadium Outlet, jag hade tänkt titta på en väst. Ut kommer jag i stället med ett par lila 2XU tights! Där kostade dom endast 499:-! Kunde inte låta bli, älskar lila! Och när ordpriset ligger på 1300:- så är det ju som hittat!

Imorgon blir det nog en sväng på Team Sportia, få se om jag hittar en väst där.

Skidor på hög höjd

Det blir mycket skriv om skidor nu, men det är mest det jag gör just nu. Åker skidor.
Igår var det dags för ett långpass. Då dom hade dragit upp hela spåret nu så drog jag iväg på det, uppför hela Kanisberget! En stigning på ca 120m!! Det tog på krafterna kan jag lova!


Skrapade ihop 2 mil! Tog 2h 40min och jag var rätt mör efter det.
Men tokig som man är så följde jag brorsan och simmade 2,5h efter jag hade åkt klart! Blev bara 750m för efter det var mina axlar helt slut.Lite snabbare

Dagens skidpass gick snäppet snabbare än måndagens. Förra passet hade jag en snitthastighet på drygt 7min/km. Idag låg jag under 6:30min/km! Beror kanske på det otroligt goda fästet jag hade idag! Det gick lite trögt ibland, så trögt att jag faktiskt satte mig på rumpan en gång. Men tar det tvärstopp så gör det. Nåja, 19km till samlingen. Bara att pinna på!
Nytt år, nya vanor

Ett tag åtminstone. Ska försöka vara duktig i 8 veckor, fram tills Vasaloppet är avklarat. Sen kan jag få käka fritt en vecka eller så innan nya tag inför Värternrundan ska tas.

Nä, men jag har levt så skräpigt nu att det är hemskt. Har fortfarande tänkt unna mig saker, men har satt ett max på 2 gånger i veckan. Och första veckan hade jag tänkt hålla mig borta från allt vad socker heter. En liten detox.
Blir även att börja göra lite storkok igen, är ju som väldigt smidigt att ha färdiga middagar i frysen. Speciellt nu när jag jobbar mer och måste börja träna långa pass. Tiden finns inte till att laga mat varje dag och att äta en Gorbys till middag efter ett jobbigt skidpass är inte optimalt på något vis.
Kommer inte bry mig så hårt om att det ska vara fettsnålt,eller kalorisnålt, vill jag käka plättar med sylt (och grädde) så gör jag det. Det blir vanlig hederlig svensk husman här. Och då ingår plättar, gräddsåser och hamburgare som maträtter!


Blev ett litet lagom träningspass idag. 130 minuter, 18km och -15 friska grader senare såg jag ut som snömannen. I supersnabba glajjor!

Mysig helg i Kåbban

I fredags kväll åkte jag och Christian upp till Kåbdalis för en mysig helg tillsammans. Bara mysa och samla krafter!


I lördags åkte vi i backen några timmar på dagen. Sen blev det bastu, tacos och tv-tittande.
Idag vaknade vi först 11:30!! Galet vad länge vi (eller jag åtminstone) sov! Vet inte sist jag var i närheten av det ens! Men som mamma sa, det behövdes antagligen.
Åt "frukost" innan vi packade ihop och for. "Lunch" i Vidsel och sen vidare till Älvsbyn. Och när han åkte hem till Luleå for jag ut i skidspåret.

En riktigt mysig helg som, som vanligt, går på tok för fort! 

Nytt år!

Det nya året firades in i Luleå med den här snygging och hans kompisar!


Alla säger alltid att det nya året kommer bli deras år, men jag kan lova er att 2015 kommer verkligen att bli mitt år!
2015 kommer bli det året då jag utmanade mig själv till max!
2015 kommer bli det året då jag gjorde En Svensk Klassiker!
2015 kommer helt klart att bli ett minnesrikt år!

Matbloggstoppen
RSS 2.0