Vätternrundan 2015

Klockan ringde 00:20. Dags att stiga upp för någon form av "frukost", sista packningen, fästa cyklarna på biltaket och bege sig in till Motala. Var framme kl 2 där våra lagkamrater bodde för att få tag i vårat paket. Vi höll på i en dryg timme med att fästa saker på cyklarna, fylla cykelväskor med energi och klä oss rätt. Medan mamma och pappa körde till starten för att hinna parkera och ta sig till målområdet cyklade vi dit. Precis då vi kom till starten kom mamma och pappa också. Vi hann ta den obligatoriska gruppbilden, äta en banan och få lyckokramar. Sedan var det bara snabbt att ställa sig i startfållan och 03:48 gick startskottet!
 
10 min innan start.
 
Minuten innan start.
 
And off we go!
 
Vilken känsla alltså att cykla iväg bland så många cyklister! Adrenalinet flödar, man känner sig på topp och man vet absolut inte alls vad man har framför sig! Så spännande!
 
Vi cyklar i alla fall på, försöker smälta alla intryck från starten och det går bara fint för oss. Solen är på väg upp och sen händer det något efter 15 km. AL råkar köra in i Zaras bakdäck och kraschlandar! Som tur var valde hon rätt sida att falla på, dikessidan, så hon klarade sig lindrigt undan med skrubbsår på knä och arm och lite trasiga kläder. Även Zara klarar sig undan helt och håller sig på banan. Det hade kunna slutat så illa! Bara en kilometer innan eller så cyklade vi förbi en ambulans som precis höll på att lyfta in en skadad cyklist i ambulansen. Och en knapp kilometer efter ALs krasch låg det flera vattenflaskor på backen, huller om buller över hela vägbanan! Fattar inte vad som hänt där men där hade vi också en enorm tur att ingen cyklade på någon flaska, för det var inte bara en! Tackar gudarna för att vi slapp fler krascher!
Resterande kilometrar fram till Ödeshög gick smärtfritt. Nästan två timmar efter start anlände vi i Ödeshög, första depån, då hade vi cyklat 47 km, vilket även var den längsta sträckan. Där stod mamma och pappa och hejade på oss och frågade hur det gick. Vi fyllde på vätska och energi och besökte bajamajorna. Och smörjde ringblomssalva mellan benen för att undvika skav. Det gjordes vid nästan alla stopp kan jag säga! Och tur var väl det, för en i sällskapet gjorde inte det och fick lida dagarna efteråt!
 
 
Energiintag i Ödeshög.
 
Till nästa depå i Ölmstad var det 36 km och dit tog det ca 1:40. Kändes som att vi höll ett högre tempo och jag var lite rädd att jag skulle hinna ta ut mig innan dom berömda backarna efter Jönköping. Men kroppen kändes fortfarande bra, började kännas lite i knäna och axlarna men energin var hög! Vi hamnade i en jättetsor klunga som var bildad av flera mindre klungor, så det är inte konstigt om det gick lite fortare då. Dels försöker man ju hålla uppe tempot samtidigt som det går så mycket lättare att cykla då luftmotståndet blir lika med noll. En härlig känsla, att cykla så många tillsammans, men det gör en extra uppmärksam, för kraschar en så kraschar alla. Men något sådant tråkigt slapp vi ju!
 
Då var det bara sista biten kvar ner till Jönköping då, första depån som serverar mat (köttbullar och mos) och där man vänder och börjar cykla på Vätterns vänstra sida. 19 km att cykla, tog väl ca 1 timme skulle jag tro. Var en del uppförsbackar innan Jönköping, hade det inte varit så mycket träd i vägen hade man haft en helt otrolig utsikt över Vättern! Så vackert i morgonsolen!
Strax innan Jönköping är det en liten ort som heter Kaxholmen och jag kan lova att där var det inte kul att cykla igenom. Kullerstensgator! Hur tusan kan man lägga ett cykellopp genom en by med kullersten!? Och det var rätt så långt att cykla dessutom och man vågade inte cykla på så fort då man är rädd om cykeln. Dessutom var det riktigt obehagligt för hela kroppen och främst händerna av allt skumpande. Men en rolig sak var att där i en uppförsbacke innan Jönköping så hör jag helt plötsligt en skånsk röst som hejar på mig, det var ju bästa Coach T! Vi hann tyvärr inte träffas nå innan men jag hade sagt till han att hålla utkik efter röda cykeltröjor med Nybyns IK på och nog tusan lyckades han se oss då hans klunga cyklade förbi.
Ner till Jönköping gick det sen fort efter alla uppförsbackar, cykeldatorn slog nytt rekord och vi var uppe i 55,3 km/h!
Väl i Jönköping blev det dags för köttbullar och mos och klä av sig. Trots att klockan bara var 9 på morgonen så var solen varm och det blåste nästan ingenting, så det blev kortärmat och shorts därifrån. Kroppen kändes rätt så bra fortfarande, vi hade ju ändå avverkat en tredjedel av loppet men var fortfarande lite rädd över att vi cyklade för fort och tappa energi och ork är inte roligt. Ömma armbågar, pigga ben och axlarna ändå helt okej. Så var det bara att smörja in underredet och hoppa på blåa hingsten igen. 20 mil to go!
 
Så kom då dom beryktade backarna efter Jönköping. Dom var många, om dom någonsin slutade eller bara en lång vet jag inte, men dom fanns där. Inte jättebranta kanske men så pass att man höll tillbaka lite för att inte ta ut sig helt. Och det var även här vi började splittras. Någon drog iväg medan några väntade på den som låg sist. Så hann vi inte mer än återsamlas så hade vi splittras igen. Tillslut bestämde vi att dela på oss, Zara, AL och Lars fick sticka iväg medan jag och AG tog det lugnt och ville spara på krafterna i backarna, dessutom är vi inte lika starka backcyklare som dom andra tre verkar vara. Men alla har vi olika styrkor och svagheter. Men vi cyklade vidare och efter 31 km nådde vi så Fagerhult. Cykeldatorn visade då på 29 grader, helt otroligt härligt alltså! Och ingen motvind! Knappt någon vind alls!
 
 
Sträckan mellan Fagerhult och Hjo var en fröjd att cykla, nästan helt plant hela vägen! Man kunde riktigt njuta av vädret och en härlig cykeltur på 38km! Kroppen kändes bra, däremot började jag få ont i händerna och var rädd för skavsår, så vantarna åkte av. Precis då vi kom till depån i Hjo mötte vi våra kompisar, vi kom och dom skulle precis fara. Dom såg så himla stressade ut så det var inte klokt! vi däremot tog det rätt lugnt i Hjo, stannade i 1,5h tror jag. Kanske i längsta laget men det kanske var behövligt? AG tog av sig skorna och traskade barfota för att vila fotknölarna lite. Vi gick bort till sjukvårdstältet där dom försökte plåstra om mina händer, det gick inte så bra men det var ändå bättre än ingenting. Så tog vi oss lite massage också, AG hann få en fullkroppsmassage medan jag nöjde mig med axlar/rygg och kring knäna. Surrade med andra cyklister som tog en liten paus i massagetältet, riktigt trevligt faktiskt! När vi var klara där så gick vi och åt lasagne och sedan var det bara på med skorna och cykla iväg.
 
Styrkt av mat och massage hade man ju hoppats på en lika härlig tur till nästa depå som sträckan till Hjo hade varit. Men riktigt så tur hade vi inte. Bara ca 2 km efter Hjo fick jag punktering, så det var bara att svänga av på en parkeringsficka. Jag som hade planerat så bra i huvudet att skulle detta ske så skulle ju Lars vara där som en händig karl och byta slang och pumpa. Men han var flera mil bort och där stod jag som aldrog har bytt en slang i hela mitt liv! Men jag och AG hjälptes åt och det gick ju hur bra och enkelt som helst att få ut den gamla och in med den nya. När AG upptäckte att jag bara hade handpump med mig så skulle vi använda hennes kolsyrepatron så skulle däcket va pumpat på några sekunder. Först råkade hon få igång den då hon höll på skruva ihop den och sedan ville den inte ge ifrån sig nå mer luft. Jahapp, då var det bara att börja pumpa för hand då. Vi byter av varandra och när jag fått in 5kg luft (man vill ha runt 7) så tar AG över. Och bryter av pumpen! All dyrbar lyft försvinner ur däcket och så står vi där med opumpad slang och ingenting att pumpa med! Då vi ändå stått där i 10-15 minuter utan en skymt av någon följebil betsämmer vi för att försöka ringa efter en. Ringer ett nummer till Vätternrundan, men tjejen där sa att dom inte hade några nummer till dom i följebilarna, men att vi kunde få numret till han som är chef för depåerna. AG knapprar in det numret i hennes telefon och så ringer hon. Tydligen går det inte att få tag i någon bil bara sådär, utan det är bara att vänta, dom kör ju mellan depåerna. Lyckligtvis så kommer det en bil strax efter och undrar om vi väntat länge. När vi svarade ca 20 minuter drog dom en lättnadens suck. Tydligen hade dom haft mycket att göra närmare nästa depå och knappt hunnit köra nära Hjo. Så vi hade nog en himla tur där. Dom hade i alla fall en fotpump, som dom för övrigt inte visste hur man satte fast i ventilen. Så jag kopplade fast den och beordrade killen att pumpa tills jag sa stopp. 7kg luft senare och ihoppackning av all packning som låg spridd runt hela cykeln (slangen låg ju såklart längst ner i sadelväskan med hundra snickers, tejper och handskar ovanpå) kunde vi fortsätta får cykling.
 
 
 
En trasig pump.
 
Cyklingen till Karlsborg var rätt enkel, 33 km, flackt och fortfarande fint väder. Började få lite känningar i höger vad, så väl i Karlsborg så knaprade jag i mig dubbla kramplösande tabletter. Nu hade vi även cyklat två tredjedelar av sträckan, hela 204 km avverkade! Kroppen kändes bra bortsett från vaden och här satsade vi på en måltid kl 19:30 cirka.
 
Sträckan mellan Karlsborg och Boviken (19 km) var mer kuperad än vad som sista milen varit. Lite uppförs och så lite nerförs, men det har gått bra. AG knaprar saltgurka och dricker kaffe medan jag dricker blåbärssoppa. Kroppen känns fortfarande bra, det känns lite konstigt att man ändå är så pass pigg efter 225 km cykling. Klart det börjar ta ut sin rätt, man är inte lika pigg och alert som då man startade men för att ha cyklat så långt känner man sig bra.
 
Någonstans mellan Boviken och Hammarsundet började det. Det onda. Mellan benen. Med 5-6 mil kvar känns det inte sådär jättepositivt, men är samtidigt glad att jag klarat mig så långt utan att få ont. Börjar stå och tarmpa i uppförsbackarna. Vi ser en jättelång uppförsbacke och hinner tänka att fy fasiken, men så helt plötsligt ska vi vika av från den vägen och in på en annan, mindre väg. Halleluja, vi slapp monsterbacken! Kämpar oss fram till Hammarsundet. 257 km cyklade och bara 43 kvar, piece of cake va?! Smörjer AGs kedja, äter bulle, pratar lite snabbt med tre herrar innan obligatoriskt toabesök och iväg igen.
 
Vi trodde vi var förskonade från monsterbacken, men så kommer det en efter denna vägen också. Backen höll aldrig på ta slut och jag stod upp hela vägen upp. Jag som praktiskt taget aldrig står och cyklar var tvungen att göra det nu, både för orken och för det onda där nere. Två stycken cyklister som jag cyklar förbi går uppför backen med cykeln, dom är så trötta att dom inte orkar cykla upp. Men väl uppe så dröjer det inte länge innan vi cyklar över Stora Hammarsundsbron, en väldigt hög bro. Medan AG helst cyklar mitt på vägen och har tunnelseende försöker jag insupa utsikten och tittar mig vilt omkring!
Efter bara 17 km (som dock kändes längre) så var vi framme i Medevi, sista depån innan Motala och målet. Precis innan vi rullar in i depån börjar det skvätta och det blir dags att ta på sig jackan igen. Klockan är nu drygt 19:00. Att hinna i mål innan 19:30 kommer inte att ske, men nu vet vi ju att vi kommer att klara det. Står under tälttaket och dricker energidryck och äter en snickers. Det märks att det är kväll och det är inte så många cyklister ute på vägen längre. För några mil sen började Sub 9-grupperna att susa förbi, dom som startade vid 12-13-tiden på dagen, dom som har en motorcyklist framför sig som banar väg för dom. Det är en upplevelse att höra hur dom kommer, som ett väsande och susande ljud. Så kommer dom i rätt stor klungor och lika fort som man såg dom så är dom förbi och borta.
 
 
Då var det dom sista 26 km kvar. På något sätt fick man ny energi, adrenalinet började sakta men säkert pumpa upp och jag kände mig kraftfull igen! Jag håller flera gånger på att börja gråta då jag tänker på att jag kommer att fixa det, om en timme är jag i mål.
Sträckan var lite läskig att cykla för vägen var smalare än vanligt och blev bara smalare och smalare. Tillslut kändes det som att man cyklade på en gångväg mitt i skogen. Extra spännande blev det när Sub-grupperna svishade förbi.
Vi kommer så småningom ut på stora vägen, kan nog ha varit en E-väg. Den är avdelad så en fil är till för cyklister och en för bilar, känns skönt att det är många funktionärer ute och kan stoppa upp lite bilar också. Regnet skvätter litegrann men inte så farligt. Så får vi tillslut svänga av storvägen och nu vet man, nu är det nära. Nu är det bara några kilometer kvar. Vi börjar cykla lite fortare. Så når vi rondellen i utkanten av stan och snart så är det bara sista kilometern kvar. Vi hejar på varandra jag och AG, vi drar upp tempot rätt rejält och cyklar sida vid sida. När vi drar på det sista börjar tårarna komma och målrakan är som en dimma. Så glider vi i mål!
 
Jag gjorde det!
 
Äntligen i mål!
 
Jag tror man kan se lyckan i mig!
 
Vi har nu tagit oss tillbaka till där vi startade, i Motala. Cirkeln är sluten. Vi gjorde det! Vi har inte bara cyklat 300 km runt den lilla plaskdammen Vättern utan vi har även gjort En Svensk Klassiker! Det som började som en knäppt påhitt för snart två år sen är nu över och förbi. Jag gråter. Av lycka och glädje men kanske mest av stolthet. Och beslutsamhet. Jag bestämde mig för att jag skulle klara det och det gjorde jag. Vätternrundan är det lopp jag har gruvat mig för i ett års tid och helt plötligt har jag gjort det utan större svårigheter! Jag fortsätter gråta, jag hör och ser mamma, pappa och Zara som står vid målfållan och hejar på mig. Jag och AG kramar om varandra och berömmer varandra för hur jäkla bra vi är. Jag får varma fina grattiskramar av mamma, pappa och Zara och gråter lite till. Det är overkligt! Vi gjorde det! JAG gjorde det!
 
Gråtmosig men lycklig!
 
 
 
Det känns skönt att avsluta klassikern med just Vätternrundan, just för att den har känts lite oövervinnerlig. Men nu är det gjort och jag är absolut sugen på en runda till nästa år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack Vätternrundan för ett bra arrangemang! Jag hoppar vi ses snart igen!
Tack till vädergudarna för att ni belyste oss med solsken hela vägen!
Tack till den fantastiska publiken! Att sitta vid vägrenen en hel dag för att heja fram oss cyklister ger så otroligt mycket!
Världens största tack till mina älskade föräldrar som ställer upp på mina galna upptåg! Ni är bäst!
Tack och stort grattis till Zara, Anna, Anna och Lars!

Dålig uppladdning

Nästa helg är det dags för Vansbrosimningen och här ligger jag förkyld! Inte bästa uppladdningen direkt. Har hunnit känna på vattnet ute i våtdräkten en gång, hade planerat att hinna simma en massa nu i veckan och till veckan. Men det sket sig rätt fort.

Natten mot onsdagen fick jag ont i halsen. På fm lugnade det ner sig och jag hann planera med tjejerna att vi skulle simma och bada spa, men så bara pang bom slog det till rejält i halsen min. Jag fick så ont att jag inte villa prata och knappt kunde svälja! Har nog aldrig haft så ont i halsen förut, att det gör så ont att prata att man bara vill gråta. Och då natten mot torsdagen var lika hemsk som em och kvällen varit sjukskrev jag mig. Hur ska man kunna jobba om man inte kan prata?!

Torsdagkväll hade det onda lagt sig men böts i stället ut mot förkylning och lätt feber. Jag är inte snorig men har grönt varsnor i bihålorna som är svårt att få ut. Men med Ipren och Alvedon, otrivin comp och nasonex funkar jag rätt okej nu. Lite grov i rösten och lätt hosta, men inget som får mig att stanna hemma mer.


Nu är det bara att vila sig i form och hoppas att förkylningen är väck innan nästa lördag, för då banne mig SKA jag simma hela Vansbrosimningen! Förra året blev det nerkortat till 1500m pga för kallt vatten. Men nu är det redan över gränsvärdet på 14 grader så det borde bli 3000m simning på lördag.

Har en tid jag vill klara på 1:13:00 (som min farbror simmade på när han gjorde klassiker ), bara hoppas grundkonditionen och pannbenet fixar det! Jag har inte alls tränat mycket i vår men simma är inget främmande för mig, så jag får ta det på rutin. 1:13:00 borde inte vara några problem. Förra året simmade jag halva på 42:48, vilket blir 1:25:36 (om jag räknat rätt) om man dubblar det. Men den sträckan jag inte simmade förra året är enbart medströms, så att dubbla rakt av blir inte ett rättvist resultat. Skulle man dubbla är det som om man skulle ha simmat 1000m medströms och 2000m motströms när det i själva verket är tvärtom. Så 1:13:00 borde ligga inom räckhåll. Hoppas i alla fall inte på mer än 1:20:00.

Nåja. Vila och bli frisk är nu prio ett så jag faktiskt kan simma. Tiden må väl vara ödet vad den då blir. 

Dagen innan

Denna dagen har gått i lugnets tecken. Inte många knop är gjorda. Sov till kl 8 och åt frukost i restaurangen. Sen vi insett att det är strålande solsken och jättevarmt ute gick vi ut en stund i solen. Var ute kanske 1,5h och det märks! Solen har tagit och vi blekskinnade norrbottningar har nästan bränt oss!


Efter en liten shopping på leksaksbutiken åt vi lunch innan vi slöade en stund. Sedan blev det en fika på caféet här bredvid innan vi försökte sova en stund. Jag lyckades väl tillslut somna en timme, max. Jag och Zara började försöka organisera packning och klädval innan vi kl 19 gick för att äta på en pizzeria ett stenkast bort.


Nu ligger vi åter i sängarna, ska försöka sova/vila en stund innan vi ska bege oss in till Motala igen. Där ska vi möta upp övriga älvsbybor och få tag i vårt paket som varit på villovägar. Kanske kan vi pimpa cyklarn med det sista som behövs (ringklocka, ramväska, vattenflaska och ställ och energipaket) innan starten går 03:48. Det är riktigt nära nu! Lite drygt 6 timmar till start bara!


Om ni vill följa mig/oss så finns det två sätt att göra det på.
1. Ladda ner Vätternrundans app och sök på namn eller startnummer (5766). Lägg sedan till för bevakning och glöm inte slå på pushnotiser! Kostnad 9:-
2. Skicka ett sms med texten V 5766 till 72456. Glöm inte mellanslag mellan V och 5766. Kostnad 30:-
Vid varje depå och vid målgång får ni ett meddelande i appen eller per sms om min tid so far.


Wish me luck and goodnight! Vi ses på andra sidan!

PS. Glöm inte min insamling för Barncancerfonden! För mer info, gå in på denna länken -> http://www.barncancerfonden.se/1309363970#


En dag i Motala

Igår anlände vi till Motala strax före 9 på morgonen. Eftersom mässområdet öppnade först kl 12 så försökte vi sova lite i bilen. För övriga gick det bra, själv läste jag tidningar då jag absolut inte kunde somna.


Strax efter 11 begav vi oss mot området, kollade vars vi skulle äta lunch och var man gjorde ändring av starttid. Då klockan var 11:50 var det redan en liten kö så vi skyndade oss dit. Efter en del köande stod det klart att vi fick byta starttid, så ni får vi cykla med våra Älvsbykompisar! Starttiden är nu 03:48 på lördag morgon.
Efter det åt vi lunch innan vi spenderade lång tid inne i nummerlappsutdelningen/mässhallen. Zara köpte sig en våtdräkt inför Vansbrosimningen om tre veckor, vi testade baddräkter som inte passade och nya strumpor och en VR t-shirt  inhandlades. Även ett laddarpaket inför VR köptes då vårat inte hade lämnat Älvsbyn ännu. Vid 15-tiden begav vi oss till bilen igen för att köra till Ödeshög och hotellet/vandrarhemmet.


Efter uppackning for jag och Zara ut och testade cyklarna i en halvtimme och i strålande solsken! Så härligt! Sedan blev det middag och godnatt.På väg

Nu har vi suttit i bilen i drygt sex timmar. Bara en sju-åtta timmar kvar då skulle jag tro.

Jag måste tacka mitt konstiga psyke nu. Det verkar som att med en vecka kvar så är jag nervös men sen när det väl blir dags så försvinner all nervositet. Jag blir liksom nollställd och känner inget alls.
Inför Vansbrosimningen förra året så var jag mest upprymd och tyckte det skulle bli så kul att simma!
Inför Lidingöloppet var jag nervös innan, främst för att jag varit sjuk en dryg månad och inte kunnat träna ordentligt. Men när vi väl kom ner till Stockholm och stod där på startlinjen så var jag helt kolugn! Jag kände varken glädje eller skräck utan det kändes som en helt vanlig dag, som att jag skulle ut på ett träningspass.
Samma inför Vasaloppet, jag var inte speciellt nervös när vi stod på startlinjen, mer förväntansfull.


Ver inte vad det beror på, kanske för att det är så svårt att föreställa sig innan hur det ska vara och hur det kommer bli. Och varför oroa sig för något man inte kan göra något åt! Inte för att jag tänker så, det bara blir så.

Nåja, vi får se hur jag känner om två dagar!

Kvällen innan avfärd

Sådär ja. Då tror jag att jag var packad och klar. Imorgon efter jobbet börjar vi rulla ner mot Motala. Resväskan ligger packad men öppen här i vardagsrummet, det är några saker som inte är nerpackade än för att det inte hade hunnit torka. Så det får jag packa ner imorgon bitti.
Tänkte att jag skulle ha gott om plats i min stora resväska att packa ner Gekås-shopping i, men där kommer det inte rymmas mycket utöver min packning! Vet inte riktigt vad det är som tar plats, men jag skyller på cykelhjälm och cykelskor. Trodde inte alla cykelgrejer och kläder skulle ta så stor plats men det gör det. Nåja, tur inte själva cykeln ska packas ner i resväskan!
 
Jag borde gå och sova nu eftersom klockan är över midnatt, men jag känner mig inte det minsta trött. Ska äta upp min halvätna kokoskvarg och se gårdagens Glee, sedan gör jag nog ett försök till att sova. Det är tur vi har en hel natt nere på vandrarhem att sova gott på, för sova i bilen imorgon natt lär inte blir det lättaste.
 
 

Lockig

Jag måste vara en av ett fåtal som faktiskt är nöjd med mitt hår! Visst finns det saker jag vill ändra med den, men om man ser till den aspekten om rakt vs lockigt hår så är jag nöjd.
Jag har självfall i mitt hår och önskar att det var än mer lockigt än vad det är. På vänster sida framme vid ansiktet är det som lockigast, kan få en riktig korkskruv om jag vill! Sedan avtar lockarna drastiskt baktill och jag har oftast bara en liten krök längst ner vid topparna, högersidan är lockig men inte alls lika korkskruvig som vänstersidan. Önskar alltså att vänsterlockarna kunde föröka sig till baksidan av huvudet och lite mer på höger. Då skulle jag vara så nöjd!


Oftast är det ju så att dom som har lockigt hår vill ha rakt och dom som har rakt hår önskar dom hade lite lockar. Ingen är riktigt nöjd och så kommer det nog alltid vara. Skönt att man faktiskt är rätt nöjd med sitt hår! Skulle bara vilja ha det lite tjockare och mindre sprött, det tål inte så mycket tyvärr.

Allergi

Jag måste säga att jag klarat mig länge, men nu gick det inte mer. Det började lite smått för en vecka sen och jag ser ett mönster i det hela. Den gemensamma nämnaren: cykling.

Förra lördagen var vi ut på en riktigt lång tur vilket innebär många timmar ute i det fria. Ett par mil innan vi kom hem började jag nysa, nös kanske fem gånger totalt. Resten av kvällen kände jag inte av det. Men söndagsmorgonen var det så pass att jag var tvungen spraya nasonex i näsan, ett sorts kortison som är bra vid allergiska besvär. Och sen var allt bra.

Tisdagkväll cyklade jag till Vidsel efter jobbet, en mycket vacker kväll. Morgonen efter var det obehag i näsan så det fick bli spray i näsan igen.

Igår var jag ut på en lite fuktig cykeltur på en timme knappt och imorse var det inte roligt. Jag nös, det kliade i näsan, jag snorade och jag blev lite svullen under ögonen, riktigt klassiska allergibesvär! Spray i näsan och en stund senare var allt bra igen.

Ska bli intressant att se hur jag mår tisdagmorgon, för jag ska upp imorgon bitti (läs måndag) och cykla broarna runt med Zara. Får nog börja spraya dagligen i näsan nu fram tills efter midsommar, för nu hjälper tydligen inte tabletterna enbart (har ätit allergitabletter dagligen sen 1 april).

Är så himla synd att jag inte kunde fortsätta med min hyposens-behandling. Bara ett knappt halvår efter jag börjat behandla mig så hade jag den bästa våren och sommaren (förra året) jag någonsin haft! Jag behövde inte ta någon medicin alls egentligen! Jag hade två kvällar på hela våren/sommaren som jag hade lite obehag i ögonen och droppade med ögondroppar och vid tre tillfällen tog jag en allergitabletter i förebyggande syfte (då jag sprang halvmaran, då jag skulle klippa gräs och en gång till som jag inte kommer ihåg varför), inget annat. Bästa allergivåren jag någonsin haft! Året före det (ett halvår innan hyposensen påbörjades) gick jag på massa allergimediciner i 2,5månader (tabletter, ögondroppar, nässpray och astmamedicin) i förebyggande syfte och då mådde jag också toppen! Men jag levde på medicinen i stället. Förra året gjorde behandlingen susen. I år är jag helt utan skydd igen men har ändå klarat mig så pass bra på bara tabletter.

Nu hoppas jag att dom till nästa höst har kommit fram med hyposensibilisering mot björk i tablettform, det är under construction tydligen. Hoppas hoppas hoppas!

Och så får vi hoppas på att jag ska klara Vätternrundan utan större allergiska problem! Får väl gå som ett allergispöke på Gekås dagen efter i stället.

Nationaldag

Hipp Hurra för Sverige idag! Vi firar idag att Gustav Vasa blev kung och att landet blev ett och enat som just Sverige. Det är tur man kan sin svenska historia!
 
Hur firades denna dag då? Jo, med 10h jobb och en timmes cykeltur i småskvätt (pst, cykeltröjan satt där den skulle). Nu ska jag hoppa ur blöta kläder och hoppa i en torr pyjamas, krypa ner under filten i soffan, käka glass och kaka och se säsongsavslutningen av Revenge!
Eftersom jag kommer vara borta i en vecka så försöker jag se klart några serier innan jag åker, så blir det mindre att se när jag kommer hem. Dessutom börjar ju alla serier (på TV) som jag ser att ha säsongsavslutning dom närmsta två veckorna. Så igår såg jag klart The Following, som för övrigt är helt slut nu, och nu ska jag se klart Revenge. Nästa blir nog Supernatural.
 
Tjingtjong Flaggstång!

Klubbtröjor

Idag kom så det efterlängtade paketet, ett paket vi har väntat på i säkert två veckor! Det är förstås paketet med våra nya klubbtröjor! Eller klubbtröjor över huvud taget! Vi beställde för snart en månad sen och idag kom det! Cykeltröja och väst. Imorgon ska det minsann invigas och testat till bristningsgränsen! Blir första turen med riktig cykeltröja. Ska bli intressant att se hur bra tröjan och västen är, om man blir supersnabb helt plötsligt!
 
Västen.
 
Tröjan.
 
Tröja, väst och jätteglad!

Nya smaker del 1

För någon vecka sen kom Loka ut med sommarens nya smaker i serien 'Loka likes candy'. Tidigare år har det varit olika glassmaker, som förra året då bland annat favoriten mjukglass fanns och faktiskt smakade mjukglass! Första året fanns det en med nå lime/citruspaj-smak som inte alls föll mig i smaken.

Årets smaker då, som på riktigt lever upp till namnet 'Likes Candy', vad tyckte jag om dom?
Jag och mamma införskaffade alla tre smakerna förra veckan då vi drog upp till stugan.Första smaken ut Persika. Det var bra smak, stark smak alltså, och smakade verkligen persika-godis! Eller persika över huvud taget! Riktigt god och den blev både min och mammas favorit!
Andra smaken var Rosa Svampar. Den luktade svampar men hade en väldigt svag smak, smakade nästan ingenting. Så kan inte riktigt säga om den smakade godissvampar eller inte, men så tycker jag inte att själva godisarna smakar så mycket heller.
Sist ut var Hallon Lakrits Skalle. Den jag hört av andra som dom tycker bäst om. Håller med om att den är god, luktar och smakar verkligen hallonlakrits-skalle. Men den hamnar på andraplats av den anledningen att persikan smakade mer. Jag vill gärna ha mycket smak i mitt bubbelvatten. Men jag kommer säkert att köpa även denna fler gånger.

Besök hos familjen Karlsson

Idag var det hög tid för ett besök hos Linda och Svea, alldeles för länge sedan sist! Svea fick en lekkompis strax efter det jag kom så jag och Linda hann surra en massa. Gamla minnen om våra första mobiltelefoner bland annat! Och så fick jag snusa lite bäbis också! Men inte vilka bäbisar som helst utan på lilla Åke och Bertil! Hur söta som helst! Dom har nämligen fått lite tillökning i familjen utan två små dvärgvädurskaniner. Söta som socker!
 
 
 
Det är lilla Åke ni ser här, Bertil är lite lugnare och slöare så han låg mest inne i son koja och vilade. Men åke var på alerten och hälsade glatt och åt av det gräs som bjöds på.

Tempocykling!.. Eller liknande

Igår kväll efter jobbet tänkte jag att jag skulle cykla hem till mina föräldrar i Vidsel. Har aldrog cyklat senare än 20:30 tidigare, så var kanske på tiden att testa cykla lite senare. Slutade jobbet kl 21 så 10-15 minuter senare hoppade jag på racern och började cykla.
 
36 km på 1:21! Snitthastighet på 26,6 km/h. Riktigt nöjd med den tiden! Tänkte när jag for att nu ska jag utmana mig själv och försöka hålla ett högt tempo hela cyklingen igenom och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra med det! Speciellt med tanke på att jag var själv och inte hade något att ligga bakom och därav kunna slippa värsta motvinden eller någon som trissade upp tempot. Så jag är nöjd med det! Härligt väder var det igår kväll också, något man inte kan säga om dagens väder. Vi får väl se om jag ids cykla hem i rusket.

Vårruset

Igår var det dags för Vårruset tillsammans med kollegorna. 4h innan start började det regna och såg aldrig ut att sluta. När det väl slutade regna en timme innan start började det blåsa halv storm i stället. Klädde mig i mitt knallgula cykelregnställ och började värma upp. Precis när första startskottet går så spricker himlen upp och solen börjar titta fram. Så efter 300m var det bara att börja försöka krångla av sig regnjackan, lite bökigt när både mobilfickan och löparklockan satt utanpå jackan. Men tillslut satt alla kläder där dom skulle och jag gjorde kanske min sämsta tid hittills men är nöjd med mina 30min exakt!

Har löptränat en gång i maj (förra måndagen) och kanske 3-4ggr i början på april och ingen av gångerna har varit mer än 4km.
Visst, jag har åkt 52mil skidor i vinter och cyklat 90mil nu i vår, så konditionen finns även om snabbheten inte är kvar. Men om två veckor kommer löpträningen igång med buller och bång, för då ska träningen inför Lidingöloppet börja! Har man en gammal tid att slå är det bäst att sätta igång snart!


Efter målgång var det bara att hämta ut väska och picknickpåse, byta om till torra, varma kläder och invänta övriga lagmedlemmar. Picknicken intogs ståendes vid ett bord, rätt snabbt var det hela överstökat då alla frös om fingrarna pga blåsten.

Tack Vårruset för i år, men måste säga att det inte alls var lika kul att gå i mål i år. "Goodiebagen" var rena skämtet och det tog en jäkla tid att komma ut från målet då "goodiebagsen" inte ens var förberedda. Man fick ta en påse och så fyllde funktionärerna dom med 1 banan, 1 chokladkula från Lindt och 1 flaska Vitamin Well. Fick inte ens den där tampongen och trosskyddet som dom fick på ett Vårrus någon annanstans i Sverige. Nä, skärpning till nästa år! Se till att det faktiskt blir en liten goodiebag och att den för tusan är förfylld redan! Man vill inte stå 5 min i målfållan, trött och kall och få ingenting! 

Långtur på cykel

I lördags var det dags för en riktig långtur. Det rekommenderas att man ska testa på uppemot 20 mil innan Vätternrundan. Rundan var tänkt att landa på 20 mil, men eftersom vi behövde få en bil extra till Vidsel så fick vi inte till dom sista milen, det blev "bara" 16,5 mil!Det var jag, Zara, Anna och Lars som for iväg. Vi tänkte först cykla till Storheden och äta lunch där, men vi hamnade i stan i stället eftersom Zara ville köpa sadelväska, pump och lite verktyg på Cykelstället. Och vi försökte hitta längsta omvägen till Luleå dessutom, så vi cyklade Älvsbyn - Boden - Avan - Luleå.


Tanken var att hålla ett 25-tempo, alltså 25 km/h. Men vi drog iväg snabbare och stundvis (främst uppförs) hade jag inte riktigt orken att hålla jämn fart med övriga. Men innan vi nådde Gäddvik hade vi ett snitt på 26,9 km/h, så vi cyklade rätt mycket fortare än tänkt. Blev en god pizza på Musikomat innan vi cyklade hemåt igen.

Mellan Gäddvik och Avan ville tyvärr inte Annas knä mer, så dom fick stanna och ringa efter skjuts, så då var det bara för mig och Zara att trampa hemåt själva. Gick riktigt bra fram till Boden men där blev det rikligt med motvind. Då blev det tungt igen fram tills 16 km hemifrån. Där stanna vi snabbt för att klä av oss lite och massera onda trampdynor. Och energin återfanns och det var enkelt att cykla sista biten hem.


Väl hemma stannade klockan på 6:43:31. Zara hann även ropa till under cyklingen att vi vid 6 timmar precis hade cyklat 15 mil. Så det känns bra, kanske man klarar cyklingen på 13h cykeltid. Och så kanske 2h till stoppen. Hade en målsättning sen tidigare att klara VR på 15h. Har nu sista tiden utökat den till 17h. Så klarar jag mig till målet blir jag glad, under 17h jätteglad och under 15h så blir jag överlycklig! Fast jag kommer ju vara överlycklig bara av att komma i mål också, men att göra det på en bra tid skulle ju kännas ypperligt bra!


Nu är det bara 11 dagar kvar till start. Blir några kortare turer nu dom 7 närmsta dagarna, för sedan blir det vila och resa fram tills starten. Har inte riktigt fattat än att det är dags nästa helg! Ska bli intressant att se hur nervös jag kommer vara, om jag nu blir det. Övriga tre lopp har jag ju inte varit nervös, men med så mycket på spel nu och det tyngsta loppet kvar så borde jag bli nervös! 

Sammanfattningsvis så hade vi bra väder hela vägen, jag var lite för varmt klädd, jag hade lite för lite vätska med mig, jag är lite för vek i benen, jag insåg att det är riktigt skönt att cykla utan handskar, jag lyckades hålla mig på cykeln utan krasch eller kollision vid en tvärnit (vilket innebär att jag fortfarande hör till cykelgruppen 'dom som kommer att falla' och inte till 'vi som har fallit'), att orken går upp och ner och att Musikomats pizzor är riktigt goda!

Cykeldatorn visar alltid lite längre sträckor än GPSen så 165-166km är mer troligt än 169.

Matbloggstoppen
RSS 2.0