Julkaktus

Jag har en kaktus som inte riktigt kan bestämma sig. Jag vet inte vad dess rätta namn är, men den är uppkallad efter då den blommar. Så det ska finnas novemberkaktusar, julkaktusar och påskkaktusar. Som man hör på namnet blommar novemberkaktusar i november, julkaktusar till jul och påskkaktusar blommar förstås till jul. Min kaktus har blommat vid alla tre tillfällena! Inte samma år förstås.

För fyra år sen, då jag fyllde 25 år, vet jag att min kaktus var full i knoppar. Jag kommer ihåg att den blommade för fullt, och dessutom för första gången, det året för det var den sista födelsedagen morfar var med och firade. Så jag trodde alltså att det var en novemberkaktus. Men året därpå så blommade den närmare jul. Och jag tror att året efter det var det till påsk. 


Idag när jag julpyntade här hemma så upptäckte jag att den har börjat knoppa! Så nu dröjer det väl bara någon vecka eller så innan den blommar! Så man får väl räkna den som en julkaktus det här året!

Tid och ork, vart är ni? Hoho, kom fram!

Det är långt mellan inläggen och ändå tänker jag varje dag att jag ska skriva. Men tiden räcker inte riktigt till, inte orken heller för den delen. Men jag hoppas det ska bli lite ändring på det snart.

Har knappt tränat något den senaste månaden, dels för att jag haft så mycket att göra, dels för att jag tappat lite ork och motivation. Den där foten har mycket att stå till svars för där. Men den håller jag förhoppningsvis på att få ordning på nu, men mer om det en annan dag.
Har i alla fall nu bestämt mig för att latmasken ska stoppas under kudden och jag ska dra igång med träningen igen! Det börjades idag med ett lättare benpass med Annika. Även fast det var av det lättare slaget så ömmar låren och träningsvärken kommer börja smyga sig på imorgon kväll, det vågar jag nog nästan lova!

Sen har det äntligen kommit lite kyla och snö, så nu börjar det finnas lite skidspår här också! Tjoho för det! Måste bara finna mig tid att preparera skidorna, eller snarare rensa bort all gammal skit från dom, lämna in dom för vallning så jag sedan kan tejpa dom och he mig ut i spåret! Vill så mycket kunna åka skidor, men är fortfarande lite rädd att foten ska tycka illa om det. Går på behandling just nu men vill veta att det är 100% riskfritt innan jag stakar iväg. Men som sagt, mer om det i ett annat inlägg.


Nu ska jag sova hade jag tänkt. Planen för kvällen var att lägga mig direkt efter greys som slutade kl 22. Såg en massa annat förutom greys och klockan blev långt efter 23 innan jag masade mig mot sängen. Och så blev det ett blogginlägg också, från sängen. Men nu ska här sovas! För imorgon hade jag tänkt försöka få upp lite julpynt innan jobbet. Gardinerna slängde jag upp redan i lördags så det är klart! Lite mysig belysning och lite tomtar därtill. Granen får väl vänta till nästa vecka, tyvärr...

En helg full av festligheter

I lördags var det fullt hus hela dagen. Först kom släkten och kalasade, sedan vänner och bekanta och på kvällen hade jag bjudit in mina gamla Fyrisar på middag och surr. Tusen tack till alla som kom och fikade och uppvaktade mig och tack för alla fina presenter!


Dagen till ära bjöd jag på 11 sorters fika! Mjölkallergiker hade två andra sorter att välja och vraka på.
Varför har jag då bakat så mycket? För att det är kul att baka och man har möjlighet att testa en massa nytt! Och nya saker bjöd jag verkligen på!


Årets tårta blev en Himmelsk chokladmoussetårta,kladdkakebotten och sen tre lager av chokladmousse, mörk, ljus och vit. Blev verkligen så himla god!


En halvt misslyckad citron- och marängpaj. God i smaken men inte den fasthet jag önskar. Blir att testa nytt recept nästa gång.


Till vänster ett fat med saffransbullar med smörkrämsfyllning. Goda! På våningskakfatet trängdes åtta olika sorter. Högst upp har vi havresnittar med daim och ingefära samt mintchokladbollar. På mellersta våningen har vi vanlig sockerkaka, vita chokladbollar samt kolakladdkakemuffins. Längst ner ser man en pepparkakslängd, en skymt av snickerskaka och längst bak gömmer sig dumlemazariner.
Mjölkallergikerna fick chokladbollar och kolakakor.

Söndag hade jag en liten snygg tjej på besök tillsammans med hennes föräldrar. Senaste gångerna jag sett henne har hon sovit i vagnen, nu tvingade jag dom att komma medan hon var vaken. Så vi busade på och så bestämmer hon sig för att det är dags att vända sig från rygg till mage! Första gången hos tant Lotta!

Måndag hade jag återbesök av fikasugna familjemedlemmar, skickade med lite fika med dom och idag bjöd jag på fika på jobbet. Dags att försöka tömma frysen lite innan julbaket drar igång!

Snö! Eller..?

Tisdag kväll på väg hem från löpargruppen i Luleå så pratade vi om Vasalopp och skidor, att vi längtar efter snön. Förra året gjorde jag första skidpasset den 20/11. Nu får man vara glad om det är möjligt den 20/12, sa jag. Dagen efter vaknar man upp till en vit värld! Så härligt! Så vackert! Så mysigt!


Snön har legat kvar och imorse då jag gick ut så syntes det att det hade snöat ytterligare litegrann under natten. Förhoppningen om att snön kanske skulle få ligga kvar spred sig i kroppen. Tills i eftermiddag. Det började duggregna och blev snorhalt ute. Nu regnar det ordentligt och på vissa fläckar finns det lite slask, annars är all snö bortregnad. Så himla trist! Men jag fick ha en vit födelsedag, så det är jag glad över. Man får glädjas över det lilla och inte lägga energi på det man inte kan göra något åt.

Imorgon, eller idag lördag egentligen, blir det kalas och festligheter hela dagen lång! Ska bli så trevligt!

Ett år äldre

Ja, idag var man helt plötsligt ett år äldre än då man gick och la sig igår kväll. 29 hela år och några timmar har jag nu funnits i denna värld. Lika ung och vacker som då man gick ut skolan, eller åtminstone nästan.

Min studentdag för 10,5 år sen.

Dagen började med bakning, bakade tre saker samtidigt! Sedan kom mamma förbi en snabbis innan det blev en lunch med Kim på Café Storgatan. Och resten av dagen/kvällen har spenderats på jobbet.

Nu är jag hemma igen och bakningen fortsätter. Jag var tvungen skicka hem lite fika med mamma för att jag har för trångt i frysen, allt ryms inte riktigt! Kim bara gapade och undrade vad jag ska göra med allt överblivet fika sen. Jag får väl ta med det till Zara då hon fyller om en vecka! Annars tar säkert någon annan tacksamt emot lite rester.

Dagsfärsk bild.

På lördag blir det kalas på riktigt. Massa fika hela dagen och på kvällen kommer gamla fyrisarna och käkar middag med mig. Ska bli så kul att träffas alla igen!

Vila

Jag har inte tränat nå på över en vecka nu! Samtidigt som jag har liiite panik över det så känns det samtidigt rätt bra! Det är inte så att jag har valt bort det, utan det har bara blivit så pga att jag haft en massa annat för mig.
 
Allhelgona- och Halloweenhelgen var jag och mamma till Ikea på lördagen och sedan stannade jag hos C i Luleå. Så där blev det ingen träning. Måndag hade jag middagsfrämmande och tisdag var jag faktiskt på yoga. Men jag räknar det inte som träning för det var en meditativ yoga där man ligger i olika stretchställningar i 5 minuter ungefär. Inte en droppe svett och man töjer bara ut kroppen, så jag räknar inte det som ett träningspass. Sen harv man jobbat hela helgen och sett en massa serier då jag legat lååångt bakom.
 
Men igår drog Malin med mig på gymmet och idag har vi varit dit en sväng också. Och imorgon ska jag fara iväg på löpargruppen igen, har inte varit där eller sprungit något alls på 4 veckor. Så nu ska jag testa foten och se hur det känns. Kan vara smart att ha gjort det innan jag ska till kiropraktorn nästa vecka.
 
Förutom att ha vilat i nästan två veckor så började jag på en mag-utmaning den 1 november. Tanken är att jag ska ha ett sexpack på magen då månaden är slut, vi får väl se hur det blir med det!

Vätternrundan 2016

Yes!! Kl 19 satt jag redo och kunde skicka in min anmälningskod. Knappt en timme senare fick jag mail om att jag och Zara fått en plats! Tjohoo!!


226 dagar kvar!


Att vara på den säkra sidan

Så här ser min telefon ut ikväll. Imorgon är det dags för anmälan till Vätternrundan 2016. Och eftersom jag inte är hemma utan hos en surrig vän så springer tiden lätt iväg. Då behövs det påminnelser!! Hellre två för mycket än en för lite.




Helgen som var

Varje dag tänker jag att jag ska blogga men aldrig att det blir av. Dagarna går i rasande takt och det är många bollar och möten som ska hållas i luften. Nästan så man blir lite yr i bollen.

I lördags var jag och mamma till Ikea, jag handlade för otroliga 330:-! Men då fick inte jag köpa vissa saker för mamma, för dom skulle hon minsann köpa! Tur man fattar noll! På hemvägen släppte mamma av mig hos C i Luleå så har jag varit där resten av helgen.


I söndags hade vi (alltså C) världens längsta sovmorgon! På eftermiddagen for vi ut till Arcushallen på Stora Lulemässan. Kollade in alla utställare och glodde på snygga Roy Fares när han bakade. Oturligt nog var vi dom av några få som inte fick något smakprov. Den där moussen såg riktigt god ut nämligen!


Såg även två komedier i helgen, en som hette "People places things" men den andra kommer jag inte ihåg vad den hette. Men den skrattade vi en del åt, för det blev en sån soppa för personerna i filmen! Så tokigt!

Annars har vi bara myst och sett lite tv, typ "Så mycket bättre" som är så bra! Tänk att vi inte sett det tidigare, började se förra säsongen av en slump och nu är vi fast!

Matbloggstoppen
RSS 2.0