Min Stefan

Kärleken till den här mannen går inte att beskriva med ord!



Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår


Stefan, jag älskar dig!


Oj då

Nu har det hunnit gå en vecka sen förra inlägget, jag har totalt glömt och inte riktigt hunnit med! Men vi kan ju göra ett nytt försökt den här sista veckan, kanske jag får till ett inlägg om dagen.


Igår var det lördag och jag jobbade. Sedan hem för att slå in lite julklappar innan vi begav oss till Norrfjärden för årets bästa konsert, nämligen våran egen julkonsert med blåset! Kyrkan blev fullsatt som vanligt, kanske lite mer folk än vad det brukar faktiskt! Så himla kul! Det är många som kommer och lyssnar och känner att det är först när som varit på vår konsert som dom känner att julen är här! Så himla kul!


För dom som missade gårdagens fina konsert så finns det en möjlighet till att lyssna på den! Den 6/1-17, alltså trettondagen, så spelar vi i Luleå i Gammelstads kyrka. Lika vackert blir det då som det var igår!


Nu ska jag och hjärtat snart bege oss mot den andra, lite mindre, staden för sista julklappsinköpet och uppvaktning av far/svärfar. Trevlig fjärde advent på er!


Keldas soppor

Jag har fått buzzat Keldas soppor! Vi valde smakerna skogssvampsoppa och thaisoppa.

Skogssvampsoppan toppade vi med lite vispad créme fraiche och knaperstekt bacon, det behövdes för soppan var inte så salt i sig, sen hade den gärna fått ha lite mer smak av svamp.


Thaisoppan var det sting i! Åtminstone för en vekling som jag, men den var riktigt god faktiskt! Den slängde vi ner lite champinjoner i.

Grejen med dessa soppor är att dom är helt släta, så man måste nästan tillsätta något i dom för att det ska bli bra. Helst mer än bara svamp och bacon, thaisoppan hade nog blivit riktigt bra med lite strimlade grönsaker och kyckling. Som tur är står det tre olika tips på förpackningen vad man kan tillsätta i soppan.


Blodkorv

Jag kom på för två veckor sen att vi borde göra blodkorv, det var ju så länge sen. Och turligt nog så fanns det en helg vi var lediga! Så idag har jag, mamma och Johan hjälpts åt att göra blodkorv! Tyvärr var vi för duktiga med att fylla dom för nästan varenda en tappade skinnet efter att ha kokat ett tag. Nåja, dom blev goda ändå!



Det ser kanske inte så vackert ut, men gott!


Före det så skulle jag, Johan och Zara åka skidor tillsammans. Men precis när jag klätt på mig allt så insåg jag att jag hade glömt mina pjäxor hemma! Så Johan och Zara fick fara själva. När dom kom tillbaka fick jag låna Zaras pjäxor så for jag ut själv. Inte lika kul kanske men jag pinnade på och försökte utmana mig själv i uppförsbackarna.

Nu blir det en god natts sömn innan morgondagens äventyr!


Grötfest

Igår kväll efter Ikea skyndade vi oss till Vidsel för årets grötfest! Drygt 60 pers samlades i långa rader och fick smaska tomtegröt och goda polarmackor! Sång, musik och hjärngympa mellan tuggorna.



Det är rätt spännande med snapchat och alla dess filter. Ungarna älskar när man ser lite konstig ut, mungiporna hänger eller att man ser ut sim en galen hare. Roligast är ju ändå faceswap! Att byta ansikte med någon kan se rätt roligt ut, men att byta med ett barn kan bli så galet hysteriskt roligt!



Mamma och Alva, helt sjukt roligt alltså!!


Ikea

Idag var det så dags för en tur till Ikea! Jag, älsklingen, mamma och pappa packade in oss i Volvon och drog iväg. Framme på parkeringen 9:50, så vi började shoppa prick kl 10! Lite julklappar till diverse personer inhandlades, den bästa är den till jobbets lilla julafton! Man kan handla mycket för en liten peng om man vill!



Vi hann även in på några affärer bredvid Ikea, så nu är äntligen mitt presentkort på Stadium upphandlat! Nu lär man ju inte gå in där så ofta längre. Storheden fick sig också ett snabbt besök, så nu kan vi göra god middag på lördag! Vad får ni se då!


Knäck

Idag har jag kokat knäck! Äntligen! Hann koka en sluring på morgonen och även en nu ikväll. Skulle egentligen göra fudge nu, men då hade jag för lite socker. Så det fick bli mer knäck.



Vårt recept på knäck är det allra enklaste! Lika delar sirap, grädde och socker. Jag brukar göra på 1dl vardera, det blir ca 40 knäck.

Hemligheten ligger i att göra små satser och koka det hårt, då går det snabbt!
Jag tycker det är bättre och enklare att göra en liten sats i en normalstor kastrull, använda termometer och låta det koka ordentligt till ca 125 grader. Det går på typ 5-10 minuter. Det blir ju bara jobbigt att koka stora satser som knappt kan koka i kastrullen för att det annars svämmar över, så ska det småputtra i en timme. Då gör jag hellre flera små satser, för det går ändå fortare än en stor.



Kanske i morgon

Jag tänker varje dag att jag ska hinna så myclet efter jobbet, men aldrig att man tar sig tiden att göra det. Varför är det alltid så?
Vi skulle verkligen borda göra klart pepparkakshuset, det tar liksom fem minuter så är det klart men inte att man ids. Sen hade jag tänkt jag skulle koka knäck ikväll, det sköter sig ju ganska bra själv då man har en termometer med larm, men det har jag inte heller orkat ta mig för. Får väl vara glad att vi ides vika klart tvätten och bädda rent i sängen.

Vet inte, humöret har inte varit på topp idag. Jag hoppas att jag har lite mer energi i morgon, så kanske knäcken och pepparkakshuset blir gjort i alla fall. Sen ska det bakas lite mer inför julen också, samt att jag borde städa ihop fikat som fortfarande tar upp rätt stor plats i frysen sen kalaset. Det försvinner lite då och då, så att packa ihop och blanda sorterna i tre-fyra burkar känns bättre än att ha dom i åtta-nio stycken.

Nåja, imorgon är en annan dag. Den ser jag fram emot som en lite piggare och bättre dag!


Troendegruppens julkonsert

Har precis kommit hem från Troendegruppens julkonsert på Acusticum i Piteå. Vilka fantastiska sångare alltså! Både traditionella och mindre kända julsånger sjöngs, det lästes texter och det var bara så bra!

Vi avrundade det hela med en lyxshake (självklart choklad) på Drive-in på Max innan vi styrde kosan hemåt igen. Ögonlocken är tunga efter att ha stigit upp 6 imorse för att simma. Imorgon blir det sovmorgon med gubben min!


20 km?

Planen för dagen var först och främst sovmorgon! Det gick väl sådär. Vaknade första gången kl 7 men lyckades somna om till 8. Men nästan 8h sömn är väl inte fy skam! Mannen däremot sov lite mer!

När vi väl klev upp var klockan närmare 10. Han fick i uppgift att fixa skidåkarfrukost (plättar!) medan jag invigde min nya målarbok och såg på skidor på TV. Dom där plättarna blev slutligen gräddade (han ville också se skidor) men hur han lyckades med att enbart få till 5 plättar på 4 ägg är ett mysterium! Goda blev dom i alla fall! Tur vi fick nybakta saffransbullar då vi kom till Vidsel!

Andra och största planen för dagen var att åka skidor, närmare bestämt 20 km! Han är tokig min man! Sagt och gjort, vi klädde oss och begav oss ut i det nypreppade spåret!
Det var ingen superhärlig tur kan jag säga. Mjuka spår, inget glid och lite kyligt stundvis. Så efter ett varv gav vi upp. Det blev "bara" 13 km idag och en trasig axel. Inte min då utan mannens. Inte kul, det syntes hur ont han hade.

Middag blev palt som S önskat! Gott var det! Sedan såg vi dagens julkalender och sov lite till Landet runt. Man blir trött av skidåkning och palt!
Sen vi kom hem har vi bara suttit i soffan, sett näst sista avsnittet av Midnattssol. Spännande nu ju!


Nu är det jul här i vårt hus

Idag kom äntligen granen upp! Det krävdes en halvtrasig julgransfot och en krossad julgranspolla, men nu står den där så fin! Och tomten var snabb i år, det ligger redan ett paket därunder!

Nu kan man äntligen börja slå in lite julklappar! Som jag längtat! Ska försöka göra personliga inslagningar så långt det går, måste bara inventera julpapper, kort, pennor, snören och rosetter. Kul att jobba i butik såhär i juletider, för man får slå in paket varje dag! Tyvärr blir dom ju inte så personliga som man kanske skulle vilja, men man gör det man kan med det man har.

Julstämningen blev då förresten inte sämre, vi har precis sett klart Polarexpressen! Har ni inte sett den, gör det! En av julens bästa filmer!


Kom som du INTE är

För två veckor sen hade jag min 30-års fest. Temat var 'Kom som du INTE är', något som jag tror gick hem hos alla! Hade en riktigt rolig kväll med mina närmsta, saknade dock några. Men så blir det ju alltid, alla kan inte alltid komma.

Bjuder på några bilder som min fina arbetskollega tog under kvällen! Tack Sandra!

Jag och Stefan
Jag och mina bröder
Zara och Malin suger!
Sandra, jag och Stina
Hanna och Christer
Jag och Erika

1 december

1 december idag. Det innebär en hel del. Först och främst så börjar julkalendern på TV! Har ni sett den än? Jag och hjärtat såg den ikväll efter jobb och middag. Svårt att veta exakt vad den kommer att handla om, men det känns som att det kommer bli en sevärd kalender!

Inte nog med att julkalendern börjar på TV, alla andra julkalendrar börjar också! Bland annat affärer och webshopar, choklad-, bok- och leksakskalendrar och skrapkalendrar! Nu när man är 30 så måste man väl agera lite vuxet, så jag har faktiskt köpt en skrapkalender från BingoLotto, så nu hoppas jag på en liten vinst!

Och så det kanske viktigaste av allt, jag ska blogga varje dag! Bästa julkalendern, eller vad?! Jag hoppas jag fixar det bara, skulle vara trevligt.


Matbloggstoppen
RSS 2.0