Jag vann!

När man anmäler sig till bland annat Vasaloppet och Vätternrundan så får man hem tidningar som har knytning till loppet, i detta fall Vasalöparen och Cykla. I tidningen Cykla finns det alltid en tävling där man ska svara på några frågor och maila in svaren. Om ni kommer ihåg så vann jag faktiskt en massa produkter från Enervit förra året! Och nu har det hänt igen! Jag har vunnit ett langningspaket för Vätternrundan! Vad är oddsen liksom?! Så glad! Nu slipper jag köpa och dra med mig en massa som tar plats, nu räcker det med att ha med slang, pump och tråkiga nödvändigheter.


Det är ju dessutom värt 550:-! Inte illa pinkat!

Man måste ju tävla för att kunna vinna!
Än en gång, stort tack till tidningen Cykla, Vätternrundan och Enervit!

Hermelinen

Idag kom äntligen dagen jag väntat på sen i början på april. Hade bokat en tid hos en fysioterapeut som specialiserat sig inom fotproblem, så tänkte att här kanske man verkligen får rätt hjälp. Har bara hört posotivt om Hermelinen så det kändes rätt tryggt ändå.
 
 
 
 
Jag fick börja med att berätta vad jag hade för problem och hur jag fick dom. Sedan tittade han på fötterna när jag stod, börje på knäna och gick, som jag fått göra så många gånger förut. Och han konstatera det alla andra kostaterat, att jag pronerar. Men enligt honom så pronerar 999 av 1000, att det är människans normala sätt att gå. Sen är det väl olika från person till person hur mycket man känner av det och hur mycket problem man får av det.
Efter det fick jag sätta mig på britsen och han undersökte fötterna. Han klämde på dom, vred och vände och petade litegrann. Så upptäckte han att min onda/besvärliga vänsterfot är betydligt mer rörlig än vad min högra är. Han kunde vrida både in och ut foten mer på vänster än på höger. Och när jag satt avslappnat så vek vänsterfoten sig mer inåt än den högra. Dessutom kände han ledbanden på utsidan av fotleden mycket lättare på höger än på vänster. Så problemen kommer kanske delvis från att min vänsterfot är mer slapp än högerfoten, plus då att jag över belastat den. För han märkte klart och tydligt att plantar fasciian (senan som går mitt under foten och som jag har mest ont i) är irriterad och svullen.
 
Hur ska detta då behandlas? För det första så ska jag genomgå en stötvågsbehandling i ca 5 veckor, fick första behandlingen idag och ska tillbaka på tisdag för nästa behandling. Sen går jag på semester så då går det 2 veckor till nästa besök. För det andra så ska jag göra lite sjukgymnastik varje kväll, närmare bestämt 3 olika övningar. Den första är då man har en handduk på golvet och man försöker knöla in den under foten med hjälp av tårna. Jag ska göra detta i ca 3 min, och gärna arbeta hårt så jag nästan får kramp. Övning två så ska jag ha foten stilla i golvet och lyfta upp hålfoten, det är svårare än vad det låter. För man ska inte använda tårna som det lätt blir att man gör, utan bara lyfta hålfoten rakt upp. Sista övningen blir att rulla med en taggboll under foten. Totalt ska det ta ca 5 minuter att göra allt. Lätt som en plätt då man ser TV varenda kväll!
För det tredje ska jag ha foten tejpad. I hur många veckor vet jag inte, men det får jag väl fråga han nästa gång. Han visade en tejpning som enbart är under foten, tack och lov! Han sa att det finns flera olika sätt att tejpa foten på, vilket sätt jag gjorde på spelade inte så stor roll bara den var tejpad. För skulle jag tejpa som jag haft tejpat förut så skulle jag ha haft tejp på foten och benet och det blir inte snygga solränder då man är utomlands!
För det fjärdje och sista så måste jag ringa BOTen och säga att jag inte är nöjd med sulorna och hoppas att dom kan göra om dom. Och får jag inte dom så dom blir bra så kan fysioterapeuten göra nya sulor åt mig. Men jag vågar inte ens tänka på vad dom kan kosta. Känns nog hemskt att jag har sulor för 1600:- som jag får ont i fötterna av. Så ska försöka komma ihåg att ringa imorgon och prata med BOTen.
 
Så nu hoppas jag verkligen på detta och att det ska ge med sig. För jag vill ju kunna springa i sommar! Om så bara 5km, men det är alltid något! Berättade för honom som det var att jag ska cykla VR om en månad och om jag fick det. Så tänkte han en stund innan han frågade om jag hade cykelskor. Jo, det har jag, svarade jag. Ja, då var det fritt fram att cykla! Puh!

Cykla i grupp

I torsdags var det premiärtur för Nybyns CK och vi var hela 11st som cyklade! Riktigt kul! Nybörjare som gamla rävar. Vi delade upp oss därefter också och cyklade nästan 40km.


Vi tränade klungcykling, två olika modeller. Första halvan cyklade vi på ett led och testade dra och växla. Inte växla som i att cykla tungt eller lätt utan växla som i att ändra cyklist som drar. Andra halvan testade vi att ligga två led tätt bredvid varandra. Det sättet är mer socialt och bättre om man är många cyklister som cyklar i samma klunga, annars har det en tendens att bli jojo-cykling längst bak.

Imorgon är det dags igen. Jag har dragit ihop mina cykelpolare då jag inte kan vara med på torsdagens klubbcykling. Dom snabba pojkarna ska också cykla, så det blir nog så att vi följs åt till Vistträsk, så cyklar vi hem medan dom cyklar vidare. Alltid kul att cykla i grupp!

Delicatos proteinbarer

Igår när jag sprang runt på stan och skulle skynda till bilen insåg jag hur hungrig jag var. Svängde förbi den lilla kiosken i Smedjan för att köpa en plopp eller liknande när jag såg något nytt! Proteinbarer från Delicato! Ni vet, punschrullar, chokladbollar och hallongrottor! Dom godbitarna finns nu som proteinbarer! Köpte barerna med smak av punschrulle och delicatoboll.


Vi smakade av barerna i bilen och var inte riktigt överens. Jag tyckte att den med punschrulle smakade mest likt, den smakade verkligen punsch! Delicatobollarna brukar ha en ganska distinkt kaffesmak, men den kom inte alls fram i baren. Men goda var dom båda två, det är ett som är säkert!


Om man läser på deras hemsida så skriver dom om hur nyttiga barerna är, men skillnaden mellan deras chokladboll och baren är väl mjölkproteinet. Kanske mindre fett också men det är fortfarande mycket socker i dom. Men ska man ha nåt to go så är väl en bar ändå bättre än en boll. Fast bäst är kanske ändå en morot!

Men jag tycker absolut ni ska testa dom! För dom var riktigt goda!

Prylgalen!

Det slog mig just, jag tror jag blivit prylgalen! Just nu är det tre saker jag gärna skulle vilja ha!


1. Skateskidor
Redan innan Vasaloppet kände jag att jag skulle vilja ha ett par skateskidor. Jag tycker det är riktigt kul att åka skidor och det är riktigt bra träning! Och att variera träningen är ännu bättre! Och att åka skate är lite jobbigare än klassiskt, vilket betyder ännu bättre träning! Har egentligen redan bestämt mig för att köpa skateutrustning till hösten/vintern, så det är bara att ut sommaren nu.2. Mountainbike
För ca en månad sen fick jag ett sånt sug efter en MTB, att cykla efter stigar i skogen, hur härligt verkar inte det?! Och betydligt jobbigare än racer. Jag blev så sugen på Cykelvasan förstår ni! Så om ett år eller två kanske jag cyklar Vasan! Jag har ju även varit, och är fortfarande, så sugen på att vandra Vasaloppsleden sommartid och ev tälta längs vägen. Ultravasan är också något jag skulle vilja testa, men just nu känns långa löplopp helt uteslutet. Men cykla är inte lika ansträngande för foten, och eftersom Vasaloppet är något som lagt sig runt hjärtat lite så skulle jag absolut vilja testa Cykelvasan! Men till det behöver man en MTB.


3. Rullskidor
C har länge pratat om att han vill ha rullskidor, han slog till förra veckan och fick skidorna idag. På jobbet har vi pratat rullskidor och det kommer läggas en beställning på det. Så nu blir man ju så sjukt sugen på rullisar också! Jag fick ju faktiskt låna hem ett par av min farbror för två år sen, men jag fick aldrig tummen ur och har därför aldrig testat det än. Men nu vill jag ha ett par! Helt igår!

Man må ha lite udda intressen och önskemål, men jag tycker att det är rätt hälsosamma intressen! Och sen har man ju precis skaffat sig jobb på rätt arbetsplats för sina, något dyra, intressen! Nåja, jag får vänta och se hur det blir med inköp denna sommaren. Skidor blir det då helt säkert till vintern!

Första arbetsveckan

Ja, så har jag gjort min första vecka på nya jobbet! Blev en liten mjukstart i och med att det var röd dag i torsdags, så onsdag stängde vi redan 15 och så ledig torsdag. Och ledig helg! Så knappt fyra arbetsdagar denna veckan.

Hur har det gått då? Och hur känns det? Tycker själv att det går riktigt bra! Jag har lärt mig nästan allt med kassan, vanliga betalningar (kort eller kontant) går bra men när det kommer till presentkort blir jag lite osäker. Det finns två olika presentkort och dom ska skrivas in på två olika ställen i kassan. Skorna börjar jag ha rätt bra koll på, är mycket skor på små men många ytor så att veta vars man ska leta reda på en viss sko är inte helt enkelt. Men det går framåt! Alla kläder har jag inte riktigt koll på, men jag lär mig något nytt varje dag! Och sen till det viktigaste, det är så kul! Vilket roligt jobb alltså! Känns som att jag träffat rätt! Tänk att få jobba med sånt man tycker om, att jobbet går hand i hand med sina fritidsintressen! Så kul! Enda nackdelen är väl att lönen kommer gå åt till massa snygga kläder och bra att ha-grejer!

Däremot har jag märkt att hjärnan har fått arbeta extra mycket, för så trött som jag varit om kvällarna har jag väl aldrig varit förut, och då får jag ändå sova 1,5h längre på morgonen. Dessutom sov jag middag 1,5h i torsdags och middagslurar hör inte till vanligheterna! Men jag gillart!

Ett nytt kapitel

Imorgon är det måndag. Ny dag och ny vecka. Igen. Men denna måndag kommer vara väldigt speciell. Det är nämligen så att jag börjar på mitt nya jobb imorgon! Och då menar jag inte nytt jobb som i en ny avdelning utan nytt jobb som något helt annat än undersköterska. Nytt jobb som i butiksbiträde! På en sportaffär! Här på byn!


För ungefär tre veckor sedan la Sportringen ut en annons på deras Facebook om att dom sökte ny medarbetare. En kompis taggade mig i inlägget och när jag såg det kände jag att jag skulle söka. Vad hade jag att förlora liksom? Detta var en fredag och onsdagen veckan efter lämnade jag in mitt CV. Lördag fm ringer dom och vill träffa mig. Jag trodde det var en vanlig arbetsintervju och att dom säkert skulle träffa fler sökanden, men när jag kommer dit och vi pratat ett tag så erbjuder dom mig jobbet! Av 27 sökanden så är det mig dom vill ha! Känner mig hedrad och lite stolt faktiskt! Så jag tackade genast ja! Frågan var inte om jag ville börja utan snarare när jag kunde börja!

Tjänstledig i sex månader.

Måndagen pratade jag med min chef och ville söka tjänstledigt, hon skulle försöka få tag i en vikarie från 1 maj redan! Det har varit 1,5 veckor av väntande och ovisshet, för vikarierna har lyst med sin frånvaro. Men så i torsdags morse så fick jag veta att vikarie var ordnad och att jag skulle få tjänstledigt från 1 maj! Så i torsdags jobbade jag min sista dag på Källbacken! Jag som hade ställt in mig på att jobba minst en, ev två veckor till. Och nu helt plötsligt blev jag tjänstledig på stört. Så imorgon börjar jag jobba på Sportringen! Är både nervös och uppspelt, ska bli så spännande! En utmaning verkligen, men en kul sådan! Så önska mig lycka till! Och kom gärna in och handla av mig så jag snabbt lär mig kassan!

Matbloggstoppen
RSS 2.0