Slemproppen

För att vara lite "intim" så har jag dom sista månaderna haft ganska ordentligt med flytningar, något som är helt normalt, Så jag brukar alltid torka mig lite extra noga efter toabesök för att bli av med det. Så söndagkvällens sista toabesök innan godnatt var inget undantag. Jag torkade mig och tänkte att oj var mycket det var ikväll då. Torkar ordentligt en gång till och tänkte jag måste kolla på pappret för att se så jag inte blöder eller liknande. Det gjorde jag som tur var inte, däremot så låg det en drygt ärtstor genomskinlig geléliknande klump på pappret. Började direkt googla hur slemproppen ser ut och den kan se ut precis som jag beskrev den. Så antagligen har en del av slemproppen kommit ut, inte hela skulle jag tro eftersom det ändå var så pass lite. Men ändå!
 
Nu betyder ju inte det att förlossningen har startat, det kan ta uppemot två veckor innan den drar igång, men det kan lika gärna starta nu. Slemproppen betyder egentligen bara att det är på gång snart, men med tanke på att det idag bara är 3 dagar kvar till BF så kan det ju dra igång precis när som helst! Men, jag satsar på att gå över tiden minst 10 dagar, bebis skulle nog bli väldigt glad över att vara född i början på janurai i stället för slutet på december.
 
 
 
Så igår fick jag lite bråttom här hemma. Som tur var hade jag ju i söndags packat BB-väskan så det var klart. Men jag hade inga lakan till vagnen eller vaggan (har ett lakan för spjälsäng i vaggan nu) så jag har delat ett vanligt lakan i fyra delar, sytt, tvättat och strukit dom så det ska finnas. Sedan röjde jag undan i tvättstugan och gjorde i ordning skötbordet så det ska vara klart. Har dammsugit huset också så det är gjort. Stefan satte fast babyskyddet i bilen också så nu ska vi nog vara redo när helst det drar igång.

BB-väskan

Igår gjorde jag äntligen slag i saken att packa BB-väskan. Hade planerat att göra det nästan direkt vi flyttat in i huset, men det har kommit saker i vägen och jag har inte riktigt tagit mig den tiden. Men igår så gjorde jag det! Har googlat runt en massa på olika sidor som tipsar om vad man ska packa, så har tagit med det mesta man kan tänkas behöva. Jag gick till och med ut i kylan (-17) för att handla lite gotta, alla sidor tipsade om att det kan va gott att ha med sitt favoritgodis. Så jag traskade ut enkom för det (tar ca 20-30min att gå in till centrum för en höggravid).
 
 
Ett ombyte till mig innehållande:
Mjuka byxor
Löst sittande linne (hittade inga amningslinnen i min storlek då jag sökte efter det)
Fleecekofta
Lösa/stora trosor
Strumpor
Tjocksockar
Amnings-BH
 
Ett ombyte till Stefan innehållande:
Mjukisbyxor
T-shirt
Kofta
Underkläder
 
Kläder till bebisen innehållande:
2 bodys
2 par byxor
2 par strumpor
1 pyjamas
2 mössor
Overall att åka hem i
En fin filt (roligare än landstingets blåa, den kommer finnas med på dom flesta av bilderna från BB-tiden)
Babyskyddsfilt (att lägga i babyskyddet och vira runt bebis om det är mycket kallt när vi åker hem)
 
Övrigt:
2 olika nappar till bebis
Stora bindor
Mjukt dasspapper (man kommer vara rätt öm och då vill man nog inte ha strävt hårt papper)
Vattenflaska
Kortlek (något annat att tänka på under värkarbetet)
Amningsinlägg
Purelan bröstvårtskräm
Inotyol
Necessär med deo, tandkräm, duschgrejer, hårsnodd och hårband
Tandborstar
Blöjor (blev bara ett 2-pack, Pamperspaketet rymdes inte i väskan)
Godis och chips (gott med både något sött och salt)
 
Ej med på bild:
Mobilladdarna (dom packar vi precis innan vi åker)
Mobil och ID-kort (antagligen det mest självklara när man åker iväg)
Babyskydd (sitter redo i bilen redan)
Förlossningsbrev (jag har inget, men för dom som har så är det såklart viktigt)
 
Det var nog allt! Tror faktiskt att allt kommer komma till användning, eventuellt inte blöjorna, inotyolen och kortleken. Kanske inte bindorna heller om man trivs i vuxenblöjorna som jag antar finns att tillgå.
Valde att inte packa ner varken vantar eller tjocksockar eftersom overallen har inbyggd fot och vante, plus att vi har babyskyddfilten och bomullsfilten. Dessutom kommer jag att sitta bak med bebisen så jag kommer ha koll så bebis inte blir kall (eller för varm heller för den delen)
 
Ni som har fött barn, är det något ni skulle ha packat  med som jag inte har eller något som ni anser är helt onödigt att ha med? Allting rymdes i en kabinväska (liten resväska på hjul som kan tas som handbagage), kändes enkelt och smidigt. Så när vi ska hem kan Stefan bära bebisen i babyskyddet medan jag rullar väskan och slipper bära tungt, kan nog vara skönt att slippa det.

Hus!

Jag har varit rätt tyst om det här på bloggen, det enda jag skrivit är att vi skulle komma att ha fullt upp framöver. Dom flesta vet nog redan om det nu, men för er som inte gör det så har vi blivit husägare!

Vi skrev pappren redan i oktober, så det har varit två månaders lång väntan. Men den 30/11 fick vi tillgång till huset och 1/12 sov vi första natten! Tiden går så sjukt fort och vi har alltså redan bott i huset i två veckor! Två veckor!! Helt galet! Och vi trivs så himla bra! I lägenheten sov vi sådär, speciellt jag. Jag hade ofta svårt att somna och kunde vakna ett par gånger varje natt, vilket även störde Stefans sömn. Sen vi flyttade till huset så har vi sovit som stockar nästan varje natt! Och jag har inte alls samma problem att somna. Då vet jag inte om det beror på att vi trivs så himla bra eller om det är pga att jag är höggravid och därmed tröttare. Plus hela flytten då, det gör en ju lite mer trött också.

(null)

Här, i det blå huset vid gångvägen, har vi slagit rot. Bra läge, hörntomt, enplans, fin gård. Perfekt för oss! Och som sagt, vi trivs!
Har inte tagit några bilder alls invändigt än, men jag lovar att ta några då jag har städat till lite. Det är ändå bara sovrummet, vardagsrummet och köket som är klart. Fast då kommer vi byta ut en del möbler eftersom, men det tar vi lite pö om pö. Två rum (bebisens och gästernas) ska tapetseras innan vi börjar inreda dom, vi måste bara ta oss tid och ork att titta på tapeter. Tur det inte är så brådskande än, bebis kommer ju ändå sova hos oss ganska många månader. Men det skulle vara skönt att få det bortgjort inom dom närmsta två månaderna.

(null)

Här bredvid min sida av sängen står vaggan redo. Det är det viktigaste. Bebisen behöver inte så mycket annat än närheten till sina föräldrar.

Babyshower

I fredags blev jag överraskad med en Babyshower! Nästan alla av mina närmaste vänner var där, så himla kul! Mamma kom förbi oss precis då vi skulle slänga i oss maten innan vi skulle till Norrfjärden och undrade om jag kunde följa till mormor, hon hade tydligen ringt och varit upprörd över något och mamma behövde någon som höll henne själv lugn, jag alltså. Så vi åt litegrann och så for vi. Fast först skulle vi fara förbi Stina och hämta hem nå stövlar som mamma skulle prova på flickorna, för hon hade ju dom hemma hos sig. Så vi for till Stina.
Det första jag tänkte när jag öppnade dörren var att hon hade främmande, för det stod ett par skor mitt i hallen typ. Sen tittade jag upp och såg Kim sittandes på golvet i rummet. Hann tänka att vad tusan gör hon här, hon känner väl ändå inte Stina?! Sen såg jag alla andra tjejer som var där, ballongerna och det dignande fikabordet! Och så ropade Elli BABYDUSCH!
 
 
 
Fick först öppna lite presenter som innehöll två blöjtårtor, en bumbostol, hemsydda kläder, en body och ett ljus. Så himla fint och jag blev så himla glad! Vilka vänner jag har!
Sedan fikade vi och allt det goda fikat, surrade, skrattade, satte tutten på bebisen och gjorde ringtestet. Det tog ett tag innan ringen först ville stilla sig, men när den väl gjort det började den snurra hejvilt! Cirkelrörelser enligt min mening. Så ska man gå efter vad det betyder så väntar vi en liten tjej! Men det får vi se när det blir dags. Stefan har alltid bara pratat om en kille, som dom flesta i våran släkt. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tror, har aldrig riktigt fått den känslan. Men det lutar kanske mer åt en flicka ändå, men jag vet inte. Vi får helt enkelt vänta och se!
 
Tusen tack igen alla mina fina vänner för den trevliga överraskningen!

Näst sista besöket?

I måndags var det åter igen dags för ett besök hos barnmorskan. Blodvärdet hade sjunkit litegrann från de stadiga 120 det legat på sen start nästan, så nu blir det järntabletter varje kväll i stället för 3-4ggr i veckan. Vikten går sakta uppåt och jag ligger nog ca +10kg sen inskrivningen. Alldeles lagom med andra ord!

Magen växer också som den ska, SF-måttet var 34cm, så en ökning med 2cm sen förra besöket för 2 veckor sedan. Hjärtljuden lät också exemplariskt bra, runt 140-150 slag/min låg det på, där har det legat sen start. Inga krämpor att klaga på heller, lite halsbränna om kvällarna och ibland kan jag känna lite i min vänstra höft, men inget allvarligt.

(null)
Dagsfärsk bild på lillmågga (som pappan säger)

Nästa besök som är inbokat blir måndag 18/12 och fredag samma vecka har vi tiden ute! Så egentligen var det här mitt näst sista besök, men jag hoppas att kommande blir det näst sista. Får jag som jag vill så måste jag gå över minst 10 dagar, då hamnar vi i januari! Tror inte bebisen skulle klaga på sina föräldrar då. Går jag så pass över tiden så blir det nog ett besök hos barnmorskan den 2/1. Sen kan det få sätta igång! Men att spendera nyårsafton på förlossningen har jag ingenting emot, så länge bebis kommer först nyårsdagen! Fatta vilken häftig start på det nya året!

Matbloggstoppen
RSS 2.0