Paris

Jag har nog inte berättat vilken underbar julklapp jag fick av älsklingen, men nu börjar det vara dags för det tycker jag. Jag fick nämligen en weekend-resa till Paris!! Vilken fantastisk och underbar man jag hittat! Den bästa någonsin!


Torsdag den 12 januari for vi tidigt på morgonen från Luleå och kom tillbaka först sent på söndagkvällen den 15e. Fyra helt fantastiska dagar fick vi tillsammans i kärlekens stad! Vi hade dock kunnat ha lite bättre väder, var en del regn tyvärr, men solen sken också stundvis.

Här kommer en bildbomb från allt som vi var och såg!


Torsdag: flyger 6:35 från Luleå till Arlanda. Äter frukost på Max och strosar sedan runt på Arlanda tills vi lyfter 13:35 igen. Väl framme tar vi oss med buss och Metro fram till Paris och vårat hotell. Söker reda på ett matställe, äter middag och beger oss sen ut till Primark. På väg hem far vi förbi Eiffeltornet och håller evigt säkert på att blåsa bort och frysa sönder oss! Men det var det värt, för det var så himla vackert! Avslutar med en pizza innan vi åker tillbaka till hotellet, stelfrusna.

I väntan på flygbyte på Arlanda.
Orly AirPort.
Caesarsallad till middag för mig.
Kött till mannen!
Lycklig kille som äntligen får äta!
Lite shopping på Primark.
Ett vackert Eiffeltorn!

Fredag började med en ordentlig frukost! Även om jag alltid äter i princip samma sak på alla hotellfrukostar jag varit på, så är det ändå nåt speciellt med det. Atmosfären, att man slipper stressa, att man faktiskt fokuserar på att bara äta, att få vara där med någon man tycker om!

Efter frukosten tog vi metron ut till vad jag tror räknas som Paris högsta punkt. Där kollade vi in Sacré cœur, en stor basilika. Nästa anhalt blev Eiffeltornet! Vi tog såklart trapporna, vem vill säga att dom varit upp i tornet men åkt hiss?? Shoppade souvenirer och åt lunch där, så mysigt! Efter några timmar i farbror Eiffels konstruktion styrde vi kosan mot Notre Dame för att hälsa på Quasimodo och Esmeralda. På vägen dit blev Stefan less på sina stora jeans, så efter ett besök på C&A och lite strul så hade han nya jeans på sig! En middag på det innan vi slutligen tog oss till Louvren. Vilket stort museum alltså! Helt enormt! Flera våningar och flera flyglar som är hundratals meter långa! Tittade på sarkofager, en mumie och tog en groupie med Mona-Lisa!

Frukost!
Sacre Cœur.
Utsikten från Paris högsta punkt.
Kärleken flödade framför Eiffeltornet!
Fanns små puss-ställen uppe i tornet!
Andra våningen.
Lunch i Eiffeltornets restaurang 58.
God burgare!
Min fina!
Notre Dame.
Louvren.
Långa korridorer.
Pyramidmöte inne i Louvren.
Egyptiska statyer.
Mumie!
Groupie med Mona-Lisa!

Lördag tänkte vi börja med ett besök i Paris katakomber, men när vi kom dit upptäckte vi att dom måndagen hade stängt och skulle ha stängt i en månads tid. Himla otur, det skulle ju ha varit det coolaste att se! Vi fick helt enkelt åka tillbaka till centrum igen. Nästa grej på listan var Triumfbågen. Den ligger alltså mitt i en jättestor rondell, med vägar hit och dit. För att ta sig dit så får man alltså gå i en gång under vägen. Utsikten var härlig och man såg hela shoppingstråket. Vilket blev nästa grej att bocka av på listan, promenera Champs-Élysées. Lite besviken på att själva shoppingstråket inte var lika långt som gatan, trodde ju det. Var in i en liten underklädesbutik som hade rea men vi skyndade oss ut efter ett tag då det var knökfullt med folk därinne! Helt galet med folk! Gick i alla fall gatan ner och kom fram till Pariserhjulet. Gick sedan tillbaka gatan upp och kom så på att vi skulle söka reda på en affär. Efter många turer fram och tillbaka så kom vi fram. Sedan tog vi åter igen en tur till Primark. Kvällen avslutades sen med en tur i Pariserhjulet och en våffla och crepes på det!

Triumfbågen!
Utsikten över Champs-Élysées.
Det fanns mer än en bilaffär efter gatan.
Pariserhjulet!

Söndag tog vi lite sovmorgon, åt frukost i lugn och ro och packade ihop våra saker. Tog sen en liten promenad runt kvarteren där vi bodde. Irrade bort oss litegrann men Stefan hittade hem igen! Checkade ut och började bege oss mot Orly flygplats. Sedan var det två plan som tog oss hela vägen hem igen.


Världens bästa julklapp! Verkligen! Tusen tack älskling för en fantastisk weekend i Paris! 


Julen 2016

Våran jul började lite tidigare, nämligen redan på fredag kväll. Vartannat år firar vi jul på julafton som dom flesta andra, men vartannat år firar vi jul dagen före julafton. Detta för att alla ska få fira med alla sina nära och kära. Jag och Stefan jobbade kortdag, så vi var klara att bege oss till Vidsel vid 15:30 tiden. När vi kom fram var julbordet uppdukat och det var bara att slå sig ner. Så firade vi julen som vanligt med tomte och klappar och brädspel. Jag hade tydligen varit fruktansvärt snäll, för jag fick helt otroliga julklappar! Speciellt av min kära sambo! Mer om det lite senare.

Julafton började vi med julbön i kyrkan. Sedan fika, lite Kalle och julbord igen. Närmare 17-tiden packade vi ihop vårat och begav oss till Stefans bror i Boden. Där mös vi bara med skinkmacka, yatzy och lite tv-tittande.

Juldagen hade vi det lugnt och stilla. Sovmorgon, hälsade på morfar på kyrkogården och tände ett ljus, hade Jennifer på besök och sedan for vi till Vidsel igen.

Annandagen hade vi planerat att köra lite skoter, men lillebror hade råkat få med sig nyckeln hem till Skellefteå så det blev inget med det. I stället hälsade vi på gamla farmor och bara tog det lugnt.

Så julen har varit rätt lugn och skön. Toppen!


Årsresumé 2016

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Åkte på träningsresa, började åka rullskidor, bytte jobb och blev sambo!

 

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga.

 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, tror inte det.

 

4. Dog någon som stod dig nära? Ja, gammelfaster Maja.

 

5. Vilka länder besökte du? Cypern och Rhodos (Grekland).

 

6. Är det något du saknat år 2016 som du vill ha år 2017? Inget jag saknar, men nu vill vi starta upp det "riktiga livet" tillsammans, hus och familj!

 

7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? 27 augusti, då jag och Stefan blev tillsammans!

 

8. Vad var din största framgång 2016? Att bli sambo såklart! Sen att cykla Vätternrundan på under 13h!

 

9. Största misstaget? Att jag väntade så länge med att ta tag i vissa saker.

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? En förkylning i våras är nog det enda. Plus att jag fortfarande inte är bra i foten...

 

11. Bästa köpet? Helt klart rullskidorna! Det roligaste jag vet i träningsväg!

 

12. Vad spenderade du mest pengar på? Resorna.

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Min underbara sambo Stefan! Han gör mig glad varje dag!

 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016? Granit och morän, Utan dina andetag.

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Första halvåret var det väldigt upp och ner. Andra halvan har varit det bästa hittills!

 

16. Vad önskar du att du gjort mer? Tänkt på mitt eget bästa lite tidigare.

 

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit mindre godis.

 

18. Hur tillbringade du julen? 

 

19. Blev du kär i år? JA! Upp över öronen kär! 

 

20. Favoritprogram på TV? Grey's Anatomy

 

21. Bästa boken du läste i år? Tror inte jag läst en enda bok...

 

22. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning, lyssnar på så blandat.

 

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, så många saker! Skateutrustning, Bergansjacka, träningskläder och annat smått och gott!

 

25. Något du önskade dig men inte fick? Ett Nintendo mini, men det har fortfarande inte släppts...

 

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Jag fyllde 30 och hade öppet hus hela dagen hemma. Helgen efter blev det temafest.

 

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade träffat Stefan tidigare! 

 

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2016? Vanlig stil, halvsportig kanske.

 

29. Vad fick dig att må bra? Min fantastiska pojkvän Stefan, nya bekantskaper, nya jobbet, familjen och vännerna

 

30. Vem saknade du? Morfar. Alltid!


Gott Nytt År!

Det nya året firades in väldigt stillsamt uppe i Kåbdalis. Igår tog vi först sovmorgon till närmare 10! På dagen så åktes det skridskor och lektes tafatt. Till middag åt vi tacos och saffranspannacotta. Ungarna såg film och fick lördagsgodis medan vi vuxna spelade spel. Vid 12-slaget väckte vi dom två stora så dom fick se fyrverkeriet. Och sedan var det godnatt för oss alla.Idag blev det sovmorgon till efter 10! Vet inte när sist jag kunde sova längre än till 9, och nu två morgnar i rad! Sen frukost och medan Stefan drog till pulkbacken med barnen tog jag skateskidorna till spåret. Årets första och mitt andra totalt, det är inte lätt någonstans att skatea! Trött i fötterna efter bara några hundra meter men jag kämpade på i 2km innan jag gav upp. Nu häller det att försöka åka några gånger i veckan så fötterna vänjer sig. Sen kanske man orkar åka ett helt varv på Kanis!


Nu blir det mys resten av dagen och efter middagen åker vi hem till vardagen igen.


Året 2016 bjöd på mycket, mestadels bra saker! Men det tar vi i ett annat inlägg. Nu ska jag kika lite på Askungen innan middag och Tour de ski!


Matbloggstoppen
RSS 2.0