Back to work

Ja, så var 3,5 veckas ledighet över. Det känns som att det var nyss vi gick på ledigt men samtidigt som att jag varit borta från jobbet i en evighet. Antar att det är rätt många som delar min känsla. Men, om bara 7,5 vecka så är det dags för semester igen, så man ska kanske inte klaga alltför mycket. Ska bli så mysigt att åka till värmen och bara slappa och må gott i solen med min älskling!


Semester är bra men rutiner är rätt skönt det med! Önskar bara att dygnet var typ 2 timmar längre än vad det är, man skulle hinna så mycket mer! Speciellt då man är lite av en latis och soffslöare.

Ska försöka skriva om resten av semester här någon dag också. Har så mycket annat jag vill skriva om sen också! 

Hoppas ni har en bra dag trots regnet!


Semester! 2:a veckan Del 1

Lördag 1 juli steg vi upp långt före tuppen. I sömnen åt vi lite frukost, packade sen in oss i bilen och började köra. Första anhalten var Storuman där det var armbrytartävling. Strax efter 8:30 var vi framme för invägning och när det var gjort var det bara att sätta sig ute i solen och invänta starten.

Tävlingen gick väl sådär för Stefan, men med lite mer tävlingsvana så ska han nog få till det. Om han bara kunde sluta vara så himla nervös! Det är nog hans största problem egentligen. Nåja.

Skriv inläggstext 

När maten låg i kistan körde vi vidare söderut. Tankade upp bilen i Sveg och en bit utanför började vi söka upp en lämplig sovplats. Det var inte det lättaste men efter nästan en timmes letande hittade vi en bra plats dr vi kunde poppa upp tältet, borsta tänderna och lägga oss tillrätta. Det var inte den natten med den bästa sömnen vi hade framför oss.

Det började med att liggunderlaget Stefan hade lånat av brorsan läkte ut luft, så då fick vi trängas på min luftmadrass. Vaknade såklart efter två timmar och höll på frysa ihjäl! Så jag tvingade Stefan att öppna upp sin sovsäck så trängdes vi båda i hans! Det var trångt men lite varmare blev det i alla fall.

På morgonkvisten packade vi ihop och begav oss iväg igen.

Passerade så småningom Norska gränsen och kl 10 hittade vi ett Max som hade öppet! Där blev det sen frukost/tidig lunch innan vi fortsatte vidare.

Körde sen vidare hela dagen. Att köra i Norge är en upplevelse, för det finns inga raka vägar och hastigheten går aldrig över 80. Väldigt drygt med andra ord, då man bara vill komma fram. Men fram kom vi tillslut. Checkade in på Hardanger B&B och gick sedan ut i regnet för att hitta ett matställe. Hittade ett litet ställe som förutom att laga mat även sålde lite bröd, inlagda oliver, ostar och sånt. Fick väldigt god mat trots att det såg lite udda ut. Sedan tillbaka till boendet för en god natts sömn.Semester! 1:a veckan

Vår första semestervecka började med regn. Jag passade på att rensa lite i garderoben, kastade en del och packade undan sånt jag inte kan ha just nu men hoppas ska kunna ta mig i till nästa sommar. Det var inte bara ett plagg kan jag lova! Nä, en stor påse full blev det!


Vi har även hunnit vara på några husvisningar, hälsat på svärfar i hans torp i Byske (himla mysigt ställe!), bilbingo utan vinst med Annika, städat bilen och packat inför semestertrippen och fredag var vi på kyrkmarknaden i Öjebyn.

Fullt upp trots att vi inte gjort jättemycket ändå.


Matbloggstoppen
RSS 2.0