Första armbrytarträningen

I tisdags var det dags för min första armbrytarträning! Bröt konstant i typ en halvtimme, var lagom mör efter det. Hade dessutom trott på en helsikes träningsvärk, men jag har inte känt så mycket faktiskt.

Däremot har jag en del teknik att träna in, har en tendens att tappa handleden. Men det ska bli kul att se hur fort man kan utvecklas.


Även om jag inte fått så mycket träningsvärk av just armbrytningen (har däremot träningsvärk från veckans tre gympass) så känner jag av den på andra sätt. Som ett blåmärke på armbågen, "kläm"skador på händerna, ömma höftben och känselbortfall i ena armen! Låter kanske illa men det är sånna "skador"man ska ha efter att ha brytit arm!Svenska Mästerskapen i Armbrytning 2017

Som ni vet så var vi i Ö-vik helgen som var. Varför vi var dit berättade jag nog aldrig, men det var så att Stefan och hans klubbkompisar skulle tävla i SM i armbrytning! Hur coolt är inte det?!


Torsdagen var det invägning, man väger alltså in sig i olika viktklasserna för att motståndet ska bli jämnare (precis som i brottning, styrkelyft och andra kraftsporter).
Fredagen var det dags för tävling, i vänster arm. Jag som bara varit och tittat på en tävling förut och som inte ens tänkt på att man kan tävla i armbrytning, man kan tro som utomstående att hur kul kan det vara att titta på armbrytning? Men jag kan lova er att det kan bli rätt så spännande ibland! Och stämningen med 240 brytare i samma sal! Det har varit riktigt kul att få vara med och se!

Fredagen var det som sagt vänster arm som gällde, höger arm körde dom på lördagen. Luleå-klubben tog hem två medaljer i vardera arm, två guld och två silver! Heja!
Stefan däremot är lite besviken över sin insats, men har man bara tränat aktivt i 1,5 månader innan tävling så går det inte alltid så bra. Men nu är det träning inför sommarens tävlingar och nästa års SM! Vem vet, kanske tävlar jag också då?!

Fick tips av självaste armbrytardrottningen, Heidi!

Lördag var även Heidi Andersson på plats, ni vet, Armbryterskan från Ensamheten. Hon var där med sin pappa för att ge alla som ville lite tips och trix om armbrytning. Stefan tvingade fram mig, så nu har jag brytit arm med Armbrytardrottningen! Det hela slutade även med att jag blev intervjuad av Ö-viks lokaltidning!


Det hela avslutades lördagkväll med bankett, middag och ännu mer armbrytning! Jag bröt ingenting, men Stefan bröt en hel del och klagade sen på armvärk! Men det är sånt man får ta!


Havremål

Jag har blivit utvald att få buzza nya Havremål från Göteborgs Kex, ett nytt digestivekex med havregryn i.

Perfekt mellanmål, både som åskådare och deltagare i Svenska Mästerskapen i Armbrytning 2017, Örnsköldsvik!

Jag har bjudit både arbetskollegor och pojkvännen på dom, alla gav tummen upp! Jag tyckte det var godare än ett vanligt digestive medan andra tyckte det smakade likadant. Jag tycker ju om smaken av havre, dessutom var det som att dom inte var riktigt lika torra och smuliga som vanliga digestive kan vara. Däremot tyckte vi nog alla att det var lite mer att tugga på i och med havregrynen, och det var bara bättre!
Bäst smakar dom såklart som vanliga digestive, med smör och ost på!


Minisemester i Örnsköldsvik

Igår packade vi in oss i bilen och körde ner till Örnsköldsvik. Eller faktiskt så var det jag som körde hela vägen! Har nog aldrig kört så långt förut själv! Eller jo, en gång från Stockholm till Sundsvall, men det är en annan historia. Vi gjorde ett kort stopp i Piteå, men annars så var det non-stop hela vägen.

När vi kom fram så checkade vi in på hotellet, stans nyaste och fräschaste, nämligen Elite Plaza Hotell! Superfint och mysigt, med utsikt över vattnet (och pappersbruket).
Efter incheckning blev det pizzalunch och sedan lite slappande på hotellrummet innan ett besök på Paradisbadet. Lite bubbelpool och vattenrutschkanor i ett par timmar, sedan var vi nöjda. Avslutade dagen med en middag på Allstar som ligger ett stenkast bort.


Matbloggstoppen
RSS 2.0