Still going strong!

Det blir inte så mycket tränande just nu, det är så himla mycket annat vi har att stå i så det har liksom lagts åt sidan. Men i morse så hade vi ställt klockan och for iväg på gymmet. Helt ensamma var vi, skönt! Jag körde lite rygg och armar och sen hann jag inte mer då Stefan blev lite blek om nosen och behövde hem och äta. Han har verkligen hög förbränning och blir därför lite känslig, så morgonträning utan frukost innan kan bli lite jobbigt för han.
 
 
Börjar vara svårt att hitta träningskläder, eller främst överdelar, som täcker hela magen. Det där är ett linne som är löst i passformen och ändå rätt långt i vanliga fall, men den där dunderklumpen på framsidan äter liksom upp allt tyg!
Imorgon blir det att fara och simma på eftermiddagen, är två veckor sen sist så vi får väl se om jag ryms i baddräkten eller om det  börjar bli dags för bikinin att träda fram.
 
Med 24 dagar kvar mår jag fortfarande så himla bra så träna är inga problem! Man får helt enkelt bara anpassa träningen efter kulan. Ligga på mage och träna går inte, men det förstår nog dom flesta. Sen kör jag inte alls så tungt, utan även där får magen bestämma vad den orkar med. Ju tyngre övningar ju mer buktryck får man, så därför blir det lätta vikter men fler reps. Simma är inga problem, där är man så lätt så. Promenera går också bra, men även där får man anpassa hastigheten i steget. Fort går man ju inte direkt.
 
Till veckan hoppas jag även kunna avverka säsongens första skidpass, alla spår är ju uppdragna nu så ett varv på dalen skulle passa perfekt, 3km utan backar! Det är bara det att skidorna står inklämda längst in i förrådet, men efter helgen borde det vara löst, då behövs bara lite valla. Jag får hålla tummarna och se hur det går.

Föräldrautbildning

I fredags var vi på vårt första föräldrautbildningstillfälle. Förutom vi var det tre par till där. Tydligen är vi inte så många förstagångsföräldrar nu i vinter. Vi är dom enda i december som väntar, ett par i slutet på januari och så två i februari. Så dom andra får gå en rätt tidig utbildning medan vi ligger mer i "rätt" tid för den.

På första träffen pratade vi mest om förlossningen. Vad som händer i kroppen, hur en förlossning startar, om dom olika faserna som är själva förlossningen, om värkar och värkarbete, litegrann om smärtlindring, och förlossningsrädsla. Hon nämde en bok som jag precis fått låna och börjat läsa lite i som hon absolut tyckte att alla skulle läsa, den ska tydligen vara jättebra! Vi nämnde bara lite om komplikationer, för det ska vi prata mer om på fredag.

Vi fick även en liten goodiebag, eller babybag som det står på påsen, med oss hem. Två olika paket blöjor, en liten mössa, ett par olika krämer/oljor och lite papper med information. Har faktiskt lagt in numret till förlossningen och BB i telefon, man vet ju aldrig när det kan sätta igång och då är det bäst man har numret nära tillhands så man ska slippa leta fram det pappret, man lär nog ha fullt upp i tankarna ändå.


Gravidledig

I fredags jobbade jag min sista dag på jobbet, så i måndags hade jag min första lediga dag. Fast både måndag och tisdag hade jag fullt upp så jag har knappt varit hemma ändå.
Måndag gick jag till mormor samtidigt som Stefan gick på jobbet, där rullade jag hennes hår (som vanligt på måndagar) och stannade kvar till strax efter 11. Nykokt fruktkräm tackar man ju inte nej till! Sedan gick jag förbi jobbet på vägen hem för att hämta hem en kartong och en pajform. Väl hemma stekte jag plättar så Stefan skulle ha lunch innan jag ilade iväg till MVC där jag hade tid kl 13. Allt såg bra ut, magen växer fast inte så fort, hjärtljuden låg på ungefär samma som tidigare (145-155) och jag mår ju bra så det var inga konstigheter. Ny tid om två veckor igen.

 


När jag var klart på MVC så gick jag på bibblan och läste lite innan jag 14:15 hade en tid på Emmas Hudstudio för att fixa brynen. Svängde in på Happy på vägen hem och väl hemma la jag mig i soffan och såg lite TV och vilade faktiskt. Fast bara en timme kanske, för då var jag ju tvungen göra middag innan vi skulle vara på banken kl 17. Hemma för gott den dagen 18:30. Så jag var som igång nästan hela dagen!
Igår, tisdag, fyllde min fina, söta lilla farmor 90 år! Tänk att få fylla 90, var klar i huvudet och kunna bo kvar hemma! Det är inte alla förunnat! Att hon dessutom var ut och skottade av bron och närmast bron för att gästerna skulle kunna komma in, det är inte dåligt! Så även igår for jag iväg hemifrån samtidigt som Stefan for på jobbet, och hemma var jag inte förän efter 21. Fullt upp med andra ord!


Idag onsdag blir det ändå lite lugnare. Ska hålla mig mestadels hemma och inomhus. Har tvättid 12-16 så mitt på dagen har jag det jag gör. Sen ska jag eventuellt gå förbi jobbet med nå grejer jag har haft på hemlåning och så laga två måltider så vi inte svälter ihjäl idag. Vad resten av dagen erbjuder får vi väl se, jag har ändå rätt mycket att pyssla med här hemma också. Kanske jag gör klart den där barnvagnsmobilen jag håller på med!

By the way, idag är det exakt 1 månad kvar till beräknad födelsedag! Endast 30 dagar! Hur sjukt är inte det?!


Gravidkrämpor, eller vad jag ska kalla det

Jag har verkligen haft en toppengraviditet! Nu har jag visserligen 7 veckor kvar, men jag tror inte det är så många som faktiskt får må bra i princip hela graviditeten. Jag mådde lite illa där mellan vecka 7-10 ungefär (det var så vi upptäckte att jag hade ett litet mirakel i magen) men kräktes aldrig, utan mådde bara lite illa helt enkelt. Efter det gick över så har jag mått prima ballerina! Inte haft ont någonstans, inte känt mig klumpig eller behövt springa på toaletter stup i kvarten. Ja, ett tag där fick jag gå på toa väldigt ofta, men ju mer magen växt ju mindre ofta behöver jag gå känns det som.
 
Nu däremot, den här sista veckan (kanske två) har jag börjat känna mig lite mer otymplig och känna av små, små besvär som hör graviditeter till. Har till exempel bara den här sista veckan känt att jag inte är lika snabb som jag varit, alltså att jag är långsammare på att gå. Går jag fortare får jag sammandragningar och mjälthugg. Jag har även den här sista veckan insett att jag nog har börjat få en lite vaggande gång, speciellt utomhus. Kan ju bero på att man är mer påpälsad nu med täckbyxor och täckjacka, för jag upplever inte att jag vaggar då jag går på jobbet eller så. Sen är det lite svårare att nå ner och knyta skorna, speciellt på eftermiddagen/kvällen.
En annan sak jag har märkt av dom senaste två veckorna är att jag i slutet av arbetsdagen lätt kan få lite ont under fötterna. När jag kommer hem vill jag gärna ta på mig foppatofflorna för att det ska vara mjukt att stå. Jag upplever inte att jag sväller speciellt mycket om fötterna, väldigt lite i så fall. Och på morgonen när jag ska stiga upp kan jag känna att fötterna under känns lite svullna, eller lite ömma tills man har fått gå ett par minuter så fötterna har acklimatiserat sig.
Något jag har haft i en månad nu kanske, men som då bara var väldigt lite och inte varje dag, är halsbränna. Vissa dagar kan jag känna lite på jobbet fastän jag står upp, men oftast kommer det mot kvällen och speciellt då jag ligger i soffan. Det känns oftast bättre då jag lagt mig i sängen, vilket är konstigt då jag ligger mer platt där än i soffan. Men det är ingenting jag klagar på förståss!
Jag kan känna av fogarna om jag legat still i soffan på kvällen och sen ställer mig upp och ska gå, men det går över på några steg. Känner inte av något om dagarna då jag jobbar och håller igång. Sen är det något med min högra sida. I skuldran kan jag ibland känna av små pirrningar, som om det håller på domna bort. Sätesmuskeln i skinkan brukar ömma och man kan känna hur spänd den är. Och så är det vaden som jag kan ha träningsvärk i fastän jag inte gjort något konstigt, jag kan lätt få sendrag i den och på "framsidan av vaden", där muskeln möter benpipan är jag också öm och spänd.
 
 
 
Nu låter det ju nästan som att jag har en massa krämpor, men så är inte fallet. I korta drag är det halsbränna, ömma fötter, sakterlig och vaggande gång, magen i vägen och lite ömma muskler. Inte så mycket att klaga på med andra ord!
 
Imorgon är det bara 50 dagar kvar förresten! Fatta att det börjar närma sig nu!

Matbloggstoppen
RSS 2.0