Firmafest

Helgen som var spenderade vi med Stefans jobb i Luleå. Efter att dom stängt lördag på jobbet åkte vi till Alcatraz där vi mötte upp alla. Så blev det en timme på Prison Island. Vi var uppdelade i tre lag, Fas-1, Fas-2 (vårt lag) och Fas-3. Lagnamnen syftade på elkopplingar, finns med olika faser antar jag. Vi hade tur i oturen jag och Stefan då en av kvinnorna i vårt lag hade lite ont i kroppen efter att ha halkat ute så hon var inte så pigg på att springa omkring och klättra i celler. Så hon lovade att se till Elsa under tiden. Och lillstumpan sov sig igenom hela timmen! Och ni kan ju gissa vilket lag som vann! Japp, Fas-2!

Efter det åkte vi till hotellet och tog det lugnt ett tag innan vi svidade om och begav oss till chefens rum för en fördrink. Där tackade vi även av en elektriker som jobbat i 40 (!!) år och går i pension till sommaren. Efter lite surr och tacktal gick vi upp till restaurangen och käkade två-rätters. Vi hade valt en köttbit med pommes och äppelpaj till efterrätt, mycket gott! 

(null)

(null)

(null)

(null)
Sminkad kvällen till ära, inte varit det sen före jul tror jag!

När allt var uppätet bestämdes det att dom som ville skulle ta en promenad och sen sitta och surra någonstans, så medan Stefan for iväg la sig jag och Elsa och myste och sov.
Söndag var det hotellfrukost med många plättar och sen var det slut. Vi tackade för oss och drog förbi Storheden en sväng innan vi åkte hem igen.

Mycket trevlig helg! Det gör vi gärna om!

Nu händer det grejer!

Elsa vände första gången på sig då hon var 3 månader och 1 dag. Det missade vi tyvärr men 5 dagar senare gjorde hon det flera gånger, vilket jag även skrivit om här. Det var tydligen bara kul i två dagar för sen slutade hon. Tills i helgen! Torsdag och fredag förra veckan var Stefan bortrest i jobbet så jag och Elsa var hos hennes mommo och moffa. Jag är ganska dålig på att ha henne på mage men mamma lät henne ligga några stunder på mage. Kanske var det det som gjorde det för sen i helgen har hon typ vägrat ryggläge! Hon snurrar runt fortare än man hinner säga hej! Så i stället för att höra klossarna i babygymet skallra så stånkas och stönas det!

(null)
En mycket ovanlig syn numera.

En annan grej som hände idag var att hon smakade på sin egen fot! Han har under en veckas tid ungefär börjat vandra neråt men händerna. Först var hon kring blöjan och slet i kläderna, sen benen och så slutligen fötterna. Medan jag bytte blöja på henne idag så grabbade hon tag i foten och inte lång tid efter så hade den nått munnen! Är otroligt glad över att jag hade mobilen i närheten så jag lyckades filma det! Hon försöker verkligen slicka och suga i sig halva foten!

Nu är bara frågan vad nästa grej blir? 

4 månaders-kontrollen

Igår var vi på BVC för 4 månaders-kontrollen. Jag gissade att hon skulle vara 62cm lång och väga precis under 6kg och jag måste säga att jag var väldigt nära! Donnan är 61,7cm lång och vägde prick 6kg! Och huvudet mätte nu 40cm. Tittar man på kurvorna så ligger längden nästan prick på normalkurvan medan vikten och huvudet nästan ligger på en kurva under. Men hon följer sin egen kurva och sköterskan tycker det ser bara fint ut!

Vi fick även med oss två broschyrer om mat, det är tydligen dags för smakportioner nu! Vi kan tydligen låta henne smaka på allt vi äter, bara på ett finger och max 1 tsk. Till och med tacos kan man låta henne smaka! Inte för att jag tänkt det utan det blir väl potatis allra först, eller gröt. Vi pratade nämligen en hel del om hennes nätter. När hon somnat kan hon sova ca 3 timmar, sen "vaknar" hon varannan timme natten igenom och det enda som söver henne är mitt bröst. Hon äter en liten stund och somnar/sover vidare. Grejen är att hon inte riktigt vaknar, utan hon börjar gorma och vrida på sig. Tutten funkar inte och inte att ligga nära och gosa. Det är bara mitt bröst som duger. Och det börjar bli lite tröttsamt för mig. Vi har under ca en månads tid testat ge lite ersättning på kvällen, vi har tänkt att jag kanske har för lite mat. Vissa kvällar har hon tagit flaskan och vissa inte. En del kvällar har vi inte ens gett flaskan heller. Just nu känns det inte som att jag har för lite mat, så varför sover hon inte? Så vi ska testa ge lite gröt på kvällen och se om hon sover bättre på det. Men först måste vi introducera gröten dagtid. Ska bli så spännande att se hur hon reagerar!

Middag för två

Igår anställde vi morbror med familj som barnvakt en stund medan vi skulle gå ut och äta middag. Jag fick nämligen ett presentkort på Clarys Krog (en restaurang) av Stefan i julklapp så vi skulle kunna gå och äta Black Rock Grill. Men nu när det ligger ute till försäljning fick vi lite eld i baken, vi vill ju inte att presentkortet skulle brinna inne! Så vi skyndade oss att boka barnvakt så vi skulle få avnjuta en god middag på tu man hand!

(null)

För er som aldrig ätit Black Rock Grill så är det en lavasten som hettas upp till 450 grader. På denna ligger en köttbit, i detta fall oxfilé, som man alltså får steka själv! Till detta grönsaker som man kan steka, pommes, beasås, pepparsås och örtsmör. Det är så himla gott alltså! Och kul att steka köttet själv. Det är ingen middag man kan stressa sig igenom och man hinner verkligen njuta av maten! Alla tummar upp! Och har ni inte testat det här än, gör det!

Elsa skötte sig exemplariskt hos sina kusiner, så dom vågar nog vara barnvakt fler gånger. Tänk att vi fick en så snäll dotter!

Påsk i Kåbban

Helgen som varit var det påsk och den skulle firas i Kåbban! Tyvärr blev pappan i huset sjuk och valde att stanna hemma men jag och Elsa åkte upp för några härliga dagar med mormorn och morfarn. Vi har njutit och inte gjort många knop! I korthet har vi varit ute i solen då Elsa sovit och inne och myst och byggt pussel då hon varit vaken. Söndag åkte jag faktiskt lite skidor men det är nog det enda "jobbiga" vi gjort.

(null)

Mammas cooling fick sig ett par egna solbrillor så hon kunde vara ute med oss en liten stund medan vi åt lunch vid eldstaden. Hon verkade lite halvskeptisk då hon vägrade dra på smilbanden men inomhus så har hon varit sitt vanliga glada jag! Tänk att jag får dela varje dag med den här gladskiten! Mammas älskling!

Matbloggstoppen
RSS 2.0