Julen

Dagen innan julafton åkte vi hem till mor och far i Vidsel för julfirande med min släkt. God mat, tomte, massa paket, snälla barn, gott fika och spel på kvällen. Perfekt och precis som det ska vara! Elsa var såklart inte rädd för tomten, även om hon tittade lite skeptiskt på han då hon satt i hans knä. Ungefär som det brukar vara med nytt folk. Hon var duktig och öppnade sina paket, dock med lite hjälp från oss och började genast leka med flera av dom!

(null)
En av alla julklappar var denna roliga pulka som Elsa älskar att åka i!

Julafton började med sovmorgon i vanlig ordning (Elsa brukar sova till 8-8:30) och frukost innan det blev lite stressigt att hinna packa bilen innan julbön i kyrkan kl 11. När den var klar åkte vi till Elsas storkusin i Boden och firade jul där med dom och hennes farbror och faster. Även där blev det god mat, fina klappar och mysigt sällskap. Då klockan började närma sig 19 var det dags att åka hem för nattning av finaste ungen.

En trevlig och mysig jul med alla man älskar och bryr sig om! Precis som det ska vara! Och vi hade tydligen varit lika snälla som Elsa i år, så tusen tack alla för fina klappar!

1 år

Det är så galet, tänk att vår älskade lilla söta Elsa blir 1 år idag! Den här tidpunken förra året satt jag med hemska värkar i bilen på väg till förlossningen. Vi kom fram vid 21 och en halvtimme senare hade vi fått ett förlossningsrum. Och knappt 2,5h efter det hade jag ett litet näpet flickebarn på mitt bröst! En hel och frisk tjej, så älskad från första stund!

Tänk att det var just Elsa som gömde sig där innanför min navel i 9 månaders tid. Att det var just Hon som stal mitt och så många andras hjärta. Som kom och förändrade våra liv för alltid, till det bättre. 

Vår kloka, fina, förståndiga, lugna och otroligt snälla tjej. Vad mamma älskar just Dig! Kom ihåg det! Vad som än händer, vad som än sker, så kommer jag alltid älska Dig och finnas där för Dig! Jag kommer att bära Dig och hålla Din hand så länge jag får. Och när Du blir för stor för det så kommer jag ändå alltid finnas här för Dig, jag kommer alltid bära med Dig i mitt hjärta.

Det här första året har Du lärt mig så mycket nytt och jag har fått uppleva så många känslor, för att inte tala om allt Du har fått lära och uppleva! En helt ny värld. Och det här kommande året kommer nog bli än mer spännande och upplevelserikt!

Älskade "Lillis", mamma älskar dig oändligt mycket!

1-års kalas

I lördags var det dags för Elsas första kalas! Det var ju några dagar kvar till födelsedagen men man får helt enkelt ta den dagen då det passar dom flesta. Och det brukar vara en helgdag, därav lördagen.

Jag och Stefan jobbade först 9:30-14:00 innan vi ilade hem där mormorn och morfars hade skött om Elsa och gjort i ordning hemmet med ballonger och pynt! Skynda fram med fika och strax före 15 kom gästerna. Fina presenter fick hon! Men ingen tårta. Hon fick banan och vispad grädde, men säg det var lika mumsigt det!

(null)

(null)

(null)

Några av presenterna hon fick. Hon fick även ett matset, träpall, vinteroverall, tunika, böcker och pengar.

Imorgon är det dags för riktiga födelsedagen! Vi får se hur många som dyker upp, storemorbror med familj kommer på kvällen och gammelfaster på förmiddagen. Stefan jobbar till 19 så vi gör bort paket och sång på morgonen innan jobb. Däremellan är det fritt fram för den som vill! Vi ska försöka vara hemma hela dagen.

Yalla! KVARG

I samarbete med Buzzador har jag fått testa Arlas nya Yalla! KVARG i smaken vanilj.
En lagom stor mellis-förpackning med sked i locket gör att den kan tas med överallt och ätas när som helst. 18,6g protein i bägaren gör den lika bra som vanligt mellis som efter eller före träningen. Vet inte om den lite snåla vaniljsmaken beror på lite smak i kvargen eller för att jag är förkyld, men jag tyckte det kunde ha fått smaka lite mer. Den hade en naturlig smak av vanilj och smakade inte kemiskt, det är ett stort plus! Bra konsistens som känns som yoghurt och inte alls sträv som vissa kvarger kan bli. Också stort plus!
En helt klart godkänd kvarg som jag skulle kunna köpa med som mellis på språng!
#yalla #yallakvargbuzz #buzzador

(null)

(null)


Sjuk?

Nu kommer ett kort inlägg som faktiskt inte handlar om Elsa! Konstigt va?!
Jag trodde ju som att vi hade blivit friska, så fick Elsa feber under ett dygn men efter det var hon på banan igen. Jag däremot verkar ha trillat dit i något annat nu, eller en annan form av förkylning. Kan vara täppt i näsan morgon och kväll men är inte snorig. Sen har jag fått hosta! Jag som aldrig någonsin brukar hosta. Och såklart blir det som värst på kvällen då jag lägger mig ned. Känner mig också sådär lite kraxig i halsen.

Snälla, låt mig bli frisk nu och att Elsa får fortsätta vara frisk! Vill inte att vi ska vara sjuka eller kraxiga över julen.

Feber

Precis när man tror att sjukstugan är över så kommer det nåt nytt. Är såååå less på att vara isolerad hemma och inte våga träffa våra stora och små kompisar. För 3,5 veckor sen vaknade vi upp lördagsmorgonen med en halvt seende Elsa, ögat var igenkletat. Mest troligtvis ögoninflammation. Så vi stannade hemma från alla aktiviteter och efter en vecka verkade allt fort och fröjd igen! Lördagen jobbade jag och Stefan och när vi på em kom till Vidsel för att äta middag och hämta hem Elsa (som sovit över hos mormor och morfar) kände vi oss båda mindre pigga och början på ont i halsen. Söndag vaknade vi upp dyngförkylda. Elsa blev också förkyld då och efter lite drygt en vecka var hon frisk och nu efter drygt 2 veckor är vi andra två friska också! Äntligen!

(null)

Men så i söndags då vi kom hem från Arvidsjaur så tyckte jag hon kändes så varm. Japp, feber. 39,1 var den uppe i, gick ner ungefär en grad med alvedon/Ipren. Igår morse feber men med alvedon gick den ner helt tills på kvällen då den steg till 38 igen. Men den gick ner med alvedon och nu är hon feberfri och verkar pigg och som vanligt igen.
Snälla tomten, visst kan vi få vara friska resten av året nu?! Det är liksom bara 3 veckor kvar, snäääällaaaa!!?


Julkläder

För ett par veckor sen blev jag färdig med ett sött julset till Elsa, klänning och leggings. I förra veckan lyckades jag få tag inte mönster på hårband så blev slutligen ett matchande sånt också. Hon har redan hunnit ha det på två juliga tillställningar, i lördags på min julkonsert i Storforsens Kapell och ikväll på Grötfesten på EFS i Vidsel. Så himla fint! Är lite avis på henne och skulle själv vilja ha en likadan klänning!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så ser det alltså ut. En enkel leggings och en enkel A-formad klänning. Tog ett mönster från en långärmad tröja och gjorde den bara längre och vidare, båda mönstren kommer från Ottobre. Hårbandet är ett gratismönster från Hallonsmuladesign. Ett väldigt enkelt där man knyter ihop det framtill.

Nu har det stått still med sömnad sen julsetet blev klart, men efter alla julhelger tror jag det blir att sy något annat spännande i dom nya tygerna jag har. Frågan är bara vad!?

Dom första stegen

I måndagskväll, 3 december, stod jag inne i köket och städade och bakade och sådär medan Elsa och Stefan var i vardagsrummet. Stefan låg i soffan och hade just pratat klart i telefonen då han utbrister att ’Hon går’! Då hade hon stått vid änden av soffbordet, snurrat runt med siktet mot soffhörnet där Stefan låg och så gick hon rakt mot han, utan att hålla i sig!
Vi testade genast att få henne att gå mellan oss och några stapplande steg blev det allt! Ringde upp mormorn på FaceTime och hon, morfars och kusin Ronja lyckades också få se några steg!

(null)

Hon som inte ens har gått få att stå utan stöd, den lilla fegisen (eller mycket kloka och förståndiga flicka) ska nu lära sig både hålla balansen och gå samtidigt!
Nu kan hon faktiskt ställa sig mot saker eller mig och släppa taget och stå någon sekund innan hon sätter sig, det hände aldrig förut.
Hon är svår att träna för helst så vill hon ha stöd eller så faller hon raklång mot en. Men nåt steg per dag blir det!

Matbloggstoppen
RSS 2.0