2 månader

Jag kan inte riktigt smälta att tiden har gått såhär fort, att min lilla bebis redan har berikat våra liv i 2 månader! Galet alltså! Känns som att hon nyss kom samtidigt som att det alltid har varit såhär. Min lilla sockerkaka!

(null)

Den här lilla ankstjärten har varit på BVC idag. Nu är hon 57cm lång och väger hela 5100g! Hon följer nu kurvan nästan exakt, så hon är alldeles lagom. Hon pratade med barnsköterskan litegrann och visade att hon bygger muskler. Utvecklingen går framåt som den ska med andra ord!

Om tre veckor är det dags för nästa besök, då ska pappan få följa för då är det dags för första vaccinet. Vi hoppas hon är lika tuff och glad då, så vi slipper gråt och tandagnissel (utan tänderna då). Men samtidigt vet vi att den eventuella gråten är övergående och vad den beror på.

Skidor!

Onsdag förra veckan, på Alla Hjärtans Dag, var mamma barnvakt en stund mitt på dagen så jag fick fara och åka skidor! Så himla härligt! Solen sken, det var nästan nollgradigt ute och inte nå folk i spåret. Jag åkte ett varv på dalen i sakta mak, kändes alldeles lagom för att vara första tiren både för säsongen och efter förlossningen. Dalen är en äng så det är platt och inga backar och slingan är knappt 3,5km, helt perfekt för en nybliven mamma! Kan lova att jag hade träningsvärk i ljumskarna i två dagar efteråt.

(null)

Det enda jobbiga var att inte kunna staka ordentligt. När man stakar så använder man magen väldigt mycket, lite som när man gör situps. Och det är något jag inte vill göra än med tanke på magmuskeldelning som alla gravida får. Jag har försökt känna på mig själv men jag känner ingen delning, men jag vill ändå inte riskera något. Så jag avstår magövningar tills vidare. Så jag fick mest diagonala i skidspåret, något som är lite jobbigt då det är flackt, för det är då man vill staka. Men det gick ju bra och det var superduperhärligt!

Solsken!

Det har varit några dagar med massa solsken och enstaka minusgrader, så himla härligt! Har varit ute och promenerat både onsdag, torsdag och idag fredag! Supernice! Skönt för mig och skönt för lillan att få frisk luft också. Mer sånna här dagar tack!

(null)


Träning


Förra tisdagen var jag på efterkontroll på MVC. Har väntat med all träning (förutom promenader och knipövningar) tills jag skulle dit så jag visste att det var okej. Och visst fick jag en stor fin OK-stämpel av barnmorskan! Jag hade, 7 veckor efter förlossningen, gått ner allt jag gick upp under graviditeten! Eller, för att vara noga hade jag 1hg kvar till inskrivningsvikten, men det räknar jag knappt. Så nu när jag fått mitt OK:ande så vågade jag börja träna igen!


(null)

Redan dagen efter var jag på gymmet och öste! Nä, inte riktigt va. Men jag var på gymmet dagen efter. Körde igenom hela kroppen på maskinerna utom mage. Lätta vikter på allt och tänkte mycket på att dra in naveln och dra upp bäckenbotten, allt för att kroppen ska orka och inte gå sönder. 

Kändes hur bra som helst att vara tillbaka på banan! Nu ska jag försöka få till 2 gympass i veckan och promenader på det! Mitt mål är att promenera 1 mil i veckan då vädret tillåter, blir det mer gör det såklart inget.

Hur fort började ni om att träna efter förlossningen?

Bakbloggen uppdaterad!

Efter ca 1,5 års stiltje har jag ÄNTLIGEN uppdaterat bakbloggen min med lite nya recept! Det var på tiden va?! Har skrivit fem nya recept, det första ligger uppe redan nu och sen kommer det komma ett varannan dag fram tills nästa måndag den 19/2. Ska försöka se till att det inte dröjer 1,5 år till tills nästa gång jag uppdaterar den. Ska försöka gräva fram lite nya recept också så jag har något att göra på dagarna här hemma. Eller jag har ju ganska mycket att göra, men en liten bebis och ett helt hus där alla rum inte är klara än. Men man kan ju inte göra sånt varje dag (förutom att ta hand om bebisen såklart!).
 
 
Så klicka in på bakbloggen och bläddra bland alla recept, har ni några favoriter ni tycker jag ska testa så skickar ni era bästa recept till mig cokså!
 

Önskelista

Elsa har redan påbörjat sin önskelista inför dop och födelsedag. Dopet är visserligen inte bokat än och födelsedagen är ju lite drygt 10 månader bort, men det är bra att börja i tid tänker jag.
Så vad önskar sig den lilla tösen då? Jo, en fotografering! Jag, eller Elsa alltså, skulle bli så glad över det, att få riktigt fina bilder att förstora upp och sätta i album!

(null)

Jag blir lite ledsen på mig själv faktiskt över att vi inte tagit mer fina bilder på henne. Vi har båda, speciellt jag som är med henne 24h om dygnet, en uppsjö av bilder på henne. Men det är inte många som är jättefina och som passar att förstora upp. Har försökt ta med systemkameran men även fast det är mitt på ljusa dagen och jag tycker det är bra ljus så behöver jag använda blixten och det blir genast inte alls lika fina bilder. Hon blir så upplyst och lite blank. Har inget bra redigeringsprogram heller.

Ska kämpa vidare med fotograferandet här hemma och hoppas att jag får tillräckligt många fina bilder så jag får göra lite förstoringar till vardagsrum, sovrum och släktingar.

Gamla kläder

Ni kanske blir less av att bara läsa om min lilla tjej, men mitt liv består inte av så mycket annat än just denna lilla tjej. Vet inte annat vad jag ska skriva om..?

Idag är faktiskt första gången som jag har gått ut på en riktig promenad! Annars har jag alltid haft ett ärende in till byn för att handla eller BVC eller hälsa på på jobbet. Men idag gick jag en promenad på drygt 4km runt nästan hela Altuna! Så skönt! Bra podd i lurarna, lätt snöfall och lagoma minusgrader.

(null)

Igår kom morfarn förbi en snabbis, med sig hade han semlor åt mig och Stefan och en påse med gamla kläder till Elsa som mamma glömde ta ner när vi flyttade. Gick igenom påsen och hittade två par sparkbyxor som var i rätt storlek just nu. Trots att dom är rosa dom här byxorna så bara älskar jag dom! Hon blev så himla fin i dom! Tänk att jag för 31 år sen hade dom på mig! 

Matbloggstoppen
RSS 2.0