Slutat amma

Nu är det snart två veckor sen jag bestämde mig för att sluta amma. Hade från start tänkt amma tills hon var 1 år, men sista tiden tror jag att jag mest varit ett sätt att somna om då hon gnällt på natten. Känns inte som att hon ätit så mycket då hon ammat ett par minuter per tillfälle. Så då bestämde jag mig för att sluta. Näst sista kvällen/natten som jag ammade blev jag faktiskt lite ledsen då jag började tänka på att jag aldrig mer kommer amma henne. Att vi aldrig mer kommer få den där speciella närheten man får då man ammar. Men samtidigt så ammade jag endast nattetid och det har sista 1-2 månaderna egentligen inte funnits något "njutningsfullt" med dom stunderna just eftersom det bara varit på natten och man bara vill få somna om då. Så näst sista kvällen fick jag gråta av mig lite men sista natten kändes det inte alls jobbigt att det skulle vara slut sen.

Jag hade förvarnat Stefan på att det kunde bli några jobbiga nätter framöver och att han skulle få ta huvudansvaret för henne dessa nätter. Hade funderat om jag skulle sova på soffan åtminstone första natten men det blev så jag sov i sängen, ville ändå ha koll och ville väl egentligen inte riktigt släppa ifrån mig allt ansvar, som det lilla kontrollfreak jag är.

(null)

Hon vaknade vid midnatt, precis som vanligt (hon har sista månaderna alltid vaknat mellan 23:30-00:30 för nattens första amning) och var lite ledsen och gormig men somnade om mellan oss efter ca 15min. Så gjorde hon två gånger till med en timmes mellanrum ungefär, sista gången var klockan vid 3:30 tror jag och när hon inte ville ligga stilla "tvingade" jag ner henne kloss mot mig (med hennes rygg mot mitt bröst) och då somnade hon på några sekunder och sov till 8 tror jag det var. Följande nätter vaknade hon ett par gånger och fick komma över till oss och har sovit från ca 3-8 i sträck!
Nu kan hon gny till ett par gånger och en gång per natt behöver man stoppa i tutten och stryka på henne så hon somnar om. Så det har varit rena barnleken att sluta amma! Hon bryr sig inte om mina bröst, det har hon i och för sig aldrig riktigt gjort, så det känns skönt!

Jag sörjer inte att inte amma henne nu. Visst är det lite trist att vi inte har den typen av närhet längre men det har som sagt inte varit så där mysigt sista tiden heller. Vi myser på andra sätt nu i stället!

Självständig

Vår tjej börjar närma sig 11 månader nu, helt galet vad tiden har gått! Snart fyller hon 1 år!
Men för ett par veckor sen började hon bli lite mer självständig och kan nu leka vissa stunder helt själv, något hon inte alls gjort förut. Ja, hon kan ju leka själv men hon skulle alltid vara nära en. Nu kan hon om jag är i köket sitta själv i vardagsrummet och leka. Så himla skönt för oss (speciellt jag som kan hinna göra lite vardagliga sysslor utan att ha en bebis i hasorna) och skönt att veta att hon "vill" vara själv ibland också. Det kan hända att den här damen släktar rätt mycket på sin mamma, jag lekte mycket för mig själv fastän jag hade (har) två bröder att leka med.

(null)

En favoritsyssla just nu är att plocka i och ur saker och ting. På bilden har hon en snigel man kan stoppa ner olika formade klossar i rätt hål, dom plockar hon ur och ger till oss och sen tar hon tillbaka dom och stoppar ner dom igen.
En annan rolig syssla, nu när hon faktiskt börjat våga, är att gå med lära-gå-vagnen! Vi har hållit oss ifrån att gåträna med henne, hon får lära sig i sin takt och jag är glad för var dag som går som inte hon går! Ju äldre ju förståndigare! Men hon är rätt förståndig, eller feg, vet inte vilket, men det är jag glad över. Hon vill absolut inte stå själv utan känner hon att man försöker släppa henne så sätter hon sig ner. Tack Elsa för det!

Längtan efter julen

Jag är ju en sån där som gärna plockar fram julen tidigt och har den kvar länge! Brukar vänta tills efter min födelsedag i mitten på november, efter den börjar jag byta gardiner och börjar lite smått plocka fram julsakerna. Sen får allt vara kvar till minst Tjugondagknut. Inte att det plockad bort före inte!

(null)

Så att jag i förra veckan köpte juliga kläder till Elsa är inget konstigt. Att hon i helgen som var dsssutom hann ha på sig pepparkakströjan var heller inget konstigt! Insåg tyvärr att Rudolf-kläderna är ganska exakta nu så ska försöka byta till storlek 80. Pepparkaksbodyn är från Lindex i 74 och Lindex kläder har en förmåga att vara betydligt längre än andra kläder. Så den kommer hon kunna ha. Det andra är från Cubus och den bodyn var betydligt kortare men bredare, så ska mäta med en 80 och jämföra.

To be continued...

Hemsytt

En kompis på kvarteret syr alla barnens kläder själv i princip, och sllt är ju så fint så man blir så inspirerad själv! Så för några veckor sen så var jag tvungen beställa tyger och har nu hunnit sy 3 tröjor och 4 byxor! Dom första var lite tester för att se hur mönstrens passade Elsa men då dom var lite stora har jag fått anpassa dom efter henne. Sydde först två par byxor/tights som jag i efterhand insåg skulle vara en typ av 7/8 längd på byxan! Inte konstigt att första paret blev lite konstigt. Det andra blev i stället nästan lite tight.

(null)

Här är första setet jag sydde som även det var ett test. Nalletyget har jag fått av mammas moster och byxorna är ett par gamla plyschbyxor som mamma haft. Blev ju ändå helt okej! Byxorna blev i minsta laget men då visste jag ju det till nästa dress.

(null)

Som ser ut såhär! Blev faktiskt himla nöjd! Jag har ju trots allt inte sytt sen högstadiet. Men med hjälp av Bode mamma och kompisen så gick det vägen! Det enda är väl att knälapparna kunnat vara betydligt större. Men det var svårt att veta hur stora jag behövde göra dom då det inte fanns med i mönstret. Har gjort både tröjan och byxan i storlek 68 men 80 på längden. Och jag skulle kalla det för storlek 80. För det var på tok för stort nu! Så det blir en perfekt julklapp till Lillis! Kul när ingen kommer ha något som är i närheten av samma plagg!

(null)


Matbloggstoppen
RSS 2.0