Höstgöra

Vi har i några helger nu försökt göra ordning på tomten inför vintern. Vi grävde för en månad sen upp en massa stubbar och har sen dess försökt fylla groparna eftersom. Förra helgen grävde vi upp några buskar som både var döda och som vi inte ville ha kvar. Så nu först börjar vi ha fyllt ut alla gropar och hål, så till våren blir det att så lite ny gräsmatta. Bara hoppas den kommer likna övrigt gräs!

(null)

Jag har nu äntligen putsat klart fönstrena, torkat av ytterdörren och andra halvan av broräcket. Första halvan gjorde jag i juli/augusti kanske. Det tar tid med saker och ting i det här hushållet... Stefan har satt upp tavellist och gardinstång och så ska några tavlor hängas också, så kanske Elsas rum blir klart snart också! Ett projekt som vi började med i februari kanske. Inte så snabba vi inte, nä.
Nåja, bättre sent än aldrig!

Tänder

Idag har varit en något gnällig dag. Hoppas verkligen att det beror på den där sista tanden vi väntar på. Men hon har ju fått övriga tänder utan större problem så vet inte vad. Men ibland har man ju sämre dagar och hon hade nog kanske en sådan idag.

(null)

Den här damen vägrar att visa tänderna, för att inte tala om att borsta dom! Så att få dom på bild är inte det lättaste. Fick filma och ta en printscreen för att kanske få en skymt av dom.
Förra måndagen sprack första framtanden uppe fram. I söndags kom den till vänster på bild fram och måndagen den till höger. Nu väntar jag att den andra framtanden ska komma ner, det borde hända i helgen. Sen hoppas jag det är slut på gnäll och fingrar i munnen. Fast fingrarna i munnen är ju rätt gulligt!

Det här med barnkläder

Och nu tänker jag på ytterkläder. Det är ju så himla svårt att veta vad man vill ha, vad som passar bra och hur mycket man ska klä sitt barn, speciellt med det första. Och hur mycket behöver man? Ska man ha dubbla uppsättningar? Flera lager?
 
(null)

Köpte redan i våras en vinteroverall på rean, man måste vara sparsam ibland! Men har nu i höst insett att den overallen kommer bli på tok för stor för vår lilla tjej. Så tillslut hittade jag en ny (begagnad) på Facebook som vi var och hämtade i måndags. Den ser ut att passa bra! Blir den i minsta laget till våren så har jag ju kvar den första jag köpte. Så nu äntligen är overallfrågan löst! Då var det bara skor och handskar kvar.
Handskar vet jag vad jag vill ha, jag bara väntar på att dom ska komma in på jobbet så jag får välja och vraka. Typ. Och skulle dom bli för stora dom jag tänkt så köper jag ett par Reima i stället. Men jag skulle hellre vilja ha med lite färg då overallen är svart, Reimas handskar är mörkblå. Skor är det som kommer bli mest svårt tror jag. Hon har ju så himla små fötter och jag tror inte vi kommer få in så små skor på jobbet så dom passar henne. Ska till stan imorgon så ska kolla vad som finns där, även om jag avvaktar med köp några veckor till. Är ju inte vinter riktigt än och än så går hon inte. Men det känns som att om ett par månader så tultar hon nog omkring här hemma.


Barnmatta

Har sen i mitten på sommaren kollat på mattor till Elsas rum. Eftersom jag inte vill/kan lägga en förmögenhet på saker och ting (mammapengen ni vet) så fastnade jag för HM Homes mattor. Bra storlek och rätt kurs. Dessutom var dom på rea länge men då jag ville se hur dom såg ut i verkligheten (klämma och känna) så dröjde det innan jag kunde beställa. Och när jag väl kollat på dom och skulle beställa var alla mattor och all rea slut! Så har i flera veckor suttit och vänta på att nya mattor ska komma in. Men den enda som kom in i rätt storlek var nästan helvit och det gillade jag inte. Så jag gav upp lite.

Men så förra veckan googlade jag på barnmattor och då dök den här upp, fast i betydligt mer rosa. Gillar inte rosa och sen är det lila i hennes rum. Googlade vidare och hittade samma matta fast med grå bakgrund. Frågade Stefan om jag fick beställa och han gillade den också så jag klickade hem den direkt! Dessutom var den på typ halvs priset, så även fast den kostade betydligt mer än HM Home-mattan så var den här så mycket bättre! Tyngre och lite kraftigare så den ligger stadigare och inte sladdrar ihop sig.

(null)

(null)

Mattan är köpt på Mattadirekt.se och finns med rosa eller grå bakgrund och i 3 olika storlekar. Just nu är det rea på dom, halva priset! Jag är supernöjd verkligen! Nu ska den bara få ligga till sig så den inte är så där upprullad.

Älskar dig!

(null)

Alltså
Dom där pussarna du kommer med när jag ligger med dig på golvet
Dom som börjar med att du petar mig i näsan och sliter mig i läpparna
Dom med helöppen mun och massa dreggel som gör mig blöt i hela ansiktet

Dom får mitt hjärta att smälta! 
💜

Kryper!

Förra veckan var jag in och jobbade torsdag och fredag så då fick Elsa vara hos mormor. Fredagen den 31/8 passade hon på att lära Elsa krypa! Går visst att muta ungen till det mesta med lite smörgåsrån! Så nu kryps det hela dagarna här hemma.

(null)

Hon försöker då och då att ställa sig upp mot saker men det är som att hon inte riktigt vill ta i ordentligt utan väljer att sätta sig ner i stället. Till mammans förtjusning! Jag väntar gärna några månader till innan hon börjar stå och gå, bra om hon har lite vett i huvudet först.

Hon har dessutom hunnit med två förkylningar sista veckorna. Hon blev snorig för två veckor sen och det höll i sig ca 5 dagar. Frisk en vecka men så i fredags blev hon snorig igen. Något gnällig ibland och speciellt vid måltiderna, hon äter inte mycket nu. Gröten morgon och kväll äter hon alltid även fast hon gnäller. Lunch och middag består av nästan lika delar mat som frukt. Bara hon äter något är jag nöjd.
Inte nog med att hon är snorig, även jag och Stefan trillade dit i helgen. Jag är nog värst just nu, Stefan har lite känningar i halsen men verkar inte så snorig än. Hoppas bara Elsa slipper snoret snart.

Matbloggstoppen
RSS 2.0