Inskolningen

Nu har vi haft inskolning i 1,5 vecka och allt går hur bra som helst! Jag som har oroat mig för i princip allt; att dom andra barnen ska köra över henne för att hon är så blyg och tillbakadragen bland nytt folk och nya miljöer, att hon inte vill äta eller sova för att det är betydligt tidigare på dagen än hon är van vid. Men från första dagen har hon tagit för sig! Hon har inte brytt sig speciellt mycket om sin mor som suttit och tittat på utan hon har lekt och upptäckt allt nytt på egen hand. Dom dagar det har varit mat hon tycker om har hon ätit. I onsdags skulle hon sova första gången så då var jag med och sövde. Hon var inte ledsen men stökade lite och efter 30min somnade hon. Torsdagen samma visa, lugn men nu tog det 60min att få henne att somna. I fredags skulle hon sova utan mamma sin och somnade bums! Sov 2h och vaknade glad och ville inte alls åka hem med mig när jag kom och hämtade henne. Älskade lilla barn!

(null)

Nu har vi bara två inskolningsdagar kvar och på onsdag är jag åter på jobbet. Jag är otroligt glad över att inskolningen har gått så himla smärtfritt alltså! Ändå känns det lite vemodigt att jag på onsdag ska lämna henne där hela dagen för att själv fara på jobbet. Jag hade gärna varit hemma lite till med henne, men samtidigt vet jag att jag nog snart skulle börja klättra på väggarna om så var fallet.
Antar att måndag och tisdag kommer se rätt lika ut, att jag lämnar henne 8:30 och rätt omgående får åka hem, så ska hon sen vara tills hon vaknar efter vilan. Och så skarpt läge på onsdag.

Lilla lilla vän vad mamma älskar dig!

20 månader

(null)

I 20 månader har jag fått vara din mamma.
Tack Elsa!

Inskolning på förskolan

Idag hade vi vår första inskolningsdag på förskolan. Igår hade jag otroligt blandade känslor inför att lämna bort henne, hur kommer det gå? Elsa som är så försiktig och lugn av sig, vill känna av rummet rätt länge innan hon tinar upp lite. Men alltså, det gick ju hur bra som helst idag! Nu var både jag och Stefan där och vi var där en timme bara, dvs väldigt kort tid. Men på den korta tiden tog hon för sig av leksakerna, hon lekte själv och tillsammans med något av dom andra barnen, hon lämnade det rum jag och Stefan var i och lekte på så himla bra! En sten lättade från bröstet kan man lugnt säga!

(null)

Nu var det bara första dagen och bara en timme. Och halva barngruppen tror jag var ute då vi var där. Imorgon ska vi vara där i 2 timmar, få se om det går lika bra. Saker kan fortfarande hända och något barn kan hinna vara dum med henne, men första intrycket väger tungt och det var ett riktigt bra första intryck! Så nöjd!
Som sagt, imorgon blir det 2h och på fredag blir det 3h så då kommer vi stanna över lunchen och äta också.

1 augusti

Plötsligt blev det augusti och man känner i luften att det börjar bli höst. Sommaren brukar ju hålla i sig ett par veckor till men i år verkar den ha tagit slut redan. Idag har det faktiskt varit lite varmare, men inte så pass att man blir badsugen. Tidigare i veckan har det blåst kalla vindar och man kan faktiskt börja märka av mörkret sent om kvällarna.

(null)
Två förmiddagar har vi hängt hemma hos kompisarna på kvarteret denna veckan. Mamman i huset har nämligen byggt ny bro så vi har hållit henne lite sällskap i allt skruvande. Idag kom deras katt ut för en minut och Elsa var genast där för att klappa! Katten kom också för att gosa lite så win win! Man märker så tydligt att Elsa gillar katter bäst framför alla andra djur, och så har det alltid varit. Tror det kan bero på att katter är så självständiga och inte bryr sig så mycket om folket i närheten. Hundar skäller oftast och är betydligt häftigare i rörelserna och busigare till sättet, mera på. Vår lilla försiktiga tjej gillar inte riktigt det. Då funkar katter bättre.
Nämnde jag att favoritgosedjuret är en katt?!

Matbloggstoppen
RSS 2.0