Bredselsfåren

Förra veckan var jag och Elsa och hälsade mormorn och morfarn i Vidsel. Vi bestämde oss för att åka upp till Bredsel och ta en titt på fåren som bor där. Elsa överraskade verkligen med att våga klappa ett par av fåren! Ett stort steg framåt för henne som har varit väldigt restriktiv kring djur och att våga ta på dom. (Med undantag för katter! Dom har hon gärna hängt efter om vi har hälsat på folk med katter.)

(null)

(null)

Några av fåren var väldigt kelsjuka! Som det här vita fåret som bara gosade och buffade mig på benen så fort jag slutade klia och stryka! Riktigt mysiga!

Efter det tog vi en tripp upp till Storforsen och åt lunch med bekanta som var uppe på semester från 08-land! Mycket trevligt! En härlig dag rakt igenom!

Fisketur

I fredags då vi satt vid frukostbordet frågade jag Stefan om vi skulle ha skaffat barnvakt över natten och farit och fiskat och kanske ätit en god bit mat (och kanske efterrätt). Han tyckte det lät som en bra idé så medan han for till stan för att köpa hem jord och täckbark till våra häckar besökte jag och Elsa en gammal barndomsvän och ringde mormorn som självklart ställde upp! Så när Elsa sovit middag och Stefan kommit hem for vi till Vidsel och lämnade av vår lilla älskling hos mormor och morfar. Sen for vi tillbaka till byn för middag på Tresco. Glatt överraskade över hur god mat dom hade! Det trodde jag faktiskt inte.

(null)

(null)

När maten låg i magen for vi hem och började göra oss i ordning, packade väska och bil och fick tillslut ihop gummibåten och upp med den på släpet. Så bar det iväg!
Klockan hann bli drygt 21:30 innan vi var ute på vattnet och först strax efter 01 på natten steg vi upp på land igen! En lång fisketur på tu man hand, vacker solnedgång och spännande fiske bitvis.

(null)

(null)

Behöver jag nämna att jag vann fiskeligan?! Och att det inte var så konstigt att vi frös då vi kom i land!? 2-4 grader visade bilen på väg hem, i mitten på juli! Tur det har varit varmt på dagarna denna helgen i alla fall!

Lördagen donade vi på ute på gården. Tvättade upp båten, rensade ogräs, la bark, städade ur sopförrådet. Bara passa på när vi båda kunde arbeta ostört.
Vid middagstid åkte vi och hämtade hem lillälsklingen vår. Hon hade det så bra hos mommo och moffa och hade skött sig exemplariskt! Ätit som en häst och sovit som en gris tydligen! Så härligt att höra.

Matbloggstoppen
RSS 2.0