Armbrytning

I fredags efter jobbet packade vi in oss i bilen och begav oss upp till Arjeplog. Vi slutade lite tidigare så kl 18 kunde vi börja rulla och var framme strax efter 20. Perfekt för Elsa att få gå och lägga sig direkt.
Vi åkte upp för att Stefan skulle tävla i armbrytning på lördagen, så samtidigt passade vi på att hälsa på hans släkt. Vi sov hos hans moster och efter tävlingen for vi och hälsade på hans mormor.

Tävlingen gick hyfsat och han kom hem med två medaljer, ett silver och ett brons. Lite trist att dom var så få i hans viktklass (3 och 4 deltagare) bara. Nästa tävling blir SM i Luleå om en månad. Spännande!

Ledig tisdag

I tisdags var jag ledig eftersom jag jobbar på lördag. Vi hade tur då mormorn hade en tandläkartid på byn mitt på dagen, så hon kom ner tidigare så for vi och hälsade på hos gammelmormorn alla tre. Fikade och pysslade på. Elsa har stenkoll på var alla godsaker finns, hon sprang genast till ett av skåpen där hon hittade ett paket pepparkakor. Inte långt efter det hade hon fått sin kopp och fyllde den med  cornflakes! Precis som hon brukar! Hon kom även ihåg sen sist vi var dit att man kunde öppna puffen och däri finns det en massa spännande saker!

(null)

En tur på affären så åkte vi hem för lunch. Mormorn tog hand om Elsa så kunde jag börja med semmeldegen. När Elsa sen vaknade hade både mormor och morfar kommit tillbaka från sina tandläkartider och jag skulle börja grädda bullarna. Det degades en stund innan det blev fikadags. Måste säga att jag lyckades bra med semlorna!

(null)

Sen dom for myste vi i soffan en stund framför Bolibompa Baby innan jag började med middagen. Sen kom pappan hem och kvällen var här.
En mysig dag helt enkelt!

Äventyrsbad

Idag slog vi äntligen slag i saken och åkte iväg till Boden på Nordpoolen och badade! Elsa älskar ju att sitta i duschen och "bada" och i somras satt hon många timmar i poolen på altanen och badade. Så att det här skulle bli en hit var vi rätt beredda på!
Första 5 minutrarna var hon skeptisk och klamrade sig fast i Stefan som om det gällde livet. Men sen släppte det och hon badade och åkte två små rutschkanor, sprang i vattnet, åkte forsen flera varv och hade så himla kul!

Hon hade egentligen inte tid att äta lunch men när maten väl kom in satt hon och matade strips och korv och bara tittade ut över badet. Hon var inte helt belåten över att behöva åka hem, men hon insåg nog tillslut hur trött hon var så då gick det bra och hon somnade som en stock i bilen på väg hem. Även mamman somnade visst en stund, men man blir ju trött av att bada.

Bada, det kommer vi göra fler gånger! Kanske någon liten kompis följer med nästa gång.

Det där gick ju bra

Jag som halvt lovade mig själv att börja blogga mer frekvent, det gick ju sådär.
Elsa har hunnit fylla år, vi har firat jul och nyår, hunnit ha vinterkräksjukan alla tre och nu är vi lite småsnoriga alla tre. Men det ska väl gå över snart. Eller så fortsätter det hela månaden ut (vabruari).
 
Hon fick så mycket fint både då hon fyllde år och i julklapp! Favoriten blev helt klart käpphästen och Pippi-kläderna! Men dockvagnen, dockorna och våffelsetet leks det också en hel del med. Vi fick även ett presentkort på Leos men där har vi inte hunnit vara än. Ska bli spännande att se vad hon tycker om det. Kommer hon köra fullt ös eller kommer hon vara lite blyg och försiktig.
 
(null)


Ungens humör är fortfarande väldigt upp och ner. För det mesta är hon såklart glad och nöjd, men säger man åt henne eller att hon inte får som hon vill kan man ju tro att världen håller på att gå under. Shit så arg hon kan bli, tårarna bara sprutar! Sen kanske vi måste bli lite bättre på att sätta tydligare gränser kring vissa saker, det kanske skulle hjälpa med dessa "utbrott" eller vad jag ska kalla det. Men hon är för det mesta så himla go och snäll!
 
Det kommer fler och fler ord nu, vissa tydligare än andra men vi förstår rätt mycket nu. Hon chockade oss för några veckor sen med att supertydligt kunna säga "stjärna"! Nu är hon i en peroid då hon dagligen säger "bänna", vilket betyder bära. Hon vill gärna bli buren, det måste ju vara ett tecken på att hon behöver extra mycket närhet nu. Hon säger ofta 2-ordmeningar och ibland blir det även en 3-ordsmening.
 
(null)


Hon trivs lika bra på förskolan fortfarande. Kanske lite för bra för ett par kvällar när Stefan han hämtat henne har hon sagt "Nej pappa" direkt han kommit in. Hon har velat stanna på föris! Tror det har varit samma pedagog som haft stängningen dom gångerna så det måste ju vara att hon tycker om den pedagogen extra mycket. Om jag förstod Elsa rätt en kväll här i veckan då jag skulle natta henne men hon inte alls ville ha mamma, så tror jag hon sa pappa och en variant av den här pedagogens namn. Det är ju kul då hon gillar pedagogerna och förskolan men man vill ju gärna att hon ska vilja följa med hem efter en hel dag på föris.
 
Det får vara nog för den här gången tror jag. Ska verkligen försöka återkomma inom en vecka eller max två, det ska inte ta 1,5 månader som sist.


Matbloggstoppen
RSS 2.0