2 månader kvar

Idag är det exakt 2 månader kvar tills bf. 2 månader! Känns både som en evighet samtidigt som det känns väldigt snart. Jag har så mycket jag vill hinna göra innan dess, men på 8v ska man väl hinna med rätt mycket. På måndag går jag på gravisitetspenning och Elsa kommer vara 3 dagar i veckan på förskolan, så ska försöka hinna göra en massa boande då. Typ tvätta upp bebiskläder och då in det i Elsas nuvarande garderob, så måste flytta hennes garderob först. Få hem vaggan och göra den i ordning. Fixa småsaker här hemma och röja lite lätt på väl valda ställen. Sånt man helst gör utan en hjälpsam 2,5-åring hemma.
Sen ska jag förståss hinna mysa och gosa en massa med samma 2,5-åring, ge henne en massa uppmärksamhet innan bebis ankomst.

(null)
Dagen innan Elsa föddes (dvs 3 dagar innan bf) vs nu ikväll (61 dagar innan bf). Lika stor men lägre mage nu.

När jag hade Elsa i magen mådde jag illa mellan v 7-12 ungefär och hade halsbränna om kvällarna sista 2 månaderna kanske. Det var ungefär dom gravidkrämporna jag hade. Denna gånger började det på samma sätt med illamående i v 7-12 ungefär. Från v 22 ungefär började jag få lite foglossning, men senaste 2-3 veckorna har det känts bättre igen. Kanske beror det på att bebis ligger med huvudet neråt och stadgar upp bäckenet, ingen aning. Värst är det på natten eller morgonen när jag stiger upp, då hugger det i höften/skinkan. Att sitta på golvet och leka med Elsa är inte det lättaste heller.
Halsbrännan har kommit, främst kvällstid men ibland även på eftermiddagen. Börjar känna mig stor och otymplig, lite vaggande gång känns det också som att jag har. Det kände jag först sista månaden med Elsa men som bilden visar så verkar jag ju vara lika stor nu som i slutet då. Vi får väl se hur jag mår om en månad eller drygt.

Nu ska jag jobba sista två dagarna och sen ska jag försöka att verkligen njuta av graviditeten, det är inte det lättaste alla stunder då man känner sig som en flodhäst och är grymt otränad (till skillnad från förra gången) och bebis rörelser ibland nästan gör ont och är obehagliga. Men nu börjar det bli trångt där inne så det är ju inte så konstigt.
Njuta var det ja! Stor som ett hus och med en sommar som verkar bli riktigt varm! Njut!

Matbloggstoppen
RSS 2.0