Juryns val

I veckan är det juryns val som gäller. Idolerna själva får inte välja låtar, och det är inget speciellt tema heller. Juryn har valt två låtar. En där dom får briljera i, och en som kommer bli en riktig utmaning.

Marie - I have nothing (Whitney Houston) och Maneater (Nelly Furtado)

Andreas - Cryin' (Aerosmith) och Conga (Gloria Estefan)

Amanda - Hallelujah (Leonard Cohen) och No one (Alicia Keys)

Det är alltså den andra låten som kommer vara utmaningen. Lyssnade snabbt igenom låtarna, och tror det kommer bli en bra fredag. Så bra det nu kan bli utan Daniel.

Marie kommer glänsa i båda låtarna tror jag, särskilt I have nothing.

Andreas kommer få det jobbigt med Conga, men det är väl det som är meningen. Hoppas vekrligen han åker ut!

Amanda då? Det känns lite som att båda låtarna kommer bli en utmaning för henne. Hallelujah är en låt som nog alla har hört, och som väldigt många har gjort. Det är en riktigt bra låt, och jag är rädd att hon kommer skråla, eller skorra sönder den. Den andra låten får hon ju ta i ordentligt i.

Vinnarlåten klar

Nu är Idols vinnarlåt klar. Ännu en powerballad, men mer fräsch än tidigare vinnarlåtar. Låten heter "This Moment". Daniel Breitholtz tycker att den är en riktig vinnarlåt. Vad har dom andra varit då?

Daniel var ju given finalist!

Hur kunde det här hända? Vad var det som hände nyss? Varför åkte Daniel? Frågorna snurrar runt i huvudet på mig, och jag har inga svar. Det finns inga svar. Hur kunde Andreas inte ens hänga löst? Trodde det var han och Marie som skulle göra det då dom två fick kliva fram ett steg. Istället satt dom säkert. Marie förstår jag, men absolut inte Andreas.

Jag är helt tom. Vad har det blivit av Idol den här säsongen? En massa helt absurda saker. Att Sam höll sig kvar så länge, att Christoffer åkte alldeles för tidigt. Att Andreas hänger sig kvar som en igel. Och nu att Daniel åkte ut.

Jag tyckte inte om Daniel i början, men jag visste att han skulle vara en av finalisterna. Alla älskade honom. Men tydligen hade jag fel. Han sa i en intervju jag såg på idag att han verkligen inte fick åka ut idag, då det är rocktema. Jag trodde inte det, men fel där. Enligt han själv måste han och hans band börja köra disco nu.

Usch.. Jag orkar inget mer..

En sak vill jag fråga er, ni som röstar på Andreas. Varför röstar ni på honom? Vad ser ni i honom? Ser ni honom som en Idolvinnare? Det gör INTE jag.

Bara inte Marie åker nästa vecka.. Känns inte lika kul att se Idolfinalen live i Globen längre. Jag har tappat stinget nu...
Snart ger jag upp...

Marie och Daniel finalbra!

Allt inleds med att Peter bankar skiten ur han som presenterar Idol.

Rond ett

Andreas: Det var riktigt bra sångmässigt. Hans röst passar perfekt till rock. Men han kan inte röra sig på scen. Inte till något annat än ballader, för då behöver man inte röra sig. I rock måste man röra sig.

Amanda: Det här är nog bland det bättre hon har gjort. Det var ganska bra. Men det var inte jättebra.

Marie: För det första hade hon helt fel kläder, det passade inte alls. Sen så är hon en riktig kameleont. Ena dagen är hon balladdrottning och nu är hon rockbrud. Hon är så himla bra! Tyckte inte rösten var riktigt 100, kanske 90. Men det var ändå bra.

Daniel: Han tog en dålig låt, som är lite konstig. Men det konstiga är, att den blir mer och mer intressant ju längre låten går. Daniel är en person, som är en riktigt bra, och skicklig, sångare.

Rond två

Andreas: Det är fortfarande riktigt bra sång, men jag blir riktigt irriterad nu. Juryn sa att han måste röra sig på scenen. Han får en chans till i samma fredagsfinal att visa att han kan, som han säger. Men han gör inte det. Jag blir nästan arg! Nu borde han verkligen åka.

Amanda: Jag fick en riktig Gwen Stefani-känsla över henne nu. Det är något bra antar jag. Och hon gjorde den här låten bättre än förra.

Marie: Kan man bli bättre än så här? Jag visste att hon kunde göra rock, för hon gjorde det första eller andra fredagsfinalen, men att hon kunde vara så här bra trodde jag inte! Hon är lika bra, om inte bättre, som när hon gör ballader. Hon är så himla svinaktigt bra!

Daniel: Asbra. Asbra!


Sämst ikväll: Andreas
Bäst ikväll: Marie


Ni har kanske fattat att jag är arg på Andreas. Han gör inte som han borde, han försöker inte ens. Marie är fantastiskt bra, Daniel är sjukt bra. Amanda är bra, men inte alls i samma klass som Marie och Daniel.

Glöm inte rösta nu!

Andreas imponerar

Andreas: Otippat värre, men det låter faktiskt riktigt bra! Särskilt Kizz-låten. Det kommer bli en mycket intressant kväll.

Amanda: Första låten hör man henne knappt, men då desto mer i den andra. Men jag tyckte inte det var så bra. Men vi får väl se, det ska ju som sagt gå dåligt på repet, för då går det bra när det väl gäller.

Marie: Hon är lika bra som vanligt. Hon kommer (hoppas jag) bli livsfarlig ikväll, för hon får verkligen inte åka ut!

Daniel: Det låter nästan lite falskt? Vad är det här? Hoppas han skärper sig till ikväll, för han får heller inte åka ut. Men det tror jag inte han gör heller, om än han skulle sjunga tokfalskt.

Kort sagt, Andreas överraskade verkligen. Marie är lite bra som vanligt. Daniel skrämmer en litegrann och Amanda var sämst.

Jag vill att Amanda och Andreas ska hänga löst. Den jag vill åker ut är jag inte säker på än. Det beror på hur man ser det. Om Andreas åker ut nu, så finns det en viss risk att Amanda klarar sig vidare till finalen, vilket jag verkligen inte vill! Men Andreas borde vara den som åker, han skulle egentligen inte ha varit kvar så här länge.
Om Amanda åker ut nu, så är chansen större att det blir Marie och Daniel i finalen, vilket jag vill. Men skulle det då bli en jätteskräll och Andreas hamnar i finalen, är det tokfel.

Så slutsatsen är väl sån, att Amanda borde åka ut, för att säkra både Maries och Daniels plats i finalen. För jag tror verkligen inte att Andreas kan hamna i final, det tror jag verkligen inte. Jag tror det är fler som ser Daniel och Marie i en final, än Andreas.

Roligaste intervjun

Såg just en intervju med Christoffer och hans kompis Jacob från i fredags, då Mattias åkte ut. Det är lätt den roligaste intervjun jag någonsin sett! Ofta så brukar ju Idolernas kompisar vara lite försiktiga och så här, eftersom ingen vet vem dom är. Men Jacob är helt sanslöst rolig! Kolla in den här, och titta sen på klippet som heter Carolas flörtiga SMS till Christoffer.

Amanda hjärta Daniel?

Är det bara jag som missat att det går kärleksrykten om Amanda och Daniel, eller är det fler? Läste just den här artikeln där dom intervjuar Amanda. Där skriver dom bland annat: "Amanda och Daniel är mer än bara vänner. Romansryktet eskalerade ytterligare i lördags då Daniel deklarerade att han är singel igen."... "-Jag vill inte prata om det. Jag är ledsen att jag måste göra så."

Hur har jag kunnat missat det här? Att det gick rykten om Amanda och Sam i början visste jag om, men det här?

Rock n´roll

Det har då blivit dags för rocken att härja i Idol. Den kom sent, men den kom. Och nu får dom sjunga två låtar var. Och här kommer dom:

Andreas - Heavens on fire (Kizz) och Livin' on a prayer (John Bon Jovi)

Amanda - You really got me (The Kinks) och I´m just a girl (No Doubt)

Marie - You oughta know (Alanis Morissette) och Weak (Skunk Anansie)

Daniel - Roxanne (The Police) och Livin' on the edge (Aerosmith)


Andreas har valt två låtar som nog alla har hört. Rock är inte hans stil, så jag hoppas vekrlkigen han åker ut nu på fredag, han är inte värd att vara kvar längre. Han är sämst av dom som är kvar. Han har valt två låtar som annars passar hans röst, eftersom han får ta i allt han har. I och för sig är det ju rock, men all rock är inte skrikrock.

Amandas första låt är en ganska annorlunda låt. Jag vet inte om jag skulle klassa den som rock, men då den gjordes var det nog rock. En annorlunda låt som det kommer bli intrressant att se henne i. Den andra låten kommer hon att göra jättebra, det kände så Amanda över den.

Marie kommer göra dom här två låtarna jättebra, precis som med allt annat. Hon är så mångsidig, så jag är inte orolig.

Daniel är bra och har valt bra låtar som passar honom. Det kommer bli riktigt bra. Särskilt med hans utspel, eller vad jag ska kalla det. Nu får han ju verkligen göra precis (nästan) vad han vill på scen.


Tycker att alla har valt bra låtar, som verkligen passar dom. När man hör dom så känner man att det här är rätt.  Kommer nog bli en riktigt bra fredagsfinal.

Amerikans Idolvinnare i svenska Idolfinalen

Kelly Clarkson, som vann amerikanska Idol 2002, kommer att uppträda på finalen i Globen om 3 veckor! Jag längtar bara ännu mer nu! Det är mindre än 3 veckor innan vi far! Shit va spännande och kul det kommer att bli. Kan det inte bara vara 7 december NU!!

Chris + Carola = sant

Läste just i AftonBladet att Christoffer troligtvis kommer sjunga en duett med Carola på en av hennes julkonserter. Så himla coolt! Tyvärr med Carola, men dte är ju en jättechans för Chris. Han verkar då trivas med henne.

Varför kunde inte Andreas ha åkt?

Jag trodde faktiskt för en gångs skull att Andreas skulle åka, men så blev det naturligtvis inte. Det blev istället Mattias tur. Han själv verkade ta det med ro, han har väl varit beredd i snart en månad nu. Mest chockad verkade faktiskt Carola vara. Jag blev inte chockad, men mycket besviken. Andreas var inte alls bra ikväll, men det var Mattias. Om man jämför dom mot varandra, alla deras uppträdanden, så har faktiskt Mattias varit lite bättre, hela tiden. Mycket synd. Jag vet att han skulle ha åkt snart ändå, men ikväll skulle det ha varit Andreas tur.
Sen att Marie hängde löst, och inte Amanda, det var konstigt tyckte jag. Men så tyckte visst juryn att hon var så himla bra idag, fast jag inte alls tyckte det. Men men, jag och juryns meningar skiljer sig ganska rejält åt.

Hoppas det kommer gå bra för dig Mattias, för jag vill se mer av dig!

Väldigt bra, eller väldigt dåliga

Marie: Shit alltså! Så himla bra hon är! Jag vet att hon var orolig tidigare över hennes röst, hon är visst förkyld eller så. Men inga problem. Det lät så himla bra och hon är så himla bra! Marie är fantastisk! Det enda jag inte riktigt gillar med henne, är det hon gör med benen. Hon gick lite som en höna nu ikväll, såg ni det?

Andreas: Men oh så hemskt! Så fruktansvärt falskt han sjunger! Vad har hänt? Är han extra nervös ikväll pga Carola, eller vad är det? Det var tråkigt, platt och falskt. Det enda bra var kören.

Daniel: Lite synd att han hördes så dåligt i jämförelse med kören. Dom överrösta han ibland. Synd. Men annars så finns det som ingenting att klaga på. Daniel är bra, så enkelt är det bara. Han gjorde ett bra uppträdande som det svängde om, tack vare kören. Det hade inte svängt lika mycket utan den, men det hade ändå varit bra.

Mattias: Det är många som säger att han sjunger falskt, och nu har jag verkligen försökt lyssna ordentligt. Jag har både blundat och tittat, och idag tycker jag inte han sjunger falskt. Nån ton i början kanske, men inte annars. Tycker det här var ett toppenframträdande av Mattias, verkligen bra! Det kändes lite som jag sa tidigare, lite "heal the world" - feeling, fast i lite mer svängig version. Kören gör det verkligen jättemycket.

Amanda: Det här var heller ingen skönsång, väldigt mycket falskt. Ett sådär framträdande. Jag känner knappt igen låten när hon gör den, Elvis är definitivt mycket bättre. Hon gör det klassiska avslutet på låten, med armen upp i luften. Nä, jag tycker inte om det.


Sämst ikväll: Andreas
Bäst ikväll: Marie

Jag tycker det bara fanns två klasser på Idolerna ikväll; väldigt bra, och väldigt dåligt. I klassen väldigt bra hamnar Marie, Daniel och Mattias. Alltså hamnar Amanda och Andreas i klassen väldigt dålig. Så jag tror det är dom två som hänger löst, och så Mattias då. För jag tror verkilgen inte att Marie eller Daniel gör det.

Eftersom jag inte har sett programmet direkt i TV, så kan jag inte uttala mig om Carola än. Jag får göra det i morgon när jag sett hela programmet.

Härligt med stor kör i bakgrunden

Idolerna kommer alltså att sjunga gospellåtar ikväll, som jag inte kallar gospel. Men dom har gjort låtarna mer gospel genom en ganska stor kör. Man måste ju ha en kör om man gör gospel, så enkelt är dte ju bara.

Marie: Det här kommer bli kanonbra! Jag både hör och känner det.
Amanda: Nja. Inte direkt bra, ganska falskt. Men det är ju en låt som passar henne, så vi får väl se hur det går.
Daniel: Det är inte riktigt hans stil, samtidigt som det är det. Dom här lite äldre låtarna som det är lite beatles-feeling över är ju Daniel, men gospel är definitivt inte Daniel. Vi får se vad som händer och sker.
Mattias: På det korta klippet fick man inte höra kören, men låten i sig passar ju Mattias jättebra. Det är lite "Heal the world"-feeling över det, och den gjorde han ju jättebra. Jag tror på Mattias.
Andreas: Som vanligt, fullt ös. Fast kanske inte riktigt så fullt ös som det brukar vara. Det är ju en väldigt lugn låt, så han kanske lugnar ner sig lite också.

Efter att ha hört Idolerna nu, så är det Amandas tur att åka hem. Det var inte så bra. Om det inte blir henne måste det bli Andreas. Han utvecklas ingenting. Så är det.

Usräkta mig

Jag vill bara be om ursäkt för att jag inte har skirvit något på hela veckan, bortsett från låtvalen. Jag har varit lite ur gängorna sen Christoffer åkte ut. Har tappat stinget lite. Jag hoppas, och tror, att det mesta har gått över nu. Kommer ändå kännas fruktansvärt tråkigt och tomt utan Chris imorgon. Att dessutom behöva lyssna på vad Carola har att säga.. Ah.. Jobbigt helt enkelt.

Jag kommer skriva ett inlägg senare idag eller imorgon om genrept.

Inte den gospeln jag trodde

Eftersom jag är en ganska musikintresserad person som dessutom är musikalisk, och har sjungit och spelat senjag var en liten knatte, blev jag väldigt förvånad över vad Idolproductionen har klassat som gospel. Jag anser att gospel är musik med mycket feeling i, där man helst ska vara en kör, med solist, som sjunger. Mycket stämmor och mycket gung. Dom flesta gospellåtar har även en kristlig anknytning. Så här defininerar Wikipedia.se gospel: "Gospel är en kyrklig musikgenre utvecklad i USA i vars församlingar vars flesta medlemmar var svarta. Sångerna framförs av körer, ofta vokalt..." Det är den gospel jag har lärt mig. Det står även att Elvis Presley gjorde en del gospellåtar också. Jaja, här kommer veckans låtlista:

Marie - How will I know (Whitney Houston)
Andreas - I still haven´t found what I´m looking for (U2)
Mattias - The worlds greatest (R Kelly)
Daniel - Calinfornia dreamin (The Mamas and the Papas)
Amanda - Sispicious minds (Elvis Presley)

Marie tror jag kommer göra sin låt jättebra. Det är en glad låt, uptempo. Skulle jag kalla den gospel? Nej. Men den kändes faktiskt lite Carola.

Andreas kommer göra låten som vanligt, utan känsla och gasen i botten hela tiden. Det är då definitivt ingen gospellåt, det är värsta balladen.

Mattias har också valt en passande låt, lugn, Mattias-aktig och med ett bra budskap. Ingen gospel här heller.

Daniel har valt en lite, hm, annorlunda låt, som inte heller är gospel. Lite svårt kommer det kanske bli för honom, men jag tror han fixar det.

Amanda har valt en klassiker som jag hoppas hon ska kunna bära upp. Det är ju en låt som passar hennes stil, men frågan är om hon kan göra den rättvisa, med tanke på hennes oftast falsksång. Det här är heller inget jag kallar gospel.

Efter att ha lyssnat på originalen, så kan jag ju lungt säga att inget av det här är gospel. Det som är mest likt gospel är Daniels låt, för i originalet så var det mycket körsång. Men ingen av dom andra låtarna känner jag det.

Vi får väl se hur det här går. Kommer måsta plåga mig igenom programet eftersom Carola kommer vara gästdomare.

A tribute to Chris

image4

Hur i hela helsike kunde Chris åka?

Det måste vara stora fel i antingen svenska folkets hjärnor eller fel i maksinerna som räknar röster. Hur kunde Christoffer åka? Han var inte bäst ikväll, men han är ju alltid annars bäst nästan! Jag fattar ingenting. Jag är gråtfärdig, på riktigt, och helt chockad! Juryn kände på sig att det var något fel på gång, men dom trodde det var Daniel som skulle åka. Hur kunde det här hända? Det är så fel. FEL FEL FEL FEEEEL!

Och hur kunde Andreas fått flest röster av han, Chris och Mattias? Just nu hatar jag alla som glömde rösta på Chris ikväll. Har ni inte lärt er att man inte får tänka att han är säker? Jag är så fruktansvärt arg, besviken och ledsen. Det var så fel!

Vad ska jag nu se fram emot varje fredag? Vad ska jag nu hoppas på? Jag hade ju sett Chris i finalen. Det kommer säkert stå mellan Andreas och Amanda som det känns nu. Nu hoppas jag alla skärper sig!

JAG ÄLSKAR DIG CHRIS! Ge inte upp!!

Mattias revansch

Jag älskar Peter Jihde! Jag kan inte fatta dom som inte gör det. Han är ju inte alls dåligt, han är bra, rolig och underhållande. Till skillnad från Gynning och Berg. Berg skulle ha gått an, men inte Gynning. Hon är bara skrikig.

Medleyt då? Det var ju bra. Underhållande och en bra uppvärmning. Det enda jag inte gillade var Andreas. Han sjöng så konstigt, märkte inte ni det?

Vad svårt det var att bedömma alla idag. Vet inte om det beror på att ingen är disco eller vad det är, men jag ska göra så gott jag kan.

Christoffer: Först så kände jag inte att det var så bra. Sången kändes hackig, och han hade inte samma glöd i ögonen. Men eftersom, speciellt då han vill att man ska ringa och rösta, så får man ju höra deras framträdande. Då kändes det bättre på något sätt. Han hade en riktigt härlig basröst, den var fantastisk. Annars var det ett okej framträdande, långt ifrån hans vanliga standard.

Amanda: Vilka fula ögonfjädrar hon hade, inte snyggt på något sätt. Tyckte hon sjöng ovanligt rent idag. Däremot kixade hon alldeles för mycket, då man skriker så det skär sig ungefär. Annars hade hon ett härligt discoaktigt scenspråk. Clabbe tyckte det va konstigt att Kishti inte har sagt något om hennes falsksång någon gång. Konstigt faktiskt. Juryn har bestämt sig för att Amanda ska vinna, så är det.

Andreas: Jag börjar bli less på att höra exakt samma sak hela tiden. Han är den enda som inte utvecklas. Han sjunger, som vanligt, kramaktigt starkt. Det sa både Lena och juryn. Man blåser nästan bort. Det enda jag blev förvånad över, på ett positivt sätt, är att han hade ögonen med sig för en gångs skull. Och så såg han inte så dum ut på scen, han försökte verkligen röra på sig, och det såg inte dumt ut.

Mattias: Oj så glad jag blir! Det här va så bra. Bra sång, bra discorörelser och ett bar scenspråk i övrigt. Glatt. Det känns så skönt att han visade precis hur bra han faktiskt är. Vadå Konsum Clabbe?

Daniel: Fy vilka hemskt fula byxor. Hur kunde han ta på sig dom? Det här var riktigt bra, lite softdisco. Vet inte riktigt vad mer jag ska säga. Det var bra, han sjunger ju jättebra, inget snack om saken. Va snacka Kishti om att hon älska honom, men inte framträdandet? Det var väl visst bra. Eller hörde jag bara fel?

Marie: Härliga mörka toner som blandas med hennes vanliga gudomligt bra röst. Det var glöd och gläjde, disco helt enkelt. Hon såg ut att trivas, och det såg bra ut också.

Sämst ikväll: Andreas
Bäst ikväll: Mattias, pga sin uppryckling

Vad ska vi tro då, vilka hänger löst? Andreas, Amanda och Mattias eller Chris. Hoppas Andreas åker.
Sen så var Mattias och Daniel bäst ikväll. Marie var riktigt bra. Chris och Amanda hyffsade. Chris sämre än vanligt, Amanda bättre än vanligt

Genrep a la Disco

Chris: Det svänger och ser allmänt kul ut. Jag skulle vilja stå där och dansa, minst sagt. Låter bra gör det också. Blir ju en helt annan känsla med blåset också.
Amanda: Inte klockrent. Vi får se vad som händer ikväll.
Daniel: För lite sväng. Men det kanske är sen sån bit i låten där det inte riktigt svänger? Hoppas det gör det ikväll.
Mattias: Renare än förra veckan. Låter bra, ser bra ut. Hoppas han får stanna.
Marie: Det här är inte heller den svängigaste discolåten, men jag hoppas de blir bra. Sjunger bra gör hon ju alltid.
Andreas: Det är en bra låt, men den blir så tråkig. Han kan sjunga, det är inte det. Men det låter likadant hela tiden. Jag tycker det är dags att han åker ikväll.


Idolerna inför kvällen:

Andreas
fick tipset av Lena och Orup att han skulle använda ögonen mer. Ja, men ser man där. jag är inte ensam om att tycka han har uttryckslösa ögon.
Chris är mer nervös inför resultatet av vem som åker ut, än för sitt framträdande.
Mattias vill verkligen klara sig den här veckan, för han tror att gospeln nästa vecka kommer passa honom skitbra.
Amanda ska dricka te och sova resten av dagen, för att hesheten och den onda halsen ska försvinna, eller åtminston eblir bättre.
Marie måste vara stenfokuserad, eftersom hon gör den svåraste låten hittills, och den går mycket upp och ner.
Daniel har läst sig allt han kan om discodans av sin syster. Om han, eller hon, kan dansa får vi se ikväll.

Disco på schemat

Veckans låtlista är som följande:

Christoffer - Boogie Wonderland (Earth, wind and fire)
Amanda - Disco Inferno (The Trammps)
Andreas - Upside Down (Diana Ross)
Mattias - This Is It (melba Moore)
Daniel - I Love To Love (Tina Charles)
Marie - Ain´t Nobody (Chaka Kahn)

Det är lite svårt att bedöma om dom har gjort bra låtval eller inte, eftersom ingen är disco. Men jag tror ändå dom flesta kommer göra det bra.
Det är bara Andreas och Mattias låtar jag känner igen, kanske Amandas också.

Vi får väl se hur det låter på genrepet, och sen på fredag.

Discodunk

Nästa veckas tema är inte gospel, som jag skrev tidigare. Utan istället blir det disco. Ingen är ju direkt discoaktig, men det får väl gå ändå.
Idolerna kommer ju bli coachade av Orup och Lena Ph i veckan. Jag gillar inte någon av dom, speciellt inte Lena. Tur att det inte är jag som är Idol då.

Veckan efter det, blir det däremot gospel, med Carola som gästdomare.

Äntligen åkte Sam ut!!

JA!!!! Äntligen åkte Sam ut! Som jag har längtat efter det! Lite knasigt bara att han åkte enda gången han var bra. Men det har ju som blivit trenden för årets Idol. När dom sjunger bra åker dom ut. Bra artister åker ut. Nu är det ju som ingen dålig kvar heller.
Hoppas verkligen inte att Mattias åker nästa vecka. Vill att Andreas ska åka då. Sen får vi väl se vem som borde åka.

Kärleken spirade verkligen

Kärleken ska spira i Idol ikväll. Det inleder dom med att grisbonden KarlPetter från Bonde söker fru, sjunger. För det första så sjöng han en Per Gesslelåt, och han tycker jag inte om. För det andra så kunde han då inte ens sjunga. Har läst i tidningarna att han faktiskt ska vara hygglig på det, men jag vet inte om jag håller med.

Nästa kärleksförklaring kommer i Peter Jihdes presentation av juryn. En liten kärleksförklaring. Helt sött! Han är faktisktinte så dålig på att sjunga. Hörde han rappa i Doobidoo för nåt år sen, och det var han bra på. Han har även sagt att han hellre rappar än sjunger, men nu sjöng han ju. Och ganska bra faktiskt. Hade hellre sett han med i tävlingen, än Sam.

Sen att Alex Schulman fick säga vad han tyckte om Jihde bara var onödigt. Tycker ännu mer illa om han än om Sam, och det vill säga mycket. Coolt att Jihde kysste han!

Över till Idolerna nu då.

Mattias: Det var riktigt bra. Han hade lite tillgjord röst och konstiga uttal på vissa ställen, men i det stora hela var det riktigt bra. Bra sångröst, såg bra ut på scenen, och jättekul att vi fick höra han ta i lite mer. Lite som när Erik sjöng Bed of roses.

Chris: I don´t wanna leave HIM now. Skitbra, verkligen.Han blir bara bättre och bättre för varje vecka. Förstår inte alls vad juryn snavckade om. Heja Chris!

Daniel: Verkligen ett dåligt låtval, för det var inte alls han. Det kändes ganska tråkigt, men samtidigt så sjunger han så otroligt bra! Jag har alltid sagt att han är den som är bäst tekniskt, och det står jag fast vid. Det här var nog bland det bästa sångmässigt han har gjort.

Marie: Hon är så himla bra att det inte finns! Har även upptäckt att hon låter som Celine Dion på vissa ställen, och hon är ju verkligen en bra sångerska. Daniel säger ju hela tiden att Marie är en av, om inte den bästa, svenska sångerskan. Jag vill snarare säga att hon är en av världens bästa sångerskor just nu. Helt otroligt! Jag sa ju alldeles nyss att Daniel är bäst tekniskt i tävlingen, men jag tror jag måste säga att Marie är det. Kishti sa något om hennes wailingar, och jaghåller fullständigt med. Det blir aldrig wailsoppa av det, utan hon gör lagom mycket vid rätt tillfällen. Hon bara måste hamna i Globen, för hon är lätt bäst i Idol!

Sam: Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men det var faktiskt bra. Det klart bästa han någonsin gjort. Och för första gången så visar han, och jag känner, känslan han har, det man ser i ögonen.Han hade verkligen gjort ett bra låtval, för han passar verkligen ihop med den.

Amanda: Hon förmedlar en enorm känsla genom hela låten. Det här är nog också bland det bästa hon någonson gjort. Vi fick äntligen se det hon visade i audition och kval, hur bra hon faktiskt kan vara. Det brukar ju oftast bli så här när man har hängt löst, att man rycker upp sig.

Andreas: Är det bara jag, eller är han dålig på att visa käslor när han sjunger? Jag känner det inte, och ser det inte på honom heller. Men som tur är så sjunger han riktigt bra. Det här var en låt i en ganska örk tonart, och jag är lite svag för när killar sjunger i det mörka registret.

Sämst ikväll: Andreas
Bäst ikväll: Marie

Jag vill säga att Sam var sämst, men ikväll var han verkligen inte det. Ingen var egentligen sämst, eller ens dålig. Alla var så himla bra ikväll! Men jag valde Andreas därför att jag inte fick rätt känsla. Kände inte att han levererade låten så bra.

Nu såg nog alla Danny. Hade tänkt skriva att jag såg han i början, vet inte om någon mer gjorde det. Bredvid Evelina. Men nu såg ju la han, så då var det inte lika kul. Men gud va blond han var. Han måste ha blonderat sitt redan blonda hår.

Marie is on my mind

Mattias: Låter riktigt bra faktiskt. Visste inte riktigt vad jag skulle tro,men det blir bra det här.
Andreas: Mycket styrka, som vanligt. Men i den här låten ska det ju vara det. Bra.
Amanda: Låter bra. Kommer nog bli bra ikväll.
Marie: Hon är bara för bra!
Sam: Nej tack. Han låter konstigt, och har ser konstig ut.
Daniel: Han är bra, men han passar inte med låten. Får väl se vad som händer ikväll.
Chris: Han är bra. Han är alltid bra.

Bäst låter Marie. Sämst Sam. Vilken överraskning va?

Carola gästar Idol

Ja, nu är det klart alltså. Carola kommer vara gästdomare under nästa veckas fredagsfinal. Temat då kommer att vara gospel, så det blir ju då kul. Carola blir mindre kul, eller inget kul alls. Tycker verkligen inte om henne. Men måste ju erkänna att dom har ju då valt ett passande tema med tanke på gästdomaren. Carola är ju väldigt mycket gospel.

Den jag tror kommer ha störst fördel nästa vecka, med tanke på temat, är nog Andreas. Ingen är ju gospel, men han är nog ändå den man ser som mest gospel. Chris kan också ligga bra till, men det gör han ju alltid i och för sig.

Enligt AftonBladet så verkar Carola bli den enda gästdomaren. Ingen annan har tackat ja förutom henne. Dom har ju bjudit in Simon Cowell också, men han har nog inte tid, om han nu ens hade velat komma.

RSS 2.0