"One hit wonders"

På fredag börjar det på riktigt. Det är då dom 11 finalisterna alla ställs mot varandra.
Varje fredag har sitt eget tema, och Idol 2007s första tema är "One hit wonders".

En "one hit wonders" kallas en artist eller grupp som bara är känd för en enda hit. Några exempel på det är:

Attack - Ooa hela natten
Nic & the family - Hej hej Monika
Eiffel 65 - Blue
Lou Bega - Mambo no. 5
Marc Cohn - Waking in Memphis
The Connels - '74-'75 

Emilia har även varit det, men eftersom hon i våras släppte singeln Var Minut, så är hon inte längre en "one hit wonders".

Amanda kommer förmodligen välja en låt som heter Tainted love.

Grattis Evelina

Evelina knep alltså den sista finalplatsen. Grattis!
Jag blev frukteligt rädd när det stod mellan henne och Knut, för det skulle vara katastrof om han hade gått vidare! Men som tur var gjorde han inte det.

Michel fick minst röster, och därefter Tamela, dom två jag hade hoppats mest på av dom här 4.

Så nu har vi våra 11 finalister. Daniel, Sam, Amanda, Marie, Mattias, Andreas, Anastasia, Gathania, Christoffer, Patrizia och Evelina.

Nu blir det spännande att se vad det blir för tema på fredag, och vad alla kommer sjunga. Blir det som jag tror så kommer nog Evelina att hänga löst, med tanke på att hon är den som är minst omtyckt av svenska folket av dessa 11.

Kvalveckan del 5: Sista finalplatsen

Ja, nu blev det ju som jag ville. Knut, Michel, Evelina och Tamela fick sjunga om. Jag tycker alla gör sina uppträdanden bättre än tidigare. Och om jag ska välja en jag tycker ska gå vidare, så vet jag ärligt talat inte riktigt.

Evelina borde gå vidare pga sin unika röst. Det finns ingen som har en röst som henne.
Michel borde gå vidare därför att han nog är den bäste sångaren av dom här 4.
Samtidigt borde Tamela gå vidare, för hon har också en ganska bra röst. Men samtidigt borde hon inte gå vidare, för hon har redan släppt skiva och fått smaka på artistlivet.
Knut gjorde nog sitt bästa framträdande ikväll, men det räcker inte. Han är inte tillräckligt bra, och så får jag inte känslan av han att han vill det här tillräckligt mycket. Eller jag vet inte, men jag tycker då inte om han.

Så, vem borde gå vidare ikväll då? Om man ser till det jag skrev tidigare om AftonBladets läsares favoriter, så borde Tamela gå vidare. Vad jag själv vill? Jag har absolut ingen aning. Antingen Tamela eller så Michel.

Men det får vi se alldeles strax!

Favoritlista

Aftonbladets läsare har fått rösta på vem dom tycker bäst om i Idol 2007. Och här kommer hela listan:

1. Amanda Jensen (24.8 procent)

2. Marie Picasso (21.5 procent)

3. Daniel Karlsson (14.1 procent)

4. Andreas Sjöberg (8.0 procent)

5. Christoffer Hiding (5.3 procent)

6. Patrizia Helander (5.4 procent)

7. Sam Hagberth (4.6 procent)

8. Anastasia Roobol (3.7 procent)

9. Gathania Holmgren (3.5 procent)

10. Mattias Andréasson (3.2 procent)

11. Tamela Hedström (2.3 procent)

12. Evelina Sewerin (1.7 procent)

13. Michel Zitron (1.0 procent)

14. Knut Berggren (1.0 procent)

Så enligt Aftonbladets läsare så borde det bli Tamela, Evelina, Michel och Knut som får sjunga om ikväll. Och att det då blir Tamela som kniper den sista platsen. Själv skulle jag hellre se att Evelina gör det, än Tamela.
Och varför ligger Mattias bara på 10e plats? Helt sjukt! Han är ju jättebra! Och att Andreas ligger på 4e plats förvånar mig, positivt.

Men vi får vänta till ikväll innan vi vet vilka 4 som måste sjunga om, men om jag ska gissa på 4 stycker så tror jag faktiskt dom 4 längst ner på listan.


Grattis Patrizia och Anastasia

Jaha. Det var alltså slumpmässig lottdragning av vilka som fick dom första finalplatserna. Jag trodde ju att dom två med flest röster skulle få platserna, men tydligen inte. Eller gör dom skillnad på tjejerna och killarna? För igår verka det ju som att killarna som hade fått allra flest röster gick vidare. Men var Sam och Daniel också slumpmässigt dragna? Eller? Tycker aldrig att det blir någon klarhet i dom här reglerna. Hoppas att reglerna i fregdasfinalerna kommer vara som förut.

Ja, vad ska man säga om det här då? Anastasia?? Okej, det trodde jag ju verkligen inte! Trodde hon skulle vara en av dom två tjejerna som skulle få sjunga om. Men att Patrizia gick vidare är helt okej, hon är ju ändå tredje bäst av tjejerna, tror jag. Jo, det tror jag nog faktiskt.

Hoppas bara dom klargör fort i programmet imorgon vilka andra 3+3 som har gått vidare. Jag vill inte vänta nå länge på det.

Kvalveckan del 4: Tjejerna

7 tjejer tävlar ikväll om 5 säkra platser i fredagsfinalerna. Men det är bara två av dom 5 som får veta det ikväll.

Evelina: - Too little, to late. Jag tyckte det här var jättebra, förutom två saker. 1. Det var lite falskt här och där på dom låga tonerna. 2. På dom riktigt höga tonerna fick hon kämpa lite för mycket. Men hon hade valt en jättebra låt som verkligen passar henne. Och som juryn sa så använde hon sin röst idag, inte någon annans.

Patrizia: - Farytale gone bad. Hon hoppas på att överraska med den här låten. Och gör hon det då? Ja, verkligen! Jag älskar det hesa röst. Det var någon sur ton, men i övrigt klockrent. Juryn snackar om att folk inte har någon relation till låten. Jag fattar inte alls vad dom snackar om, jag älskar låten, och jag tror många med mig gör det. 40+-are kanske inte kan relatera till låten.

Tamela: - Let the music play. Det var nasalt, och hon sjöng väldigt långt bak i munnen. Det var bara allra sista frasen som hon inte var nasal och som hon sjöng med sin rätta röst.

Anastasia: - Only hope. Det var jättefalskt, och det märktes på rösten att hon var jättenervös. Beror de på killen som satt i publiken, vad juryn trodde i tisdags, eller var det bara vanligt nervositet? Det enda positiva var att hon använde sin fulla röstkapacitet, hon kan sjunga lite starkt ändå.

Marie: - The power of love. Fullkomligt magiskt! Hon förtollade mig ikväll åxå. Det enda jag tänkte på var precis det som Kishti sa. Hon avslutar nästan alla fraser med att gå från starkt löstläge till väldigt svagt rästläge, så man hör nästan inte att hon sjunger. Men förutom det var det här SÅ HÄR BRA!

Gathania: - I'm like a bird. Jag tycker det här var jättebra! Jag tycker inte det finns något att klaga på i sången. Det enda jag saknade var att jag inte blev berörd, och det kändes som att hon inte riktigt visste vad hon skulle förmedla till oss.

Amanda: - Look what they done to my song. Kan inte säga annat än att det var sjukt bra! Som Daniel sa, liten scen, stor artist.


Sämst ikväll: Anastasia
Bäst ikväll: Amanda och Marie


Jag hoppas såklart på att det blir Amanda och Marie som får fribiljetterna till fredagsfinalerna ikväll.

Är det någon som vet vad pitch betyder?


Kvällens låtlista

Ikväll är det dags för tjejerna igen att visa vad dom går för. Och det här ska dom sjunga:

Evelina: - Too little, to late
Patrizia: - Farytale gone bad
Tamela: - Let the music play
Anastasia: - Only hope
Marie: - The power of love
Gathania: - I'm like a bird
Amanda: - Look what they done to my song

Då man snabbt kollar på listan så känner man igen nästan alla låtar, och tycker att dom gjort bra val. Men när man börjar se på vilka som gjort vilka val så funderar man lite extra.

Evelina och hennes låt tror jag kommer gå bra ihop.
Men Patrizia! Låten är jättebra, men jag hoppas inte hon har gjort bort sig nu. Det är kanske inte det allra bästa låtvalet för henne. Men jag tror ändå det är så pass många som gillar henne nu, så låtvalen spelar kanske inte lika stor roll.
Tamela har också valt en lite udda låt. Vi får väl se hur det går.
Anastasia som Mandy Moore? Är det någon mer än jag som tycker det klingar illa? Jag tror inte Anastasia har den känslan och rösten för att göra den här låten. Jag älskar filmen (A walk to remember) som den här sången hör till. Och jag tror aldrig att den kommer få rättvisa med Anastasia. Det är en jättevacker sång, hoppas den inte blir förstörd.
Marie kommer förmodligen förtrolla mig ikväll också. En till jättebra kärlekslåt. Skulle ha varit kul att höra henne i en lite mer upptempo-låt bara.
Gathania då. Vad tror vi där? Det kommer säkert gå bra för henne, tror det är en ganska bra låt för hennes röst. Man kan göra ganska mycket med den låten.
Amanda kommer förmodligen äga ikväll också. Hon har även idag valt att sjunga en lite äldre låt, med 50-talsstuk. Jag undrar bara hur det kommer gå för henne sen, när man måste sjunga efter ett tema. Att se Amanda med en rocklåt är kanske inte ens första tanke, för hon är ju som 50-tal på något sätt, och det är ju det hon gillar att sjunga.


Hoppas då på att Amanda och Marie ska gå direkt till fredagsfinalerna. Det tror jag det är många med mig som hoppas.

Sam och Daniel vidare

Jag förstod att det skulle bli Sam och Daniel som skulle gå vidare till fredagsfinalerna direkt, även om jag hoppades på Mattias och Christoffer.

Är det någon mer än jag som fortfarande inte riktigt fattar reglerna? Kan TV4 vara mer otydliga? Det är alltså 5 st som är säkra redan nu, men dom säger bara vilka 2 av dom är. Och dom 2 som är kvar hänger alltså löst och måste sjunga om på fredag. Jag tror det är så, men jag är inte säker. Men vi lär väl märka det på fredag.

Jag hoppas innerligt att det är Knut och Michel som hänger löst, annars blir jag ledsen.

Kvalveckan del 3: Killarna

Killarnas kväll, igen. Ingen kommer åka ut ikväll, men två kommer bli klara för fredagsfinalerna.

Sam - Goodbye my lover. Ett jättebra låtval som verkligen passade hans röst. Men annars kan jag inte säga att något var speciellt bra. Han har ett jättetråkigt scenspråk, kortar av alla ord och fraser. Kan han ens hålla en lång ton? En annan sak som faktiskt var bra, var det som Daniel nämde, att han kunde sjunga med ögonen. Så jag håller med juryn till fullo.

Michel - Jealous guy. Lite klämt på höjden, lite nasalt. Jag tycker inte heller om hans röst, den låter faktiskt lite mesig och barnslig.

Mattias - Again. Jag tycker det här var jättebra. Inte lika bra som i måndags, men bra ändå. Lite nasal han också.

Andreas - Hello. Jag blir faktiskt imponerad av Andreas ikväll. Har inte riktigt tyckt att han har passat i Idol, men efter ikväll tycker jag visst det. Det enda som han hade kunnat göra bättre var nog att inte sjunga fullt så kraftfullt på vissa ställen, men det påpekade ju juryn.

Daniel - Grace Kelly. Då jag fick veta att han skulle sjunga den här låten tyckte jag det var helt sjukt låtval. Men när jag fick smälta det så tänkte jag att det kanske inte är så dumt ändå, han är ju trots allt Daniel. Men då han började sjunga så fick jag tillbaka mitt första tycke, vilket dåligt låtval. Jag tycker inte alls det var bra, vad tänker juryn på? Men det kan ju vara som Daniel sa, att vi tv-tittare kanske inte ser det. I den här låten ska man ha mycket energi, men jag tyckte han hade alldeles för mycket. Och pga den överflödiga energin så blev det inget vidare framträdande. Rösten lät konstig, pga energin.

Knut - Will you still love me tomorrow. Noll utstrålning, inget scenspråk, noll berörd. Han såg mest arg ut tycker jag. Så jag kommer inte älska han imorgon. Trots alls så hade han en hyffsad sång.

Christoffer - Cry me a river. Ganska nasalt, inte speciellt bra falsett heller. Och pga det så blev det inget bra avslut på låten heller. Men i övrigt var det bra, särskilt början. Den var jättebra.


Sämst ikväll: Knut
Bäst ikväll: Andreas

Det var jättesvårt idag att bestämma sig för något, men eftersom jag inte gillar Knut, eller tyckte han var särskilt bra så valde jag han som sämst idag. Otippat värre var att jag tyckte Andreas var bäst ikväll. Men ingen var sådär jättesuperbra, som vissa var i måndags. Förutom Andreas tycker jag Mattias var bäst. Daniel blev jag så besviken på.

Men dom två jag hoppas blir säkra till fredagsfinalerna ikväll är Mattias och Christoffer.

Vilka killar får fribiljetter ikväll?

Sitter och läser på Idolsajten att det ikväll bestäms vilka två killar som blir säkra till fredagsfinalerna. Jag har som aldrig riktigt fattat reglerna än, för det har aldrig blvit nån klarhet i dom. Jag trodde först att måndag så röstas en kille ut, och tisdag en tjej. Sen skulle killarna sjunga en ny låt ikväll och en kille röstas ut. Samma då med tjejerna imorgon. Och sen skulle alla sjunga på fredag, och bara en person åka ut. Eller att man skulle få se deras tidigare framträdanden igen, och sen få rösta. Och den som då hade minst röster av alla sen hela veckan åkte ut. Men tydligen är det inte så. Utan så här tror jag det är:

Måndag så sjöng killarna. Den som fick minst röster fick lämna tävlingen.
Tisdag var det tjejernas tur. Minst röster fick lämna tävlingen.
Onsdag, idag alltså, så får vi antingen se killarnas uppträdanden sen i måndags, eller så sjunger dom om låten. Vi röstar, och dom två som får flest röster blir säkrade till nästa fredag, då själva fredagsfinalerna och själva tävlingen börjar.
Torsdag blir det samma sak för tjejerna som för killarna. Dom två med flest röster blir säkrade till fredagsfinalerna.
Fredag så får vi se både tjejerna och killarnas tidigare uppträdanden eller höra dom sjunga på nytt igen. Dom tre som då sammanlagt har fått minst röster åker ut. Man räknar då alltså deras sammanlagda röster för hela veckan. Killarnas röster räknas från måndag, onsdag och fredag. Tjejernas röster samlas från tisdag, torsdag och fredag. För visst måste vi få rösta på fredag också?

Lite dåligt att dom aldrig har förklarat reglerna ordentligt. Dom kanske inte riktigt vet själva vad dom håller på med.

Så här på förhand, hoppas jag på att Mattias och Christoffer får fribiljetterna till fredagsfinalerna. Men jag är inte säker på att någon av dom kommer göra det. Det kan lika gärna bli Daniel och Sam. Men det kommer förmodligen bli 2 av dom 4 som "vinner" ikväll. Hoppas då minst på Sam av dom 4.
Och jag hoppas verligen inte på Knut och Michel. Då är det bättre att Andreas och Sam får fribiljetterna, än att någon av dom 2 får dom.

Men det återstår att se. 20:00 ikväll igen då!

Daniels nya frisyr

                      image3


Slår inte den här bilden allt!? Daniel Breitholtz i Andreas Sjöbergs frisyrer.
Jag bara älskar den!

Vilken tycker ni är snyggast? Själv tycker jag nog andra.

Särla första tjejen ut

Jag trodde precis som juryn att Anastasia skulle åka ut. Hon var trots allt sämst ikväll, även om alla var bra. Men det blev inte Anastasia, utan Särla. Lite tråkigt faktiskt, men jag tror ändå inte hon hade gått så långt. Och Peter som ville göra en skiva med henne. Men man vet ju aldrig, vi kanske kommer få se mer av henne, precis som hon själv sa.

Killarnas tur imorgon igen.

Kvalveckan del 2: Tjejerna

Ikväll är det då dags för tjejerna att visa vad dom går för. Och här har ni dom alla.

Särla - Break me, shake me. Jag blev riktigt besviken. Har som fått intrycket av henne att hon kan så mycket, och så verkar det inte alls så. Hon kom av sig lite i början lät det som, hon mummlade mest bara. Det kan bero på att det var en väldigt låg vers, men ändå. Lite nasalt var det också. Sen så valde hon helt fel låt! Håller helt med juryn, hon gjorde ett bra performance, som Peter sa, men hon hade ingen vidare sång. Men hon var jättesnygg idag tycker jag. Har tyckt att hon har haft ett litet annorlunda utseende, men det märkte jag inte av nu.
Gathania - Don´t stop believing. Det var, och kändes, avslappnat skönt. Hon kändes sig själv, men tyvärr blev det lite plågat på höjden, hon orkade inte riktigt upp. Men annars var det bra.
Evelina - One day in your life. Precis som juryn säger så sjunger hon långt bak i gommen. Dessutom sjunger hon darrigt hela låten igenom, och det gillade jag inte. Det var helt okej på versen, men när det kom till refrängen så passade inte darret in. Juryn sa också att hon försökte likna originalartisten Anastacia alldeles för mycket. Men annars var det bra. Synd bara att dom har gjort henne rödhårig, för det passade hon inte alls i.
Patrizia - Hurt. Shit va bra det här va! Jag fick nästan lite gåshud, så bra var det. Och det känns så bra att det gick så bra nu, när det gick så dåligt förra året. Sådär lagom hest vackert.
Anastasia - How to save a life. Lät klämt på höjden, och lite falskt här och där. Men hon hade jättebra dynamik tycker jag, svagt och starkt på rätt ställen, även om det starka aldrig blev så starkt. Måste bara få säga hur fruktansvärt söt hon är, och vilka fina ögon hon har. 
Amanda - Dream a little dream of me. Oh, my, God. Det blev bara för bra! Så bäst! Finns inget att klaga på. Underbart bra! Hon känns så 50-tal och Marilyn Monroe.
Tamela - The winner takes it all. Det första jag tänkte var att hon hade gjort världens konstigaste låtval, men jag måste ändra mig och säga att det var ett bra låtval, för henne. Det började jättebra, men som Daniel sa så byggde hon upp så mycket, och så kom det ingen explosion. Synd. Ansträngt och pressat på höjden. Och så skulle hon ha försökt sig på mer styrka i sången, och minska på falsetten.
Marie - I can´t make you love me. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag glömde totalt av att tänka på vad jag skulle tycka, jag bara drömde mig bort och försvann någonstans. Och när hon sluta sjunga så vaknade jag upp igen. Det var magiskt, och hon sjöng med så mycket inlevelse. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Kan man bara glömma allt annat och försvinna bort av någons sång, då kallar jag det bra. Världsklassbra!


Jag tycker det var ett jättebra kval, mycket bättre än killarnas kval igår. Igår var det tre killar som var riktigt bra, Mattias, Christoffer och Daniel. Idag är det också tre tjejer som är riktigt bra, nämligen Patrizia, Amanda och Marie. Men det är fler bra tjejer med i år än bra killar.

Sämst ikväll: Anastasia
Bäst ikväll: Amanda och Marie

Amanda var bäst på det hon gjorde, det lite 50-talsaktiga. Marie var bäst på det hon gjorde, det där magiska, vackra i en riktig ballad.

Den jag hoppas åker ut ikväll är Anastasia. Åker inte hon ut vet jag inte riktigt, Evelina eller Särla. Dom två var sådär ikväll, bara snäppet bättre än Anastasia.


Hej då Pär

Tyvärr blev det Pär Stenhammar som fick lämna tävlingen. Först in, först ut. Jag tycker det är jättetråkigt, för jag tror han har kunnat bli riktigt bra. Han var tyvärr inte så bra ikväll, men det fanns dom som var sämre än han. Samtidigt som jag inte trodde att han skulle åka ut, utan antingen Michel eller Knut, så kände jag direkt när han börja sjunga att han nog kommer hänga löst. Jag vet inte varför, men det slog mig bara. En magkänsla. En dålig, men sann magkänsla.

Hoppas vi får se mer av dig, Pär. Ge inte upp!

Kvalveckan del 1: Killarna

Ikväll var det våra 8 killar som fick gå upp och sjunga, för publik och kameror. Så här tycker jag om deras framträdanden.

Pär - Let me love you. Jag tycker han gjorde ett ganska bra uppträdande. Inte bland det bästa, men helt okej. Rösten är bra, lite falkst, men ett bra scenspråk.
Knut - Baby baby. Jag tycker inte han var så bra ikväll, snarast sämst faktiskt. Det var ganska falskt. Dessutom låter det inte som att han har kraften att sjunga ordentligt, han orkar inte riktigt upp på dom höga tonerna. Ett svagt framträdande man knappt minns.
Sam - Purple rain. Jag gillade inte Sam tidigare, och jag gillar han fortfarande inte. Vad är han och gråta över? Ingenting alls. Precis som med Knut så minns man inte hans framträdande alls, förutom att dom enda orden han sjöng var just purple rain. Riktigt tråkig och dåligt låtval.
Andreas - I want to break free. Jag håller med juryn där, att han tar i allt hela tiden. Man saknar dynamiken. Men annars sjöng han bra, inget att klaga på direkt.
Michel - Lately. Bra låtval, det var det första jag tänkte. Sen tänkte jag inte så mycket mer. Han är lite nasal, flyttade mikrofonen från hand till hand HELA TIDEN. Irriterande faktiskt. Sen så var det inget höjdarframträdande, även fast det inte var direkt dåligt heller,
Mattias - Never again. Helt otroligt bra! Jag älskar redan den här killen. Han sjöng jättefint, han har en så mjuk och len röst ikväll. Ah, så himla bra!
Christoffer - All my life. Den mest speciella rösten, och kanske den skönaste att lyssna på också. Han var verkligen jättebra, och han är en ny stor favorit. Jag tror han kan komma topp 5, helt ärligt. Så bra är han faktiskt!
Daniel - The scientist. Daniel känns som en blandning av Ola Salo och Tomas DiLeva. Ola till rösten, och Tomas till klädsel och utförande. Han var verkligen jättebra också! Han är ingen som jag har fastnat för, men han gjorde lätt det bästa framträdandet ikväll. Han har en riktigt bra röst, skön att lyssna till. Dessutom är han bäst tekniskt av alla ikväll.

Precis som Daniel sa, så är Mattias, Christoffer och Daniel bäst ikväll, dom är redan stjärnor. Skulle jag jämföra dom med förra årets idoler så är självklart Mattias Erik. Daniel skulle jag sätta som Markus. Jag tror att många har fastnat för honom, precis som för Markus, och jag är säker på att Daniel kommer stå bland topp 3. Christoffer är lite svårare, eftersom det inte fanns någon sådan förra året. Men han kommer att lysa starkt i vinter. Final i Globen har jag däremot svårt att tro.


Sämst ikväll: Knut.
Bäst ikväll: Daniel.

Den jag hoppas åker ut ikväll är nog antagligen Michel faktiskt. Knut var sämre, men jag tycker mindre om Michel, även om jag inte tycker om Knut heller.

Slutaudition

Nu har jag äntligen sett klart alla slutaudition-program.

Jag har fått några nya favoriter. En har vi inte fått sett så mycket av, eller något alls, under auditionturnén. Och det är Pär Stenhammar. Han känns lite som Ola, fast ändå inte. Han verkar lite mer lugn och sansad av sig, men han verkar ändå helskön. Hoppas verkligen på han.
Den andra favoriten är Marie Picasso. Det är verkligen tur att man kan ändra på sina uppfattningar om folk, eller sina förutfattade meningar. Jag håller fullständigt med juryn, hon är redan en stjärna, och bäst av alla! Hon har en sån otrolig röst. Helt bäst helt enkelt.

Andra jag håller varmt om hjärtat och som jag hoppas går vidare till dom 11, är bl a förståss Amanda Jenssen. Förutom en helt unik och annorlunda och bra röst, så verkar hon väldigt jordnära, glad och samtidigt sprallig. Hon verkar som en skön tjej. Det enda jag stör mig på hos henne är hennes hår. Det ser verkligen FÖR risigt ut! Jag hoppas att Idol-styliserna kan reda ut all hårspray och göra henne fin.
Sen vill jag att Mattias Andreasson ska gå vidare. Jag tror stenhårt på den här Erik-grejen. Erik var helt okej och hyffsad i början, tills han gjorde I don´t wanna be. Då blev han bäst. Jag hoppas att Mattias också kan göra så, bara ta oss med storm en dag.

Sen har jag som inga direkta favoriter. Andra bra, och som jag hoppas tar sig vidare är Daniel, Tamela, Patrizia, Anastasia, Gathania och Christoffer.

Jag förstår ärligt talat inte vad alla ser i Sam. Jag tycker inte alls han är särskilt bra. Han är tonsäker, men det är allt. Han låter jättekonstig i rösten när han sjunger. Men om det beror på nervositet vet jag inte. Kanske. Men bland dom 17 bästa är han inte alls. Tycker inte heller han har någon utstrålning eller visar glädje på scen.
Michel tycker jag också de är konstigt att dom fortfarande har med. Jag har aldrig riktigt tyckt om han, och han är inte alls outstanding på att sjunga. Då hade jag mycket hellre sett Rasmus, eller framför allt Johanna! Tycker det är jättekonstigt att inte hon kom längre, tyckte verkligen om henne.


Men det mest konstiga är ändå det här med dom från Sista Chansen. Varför tog dom inte med Björn Nilsson? Han hade lätt kunnat vinna hela Idol, så bra är han. Och jag vet att det är många som tycker det, för han är en favorit av alla på Idolsajten. Och det ända från det Sista Chansen började. Han har under hela tiden legat på dom mest tittade klippen. Och där har han legat med båda sina bidrag, och det börjar väl bli snart ett halvår? Minst 4månader i alla fall. Såg att en Flamingon hade skrivit liknande, att det är skitkonstigt att han inte ens syntes i TV, och började fundera på att han kanske hade hoppat av. Men det hade han inte, och det har även hon upptäckt. Han skriver nämligen på sin blogg på sin hemsida så här: 
Sorry att jag inte kunnat säga något till någon om hur det gått i IDOL.. och med facit i hand... vad hade det spelat för roll? ;) Jag var ju tydligen inte ens med alls... ...Iaf! Det var kul som fan med hela kittet.. Så jag får vara glad för den uppmärksamheten jag fått från Idols hemsida.. Tyvärr blev det inte mer publicitet i TV.. Men men.. man kan ju inte få allt här i världen!

Det är helt totalt sjukt! Jag blir jättearg och jättebesviken på juryn. Fattar ni vilket STORT misstag ni har gjort? Idol 2007 är betydligt mindre utan Björn.



Men vem ska gå vidare av Robert och Andreas då? Jag hoppas nog på Robert. Andreas är bra, men det känns som att han gör samma sak hela tiden. Robert varierar sig ändå lite. Men men, vi får väl se hur det blir, eller vem det blev.

Sophie Sjörén

Jag har tidigare skrivit om en tjej som heter Sophie Sjörén. Hon var med i Talang 2007 i våras, men man fick aldrig se henne på tv. Men man kan ändå se henne på deras hemsida. Kollade upp henne på Idolsajten också, och hon kom faktiskt vidare! Men det var ju inte mer än rätt, hon är jätteduktigt. Kolla in henne ni med!

Audition: Stockholm del 3

Nu kommer jag bara skriva kort om några personer, nästan alla dom vi fick se lite mer av i TV.

Tanja - Jag tycker det var fel av Daniel att bara slänga ut henne direkt. Det lilla man hann höra, 1-2 meningar ungefär, var ju bra.
Robin - Det första jag tänkte på när jag såg honom var att han är lik Jeffrey Dean Morgan , han som spelade Danny Duquette i Greys Anatomy och pappa John till Sam och Dean i Supernatural. Men så kunde han inte sjunga.
RockSara - Smälta? Nej. Bra? Självklart!
SoulEvelina - Hade en hes skön röst. Hade nog allt. Utstrålning, charm, bra röst. Det bara lös om henne när hon stod där.
Henning - Kommer inte riktigt ihåg, men jag tror det var han som jobbade på en affär. Han var då en helskön snubbe, men en helskön röst.
Sen hade vi en blond tjej som kom in. Kishti tyckte hon sjöng gnälligt, och det tyckte jag med. Det var lite synd, för annars kunde hon ju sjunga. Hon var tonsäker, men hon kanske passar bättre för att sjunga i längre tongångar. På höjden blev det just gnälligt, men definitivt inte falskt.
Anastasia var en söt härlig tjej, som förutom ett snyggt (artist)namn dessutom sjöng bra.
Sen kom det en massa snabba klipp på några som vidare. En tjej där hette Maria och var lite mulatt-aktig, hade en vit tröja på sig. Vet ni vem jag menar? Jag tyckte då inte alls att hon var så bra som juryn verka tycka. Jag skulle då inte ha tagit med henne.

Roligast var ju ändå Martin Nilsson. En gothkille som kommer in och sjunger CaraMia. Eh, hallå? Det var min första tanke. Det verka även juryn tycka. Han var ju helt okej på att sjunga, det trodde jag inte. Men sen kom det ju fram. Det var ju Måns Zelmerlöf, från Idol 2005, han som sjöng just CaraMia i årets schlager. Tyckte det var helkul! Tänk om dom inte hade luskat ut att det var han, och dom hade tagit vidare han. Vad hade då Måns gjort? Skulle ha varit kul att se. Men när jag tittade på klippet igen, så hör man faktiskt att det låter som Måns när han pratar med Carina och Carro.

Sist ut hade vi tre tjejer, tre bra tjejer. Först ut av dom var fd BigBrotherMarie. Håller helt med Daniel där. Man kände att man bara ville att hon skulle gå ut direkt och inte sjunga, men det är tur man kan ändra sig. Hon var verkligen jätteduktig! Man känner sig nästan som en dålig människa när man tänker så, och när hon sen säger att det är tråkigt när folk dömmer henne efter att hon är en storbröstad blondin som var med i BB. Storbröstade blondiner kan, och är, lika smarta som vi småbröstade brunetter med glasögon.
Nästa tjej var Klara. En tjej som verkligen kunde sjunga och ta i. Bra pipa, stark röst.
Freja var ju så himla söt, och hon sjöng jättebra också.
Först trodde jag faktiskt att dom bara skulle ta med en av dom, och då hade jag nog faktiskt valt Freja. Jag hade sist valt Marie, men det är inte pga BB-tiden, utan för att dom andra två var bättre. Men när Peter började riva biljetten visste jag att alla skulle få en bit var, även om dom försökte lura oss lite. Känns kul! Får väl se hur långt dom kommer gå nu då.

Audition: Stockholm del 2

Ja, nu är jag tillbaka igen från Kreta. Det har varit helt underbart där, varmt och skönt, sol och bad. Ville inte hem igen, men man var ju så illa tvungen. Men jag har ju självklart saknat Idol under tiden. Men nu är jag hemma och har börjat kolla igenom alla Idolavsnitt som jag har spelat in. Och här kommer mina utlåtanden.

Jag fick två favoriter härifrån, den ena är Mattias Andersson och den andra är Christoffer Hiding.
Mattias hade en helt underbar röst, silkeslen och mjuk. Man smälte nästan där man satt. Och dessutom gjorde han snygga övergångar mellan falsett och vanlig sång. Daniel tyckte topp 10, Det gör jag med! Dessutom känns han lite som årets Erik Segerstedt. Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag kände så, för han var inte speciellt lik Erik. Han sjöng inte heller som Erik. Tror det var något med skjortan och frisyren. Men jag skulle säkert kunna tycka om Mattias lika mycket som jag tycker om Erik.
Christoffer, killen som kunde sjunga som en kvinnlig sopran. Lite kul och höra, mest se kanske. Han såg ganska knäpp ut då. Men, precis som jag hoppades och kände, så kunde har verkligen sjunga som vanligt också. Hade en jätteskön röst och verkar vara en skön kille också. Att Daniel fick gåshud var ju kul för han. Gåshudsbra var det kanske inte, men riktigt bra ändå.

Så hade vi ju en återkommade sökande igen, i form av Patrizia. Det var kul att hon kom igen, och sjöng ännu bättre. Hon har verkligen utvecklats. Jag tror det var en bra erfarenhet för henne att hon kom så långt som hon gjorde förra året. Hon har tagit med sig det, och gjort sitt misslyckande till något jättebra. Hon körde samma typ av låt i år som förra året, men det är ju det som hon är. Lite soul. Lite jättebra!

Cassandra och Särla var båda bra. Särla var däremot inte riktigt lika bra i det låga registret som i det höga. Hon ska nog inte sjunga så väldigt låga låtar. Men det kan hon ju naturligvis lära sig.

Tyckte faktiskt det var lite konstigt att inte Sajan gick vidare. Jag tyckte hon var bra och värdig en plats i slutaudition, men tydligen tyckte inte juryn det. Vet egentligen inte riktigt varför, om det var för att hon verka så stöddig eller nå. Men kul ändå att Kishti hängde på och sjöng med, som hon ville.

Sen hade vi dom lite äldre sökandena. ModellKnut t ex. han var bra, och det syntes på han att han var, eller hade varit modell. Modeller brukar ofta ha den typen av frisyr. Den är inte särskilt vacker, men det är ju inte ful heller. Bara modellaktig. Men han sjöng ju bra, och ser bra ut, så klart att han gick vidare. Trodde han skulle bli den älste med någonsin, med sina 36 år, men så fick vi se en skymt av 53-åriga Jörgen, som också gick vidare. Det var lite otippat, men det är ändå bra. Han kommer naturligtvis aldrig hamna bland dom 10 finalisterna, men det känns ändå bra att juryn ser till äldre också.

Men samtidigt som det känns bra att ha med Jörgen på slutaudition, så känns det helknäppt. Tokigt. Är man över 40 så behöver man inte söka till Idol. Hade jag varit duktig och skulle vilja söka, hade jag nog känt mig gammal vid 30. Skulle man komma till kvalveckan, så tror jag man skulle stanna där. Jag tror inte det finns så många som röstar på en 50-åring, om det finns en likvärdig 20-åring, även om 50-åringen skulle vara snäppet bättre. 20-åringen kan man ju titta på och drömma sig bort med, det vill man verkligen inte med en 50-åring. Så enkelt är det bara. Rösten styr inte mest, utan det är utstrålning och, tyvärr, utseendet. Sen kommer rösten. Men man måste ju samtidigt vara jätteduktig på att sjunga. Aldrig att jag skulle rösta på världens snyggaste kille som sjunger hyffsat, om det finns en kille som sjunger som en gud, men som inte alls är gudalikt snygg.

Audition: Borlänge

Dags för alla dalmasar att visa vad dom går för. Och det börjar ju bra!

Vi börjar med den bästa rösten ikväll. Rock-Tomas. Shit alltså, det var verkligen så himla bra! Vilken röst! Jag ville nästan smälta, så bra var det. Håller med Kishti, Halleluja moment!
Tjejen med svart klänning och vitt linne under, vet inte vad hon hette, men hon hade ju också en helt underbar röst! Jättefin verkligen.
Sen har vi Oskar. Hade jag suttit i juryn hade jag inte röstat vidare honom. Dom nämde ju inget om hans hemska uttal och sluddrande. Var det inte Peter som var allergisk mot sånt? Han var ju hyffsat bra, men inte tillräckligt bra för min smak.
Och det mest konstiga var att inte tjejen i blå klänning inte kom vidare. Hon var ju jättebra, charmig och hade en jättefin och härlig röst.
Sist ut var Mattias. När han kom in så ser han jättecharmig ut. När han började sjunga såg det fortfarande bra ut. Lät bra också. Men jag håller med juryn, han kunde verkligen inte ta i och sjunga ut. Och det var jättesynd, för jag gillade han verkligen. Han stod på stadiga ben, precis som Daniel sa. Vi får bara hoppas nu då på att han kan bättra på styrkan i rösten till slutaudition.

Värst ikväll var nog killen som sjöng Sommartider. Han med rött hår. Det är bland det allra värsta i Idol hittils. Huvva!
Och så var det en lite större tjej som inte heller kunde sjunga. Jag bara älskade Peters kommentar till henne. Jag vet inte vad man ska göra av din röst. Kanske använda den på safari för att skrämma bort vilda djur.
Och så har vi Catja. Hon var helt okej, värdig en plats på slutaudition. Åtminstone under första framträdandet. Hon skulle aldrig ha sagt att hon kunde sjunga en till för att övertyga dom, för Peter hade ju skrivit på guldbiljetten. Så sumpar hon det själv, för hon var inte alls lika bra på andra framträdandet. Hade hon inte sagt något hade hon kommit vidare. Men samtidigt var det nog lika bra, för hon har nog åkt ut i första gallringen skulle jag tro.

Förra årets Idol-vinnare Markus fick sig en liten "jobbig" date i form av Carina. Jag tyckte det var ett bra inslag att ha med en liten intervju med han. Speciellt i jämförelse med vissa andra inslag.

Det här har nog varit en av dom bästa städerna faktiskt. Fast bäst tror jag ändå Malmö var, trots att jag inte sett det programmet än. Men av vad man kan se på Idolsajten så tycker jag det.

Tack Aftonbladet

image2
Jag vill tacka AftonBladet så jättemycket!. Tack för att ni länkar oss igen! Det betyder verkligen jättemycket! Tack!

Hej då Sverige. Hejsan Kreta!

Ja, nu är det så att imorgon drar jag iväg på en efterlängtad liten semester. Ska till Kreta och sola och bada och bara vila upp mig. Far imorgon, så jag kommer ju missa en hel del Idol. Men jag lovar att jag ska skriva när jag kommit hem igen, för jag spelar ju självklart in Idol! Det får man ju bara inte missa!

Så jag hoppas ni hittar tillbaka hit igen nästa vecka, då ska jag uppdatera som en tok! Och sen kommer jag stanna hemma resten av vintern för att se och skriva om Idol.


Och tack AftonBladet! Det känns verkligen så himla kul att ni har börjat länka igen, och att ni hittade hit också! Tack än en gång!

Vidare från Malmö

Jag kommer bara att skriva om några av dom som gick vidare från Malmö igår. Var tyvärr inte hemma och såg Idol igårkväll, så jag har fått kolla det som går att kolla på Idolsajten istället.

Först ut har vi Hanna. Hon hade en jätteskön röst, och jag tror faktsikt som juryn, hon kan lätt bli en av dom 10 finalisterna.
Teresia. Hon kom inte vidare. Men hon var ju inte direkt dålig, men inte direkt bra heller. Hon var väldigt ojämn i sin sång. Vissa ställen var jägttebra, medan vissa var jättefalska.
Sam berörde nog alla. Och då menar jag verkligen alla! Hela juryn och hela svenska folket. Han verkar ha haft lite problem med texter och nervositet, men hans audition visade inte något av det. Jag hoppas verkligen, precis som juryn, att han är en av dom 10 finalisterna. Och jag kan nästan med 100% säkerhet säga att han kommer bli det också. Det brukar ju gå bra för dom som sökt förut men inte kommit till final, att söka en andra gång. Se bara på Sibel och Johan. Det gick bra för dom andra gången. Jag skulle faktiskt kunna se Sam som (minst) Topp 5.
Sen hade vi ju Alexander också, killen som först sökte i Göteborg men som inte kom med. Det han då föll på var sitt dåliga uttal. Men nu hade han övat engelska som en tok, och det gav resultat. Han hade ju verkligen en enormt stark röst. Kishti nämde något om "den enda med en bra pipa".
Och stackars Carito. Man måste väl ändå få sjunga med lite inlevelse, och i inlevelse involveras armar. Man ska väl inte stå rakt upp och ner som en stel pinne heller. Men det var då kul att dom tog med henne, även om jag tror att hon, trots att hon är bra på sjunga, kommer åka ut i första gallringen på slutaudition.
A-amanda, A-amanda! Shit vilken bra tjej alltså! Jag blir nog också lite kär. Hon var klart bland dom allra, allra bästa i hela Idol, än så länge i varje fall. Hon måste ju bara komma med bland dom 10 finalisterna. Det måste hon! Allt var bra med henne, så är det bara. Hennes stil, hennes röst. Allt!
En annan tjej jag fastna mycket för var Johanna. Hon som spelade keyboard. Hon hade utstrålning och världens härligaste röst! Jag älskar verkligen hennes röst! Lite Release-me-Laura stuk. Hon vill jag nog också se bland topp 10.
Sen så kolla jag några av alla dom 32 som gick vidare till slutaudition, och hittade en kille vid namn Christofer. Han var bra, och lite udda. Udda bra. Hade skön röst och så.


Sen blir jag så arg på Kishti! Jag tycker verkligen inte om henne längre. Fast i och för sig har jag väl alltid tyckt hon har varit konstig. Men nu tycker jag nästan hon har gått för långt! Man behöver inte skrika och gorma på alla som inte är bra, eller som faktiskt är bra. Som Carito. Bara för att hon fladdra lite med armarna, som man brukar göra till den sortens låtar som hon sjöng, så vill Kishti att hon ska stå rak, med raka ben och armarna längs sidorna, och sjunga. Hallå? Kishti, vad är det som händer? Sen sa hon till en annan kille som bara hann sjunga två ord, innan hon ryter till och säger åt han att va fan han har handen på magen för. Sök hjälp Kishti, snälla! Du kan inte ska må bra när du gör så här. Och vi vill inte se dig så här när veckofinalerna börjar.

Audition: Skellefteå

Shit, man kan verkligen ljuga bort saker och ting. Jag syftar förståss på ????, hon som sjöng två låtar. Skyller på att lappen föll av i början och att juryn därför började skratta, vilket gjorde att hon börja skratta. Lappen föll för det första av i slutet, och för det andra så var det ingen som skrattade. Så var Skellefteås auditions inledd.

På Expressen kan man läsa om Dennis, killen som juryn "uppmuntra" till att fortsätta sjunga. Samtidigt som jag tycker synd om honom så vill jag skratta åt honom. Han var så fruktansvärt dålig att det var inte sant! Och att han fortsatte. Jag förstår det inte. En gång, okej. Men flera gånger?
Med tanke på RaggarSimon. Han kunde ju inte sjunga. Men raggare som han är så valde han ju samtidigt fel låt, en raggarlåt. Sen kommer vi till det som stör mig mest. Nämligen när dom åkte raggarbil. Eller, alltså inte att dom åkte, utan vad poliserna hade att säga om det. Expressen skriver idag att det var dåligt gjort av Carolina och Carina att inte använda säkerhetsbältet. Polisen säger att "det ser verkligen illa ut, speciellt med tanke på att det är ungdomar som tittar." Då vill jag bara upplysa om att jag inte ens såg några bilbälten i bilen. Många gamla bilar har inga säkerhetsbälten.
Björn. Det finns två jättebra björnar nu! Björn Nilsson från Sista Chansen och PolisBjörn Nagander. Han var verkligen så himla bra! Och att han var snygg gör ju inte heller något. Men han var verkligen bäst idag! Helt klart.

Sen så hade vi ju kidnappningsduellen. Elin från Älvsbyn VS Johanna från Skellefteå. Tyvärr kom ingen av dom vidare. Och här blir jag riktigt, riktigt sur på juryn. Båda tjejerna var ju jättebra! Johanna var snäppet bättre faktiskt. Båda kommer in och sjunger bra. Inte ganska bra, utan bra! Och så skickar dom bara hem dom igen. Dom kunde inte ens komma med ett bra argument om varför dom inte gick vidare. I och för sig så är ju inte det så konstigt, eftersom dom var bra. Dom kunde ju inte säga att dom var dåliga, för det var dom inte. Dom slingrade sig och sa en massa konstiga saker. Kishti tyckte Elin var gnällig, och Peter tyckte hon var mähäig. Hon är inget av de, hon är bra! Det var Johanna också.

Juryns hårda komentarer ikväll:
"Kompis, du bord einte vara här, du borde vara i ett vadderat rum och måla teckningar med tårna." Haha, den var faktiskt ganska kul. Vet inte om jag kan säga elak, men rolig definitivt.
"Du är en helskön person, men nånstans i norra Sverige saknas det en byfåne just nu." Stackars RaggarSimon. Tror inte han tog det så hårt ändå. Han är raggare, då är man sån.
"Vad är det jag brukar vara allergisk mot? Uttal, tråkig personlighet? Är det därför det börjar klia över hela min kropp just nu? Den var inte elak, den sa bara som det var. På ett lite roligare sätt!


Inför Audition: Skellefteå

Idolsajten har lagt ut lite klipp från auditionkön i Skellefteå. Av 20 klipp så är det bara en handfull av dom som är dåliga. Inte mycket med andra ord.
Så dom ni ska hålla utkik efter ikväll är bland annat dom här:

Caroline - There´s no danger in loving somebody to much
Sanna - There you´ll be
Yasmin - Ain´t no sunshine
Jonas - Kings and queens
Benny - Catch the moon
Gustav - Hello

Jag har redan fått några favoriter som bara måste gå vidare till slutaudition. Och det är Jonas, Caroline och Sanna. Bäst av dom tre tror jag kanske är Jonas, men jag är inte riktigt säker, dom va så bra alla tre!
Gustav däremot känner jag så väldigt igen. Vet inte om han kanske har sökt tidigare, eller om jag kanske har sett han IRL. Är det någon mer som känner igen han, så hör av er.
Men samtidigt känns det som jag hars ett några av dom här tidigare. Men det kan ju bero på att jag faktiskt bor här uppe i trakterna, och att det är därför man känner igen några.


I en intervju med Carina Berg så får hon frågan om vilken stad hon tyckte var roligast. Och utan tvekan svarar hon Skellefteå. "Alla var så väldigt mycket lugnare där uppe, än vad dom var i andra städer. Det var så hetsig stämning och Hallå Hallå, var är toaletten, och Min nummerlapp har gått sönder. Och där var det lite mer så här Naja, visst har den gått sönder, men jag tejpar väl upp han. Och så var det sån harmoni där uppe som inte fanns på dom andra ställena."
Ja, vi norrlänningar kanske är ett lugnt folk trots allt. Även om jag kan tycka att vi kan vara ganska hetsiga och hispiga. Men då vet man ju inte riktigt hur 08:or och andra storstadsmänniskor beter sig. Med det menar jag ju inte att alla storstadsmänniskor är hyperaktiva, jag känner stockholmare som är lugnet själv.

Audition: Göteborg

Vad har vi för nå att förtälja idag då? Ett mycket bättre program än igår i varje fall. Idag fick vi ju faktiskt se dom sökande sjunga.

Man slås gång på gång över hur fel vissa människor har. Hur fel man kan tro om sig själv, hur dålig självinsikt man kan ha. Som Patrik. Han sa att han skulle vinna Idol (många säger det, men ändå) och blir totalt sågad av juryn. Då blir han så sur att folk blir rädda för han när han kommer stormandes och slår ner grejer omkring sig.
Tyckte faktiskt det var lite synd att inte Michael inte  var bättre, för han verkade bra innan. Han verka som så i sig. Men tyvärr.
Och lilla Thomas, hur kan man gå in och sjunga Genesarets sjö? Helt obegripligt! Och sen så hade du ingen inlevelse eller ens tillstymmelse till glädje. Kan du le? Du "får" allt du vill ha, limousin, skrikande fans och en snygg flickvän. Ändå sitter du bara där å är jättetråkig. Jättetråkigt.
Isabella tyckte jag nästan dom var för snälla med. Ibland kan dom säga fruktansvärda saker till folk som ändå är hyffsade och inte alls sjunger kråksånger. När det sen kommer in en tjej, med kankse inte största självförtroendet, och sjunger dåligt, så måste dom helt plötsligt vara så snälla och säga på ett snällt sätt att hon inte går vidare. Hallå?? Öva på tonsäkerhet och styrka? Pyttsan! Den tjejen kunde inte sjunga. Punkt slut.

Sen hade vi ju faktiskt dom som var bra också. Idol-Ludde t ex. Okej, han kunde ha sjungt bättre, men han strålade verkligen! Han hade så himla mycket energi och det smittade av sig, på alla tror jag. Ja, utom Daniel förståss. Och jag menar, går man och utbildar sig till musikalartist så måste man ju som kunna sjunga.
Highway-to-hell-Jenny var ju självklar. Hon kunde verkligen sjunga, hon kunde sjunga ut. Det är sånt man måste kunna för att bli sångare. Man kan inte mola på med en massa ballader och fjessjunga. Men det tyckte väl hon också? Eller var det någon annan?
Andra bra var Anton och Cecilia. Sen så var det en kille som hette Rasmus som spelade gitarr. Han var fruktansvärt smal. Dom visade han bland flera klipp av folk som gick vidare. Men det man fick höra av honom lät ganska mesigt tycker jag. Men man fick ju inte höra så mycket då heller, så vi vet ju inte hur han lät annars.
Och Jetish, killen som sjöng Sexbomb, man hörde ju knappt vad han sjöng! Tänk er en person som har klistrig havregrynsgröt i hela halsen, sjunger så mörkt och så långt bak i halsen det bara går att sjunga + att man samtidigt mumlar. Ungefär så kan man väl säga att han sjöng.

Kännar att jag snart måste bestämma mig angående Gynnings medverkan i Idol också. Men jag vet fortfarande inte. Hon känns så fruktansvärt "dum tuttig blondin" att det inte är sant. I och för sig kan dom ju spela lite på det just för att hon faktiskt har varit det. Men eftersom hon både har blivit konstnär och skrivit en bok, så kan hon ju inte vara helt borta i huvudet. Även om det är så det känns. Och så pratar hon  på ett sätt så, ja jag vet inte riktigt vad. Hon halvskriker hela tiden tror jag. Så jag tror jag lämnar bedömningen till imorgon. Det kanske bara är så att jag helt enkelt inte tål henne. Eller att jag inte tål vem hon var förut och inte riktigt kan släppa det. Jag vet inte.

Man kan rösta på Juryns elakaste kommentarerIdolsajten nu. Dom fyra dom har valt för Göteborgs del är inte alls farliga tycker jag.
"Han har flickvän, hur fan gick det till?" tycker jag inte ens hör dit. Man kan ju inte bedöma en persons sång till hur man annars är. Men annars så var det riktigt taskigt sagt.
"Nej, det här var helt fruktansvärt tjejen". Brukar dom väl säga titt som tätt. Inget nytt eller elakt med det.
"Du är jättetråkig" är inte heller något nytt eller elakt.
"Du låter som en kvävd böneutropare" var nog bland dom bättre. Och hur man ens kommer att tänka på en böneutropare vet jag inte.

I Stockholm sa dom lite mer elaka saker.
"Vi är vana att höra lustmord på låtar runt om i Sverige, men det här är på riktigt tal om ett regelrätt massmord". Den här tycker jag är skitbra! Det sa dom till killen som körde 25-i-1-låt.
"Inte ens om vi var på vårt allra bästa humör och om du var den enda som sökte till Idol så skulle vi skicka vidare dig" är också en bra en. Sådär lagom elak och sann.
"Svensk lagstiftning känns ju lite stel när det kommer till tvångsomhändertagande". Den vet jag inte riktigt vad den menas med. Vet inte när eller till vem dom sa de, eller vem som sa de.
"Vi gör så här tycker jag: vi sitter kvar här, du går ut genom den dörren, och så kommer du aldrig tillbaka"  tycker jag dom har sagt förr, inget nytt med den.
"Det här är en mardröm som aldrig tar slut"  var inye heller så nytänkt eller speciellt elakt. Ja, elakt var det ju, men inte ändå direkt.

Ibland funderar jag på om dom sitter flera veckor i förväg och planerar och skriver upp sånna här saker som dom kan säga, som böneutropare. Annars är dom då väldigt roligt klipskttänkande.

Audition: Stockholm del 1

Idag var det alltså premiär för Idol 2007, vilket innebär ca 2 veckor med auditions. Under dom två veckorna brukar man få sig en hel del skratt. Tyvärr skratta jag inte så myket idag, så vi får hoppas på att det kommer mer sen. Bättre och roligare i varje fall.

Roligast idag var ändå B-juryn. Helt suverän! Det enda jobbiga är att jag inte kommer på vars jag har sett den där tanten förut. Har hon varit med i något annat Idol-klipp, eller vad? Någon som vet kan väl upplysa mig om det? Tack, snälla.
Kishtis tårar över Daniel, den andra killen med gitarr, tyckte jag var helt överflödiga. Han var bra, så naturligvis skulle han vidare till slutaudition, men han spelade mer än han sjöng. Det han sjöng var bra, men lite.

Gathania och tjejen som juryn träffa på stan, Tamita eller något sånt, var också båda jättebra!
Årets första kidnappning blev ju som tur var en succé. Erik var ju jättebra. Och precis som hans storasyster sa så syns det att han hör hemma på en sen. Popscen vet jag inte, men dom söker ju inte längre en popstjärna, utan nästa Idol, eller nästa stjärna. Så det blir bra!

Något jag däremot tyckte var konstigt var att det inte är fler som hade med sig instrument. Eller gitarr kanske man skulle säga, för det blir ju oftast det man tar med sig. Det är ju lättare att bära på en gitarr än en synt. För om man kollar på bilderna till klippen på alla auditions på Idolsajten så är det inte många som håller i en gitarr. Trodde det skulle svämma över av gitarrer.

Hoppas det blir bättre och roligare imorgon!


Snälla, inte Carola!

Det har ju ryktats om att man ska ta in gästdomare i juryn, eftersom Clabbes stol är tom. Nu vill TV4 ha med bland annat Carola. Snälla TV4, jag ber er på mina bara knän, vem som helst, förutom henne! Robyn verkar som ett vettigt förslag. Kan ni inte ta med Magnus Carlsson eller Lasse Berghagen istället? Vem som helst, utom Carola!!

Vad hände sen Erik?

Ja, vad hände med dig Erik Segerstedt efter Idol 2006?

Idolsajten har intervjuat några av våra tidigare idoler, bland annat Felicia och Linda. Nu var det Eriks tur. Och det har hänt en hel del, mer är hos någon av dom andra dom intervjuat.
Erik kom alltså tvåa i Idol 2006. Ett par månader senare, närmare bestämt i februari, kom hans singel och debutalbum ut. Ingen av dom andra har något skivkontrakt. Så jag tycker det har gått riktigt bra för Erik! Har även hunnit göra en Sverigeturné, musikvideos utomlands, och spånar just nu på sitt, förhoppningsvis, kommande album.

Ibland när jag tänker tillbaka på Idol 2006 så slår en tanke mig. Erik var så fruktansvärt nära att inte alls komma med! Hade det inte varit för att juryn satt Erik som första reserv, och för att bonden Anders hoppade av, hade vi aldrig fått veta hur bra Erik faktiskt är. Han hade förmodligen fortsatt sitt vaktmästarjobb på det sjukhus han brukade jobba på. Har ni någonsin tänk på det? Vad hade då hänt i Idol? Något som hade varit detsamma är nog vinnaren, ingen rådde på Markus. Men hade det varit Johan som stått i finalen då? Eller hade vi sluppit se Danny bli utslagen alldeles för tidigt? Han kanske hade stått i finalen? Vem vet? Ingen, och ingen kommer någonsin att få veta.

Såg just att Eriks favoritframträdande var "I don´t wanna be" , och det var ju med den låtan han rädda sig kvar i tävlingen. Veckan innan hade han sjungit Håkan Hällströms "Känn ingen sorg för mig Göteborg", vilket var en stor katastrof! Att överhuvudtaget sjunga Håkans låtar är en fara för ens fortsatta kvarskap i Idol. Ola gjorde den missen i Idol 2005. Och även om han gjorde den bra, så är det katastrofalt! Man får helt enkelt inte sjunga Håkan Hällström-låtar i en seriös sångtävling, så är det bara.

Ikväll, 20:00 på TV4. IDOL 2007

"Man ställer inte en man framför en kort kvinna"

Det sa Kishti Tomita imorse när pressen fick ta del av första Idol-avsnittet. Pressen fotade juryn och programledarna alla tillsammans. Kishti stog då i mitten. När en fotograf ville ha Peter Jihde i mitten gick Kishti därifrån och sa att fotografen var dum i huvudet. När man sen fråga vad som hände sa hon att "man inte ställer en man framför en kort kvinna." Men Kishti lilla. Det kanske var meningen att du skulle ta ett steg åt sidan, där Peter stod tidigare. Fotografen menade nog inte att Peter skulle stå mitt framför dig, bara att Peter skulle stå i mitten av klungan.

Imorgon smäller det!

Ni måste förlåta mig för att jag inte har skrivit något om Idol. Det kommer bli en ändring på det nu när det väl drar igång, eller MÅSTE bli en ändring. Känner mig som en svikare. Men jag blev genast mycket gladare och piggare på att skriva då jag såg att jag haft 20 besökare bara idag! Det är verkligen inte illa, men jag undrar hur alla hitta hit helt plötsligt. Men kul är det!

Imorgon kommer jag inte kunna skriva något föränn vid 22-tiden, eftersom jag jobbar. Jag kommer däremot att se första programmet, men jag kan inte skriva något då, det får jag vänta med tills jag kommer hem.

Så glöm inte nu imorgon. IDOL 2007 TV4 20:00 IDOL 2007

RSS 2.0