Audition: Stockholm del 2

Ja, nu är jag tillbaka igen från Kreta. Det har varit helt underbart där, varmt och skönt, sol och bad. Ville inte hem igen, men man var ju så illa tvungen. Men jag har ju självklart saknat Idol under tiden. Men nu är jag hemma och har börjat kolla igenom alla Idolavsnitt som jag har spelat in. Och här kommer mina utlåtanden.

Jag fick två favoriter härifrån, den ena är Mattias Andersson och den andra är Christoffer Hiding.
Mattias hade en helt underbar röst, silkeslen och mjuk. Man smälte nästan där man satt. Och dessutom gjorde han snygga övergångar mellan falsett och vanlig sång. Daniel tyckte topp 10, Det gör jag med! Dessutom känns han lite som årets Erik Segerstedt. Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag kände så, för han var inte speciellt lik Erik. Han sjöng inte heller som Erik. Tror det var något med skjortan och frisyren. Men jag skulle säkert kunna tycka om Mattias lika mycket som jag tycker om Erik.
Christoffer, killen som kunde sjunga som en kvinnlig sopran. Lite kul och höra, mest se kanske. Han såg ganska knäpp ut då. Men, precis som jag hoppades och kände, så kunde har verkligen sjunga som vanligt också. Hade en jätteskön röst och verkar vara en skön kille också. Att Daniel fick gåshud var ju kul för han. Gåshudsbra var det kanske inte, men riktigt bra ändå.

Så hade vi ju en återkommade sökande igen, i form av Patrizia. Det var kul att hon kom igen, och sjöng ännu bättre. Hon har verkligen utvecklats. Jag tror det var en bra erfarenhet för henne att hon kom så långt som hon gjorde förra året. Hon har tagit med sig det, och gjort sitt misslyckande till något jättebra. Hon körde samma typ av låt i år som förra året, men det är ju det som hon är. Lite soul. Lite jättebra!

Cassandra och Särla var båda bra. Särla var däremot inte riktigt lika bra i det låga registret som i det höga. Hon ska nog inte sjunga så väldigt låga låtar. Men det kan hon ju naturligvis lära sig.

Tyckte faktiskt det var lite konstigt att inte Sajan gick vidare. Jag tyckte hon var bra och värdig en plats i slutaudition, men tydligen tyckte inte juryn det. Vet egentligen inte riktigt varför, om det var för att hon verka så stöddig eller nå. Men kul ändå att Kishti hängde på och sjöng med, som hon ville.

Sen hade vi dom lite äldre sökandena. ModellKnut t ex. han var bra, och det syntes på han att han var, eller hade varit modell. Modeller brukar ofta ha den typen av frisyr. Den är inte särskilt vacker, men det är ju inte ful heller. Bara modellaktig. Men han sjöng ju bra, och ser bra ut, så klart att han gick vidare. Trodde han skulle bli den älste med någonsin, med sina 36 år, men så fick vi se en skymt av 53-åriga Jörgen, som också gick vidare. Det var lite otippat, men det är ändå bra. Han kommer naturligtvis aldrig hamna bland dom 10 finalisterna, men det känns ändå bra att juryn ser till äldre också.

Men samtidigt som det känns bra att ha med Jörgen på slutaudition, så känns det helknäppt. Tokigt. Är man över 40 så behöver man inte söka till Idol. Hade jag varit duktig och skulle vilja söka, hade jag nog känt mig gammal vid 30. Skulle man komma till kvalveckan, så tror jag man skulle stanna där. Jag tror inte det finns så många som röstar på en 50-åring, om det finns en likvärdig 20-åring, även om 50-åringen skulle vara snäppet bättre. 20-åringen kan man ju titta på och drömma sig bort med, det vill man verkligen inte med en 50-åring. Så enkelt är det bara. Rösten styr inte mest, utan det är utstrålning och, tyvärr, utseendet. Sen kommer rösten. Men man måste ju samtidigt vara jätteduktig på att sjunga. Aldrig att jag skulle rösta på världens snyggaste kille som sjunger hyffsat, om det finns en kille som sjunger som en gud, men som inte alls är gudalikt snygg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0