Kvalveckan del 1: Killarna

Ikväll var det våra 8 killar som fick gå upp och sjunga, för publik och kameror. Så här tycker jag om deras framträdanden.

Pär - Let me love you. Jag tycker han gjorde ett ganska bra uppträdande. Inte bland det bästa, men helt okej. Rösten är bra, lite falkst, men ett bra scenspråk.
Knut - Baby baby. Jag tycker inte han var så bra ikväll, snarast sämst faktiskt. Det var ganska falskt. Dessutom låter det inte som att han har kraften att sjunga ordentligt, han orkar inte riktigt upp på dom höga tonerna. Ett svagt framträdande man knappt minns.
Sam - Purple rain. Jag gillade inte Sam tidigare, och jag gillar han fortfarande inte. Vad är han och gråta över? Ingenting alls. Precis som med Knut så minns man inte hans framträdande alls, förutom att dom enda orden han sjöng var just purple rain. Riktigt tråkig och dåligt låtval.
Andreas - I want to break free. Jag håller med juryn där, att han tar i allt hela tiden. Man saknar dynamiken. Men annars sjöng han bra, inget att klaga på direkt.
Michel - Lately. Bra låtval, det var det första jag tänkte. Sen tänkte jag inte så mycket mer. Han är lite nasal, flyttade mikrofonen från hand till hand HELA TIDEN. Irriterande faktiskt. Sen så var det inget höjdarframträdande, även fast det inte var direkt dåligt heller,
Mattias - Never again. Helt otroligt bra! Jag älskar redan den här killen. Han sjöng jättefint, han har en så mjuk och len röst ikväll. Ah, så himla bra!
Christoffer - All my life. Den mest speciella rösten, och kanske den skönaste att lyssna på också. Han var verkligen jättebra, och han är en ny stor favorit. Jag tror han kan komma topp 5, helt ärligt. Så bra är han faktiskt!
Daniel - The scientist. Daniel känns som en blandning av Ola Salo och Tomas DiLeva. Ola till rösten, och Tomas till klädsel och utförande. Han var verkligen jättebra också! Han är ingen som jag har fastnat för, men han gjorde lätt det bästa framträdandet ikväll. Han har en riktigt bra röst, skön att lyssna till. Dessutom är han bäst tekniskt av alla ikväll.

Precis som Daniel sa, så är Mattias, Christoffer och Daniel bäst ikväll, dom är redan stjärnor. Skulle jag jämföra dom med förra årets idoler så är självklart Mattias Erik. Daniel skulle jag sätta som Markus. Jag tror att många har fastnat för honom, precis som för Markus, och jag är säker på att Daniel kommer stå bland topp 3. Christoffer är lite svårare, eftersom det inte fanns någon sådan förra året. Men han kommer att lysa starkt i vinter. Final i Globen har jag däremot svårt att tro.


Sämst ikväll: Knut.
Bäst ikväll: Daniel.

Den jag hoppas åker ut ikväll är nog antagligen Michel faktiskt. Knut var sämre, men jag tycker mindre om Michel, även om jag inte tycker om Knut heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0