Kvalveckan del 4: Tjejerna

7 tjejer tävlar ikväll om 5 säkra platser i fredagsfinalerna. Men det är bara två av dom 5 som får veta det ikväll.

Evelina: - Too little, to late. Jag tyckte det här var jättebra, förutom två saker. 1. Det var lite falskt här och där på dom låga tonerna. 2. På dom riktigt höga tonerna fick hon kämpa lite för mycket. Men hon hade valt en jättebra låt som verkligen passar henne. Och som juryn sa så använde hon sin röst idag, inte någon annans.

Patrizia: - Farytale gone bad. Hon hoppas på att överraska med den här låten. Och gör hon det då? Ja, verkligen! Jag älskar det hesa röst. Det var någon sur ton, men i övrigt klockrent. Juryn snackar om att folk inte har någon relation till låten. Jag fattar inte alls vad dom snackar om, jag älskar låten, och jag tror många med mig gör det. 40+-are kanske inte kan relatera till låten.

Tamela: - Let the music play. Det var nasalt, och hon sjöng väldigt långt bak i munnen. Det var bara allra sista frasen som hon inte var nasal och som hon sjöng med sin rätta röst.

Anastasia: - Only hope. Det var jättefalskt, och det märktes på rösten att hon var jättenervös. Beror de på killen som satt i publiken, vad juryn trodde i tisdags, eller var det bara vanligt nervositet? Det enda positiva var att hon använde sin fulla röstkapacitet, hon kan sjunga lite starkt ändå.

Marie: - The power of love. Fullkomligt magiskt! Hon förtollade mig ikväll åxå. Det enda jag tänkte på var precis det som Kishti sa. Hon avslutar nästan alla fraser med att gå från starkt löstläge till väldigt svagt rästläge, så man hör nästan inte att hon sjunger. Men förutom det var det här SÅ HÄR BRA!

Gathania: - I'm like a bird. Jag tycker det här var jättebra! Jag tycker inte det finns något att klaga på i sången. Det enda jag saknade var att jag inte blev berörd, och det kändes som att hon inte riktigt visste vad hon skulle förmedla till oss.

Amanda: - Look what they done to my song. Kan inte säga annat än att det var sjukt bra! Som Daniel sa, liten scen, stor artist.


Sämst ikväll: Anastasia
Bäst ikväll: Amanda och Marie


Jag hoppas såklart på att det blir Amanda och Marie som får fribiljetterna till fredagsfinalerna ikväll.

Är det någon som vet vad pitch betyder?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0