Marie Picasso - This Moment (video)


E.M.D - Sveriges nya super(idol)grupp

Det många har hoppats på, åtminstone jag och en kompis, har blivit verklighet nu. Förra årets Idoler Danny och Erik, plus årets Idol Mattias, ska bilda en grupp! E.M.D kommer dom att heta (Erik, Mattias, Danny), och första singeln är redan klar! En cover på Sting, Bryan Adams och Rod Stewarts "All for love". Undrar bara när den kommer ut.

image8


Producenten Joakim Stenhammar från Sony BMG hävdar att det inte är ett pojkband, utan en supergrupp. -"Svenska låtskrivare skeppar ut hits till utlandet - varför inte försöka med något liknande här hemma?" 
Fast, jag skulle nog säga pojkband ändå. Och jag tror alla andra kommer kalla dom pojkband. Men jag älskar pojkband, så jag tycker inte det är fel att kalla dom det. En superpojkbandsgrupp! Det ni! Får bara hoppas att det kommer gå bra för dom.

- "Vi ska försöka göra allt som går att göra i Sverige. Styrkan i gruppen är att vi har olika stilar" menar Erik.

Jag längtar redan efter singeln! Och kommande skiva?!

Marie Picasso - This Moment (text)

Now that you´re here with me
We got a world of our own
How can it be that we
Waited so long though we knew we belonged
I always felt I´d find someone
And I do believe that you´re the one

This moment when love finds the way
This moment will last
This moment of touch in my heart with your love

Life is a mystery
And no one knows whats to come
It is a blessing we
Now have become what was meant all along
I always felt I´d find someone
And I do believe, I do believe that you´re the one

This moment when love finds the way
This moment will last
This moment of touch in my heart forever in love
And I need you to know, I never let go
In this moment I'll stay forever more

Cause I need you to believe that faith
Will lead us through the night
And I wanna believe that the love we have will shine alone

This moment when love finds the way
This moment will last
This moment of touch in my heart forever in love
And I need you to know, I never let go
In this moment I'll stay forever more

Stay forever more

Platserna igår på Idolfinalen

image7

En liten bild från Globen och Idolfinalen igår. Jag tror vi sitter där jag har gjort en röd ring. Längst ner, så vi hade ett räcke mitt framför ögonen. Vi skulle ha suttit några rader upp, det hade varit perfekt. Men men..

Marie är IDOL 2007

JAAAA!!!!!! Jag är så himla lycklig och glad och alla positiva delar, att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Marie var mest värdig vinnare, och för rättvisans skull så vann hon också! Jag grät då dom sa att det var Marie som vann! Så himla glad var jag! Efter att ha röstat 10 gånger, och lagt ut 50kr på röstningen och 30kr till en blå lysstav, så är det verkligen värt det!

(Dom hade blåa lysstavar för Marie, och röda för Amanda.)

Jag var faktiskt lite rädd att Amanda skulle vinna, för det var hennes namn som ropades högst och flest gånger där inne. Men som tur var vann Marie. Jag var så fruktansvärt nervös och hade en stor klump i magen. Men den släppte, och glädjetårarna trillade fram då hon vann.

Marie var visst säker på att det var Amandas version dom spelade upp. Hon hann gratta Amanda, och Amanda såg helt chockad ut över det. Men så var det inte Amanda som vann, utan den bästa, Marie. Jag undrar hur chockad Amanda blev då. Marie blev då mer än överlycklig!

Läste just på IdolWorld att Danny inte sjöng. Men fick TVtittarna se han? Det trodde jag inte. Och nej, han sjöng inte, det var singback, eller vad det nu heter. Tråkigt, man tappar som lite av förtroendet till han då. Kelly däremot var riktigt bra! Synd bara att hon inte sjöng mer än en låt. Hon har trots allt tagit sig hela vägen till Sverige och Stockholm för den här finalen. Men man vet ju inte om det var Idolproduktionen eller Kelly själv som valde bara en låt?

Om jag ska betygsätta dom då?
Marie får ju 5 plus på alla framgträdandena. Hon skulle ha fått mer om det gick att ge. Hon var så himla bra, eller ÄR så himla bra! Längtar massor tills skivan släpps.
Amanda får nog 4 plus på alla hennes framträdanden. Tyckte ändå hon gjorde vinnarlåten riktigt bra, men jag kände inte att hon hade lagt till "Amanda" till den. Kändes ungefär som Maries version, fast med hes och skrovlig lite halvfalsk röst.

Kom på där jag satt nu ikväll, vad det är med Amanda som gör henne bra. Hon sjunger falskt, det vet vi redan. Hon ser bra ut på scenen, det vet vi också. Men jag tror det är det att hon sjunger rent falskt. Inte falskt falskt, utan rent falskt. Det är inte rent, utan delvis falskt. Men hon sjunger det falska på ett bra sätt. Förstår ni? Kan det vara så? En blandning av den rena falskheten i hennes röst blandat med den show hon alltid bjuder på..

Jag kommer lägga ut bilder i morgon eller senare. Det blev inga bra bilder, eftersom man sitter för långt borta, och kameran inte räcker så långt. Dessutom allt ljus man får rakt i ögonen/kameran.


Jag är stolt över dig, Marie!

Globen är full till brädden. Marie var helt fantastisk! Allt är myck

DSC00287.JPG
Globen är full till brädden. Marie var helt fantastisk! Allt är mycket bättre live, på plats. Amanda var också bra, men Marie äger. I pausen spelade dom in ett klipp till Fredag hela veckan.

Nu sitter vi och laddar upp inför finalen. Som ni ser så hejar jag%2

DSC00286.JPG
Nu sitter vi och laddar upp inför finalen. Som ni ser så hejar jag på Marie. Dom står och delar ut tröjorna utanför Globen. HELA MARIE!

6h kvar nu...

Nu sitter jag här på Globen hotellet i Stockholm. Har checkat in, och startat upp datorn. Nu väntar man bara, en spänd förväntan. Om 6 timmar så har finalen dragit igång, och då sitter man där inne, i den stora vita bollen.

Insläppet börjar kl 18, och strax efter det kommer vi nog vara på plats. Synd med det tråkiga blöta vädret, men tur det är inomhus. Bara tråkigt att stå ute i regnet och vänta på att få komma in. Det kommer ju vara en hel del kö, eftersom 13000 pers ska in. Visslerligen finns det ett antal ingångar, men alla används ju inte. Så det kommer bli en lång, blöt kö.

Jag kommer som sagt att försöka liveblogga från mobilen, ett inlägg då och då, i pauserna kanske, då har man mest tid. Kommer ta ett kort för varje inlägg jag gör. Frågan är bara hur bra bilderna blir. Men men, det är en annan sak. Kommer även i natt, eller i morgon lägga ut en massa bilder på min pixbox, även något här. Kolla in mer om det senare.

Jag hoppas såklart att Marie kommer vinna. Hon är värd det mycket mer än Amanda. Det är så sjukt att, om Amanda vinner, att hon får någon extra vecka på sig att göra skivan. Hon är väl inte värd mer än någon annan? Alla ska ha samma förutsättningar. Så det så!

HEJA MARIE!!! RÖSTA PÅ HENNE IKVÄLL, OCH GLÖM INTE BORT DET!!

En ursäkt är på sin plats

Jag måste få be om ursäkt. Jag har inte skrivit något om någonting sen i lördags. Saken är den att jag inte riktigt har haft tiden på min sida. Jag har inte varit hemma, pga jobb, träningar och en massa annat. Jag ska försöka skriva lite senare idag, och försöka hinna ändra headern också, innan jag far ikväll. Jag jobbar nämligen till 21.30 ikväll, och 22.39 går tåget. Så jag har en timme på mig att hinna packa färdigt, packa ihop datorn, och fara iväg till stationen. Den ligger i och för sig bara några hundra meter bort, men man måste ju ändå vara där i tid.

Som ni kanske märkte i inlägget tidigare så har jag nu fixat så jag kommer kunna liveblogga litegrann från finalen i morgon. Det kommer inte bli så mycket, men några inlägg med bilder, och kanske någon film, ska jag lägga upp. Sen kommer jag med en mer utförlig recension om kvällen sen jag kommit tillbaka till hotellrummet.

På återseende!

Nu prövar jag att skicka ett Blogginlägg för att se så det funkar

Nu prövar jag att skicka ett Blogginlägg för att se så det funkar imårrn. Viktigt det!

Hallelujah

Jag trodde äntligen att det skulle komma någon som tyckte om Jihde, och så gör det det! Anastasia och Gathania. Men ack så fel jag hade. Jag börjar tröttna på att alla ska klanka ner på han, han är bra! Så det så.


Dom har alla tre fått spela in vinnarlåten i veckan, och bäst gick det för Marie. Hon satte den direkt, men i och för sig så är ju inte det så konstigt. Låten är en powerballad, och Marie är balladdrottning. Andreas gick det sämst för, och det verka som att låtskrivarna inte tyckte det var så bra heller.


Vad har hänt med Jörgen Elofsson? Han som har skrivit alla tidigare vinnarlåtar?


Rond 1


Marie: Det var jättebra! Men det visste vi ju att det skulle bli. Men jag kände inte riktigt samma som juryn gjorde, jag kände det som att hon hade kunnat göra den lite bättre. Men det kan ju också bero på att hon började gråta så fort låten var slut. Jag tror hon var på väg att göra det mitt i låten också, och att det var därför jag kände att det var något. Men hon är ändå alltid bäst!


Andreas: Allt stämde i den här låten. Han var ovanligt bra, och gjorde ovanligt bra saker med rösten, mer än att bara skrika ut allt han kan. Han gjorde ett gliss, inte dåligt! Det enda jag saknade, men som var betydligt bättre än förra veckan, var han scenspråk. Han gick omkring mer, men jag önskade han vågade göra mer med armarna.


Amanda: Hallelujah! Shit så bra det här var! Det är klart det bästa hon har gjort i Idol, och kommer att göra tror jag. Det kändes så rätt att juryn bara ställde sig upp och applådera. Men samtidigt kändes det som att om någon annan hade gjort den, typ Daniel eller Chris, så hade det blivit lika bra. Låten är så fruktansvärt bra i sig själv bara den. Men Amanda gjorde den med mer än rättvisa, var lite rädd för att hon skulle förströra den. Men det gjorde hon absolut inte.


Rond 2


Marie: Det här var inget vidare toppenframträdande direkt. Alldeles för mycket pratsjung, det gillar jag inte. Annars var det väl okej. Men det är ju meningen det ska vara svårt, men jag vet att om hon hade sjungit mer än pratat hade det blivit mycket bättre.

Andreas: Jag måste faktiskt säga att det här var ganska bra ändå. Det är fruktansvärt svår låt, och han gör den bra, så bra det kan bli när man har mindre än en vecka på sig att lära sig den, plus vinnarlåten och första låten. Det var jättekul att se att han äntligen rörde sig, även om det såg en anings halvtöntigt ut, men jättekul att se. Sen tappade han hela refrängerna, tror jag hörde honom i en av dom, annars var det bara kören. Men jag vet då inte om jag skulle lära mig det. Sen, det bästa av allt tror jag, han sjöng både starkt OCH svagt! Han gjorde jättebra ifrån sig i verserna, där han inte gasade på hela tiden.

Amanda: Då jag fick veta vilken låt hon skulle sjunga, så tänkte jag "stor utmaning". Men när jag fick höra den nu, så tycker jag inte alls att den var det. Skulle hon ha fått "Maneater" eller "Conga" skulle det inte ha varit lika bra som den här. Då skulle det nog ha varit ungefär som för dom andra två. Juryn skulle ha valt en svårare låt. Men hon gjorde den ju bra. Bäst ikväll? Ja, kanske.

Sämst igår: Andreas
Bäst igår: Amanda

Jag tycker ju bäst om Marie, och hon var fantasktiskt bra första låten, men hon gjorde andra dåligt. Amanda gjorde båda bra, särskilt första. Så hon måste vara bäst ikväll. Andreas tappade för mycket i andra, och Marie överglänste han i första. Så därför är Andreas sämst

Nu vet jag ju vem som åkte ut, innan jag såg Idol. Det var inte mer än rätt att Andreas åkte. Jag blev så glad att Marie blev första finalisten. Då slapp man ju oroa sig över att det kanske inte alls skulle bli henne.Nu röstar vi gärnet på Marie på fredag! Jag kommer sitta där live, och jag ska försöka fixa så jag kan blogga från mobilen. Sen kommer jag skriva på natten, eller dagen efter, ett ordentligen inlägg från datorn.


RSS 2.0