Min Kärlek

Veckan tema är som sagt "Min Kärlek".

Mattias - If I could turn back time (Cher)
Chris - Something (The Beatles)
Daniel - Hit me baby one more time (Britney Spears)
Marie - Always on my mind (Elvis Presley)
Sam - The power of love (Frankie goes to Hollywood)
Amanda - Baby can I hold you tonight (Tracy Chapman)
Andreas - Is this love (Whitesnake)


Mattias har gett sig på en väldigt mäktig låt, hoppas han klarar av det. Eller det är jag ganska säker på att han gör, men jag är så rädd att han ska åka ut.

Chris låt har jag inte hört förut, men jag lyssnade litegrann, och det låter som att det är en kanonlåt för honom.

Daniel och Brittan. det var kanske inte det första man hade trott. Men, det kan faktiskt bli väldigt underhållande, tror nästan det. Hoppas på något bra.

Marie kommer äga och förtrolla oss alla.

Sam kommer att förstöra ännu en låt, som dessutom är en väldigt vacker låt.

Amanda hoppas jag kommer göra något bra nu, det måste hon göra.

Andreas har, som vanligt, valt en låt som man får använda alla sina röstresurser i.

Bästa kvällen hittills

Såhär lät gårdagen:

Amanda: Ovanligt bra för att komma från henne nu för tiden. Det är fortfarande stundvis ganska falskt, och det var vissa ord man inte riktigt hörde. Tycker det var snyggt det hon sprang, men det var definitivt inte snyggt då hon gled. Hon skulle ha haft ett par skor, ballerinaskor, på sig idag. Men i det stora hela var det här bättre än vanligt.

Andreas: Det här var verkligen väldigt bra! Han visar att han kan. Men jag håller med Daniel, han kan verkligen inte röra sig på scenen. Sen saknade jag faktiskt lite känsla. Jag kände det inte i ögonen på han. Men så tycker jag inte man fick så mycket närbilder heller, så man kanske missade en hel del då man satt framför TV, istället för att sitt som publik live.

Daniel: Shit va bra det va! Jag hade ju förväntat mig att det här skulle bli bra, och så bra det blev! Sitter och gråter för jag är så rörd. Jag skulle aldrig klara av att göra det han gjorde. Att sjunga samma sång nu, som han sjöng på sin pappas begravning. Då gör det ju heller ingenting att det här var hans bäst framträdande hittills i Idol.

Evelina: Vadå Kicki Danielsson? Vad snackar du om? Det här var ju jättebra. Visste ju inte hur det skulle bli när det blir en lite popigare låt, men det blev ju jättebra. Bra scennärvaro. Det enda jag känner var dåligt, var att hon antingen skulle ha valt en lite längre klänning, eller så aldrig suttit på barstolen. Det känns inte bra när hon visar trosorna i TV.

Mattias: Den här låten passade han verkligen som handen i handsken. Det var jättebra. Bra sång, bra sccenspråk, bra närvaro och mycket känsla. Han ler på några ställen, och det behövs i den här låten, trots att den är så pass allvarlig som den faktiskt är. I början av refrängen, när han sjunger "for you and for me". Där ler han. Om man fick hela världen så är det nog just i den frasen som man vill le.

Sam: Han förstör varenda låt han ger sig på. Den här låten är väl ingen favorit, men jag har ju ändå hört den ett antal gånger, så jag vet hur den låter. Sam är aldrig bra i låten, men om man ska välja en del i låten som han gjorde bäst, så var det början. Han sjunger då med en mörk röst, och ser nästan helt normal ut. Sen efter halva låten så början han med sina konstiga grejer. Sjunga konstigt, darra på huvudet och korta av varenda mening.

Marie: Hon är verkligen en av Sveriges bästa sångerskor, helt klart. Allting satt, allting var bra. Känsla, sång, närvaro, scenspråk. Det finns helt enklelt ingenting att klaga på.

Christoffer: Jag var lite rädd att det skulle bli pannkaka av alltihop. Det är trots allt en The Ark-låt, något man egentligen inte ska sjunga i såndana här sammanhang. Men, trots det, så blir det så himla bra! Chris är verkligen en stjärna, han är en artist! Helt jättebra! Allt var bra!


Sämst: Sam
Bäst: Marie


Nu vet jag ju redan resultatet, och jag förstår inte folket som röstar på Sam. Vad ser ni i honom? Han är inte speciellt bra på sjunga. Han ser konstig ut på scenen. Och är inte ens snygg! Så vad ser ni? Jag vill så himla gärna veta det.

Evelina fjärde tjejen att lämna

Vill först bara säga att jag kommer se Idolernas framträdanden först imorgon. Jag hann inte nu innan utslagningen, så jag gör det imorgon istället. Det blir så sent, och så är det ju som ändå "för sent".


Hur i alla fridens dagar kunde Sam sitta säkert? Jag kan ju egentligen inte uttrycka mig så mycket om saken, men det lilla man fick höra så var han ju sämst. Och juryn var ju enhällig, så varför? Jag vill inte att Sam ska bli den nya Johan. JAG VILL INTE!!

Mattias hängde löst, igen. Jag förstår inte riktigt, han är ju bra! Och att det stod mellan Amanda och Andreas rörde mig inte så mycket, vem som helst av dom hade fått hänga löst för mig, och nu blev det ju Amanda. Det syntes i ögonen på henne att hon inte trodde det, när Peter sa hennes namn.
Den tredje som hängde löst, och som också åkte, var Evelina.
När det då stod klart att Mattias satt säkert, så blev jag lugn. Så lugn, att jag nästan hade hoppats på att Amanda skulle ha åkt ut. Jag kände att jag ville ge Evelina en chans till. Jag är, som jag har skrivit tidigare, inte så förtjust i Amanda längre. Och senast nu ikväll, så prata jag och några kompisar snabbt om Idol. Dom dissar också henne nu. Vi kom fram till att sen hon kom vidare till final, så började hon sjunga falskt. Hon var suverän i kval och audition. I final, nej.

Så, synd att Evelina åkte, hade gärna sett mer av henne.


OCh av det lilla vi fick höra nu, så lät det som att Daniel var bäst. Men det hade jag nästan väntat mig också. Han, tillsammans med den låten. Jag kände att det inte kunde bli annat än bra. Nu vet jag ju inte om jag tycker det då jag senare ser hela uppträdandet, men jag tror det är lika bra som den lilla snutten vi fick se.'


Ja, nu är det bara två tjejer kvar, Amanda och Marie. Men alla killarna är kvar. Jag vill så gärna att Sam åker, och sen Andreas. Och så sen Amanda. Då har vi 4 stycken kvar, dom jag anser är bäst. Topp tre ser jag, just nu, som Marie, Daniel och Chris. Så blir det som jag hoppas, så ser jag åtminstone en av mina två favoriter i finalen. Men, det är ju som 5 veckor kvar eller så.

Intervjuer med Idolerna

I vanliga fall brukar jag ju skriva om hur Idolerna lät på deras genrep, men dom har bara lagt ut ett enda klipp, på ca: 40sekunder. Och man fick som aldrig höra någon av dom sjunga. Så istället för det, så har dom lagt ut lite roliga klipp, eller intervjuer Idolerna emellan. Ni borde verkligen ta och se på dom, dom är verligen jätteroliga!

Mattias vill vara en gurka.
Amanda vill ha en tangorabatt
Andreas vill rama in det bra.
Chris älskar trummisen.
Marie skämmer ut sig.
Daniel vet inte vad Pay-TV är.
Evelina visar trosorna.
Sam drar namnvitsar.


För övrigt så ska alla Idolerna sjunga ett öppningsnummer, kommer inte på vad det heter nu, men vi får väl se hur det blir.

Liveband

Från och med imorgon så får Idolerna sjunga tillsammans med liveband, precis som i kvalet. Det kommer bli mycket bättre nu, allt blir bättre med liveband. Så enkelt är det bara. Det finns visserligen en nackdel, eller två. Det första är att bandet faktiskt kan spela fel, men jag har då aldrig varit med om det än. Det andra är, och det vet jag hände redan förra året, att körkillarna sjunger falskt. Det är inte bra, för då blir det ju så att man tycker mindre om Idolens framträdande. Sen så händer det att kören hörs mer än artisterna, oftast då i refrängen. Men man tycker ju att det inte ska vara så svårt för dom vid mixerbordet att bara dra ner ljudet på mickarna. Men tydligen verkar det svårt..

Jaja, sitter bara och väntar på att dom lägger ut genrepsklippen nu....

Betydelsefulla låtar

Jag hade fått för mig att veckans tema skulle vara Blod, svett och tårar. Men sp var det inte, utan veckans tema är Låtar med betydelse. Fast det har ju samma innebörd som det jag trodde det skulle vara. Så egentligen är det samma sak, två olika namn bara. Och här kommer listan på arister och låtar.

Amanda Jenssen - Born to Run (Bruce Springsteen)

Andreas Sjöberg - People get ready (Curtis Mayfield and the Impressions)

Daniel Karlsson - Imagine (John Lennon)

Evelina Sewerin Faith (George Michael)

Mattias Andréasson - Heal the world (Michael Jackson)

Sam Hagberth - Nothing else matters (Metallica)

Marie Picasso - I´ll be there (The Jackson 5)

Christoffer Hiding - It takes a fool to remain sane (The Ark)


Amanda har nog valt en ganska passande låt för henne. Nu när jag har hunnit halvt totaldissat henne så får vi väl se vad hon går för. Blir det pannkaka, eller blir det himmelshöjder?

Andreas har valt låten som kocken Alexander sjöng två gånger för juryn på audition, och en gång på slutaudition. Det känns lite lustigt att dom har valt att ta med den låten, när vi har hört den så mycket redan. Men, det är en riktigt bra låt, så vi får väl se om Andreas lyckas. Dom har ju båda samma sorts röst och röstresurser. Men jag hoppas han klarar av att sjunga svagt och försiktigt litegrann också, inte bara mata på som förut.

Jag hoppas verkligen att det kommer bli jättelyckat med Daniel och Imagine. Låten är skitbra, och Daniel är ju, trots att jag inte diggar honom, en skicklig sångare.  Den här låten är den mest "normala" låt han har valt hittills, förutom kanske You´re the voice. Så jag hoppas att jag kommer älska det här.

När jag lyssnar på originalet till Evelinas låt, så känns den lite för studdsig för henne. Men vad vet jag, hon har ju som aldrig gjort en sån här låt än. Hon har ju gjort lite lugnare och "större" låtar, men det här är kanske just vad hon behöver.

Den här låten kommer passa Mattias som handen i handsken, det är det enda jag säger.

Sam och Metallica då? Ja, det kan faktiskt bli bra, om Sam hade varit bra. Men jag tror att det är en låt som passar hans mörka röst, för man borde ju som ha det till den här låten. Men men, vi får se. Även om han gör den jättebra, så hoppas jag han åker ut. Men vi får väl se, den som är sämst borde ju som åka ut, om inte personen i fråga har gjort alla tidigare framträdanden jättebra.

Va kul det kommer att höra Marie i en ballad igen, för det är ju där som hon är som bäst, även om hon gör mycket annat bra också. Så jag längtar till hennes framträdande. Dom andra balladerna hon har sjungit så har hon ju trollbundit mig.

Jag både gillar och ogillar Chris låtval. Det är en bra låt, som troligtvis passar honom bra. Men det finns vissa artister jag inte riktigt tycker man ska välja låtar av, bl a The Ark och Håkan Hällström. The Ark har en hel den bra låtar, som inte är så konstiga, men det känns ändå konstigt på något vis. Men jag får väl bortse från att det är en The Ark-låt och bara njuta när Chris ställer sig på scen. För jag tror det kan bli jättebra.


Bästa låtvalet då? Daniel tror jag faktsikt. Det kan bli ett riktigt halleluja moment.
Sämsta låtvalet då? Jag vet faktiskt inte. Man kan ju tycka att jag borde välja Chris, men det gör jag inte, eftersom jag tror att han kommer äga med den låten.


Gästdomare i form av Simon Cowell?

Aftonbladet skriver att Idol kommer att ha gästdomare i några fredagsfinaler. Och detv är inte vem som helst dom har bjudit in, utan självaste Simon Cowell. Ni vet, han som sågar alla i American Idol, den elakaste och rättvisaste av dom alla. Det skulle ju vara skitkul om han verkligen tackar ja och kommer hit, men jag tror inte vi ska hoppas för mycket. Jag menar, Simon är störst inom Idol i hela världen, skulle han verkligen kunna komma till lilla Sveriges Idol? Vi får väl hoppas och se.

Det spekuleras även mycket om vem en annan gästdomare kan komma att vara. Jag hoppas verkligen, verkligen inte att det blir hon, men det pratates ju om Carola redan i våras. Idols exekutiva producent Pelle Porseryd vill inte bekräfta det, "men det sägs ju att Carola gillar Idol."

Jag vill absolut inte ha med Carola. Skulle vara bättre med Martin Stenmarck eller rent ut av gamla hederliga Clabbe.


Vad tycker ni? Vem skulle ni vilja se som gärstdomare?

Tankar om Idolerna

Jag hade tänkt skriva av mig litegrann nu om hur jag känner för Idolerna, utan att bedöma dom utifrån ett visst framträdande.

Daniel först ut då. Tycker han är en kille som verkligen kan sjunga. Han är väldigt bra tekniskt och kan göra mycket med sin röst. Tyvärr gillar jag han inte så starkt som alla andra verkar göra. Känns lite som förra året, med Markus. Alla avgudade honom, utom jag. Jag tyckte att han var en bra sångare och så, men kan kände inte för honom som för vissa andra. Samma här, jag känner inte för Daniel på det sättet. Vet inte vad det är. Tycker han väljer mest bara konstiga låtar som ingen annan skulle göra, vissa supersvåra. Känns ibland som att ha väljer dom just därför, för att dom är svåra, och om han klarar av det någotsånär så blir han hyllad. Tar han en enklare låt så blir det jättebra, och blir hyllad ändå. Han är bra, punkt slut. Men jag gillar han bara inte så mycket.

Nästa man till rakning får bli Andreas. Tycker faktiskt att han snart har gjort sitt i Idol. I början tyckte jag det var jätteroligt att han kom vidare, för att han är lite äldre och så, men så har jag kommit på att han inte ens är äldst. Han är bara näst äldst, Sam är äldst. Nåja, mindre om åldern. Nä, men jag tycker som att han gör samma sak hela tiden, varierar sig alldeles för lite. Både vad gäller låtar och stil, och hans sång. Han sjunger exakt likadant varje gång, jag börjar bli ganska less. Det är pang på hela tiden. Han kan inte det här med dynamik, han fraserar dåligt. Trots det så har han ju röstresurser så det svänger om det, skulle kunna sjunga svinhöga A om han så vill, utan problem. Inte många som kan det. Men nä, jag hoppas han åker snart. Tycker faktiskt som Kishti sa, att han nog skulle passa bättre i ett dansband, än som popidol eller liknande. Jag skulle inte köpa en skiva med han, undrar om det är så många som det verkar som skulle göra det. Det är ju ändå lite det som tävlingen går ut på. Man vinner ju ett skivkontrakt. Om Andreas skulle vinna ett skivkontrakt, skulle jag köpa det? Nej.

Nu tar vi en tjej tror jag, Amanda. Tyckte om henne jättemycket i början. Hon var helt suverän, sjöng så himla bra och var så himla ball. Nu tycker jag inte det. Jag vet inte vad som har hänt med henne, men något är det. Tycker inte hon sjunger lika bra längre, långt ifrån. Sen så har jag som tappat, ja vad skajag kalla det, "gillandet" om henne. Jag gillar henne inte lika mycket som förut. Skulle hon åka ut nästa vecka så skulle det inte göra mig så mycket faktiskt. Eller jo, vill ju att Sam åker ut, men om vi bortser från honom så. Vet inte om det är någon mer än jag som tycker att hon bara presterar sämre och sämre, eller om jag bara helt enkelt har fått en hjärnhinneinflammation eller liknande. Hoppas inte ni kommer hata mig för det här, men det är bara mina egna personliga åsikter. Jag vet att det är jättemånga som bara älskar henne och det hon gör. Peter Swartling är ett lysande exemplar på detta. Jag förstår om han blev kär i henne på första audition, det blev nog dom flesta. Men att han fortfarande är det? Näe, det förstår jag inte.

Mattias är en grabb som jag börjar gilla mer och mer för varje vecka. Har hela tiden haft honom som favorit, och tyckte det var jättekonstigt att han hängde löst igår. Jag hoppas att det berodde på att folk tar honom för givet och tror att han går vidare ändå. Det är just det som vi måste sluta tänka på. Det har hänt så många gånger förr, så jag tar inte ens upp några exempel. Eller ja, Patrizia nu senast. Sjukt. Jaja, mer om Mattias nu. Han är en sån som man nog inte kan ogilla direkt. Jag tror ingen direkt tycker att han är jättedålig och borde åka ut nu med detsamma. För han är jäkligt bra, det är han. Skulle vilja se och höra han i en maffig låt, typ Bed of roses. Få se om han kan göra den lika bra som Erik förra året. Jag hoppas vi kommer få se han göra mer sånna låtar, just bara för att bredda sig. Nu kör han ju mest det han mest är, lite pojkbandsstuket. Jag vet att han inte vill kalla sig för pojkbandskille, men han är ju lite så. Kanske inte till sättet, men rösten hans passar så bra till det. Se bara på hans gårdagsoriginalartist Justin Timberlake. Han började sin karriär i just ett pojkband. Nu är han en av dom största stjärnorna i världen. Han kör inte alls pojkbandslåtar, men han kör lite pop/soul/softrock-blandning. Det är nog det Mattias också är. Att ha en pojkbandsröst är absolut inget negativt. Pojkbandsröst + pop + soul + softrock = riktigt bra!

Nu har vi kommit till den personen jag verkligen inte gillar, och som jag kommer klanka ned på en hel del. Nämligen Sam. Jag har sagt det hundra gånger förut, men jag säger det igen. Jag har aldrig gillat honom, och kommer aldrig göra det heller. Han är och förblir en gåta för mig. Vad ser alla dessa människor i honom? Vad såg juryn i honom, förutom hans speciella röst? Jag fattar det bara inte. Han är inte självsäker, han har en säregen men inte speciellt bar röst, han har ett dåligt scenspråk, han har konstiga ansiktsuttryck och uttrycker inga känslor. Han har egentligen ingenting, utom just hans säregna röst. Det måste helt enkelt ha varit därför juryn gillade honom. För sen han kom vidare till finalen, så har juryn alltid gett honom ris. Sagt att han rör sig dåligt och ser konstig ut på scen. Och snälla du, ta av dig kepsen någon gång! Jag vet att kepsen symboliserar dig, men vi ser dig inte riktigt. Och den är inte speciellt snygg heller. Ta en hatt eller något nästa gång, som du kan kasta ut till publiken. Sen så verkar han inte tro på sig själv heller. Han är för skruttans över 30 år och låter som en liten osäker 10-åring. Har ni inte tänkt på det? I alla intervjuer med honom. Han sitter och ser ut att försöka gömma sig lite, som om han helst hade velat vara någon annanstans. Sen så låter han frukansvärt osäker på rösten, väldigt mesig faktiskt. Känns som att om han skulle få frågan om han vill ha en vaniljglass eller en chokladglass, antingen skulle svara om han fick en bit av varje, eller så ingen alls, för han vet inte vilken han ska välja eftersom han inte vet vilket han tycker är godast. Men en 2-åring vet om han tycker vanilj eller choklad är godast. Nu har han ju inte fått den frågan, och förmodligen vet han också vad han tycker mest om för sorts glass. Men det är den feelingen jag får när någon pratar med honom. Han utstrålar osäkerhet till högsta nivå. Hoppas verkligen han åker ut på fredag, så vi slipper se  och höra honom nå mer.

Från den jag ogillar mest, till den jag gillar bäst - Christoffer. Jag bara älskar den här killen! Han är så himla skön. Han är sig själv och kör sitt eget race. Hans stil är soul, och soul är bra. Softa soulkillar är nog kanske min grej. Blandat med lite pop då också. Han kan verkligen fånga en publik. Både med röst, sång och utstrålning. Även om han skulle sjunga kasst så skulle han fånga mig med sina ögon. Hans ögon alltså. Sjunger han en glad låt så riktigt sprudlar hans ögon glädje. Sjunger han en ledsam låt, så ser hans ögon ledsna ut. Han kan verkligen förmedla en känsla, främst med ögonen. Sen så rör han sig bra på scen, känns väldigt naturlig och säker, lugn i det han gör. vad sa jag mer än utstrålning. Jo, rösten. Hans röst är ju en gudagåva. Som Daneil Breitholtz sa igår, han älskar Chris knirriga, knarriga röst. Det gör jag med. Jag gillar då folks röster är lite hesa och mystiska på något sätt. Sen så har vi sången kvar. Det hör väl ihop lite med rösten, men ändå. Han sjunger jättebra, och är vädigt tonsäker. Han är duktig på dynamik och frasering. Han är nog bra på allting som har med sång, musik och framträdanden att göra. Jag vill absolut se Chris i finalen i Globen. Det är han vekrligen värd. Han är faktiskt så pass bra. Sen att jag ska se den live, så skulle det ju vara ännu mer fantastiskt om min absoluta favorit är med då.

Två tjejer kvar. Vi börjar med Evelina. Jag tycker sådär om henne. I ena stunden gillar jag henne skarpt, som förra veckan. Men i andra stunden så gillar jag henne inte lika mycket. Hon har aldrig riktigt rott i land hos mig ännu, och jag vet inte om hon kommer göra det heller. Hennes personlighet verkar som skön, men samtidigt lite för uppjagande. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men hon har inte fastnat. Sen om jag ska bedömma henne artistiskt sett så är hon väldigt ojämn. Förra veckan riktigt lyste hon, och var bland dom två, tre bästa. Igår var hon bland dom två, tre sämsta. Men hon har ändå saker som jag tycker om, till exempel hennes hesa röst. Hon är till och med lite hes när hon pratar, och jag tycker sånt är väldigt charmigt på något sätt. Så jag hoppas att hon kan rycka upp sig och göra en Erik nu. Gör en I don´t wanna be - grej och ta alla med storm. Du gjorde en sån förra veckan, men det höll inte nu. Gör en igen nästa vecka, och stanna sen på den nivån och börja klättra uppåt.

Sist ut, min favorittjej Marie. Då jag såg henne första gången tänke jag bara dum blondin som varit med i Big Brother. Men sen jag hörde henne sjunga så skäms jag verkligen för mina första tanke. För hon är så himla bra! Hon trollband mig verkligen i kvalveckan, då hon båda gångerna sjöng smäktande ballader. Trodde inte då att hon skulle kunna sjunga något annat, och blev lite orolig. Men det hade jag inte behövt bli, för i första fredagsfinalen så rök hon av med en rocklåt, och ägde totalt scenen. Det är det som är så härligt att se med henne. Hon är verkligen mång- eller allsidig. Hon kan sjunga ballad, hon kan sjunga svängig pop och hon kan sjunga rock. Jag tvivlar inte på att hon skulle kunna sjunga soul och country också, kanske till och med lite indiskt. Men nu känns det verkligen som att ingen längre förknippar henne med BB, utan nu är hon IdolMarie för hela slanten. Kände också i början att hon, trots sin fantastiska sång, ändå var lite dum blondin med stora bröst. Det var någon kommentar hon hade någon gång som fick mig att känna så igen. Men nu efter några veckor så känner jag inte det heller. Hon är en helt vanlig tjej, som råkar vara blond och storbystad. So what? Hon är en fantastisk sångerska för det! Den bäst i Idol.


Som ni kanske märkte så har jag tre favoriter; Chris, Marie och Mattias.
Sen så har jag en som jag verkligen inte gillar: Sam.
Sen finns det några som jag har börjat tröttna på: Andreas och delvis Amanda.
Sen så har jag några som jag önskar att jag tyckte om mer, och som jag egentligen borde tycka om mer: Daniel, Evelina och delvis Amanda.


Kommentera gärna och säg vad ni tycker om Idolerna. Vem förtjänar en plats i Globen? Vem stör ni er på? Vem är bra, men som inte berör er?

Veckans tema är...

Har just listat ut vad kommande veckas tema blir. Nämligen Blod, svett och tårar. Spännande, för jag vet inte alls vad det kan vara. Det känns lite actionfilmsaktigt, men det kanske lika gärna är lugna ballader. Ja, jag vet inte, vi får väl vänta och se tills Idolernas låtval kommer ut. Idolerna verkade inte igårkväll veta själva vad det skulle bli för tema, men Swartling sa något om att veckans tema blir blod, svett och tårar.

Rätt person åkte ut

Gathania blev den som fick läna Idol 2007 ikväll. Och det var ju precis vad jag hade tippat. för hon var verkligen inte bra ikväll. Men att både Mattias och Marie skulle hänga löst var totalt oväntat. Nervöst! Samtidigt som det kändes så säkert att Gathania skulle åka ut, så kändes det så osäkert, för man vet ju aldrig vad som kan hända. se bara på Patrizia förra veckan. Men att varken Evelina, Sam eller Andreas hängde löst tycker jag var lite konstigt.

Och att det stod mellan Mattias och Daniel kändes också lite nervöst. Samtidigt som det kändes så säkert att Mattias skulle hänga löst, så skulle Daniel också kunna ha gjort det. Hans framträdande ikväll var ju inte speciellt bra direkt.

Men är det någon som vet vad det blir för tema nästa vecka? Han sa väl aldrig det? Men så klippte dom ju av programmet lite för tidigt också. Han kanske sa det, men att vi inte fick höra det. Hoppas det blir rock eller något sånt.


Chris, Mattias och Marie är outstanding

Daniel: Han har gjort helt fel låtval, så enkelt är det bara. Ingen människa ska egentligen göra den här, utom just Scissor Sisters. Trots det usla låtvalet, så gör han den väl okej. Sången var inte så bra, lät mest andfådd. Sen så gjorde han ändå falsetten ganska bra, men inte tillräckligt bra. Börja välj lite normalare låtar, tack.

Mattias: Det här gjorde han verkligen bra! Han blandar lite Mattiasstil med Timberlakestil, och wips så får vi fram något riktigt bra. Håll fast vid det.

Amanda: Lite publikfrieri, det gillar vi alltid. Nä, men det här var faktiskt bra. Du har ryckt upp dig lite, som tur är. Hon fraserar så härligt, precis så som man vill. Det är en av hennes starka sidor, just fraseringen.

Gathania: Oj så hemskt! Så här dålig har hon aldrig varit förr. Det var riktigt falskt, och inte bara en gång, utan hela låten igenom. Undra vem som kommer hänga fett löst ikväll... 

Andreas: Oj vad han kom bort sig i början. Han tappade helt melodin! Vet inte om han tappade en del av texten också, och hittade på något annat, men det lät knasigt. Sen han rättat till melodiproblemet så lät det likadant låten igenom. Lika starkt hela vägen, lika tråkigt. Men det är ju bra han är tonsäker.

Sam: Nä, jag gillar det inte. Han har inte ändrar sina ansiktsuttryck, han har inte ändrat på det konstiga i rösten. Han har inte tagit av sig kepsen heller. Snälla, gör det. Vi ser dig ju inte! Sen så halvprata han sig genom halva refrängerna också. Början var bäst, där han får sjunga lågt.

Christoffer: Haha, härligt slut! Jag bara älskar den här killen! Han kan vekrligen sjunga, och han har det. Trodde ju inte den här låten skulle passa honom, men det gör den ju absolut. Dessutom har han så fängslande ögon, så man kan bara inte lsuta titta. Hoppas verkligen att det här är en av dom två som står i Globen den 7dec.

Marie: Hemska kläder, fult läppstift och konstig frisyr. Hade man sett henne på stan sådär så tror jag inte hennes egna kompisar ens hade känt igen henne. Men tur att det var det enda som var dåligt ikväll då. För bra var det minsann. Hon är verkligen mångsidig. I början körde hon bara ballader, och blev balladdrottning. Nu kör hon både rock, pop och soul, och gör det minst lika bra. Hon vill jag nog också se i Globen den 7dec.

Evelina: Hon har i en intervju sagt att hon, eftersom hon är sist ut, måste göra ett bra avslut på kvällen. Gör hon det då? Nja, inte direkt. Det var inte alls så bra som jag hade förväntat mig. Lite falskt här och där, låter lite osäker. Synd. Hade ju som trott att, när hon var så bar förra veckan, att det skulle hålla i sig och hon skulle göra lika bra den här veckan, men det blir det inte. Inte alls.


Sämst ikväll: Gathania
Bäst ikväll: Christoffer och Mattias


Vilka kommer hänga löst då? Gathania är jag ganska säker på, så dålig som hon var ikväll. Sen då? Sam och Evelina kankse. Eller Andreas. Ja, någon av dom. Hoppas ju såklart att Gathania åker ut. Men ska jag önska med hjärtat vill jag att Sam, eller kankse till och med Andreas, åker ut. Vi får väl se.

Dansare med på scen

Det kommer visst vara med dansare på scenen ikväll. Gathania avslöjade det i en intervju. Va kul! Hoppas bara inte dom tar för stor uppmärksamhet bara, och att alla får lika. Annars kanske en som hade värsta dansspektaklet på scen får mer röster, än en som står där helt ensam. Men vi får se.

Evelina avancerar

Daniel - I don´t feel like dancing. Jag tror det här kommer att bli jättebra. Är ju egentligen inte så förtjust i låtar där det är så mycket falsett, och det är det ju i den här låten. På skiva låter det oftast bra, men live blir det lite konstigt.

Gathania - Umbrella. Låter lite halvdant. Låten passar inte, och hon gör den mycket mer pop än vad den egentligen är.

Evelina - Apologize. Jag hoppas vekrligen det här blir lika bra som förra veckan, och jag tror faktiskt det kan bli det. Låten passa henne, och den är riktigt bra.

Amanda - Don't hate on me. Jag tycker aldrig att hon blir nå bättre för varje vecka, utan kanske snarare åt det andra hållet. Vet inte vad det beror på, om det är för att hon inte kan välja samma sorts låtar som hon kanske helst hade velat. Jag är inte lika säker längre att hon kommer gå lika långt som jag har trott.

Mattias - Summer love. Är inget stort fan av Timberlake, men det funkar när Mattias gör den. I och för sig så är den här en av dom bättre Timberlakelåtarna, så det funkar väl med originalartisten också.

Sam - Tired of being sorry. Lika dåligt som förut. Han kan inte ändra på sig. Juryn har sagt att han måste göra något åt sitt scenspråk och ansiktsuttryck, men det händer ingenting. Sången är inget att hurra över heller. Han sjunger faktiskt bäst då han sjunger väldigt mörkt.

Andreas - A little bit of love. Han tar i alldeles för mycket, och låten är såå dålig! Kunde han inte ha valt en bättre låt? Jag kommer pinas låten igenom. Ta i lite mindre, och frasera bättre. Bättre dynamik också.

Chris - Say it right. Låten är bra, Chris är bra. Men tillsammans blir det inte lika bra. Inte riktigt rätt låt för honom. Men jag hoppas ändå att det kommer bli lika bra ikväll som tidigare kvällar.

Marie - Big girls don't cry. Det här blir nog bra, som alltid. Hoppas bara inte du kommer sitta så mycket på pallen, för det passar inte in i låten.Tycker att lästan alla Idoler ger så lite nu på genrepet. Men det kanske beror på att det är just ett rep. Hoppas det blir bättre till ikväll. Så här på förhand så känns det faktiskt som att Evelina har gjort bäst låtval och som passar henne bäst. Hoppas hon gör ett kanonframträdande ikväll. Annars så låter Daniel, Mattias och Marie bäst. Sämst låter det för Andreas och Sam.

På det jag hört nu så tror jag det kommer stå mellan Andreas och Sam. Sen så kommer nog Gathania eller Chris hänga löst också.

Idolernas Hits

Veckans tema är Hitlistan. Så Idolerna får alltså välja låtar som har legat på Hitlistan. Fast det är alla nya låtar.

Daniel - Don't feel like dancing (Scissor Sisters)

Mattias - Summer love (Justin Timberlake)

Gathania - Umbrella (Rihanna)

Amanda Don't hate on me (Vincent)

Sam - Tired of being sorry (Enrique Eglesias)

Andreas - A little bit of love (Andreas Johnson)
Marie - Big girls don't cry (Fergie)

Christoffer - Say it right (Nelly Furtado)

Evelina - Apologize (One republic feat. Timbaland)

Det som känns som det knäppaste valen är Andreas och Gathania. Andreas, hur kan du välja den låten? Den är så fruktansvärt sönderspelad, så man är riktigt spyless den. Den var bra i typ 2 veckor, sen hade man hört den minst 10ggr varje dag. Jag vill helt slippa höra den låten.
Gathania har nog tagit sig lite vatten över huvudet. Den låten är inte riktigt henne, fast i och för sig så vet jag inte riktigt vad hon är, eller vad hon vill göra.

Sen känner jag att det inte hade spelat någon roll om det hade blivit Mattias eller Chris som hade valt Timberlakes låt, för den skulle Chris kunna göra jättebra också. Men det kommer bli intressant att se han göra Nelly Furtado.

Evelinas låtval är nog den låten jag aldrig har hört förut. Men jag lyssnade lite på youtube, och det låter som en Evelinalåt.

Och Sam. Jag hoppas du åker ut nu! Du har valt en låt från världens största mansgris. Dessutom kan han inte sjunga. För er som inte visste det så vet ni det nu. Det är inte bara vad jag tycker, utan han kan verkligen inte sjunga. Men han har väl fått så pass mycket hjälp med att ändra sången i datorn, bara för att pappa är känd och han ser bra ut.

Som vanligt har Daniel valt en lite udda låt. Det är inte många som skulle välja den låten. Men Daniel är Daniel, det är inget man kan göra något åt. Men så är han ju bra också.


Idoler i Melodifestivalen

Läste just på Aftonbladet att dom har släppt vilka låtar, och vilka artister som kommer medverka i Melodifetsivalen 2008. Och vi har några Idoler med oss!

Sibel ska sjunga en ballad som heter That is where I´ll go.
Ola ska sjunag en låt som heter Love in stereo.

Sen har vi några från FameFactory som också ska vara med.

Alexander Schöld ska sjunga Den första svalan.
Linda Bengtzing ska sjunga en låt som heter Hur svårt kan det va.
Michael Michailoff ska sjunga en egenskriven låt som heter That´s love.

Vi får hoppas på det bästa! Synd bara att inte Måns kom med...


Varför Patrizia?

Jag var så glad då alla i juryn sa att dom trodde Sam skulle hänga löst. Och så gör han det! Sen Gathania, som jag också trodde. Sen när det stod mellan Andreas och Patrizia visste jag nästan att det skulle vara Andreas som hängde löst. Så var det inte det. Men då trodde jag ju såklart att det var Patrizia som skulle få gå och sätta sig direkt igen. Men inte det heller. Då bara måste ju Sam åka ut. Och så gör han inte det. Hur kunde Patrizia åka ut? Hon är ju jättebra, hundra gånger bättre än Sam. Jag förstår inte! Är smått förtvivlad, och tävlingen har knappt hunnit börja. Hur ska detta sluta? Ska Sam bli en ny Johan, eller? Ut med Sam nästa vecka!


Nästa veckans tema är Topplistan.


Förresten, är det bara jag som tycker att Amanda var fruktansvärt lik Gwen Stefani ikväll?

Evelina överraskar mest

Tio livsöden
Med samma mål
Att bli ensamAndreas - When you say nothing at all. Första tonerna sög verkligen, men sen blev det mycket bättre. Tycker däremot inte att något annat var särskilt bra. Han stod helt still, vilket är jättetråkigt. Sen så saknade jag känslan i ögonen. Dessutom tyckte jag han sjöng lite långt bak i halsen, men det gör inte så mycket.

Patrizia - Can't take my eyes of you. Jag tyckte hon sjöng fraserna i början lite för snabbt. Sen hade dom gjort om låten till lite svängigare. Refrängen var mycket bättre än versen, men ett helt okej framträdande.

Amanda - Lovefool. Riktigt kass början och vers, men sen i refrängen blev det betydligt bättre. Sen märkte jag att på varenda hög ton så raspar det. Kan hon sjunga en helt ren hög ton?

Evelina - For your eyes only. Oh, my God va bra det var! Inlevelse, känsla, sjunger med både en bra röst och med ögonen. Det enda var att hon lät lite nervös ibland i rösten. Men det här är klart det allra bästa hon har gjort hittills! Känns lite som Erik förra året då han sjöng I don´t wanna be. Men det här är bara andra veckofinalen, det var Eriks tredje eller fjärde.

Marie - What a feeling. Falsk början. Det lät som om hon inte riktigt visste vilken ton hon skulle börja på. Sen blev versen sådär. Men refrängen blev bättre. Som Daniel sa. Hon sjunger bra, men det var inte hennes bästa framträdande.

Christoffer - What a wonderful world. Jag ska inte ödsla tid och ord med att berätta vad jag tycker. Det här var helt enkelt BÄST!

Gathania - Calleth you, cometh I. Riktigt bra, jag är impad. Tyckte hon hade gjort ett konstigt låtval med tanke på att det här är en The Ark-låt. Men hon gör den jättebra, finns inte mycket att klaga på.

Daniel - Live and let die. Troligtvis är det bara jag som tycker så här, som vanligt när det gäller den här mannen. Man jag tycker han hade lite galna ögon och hade ett väldigt konstigt upplägg på låten. Fast det var ju samtidigt bra. Konstigt bra alltså.

Sam - Respect. Känns så jobbigt att skriva något om någon man inte tycker om. Men det här var klart det bästa framträdandet av Sam hittills. Tycker bara han ska sluta göra sina konstiga darrningar i röst och huvud.

Mattias - Your song. Ja, det här är så bra, så bra. Var lite rädd att han inte skulle göra den bra, men han gör den så himla bra! Och det Daniel sa är väl bland det bästa man kan få höra. Att han jämför honom med Westlife-killarna, och att man skulle kunna byta ut honom mot vem som helst, när som helst. För Westlife är ju den allra bästa pojkbandsgruppen.


Sämst ikväll: Andreas
Bäst ikväll: Christoffer eller Evelina

Det var lite blandat ikväll. Det var några som var frukteligt bra, men så var det några som var sådär. Hade hoppats på lite högre nivå, men eftersom några (tre stycken) var så bra, så höjdes nivån på alla.
Vilka hänger löst ikväll då? Det är jättesvårt att gissa på tre, men Andreas känns som en. Sen då? Det finns tre som var bäst ikväll, Chris, Mattias och Evelina. Sen så sitter ju såklart Amanda och Daniel kvar. Sen så tror jag att Marie är så pass populär, att hon också sitter säkert. Sam kanske sitter löst, hoppas det. Sen så Var ju Gathania också väldigt bra, men det kanske blir henne också. Men Sam tror jag också många tycker om... Ja...
Andreas, Gathania och Sam eller Marie gissar jag på. Jag hoppas jag har fel på Marie, men jag vet inte. Hoppas vekrligen inte att Chris sitter löst, det är inte rättvist i så fall.


Filmmusikaliska idoler

Har lyssnat igenom alla klippen nu från genrepet, och tyvärr så ekar det konstigt, vet inte riktigt varför. Musiken låter mer än idolerna, och så låter det ihåligt på något vis. Svårt att bedöma, men så här lät det a alla fall:

Andreas:  Det låter bra, men han sjöng inte med nån inlevelse nu, men det kommer ikväll, var så säkra.
Patrizia: Hon sjunger låten väldigt annars än originalet. Vet inte om det är bra eller dåligt, det får vi väl se ikväll. Förhoppningsvis är det bra. Dessutom är hennes version lite långsammare.
Marie: skitbra som vanligt!
Evelina: Låter faktiskt riktigt bra. Hoppas det låter lika bra ikväll.
Christoffer: Jag älskar killens röst! Han är verligen så bra!
Amanda: När jag kom underfund med vilken låt det var tänkte jag först att den kankse inte passar henne lika bra som hennes andra låtval. Men självklart är hon så pass bra att hon gör den här bra också. Vad annars? Rösten skär sig lite på dom allra högsta tonerna, men det gör inget, för det låter bara bra.
Daniel: Låter riktigt riktigt bra. Han kan vekrligen sjunga, och man undrar om han kan sjunga falskt? Ja, undantaget är ju då Grace Kelly, men annars.
Gathania: Låter ganska gällt och skrikigt. Får väl se hur hon klarar sig ikväll. Hänger löst tror jag.
Mattias: Det är skit att det ska låta så konstigt för alla idag. För Mattias låter det inte ihåligt, utan dovt. Kan dom inte fixa det här? Ja, det låter då bra. Hoppas bara att han gör det väldigt bra ikväll, för annars kanske han kan sitta löst. Dåligt var det inte, men man kan som inte riktigt bedöma så bra när man får höra så liten snutt. Förra året var klippen längre.
Sam: Trots att jag fortfarande inte gillar han, och troligtvis aldrig kommer göra det heller, så måste jag försöka bortse från det jag inte gillar hos honom. Så, bortsett från det lät det bra.


Alla lät bra, så vem kommer då hänga löst? Gathania tror jag. Evelina också, men det är bara för att hon kom in sist i tävlingen, och för att hon hängde löst förra veckan. Den tredje då? Antingen Christoffer eller Mattias. Men jag hoppas att Chris bara hängde löst förra veckan för att folk glömde rösta på honom. För han är så jäkla bra! Men Gathania åker nog ut. Hoppas nästan det. Eller egentligen vill jag ju att Sam ska åka ut, men det är för många som gillar han för det.

Veckans låtlista: Filmmusik

Ja, som ni säkert alla vet vid det här laget så är veckans tema filmmusik, vilket är bland dom bästa teman man kan ha! Tyvärr kom inget av det jag hade hoppats med på, nämligen Andrew Lloyd Webber och Disney. Men man kan ju hoppas att dom kommer ha ett Disneytema istället då, fast det tror jag inte, eftersom dom har filmmusik nu. Men men.
Här kommer låtlistan i varje fall:

Andreas - When you say nothing at all (Notting Hill)
Patrizia - Can't take my eyes of you (Deer hunter)

Amanda - Lovefool (Romeo och Julia)

Evelina - For your eyes only (Ur dödlig synvinkel)

Marie - What a feeling (Flashdance)

Christoffer - What a wonderful world (Good morning)

Gathania - Calleth you, cometh I (Klassfesten)

Daniel - Live and let die (Leva och låta dö)

Sam - Respect (Forrest Gump)

Mattias - Your song (Moulin Rouge)

Andreas verkar köra på samma stil som förra veckan, med undantaget att det här inte är någon låt man ska ta i allt i. Utan den här ska vara lugn och mjuk och fin. Hoppas han har tränat på dynamiken.
Marie har valt en klassiker som jag tror alla kan och tycker om. Och jag hoppas verkligen att Christoffer slipper hänga löst på fredag. För som då, så har han även nu valt en jättebra låt, som jag tror han kommer att göra jättebra.
Mattias som Ewan McGregor då. Va tror vi om det? Jag hoppas att det kommer bli jättebnra, och det tror jag faktiskt också. Han väljer ju låtar som passar honom, lite pojkbandsstuk. Och den här låten är ju inte pojkband, men den skulle nästan kunna vara det. Och vad är en filmmusikskväll utan Moulin Rouge och Flashdance?

Dom andra fem låtarna känner jag inte igen, men man kanske gör det då man får höra dom. Amanda har ju säkert valt en sådär lite udda låt. Men hon är ju litee udda, så det passar ju bra.


Idolfinal i Globen

Som dom allra flesta vet, så har ju Idolfinalsbiljetterna släppts idag, eller i morse kl 9:00. Och då satt min mamma redo, eftersom jag jobbade, och bokade två biljetter åt oss. Så nu ska vi iväg till Stockholm och se Idol 2007s final, live i Globen! Det kommer bli så fruktansvärt kul det här, och jag längtar så himla mycket!

Jag har nämligen väntat på det här sen förra årets Idol drog igång. Men eftersom dom inte sålde några finalbiljetter då, utan lottade ut dom, så kunde vi ju inte se den live. Det blev på en liten dataskärm i ett litet studentrum istället. Nu kommer jag få se det live i Globen, som rymmer 13850 pers! Förstår ni ändå! Bättre än vad jag hade väntat mig. Och det är fett med snice!

Egentligen var det meningen jag skulle fara med mina kompisar, som jag såg finalen med förra året på dataskärmen, men dom hoppa ju av i sista stund. Tur mammsen ställer upp då, så jag slipper fara själv. För jag hade gett allt för att få se den live, nu när det äntligen fanns biljetter till försäljning. Men att fara med mamma kommer bli minst lika bra. Då hinner vi träffa några bekanta där nere också hoppas jag.


IDOL 2007 FINAL I GLOBEN - HÄR KOMMER JAG!!!!!

Anastasia först ut

Det blev som jag hoppades, och som juryn trodde. Anastasia åkte. Och tack för det, då slipper vi förhoppninsvis mer falsksång. Rättvist för en gångs skull. Men att Christoffer kunde hänga löst fattar jag inte! Han var ju en av dom bästa ikväll. Jag tror folk har glömt att rösta på honom helt enkelt. Men det får absolut inte bli som förra året, då Danny åkte ut. Det får det inte bli! Vi måste alla skärpa oss, okej?! Bra.


Filmmusik är då nästa veckas tema. Det kommer ju bli skitbra, jag älskar filmmusik! Hoppas någon sjunger något av Andrew Lloyd Webber. Han gör grymt bra filmmusik, som Jesus Christ Superstar och Fantomen på Operan.

En bra första fredagsfinal

Andreas: Tycker inte det var sådär väldigt bra. Det låter ganska jobbigt på höjden, det var lite falskt här och där, och han hade svårt med dynamiken. Versen var jättebra, men när det kom till bryggan över till refrängen så tog han i allt. Det är synd, för en låt blir så otroligt mycket bättre om man vet vars man ska sjunga starkt och vars man ska sjunga svagt.
Gathania: Hon känns väldigt osäker och det är ganska falskt. Man oroar sig väldigt mycket då hon kliver upp på scenen har jag märkt, för man vet inte om det kommer låta bra eller om det bara faller. Idag föll det, igen.
Amanda: I början kändes det lite osäkert, och nästan lite falskt, men ju längre låten gick, ju säkrare blev hon och då framträdandet mycket bättre. Hon är ett bra exempel på en som kan det  här med dynamik.
Patrizia: Shit, det här var verkligen bra! Bästa framträdandet hittills ikväll tror jag. Det var lite falskt precis mellan där hon byter från att sjunga ljust till att sjunga väldigt mörkt. Men annars var det här super.
Mattias: Det här precis sånt som jag älskar, pojkbandstuket! Tycker han gör låten jättebra, och han gör den med inlevelse. Jag upptäckte mig själv med att sitta och digga med, ett gott tecken. 
Evelina: Det här var väl hyffsat. Sången var bra, hon använder fortfarande sin egna röst. Men hon verka inte så säker, eller hon såg inte säker ut för den här låten. Hon sjunger att "hon är den enda" men hon kändes inte så i kroppsspråket.
Daniel: Det här var helt suveränt. Med ett undantag. Sluta upp med att göra en massa konstiga saker med händerna och armarna! Man blir smått tokig. Han har alldeles för mycket energi, det är hans, kanske enda, svaghet. Bara han kan tygla den så kommer allt bli så bättre det kan bli. Jag älskade bara slutet, där han glider upp några toner. Helt lovely.
Anastasia: Oh nej, så falskt det är. Kan hon inte bara sluta sjunga? Det är hemskt. Det är så där lömskt falskt, man vet inte om det ska vara så eller om det är fruktansvärt falskt. Jag tror på det andra alternativet.
Sam: Det här är det första framträdandet med Sam som jag tycker är bra. Början gjorde han jättebra, men när det närmade sig slutet tappade han mig. Då började han göra sina konstiga darrande saker med huvud, mikrofon och röst. Och så skulle det ha varit fint om han hade kunnat ta i mer i falsetten. Jag vet att det är jättesvårt, men när körkillarna sjunger starkare blir det inte riktigt så bra. 
Christoffer: Åh, vad glad jag är att hans förkylning inte förstörde det för honom. För det här var jättebra tycker jag. Han sjunger med hela ansiktet, med hela kroppen! Man blir bara så glad av att se han stå där och sjunga. Dessutom sjunger han en av dom bästa reggaelåtarna som finns. Jättebra!
Marie: Jag trodde det var en annan Baby Love hon skulle sjunga, men okej. Men det här var riktigt riktigt bra! Vi har bara sett henne sjunga ballader, och så bränner hon av en rocklåt! Otippat, men riktigt bra!


Sämst: Anastasia
Bäst: Kan inte välja någon, många var bra. Daniel eller Marie kanske.

Vilka hänger löst då? Anastasia, Gathania och Evelina tror jag. Evelina mest eftersom hon var det som hade minst röster av alla 11 under kvalveckan.


Genrepet

Jag har nu lyssnat på genrepet av kvällens final. Det är inte så långa klipp, men jag ska försöka säga vad jag tycker.

Marie - Baby love. MAn fick inte höra något av refrängen, men det man hörde tyckte jag lät bra. Det kommer bli jättekul att höra henne sjunga något annat än ballader.
Amanda - Tainted love. Ja, vad ska man säga. Kan det över huvud taget låta dåligt? Svar: Nej!
Gathania - I'm walking on sunshine. Trodde inte det skulle låta så bra som det faktiskt gjorde, för det låter ju bra.
Anastasia - Sleeping satellite. Låten känns lite annorlunda, men trots det så passar den till henne. Och, glatt överraskande, låter det inte falskt heller. Det låter faktiskt bra här också. Har ju alltid tyckt att hon har sjungit så falskt, men inte nu.
Patrizia - Runaway train. Det känns som att jag har hört den här låten förut, fast jag inte har det. Den kanske bara är lik någon annan låt. Men i alla fall. Patrizia gör det bra, ingen snack om saken.
Evelina - I am the one and only. För en gångs skull så får vi äntligen höra hennes egna, naturliga röst. Tidigare tycker jag att hon har gjort till den, gjort den mörkare än vad hon egentligen är, men inte nu. Så det känns ju bara bra. Sen så verkar det här vara lite av en Evelina låt, och det låter bra.
Andreas - I wanna know what love is. Det här är en lugn låt, och det förknippar man ju inte riktigt med Andreas. Han är ju den som gärna vill ta i och visa allt han kan, hur starkt han kan sjunga och hur högt. Viken tur att den här lugna låten är en sån man faktiskt ska ta i i. Jag tror det kommer bli jättebra. I kvalet då han körde den lugna låten så tog han fortfarande i för mycket, men det behöver han inte oroa sig för nu.
Mattias - Would I lie to you baby. Åh, vad Erik han känns. Men det gör absolut ingenting! Jag lyssnar ju mest på sån musik, pop alltså. Och så gör han den här låten bra också. Kanske en aning ansträngt på höjden, men det är inget man tänker på, och det är inte falskt heller.
Christoffer - Baby I love your way. Tyvärr låter inte versen särskilt bra, men refrängen är det inget fel på. Men så är han visst inte så fräsch heller, ont i halsen och så. Så jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det ska låta bra ikväll. För han är ju så himla bra!
Sam - She's so high. Jag har aldrig tyckt om han tidigare, och jag gör det fortfarande inte. Jag tycker han förstör alla låtar han tar sig an. Han halvt pratar sig ju igenom dom. Nä, det här är absolut inget för mig. Och tycker man inte om någon, så är det svårt att ändra sig, och tycka det låter bra. Ska väl säga ändå att det inte var falskt, bara dåligt.
Daniel - You're the voice. Dom tog ju ett klipp där han knappt sjunger nå. Men det lilla man får höra av det han sjunger så låter det ju bara bra. Tror det är svårt för honom att sjunga dåligt, precis som för Amanda. Men, det finns ju undantag också, som Grace Kelly-låten. Usch för den.


Det känns som att det här kommer bli en bra första final. Dom flesta har valt låtar som passar dom, och det är ju bra. Oftast är det flera som har valt så konstiga låtar, men det tycker jag inte nu. Sen så låter ju alla så himla bra också! Längtar verkligen till ikväll!

Låtlistan

Veckans Idol-tema är ju som jag skrev tidigare "One hit wonders". Och här kommer listan på vad våra idoler ska sjunga imorgon.

Daniel - You're the voice
Sam - She's so high
Andreas - I wanna know what love is
Christoffer - Baby I love your way
Mattias - Would I lie to you baby
Patrizia - Runaway train
Anastasia - Sleeping satellite
Gathania - I'm walking on sunshine
Marie - Baby love
Amanda - Tainted love
Evelina - I am the one and only


Jag har bara hört hälften av dom här låtarna, men jag tror det kommer att bli ett bra kval. Jag har lyssnat igenom alla låtarna, så jag vet hur dom låter nu, och jag tycker dom flesta har valt bra låtar som passar dom. Christoffer har valt en av dom bästa låtarna, men det kan bero på att jag gillar reggae. Men det låten är riktigt bra, och jag tror han kommer göra den riktigt bra också.
Andreas har också valt en låt som passar honom, där han får ta i. Samma gäller Daniel, han kommer också att få ta i från tårna.
Det kommer även att bli kul att höra Marie sjunga något annat än ballader.  "Baby love" är ju en mer upptempolåt än en ballad, men den är ändå inte fartig. Lagom svängig.
Amanda kommer göra bra ifrån sig, så man behöver inte oroa sig för henne. Hon gör nog allt bra.
Dom jag funderar lite extra över är Anastasia, Evelina och Patrizia. Jag vet inte något om deras låtar, och tycker dom är lite udda. Inte riktigt dom. Hade hellre sett att Patrizia sjungit "I´m walking on sunshine" istället för Gathania, tror det hade blivit mycket bättre då.


RSS 2.0