Tallinn-resan

Allt började i söndagskväll. Jag jobbade på hotellet från 18 till 22:30. Då jag for hem så hade precis Vegard och Erika kommit upp för att göra lite färdmackor och hämta bussen. 23:15 for vi från Vidsel, och 30 minuter senare lämnade vi Älvsbyn. Vegard körde hela vägen till Stockholm.


SnabbSara i bussen, söndagkväll/natt.

Måndagmorgon vid 9-tiden hamnar vi i rusningstrafiken, och då hade vi kanske en mil kvar till Stockholm. Det är sjukt mycket bilar i farten den tiden! Och det fula och dumma är att det oftast bara sitter en enda människa i bilen! I någon bil satt det faktiskt två stycken. Men hallå? Hört talas om bilpool? Samåkning? Fatta så mycket billigare det skulle bli för alla, och tänk vad miljön runt Stockholm skulle bli fräschare.
Vi hittade då tillslut in i Stockholm och till Värtahamnen. Där parkerade vi bussen och sedan tog vi oss med taxi in till stan. Där blev det shopping och lunch innan vi alla samlades på Fridays för en drink eller två.


Jag, Sara och Carro på Fridays. Sjukt goda drinkar!

Kl 15 tog vi en taxi tillbaka till Värtahamnen, och taxichauffören släppte av oss vid terminalen, så då fick vi se vart vi skulle avgå ifrån. Gick tillbaka till bussen för att hämta alla väskor, och sen gick vi tillbaka till terminalen för att checka in. Kl 16 fick vi gå ombord på båten.
Där blev det dusch och fix innan vi samlades uppe på soldäcket. Där satt vi tills vi la av från hamnen.


Jag, Carro, Sara, Camilla, Vegard och Erika.

Sedan blev det fler drinkar, buffémiddag och en massa skratt och skojjigheter! Vi firade till och med med skumpa! Vi träffade även på en massa clowner och roliga typer, dom hade ju circus ombord!


Rolig clown.


Lollo fick en blomma av ballongmannen, som jag beställt!


Camilla, Lollo och Sara måndagkväll.

Tisdagmorgon kl 8 träffades vi alla uppe vid frukostbuffén. Var väl ingen höjdare direkt, eller så är man bara för van hotellfrukostar. Men vi åt i alla fall, och kl 10 la vi till i hamnen i Tallinn.


Alla tjejorna!

Där tog vi en liten tur i sightseeingbussen, men hoppade av någonstans mitt i stan. Hittade snabbt ett shoppingcenter där vi spenderade resten av dagen. Åt på Arbarilo eller vad det då hette, och som vi åt! Eller åtminstone beställde!


14 tallrikar blev det totalt!

Vid 16-tiden var vi tillbaka på båten. Då blev det dusch och fix igen innan vi började om med festligheterna.
Åt middagen på den finaste restaurangen ombord, Victoria. Där åt vi riktigt fin mat, 5 av oss åt något så lyxigt som chateaubriand pommes duchesse. Ett väldigt vackert ord för oxfilé och potatismos.


Hela gänget samlat!

Sedan var vi på karaokebar, disco och i showbaren. Sara sjöng ohyggligt vackert kan jag lova! Vi skrattade ännu mer denna kväll, hur det är möjligt vet jag inte riktigt, men vi hade sjukt kul!


Erika och Vegard.


Erika, Jag, Camilla och Carro, karaokebaren.

Onsdagmorgon blev det en frukost igen, och kl 10 satt vi uppe på soldäcket och såg på när båten la i hamn. Sedan tjorva vi lite uti hur vi skulle göra. Vissa ville in till stan, sen inte, och sen kanske. Det hela slutade i alla fall med att vi åt pizza ute i Värtahamnen innan jag körde oss ut ur Stockholm. Det var en upplevelse, och jag var sjukt koncentrerad hela vägen ut på E4an. Sedan gick det bara bra att köra.
Kl 17 ungefär parkerade jag på Ikea i Sundsvall. Där åt vi middag, köttbullar eller kyckling tror jag alla åt. Sedan hann jag en snabbis in på Ikea och handla muffinsformar, en gosig mus till Bella och body lotion. Sedan gick jag till Birsta City där dom andra flickorna huserade. När vi alla kändes oss nöjda satte sig Vegard vid ratten och vi drog vidare.
Ca 21 var vi i Umeå. Där stanna vi på Max och åt kvällsmål. Sedan bar det av hem på riktigt. Somna ganska fort och vaknade när vi var i Piteå. Då var Vegard så trött efter att ha kört 9 mil i tät dimma, så jag tog över ratten dom sista 5 milen. Men det var 5 långa mil kan jag lova, gick inte att köra fortare än 60. Sjukt mycket dimma!
Strax efter 01 hoppade jag av hemma vid lägenheten. Trots att resan tog 12 timmar så kändes det inte alls så hemskt.

Jag har då haft sjukt kul! Hoppas ni också har haft det!

Kommentarer
Postat av: Lollo

Underbar resa!! Kunde inte ha haft roligare :) Måste vi göra om Lotta :)

2010-09-11 @ 00:46:46
URL: http://louisesodersten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0