Mumiens återkomst



Nu har jag stigit upp och hunnit duscha. I duschen tänkte jag att jag kanske skulle lägga en ansiktsmask, det ät väldigt länge sen sist. Så det gjorde jag. Köpte denna mask på Åhléns när dom hade utförsäljning i Piteå. Jag måste säga att jag inte bara ser hemsk ut i den, den känns ganska läskig att ha på sig också. Det svider, svalkar och bränner samtidigt. Eller, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det känns nästan så kallt att det bränner, och så svider det lite i början också. Men den gör säkert det den ska.


Detta är masken jag använer nu.

Ny serie



Alldeles strax börjar det en ny serie på 4an som heter Flash Forward.

"Vad händer om du plötsligt får uppleva ett ögonblick av din framtid - om medvetandet slungas sex månader framåt i tiden och du under en kort stund ser var och med vem du befinner dig? Skulle du se fram emot det du såg… eller skulle du göra allt i din makt för att förhindra att det inträffade?
I den nya actiondramaserien Flash forward drabbas hela jordens befolkning av en oförklarlig medvetslöshet under två minuter och sjutton sekunder. Under de drygt två minutrarna ser de sig själva sex månader framåt i tiden."

Ny spännande serie som många säger är bra, så det är ju ett måste att börja se den! Tyvärr går den lite sent, men orkar man inte se den så är det ju tur att man har video och kan spela in! Jag vet, jag är oldschool och använder fortfarande video, men jag tycker om den. Serien går mellan 22:55 och 23:55 på TV4 ikväll. Missa inte det!

Fredagsmys



Det är dags för fredagsmys! Det är inte ofta det händer här hemma. Man är ju alltid borta fredagskvällarna, och kommer hem vid 22-tiden. Då vill man bara lägga sig i sängen och läsa, man orkar inte slå på en film och börja mysa då. Men ikväll blir det av. Och jag som inte har ätit så mycket sötsaker och så sista tiden ska frossa ikväll! Har ätit en del godis redan tidigare i veckan, men nu är det Halloween och då får man äta godis. Har köpt och provat på två nya saker.
Det första är Marabous nya chokladkaka Vinter: Mjölkchoklad med karamelliserade kakaobitar samt nejlika och andra kryddor. Läste på en blogg om den här nya kakan för flera veckor sen, den skulle smaka pepparkaka. Nu när jag smakat den är jag lite besviken. Den smakar inte pepparkaka, vet inte riktigt vad den smakar. Tror den smakar mest nejlika, även om kardemumma står före på innehållsförteckningen. Men den är helt okej god.
Det andra nya är Estrellas Corners, Sombreros originals. Läste på Fokis blogg om dessa, och dom såg så goda ut så jag var tvungen att testa dom. Det är inte alls som chips, och smakar helt annorlunda. Det är ju majssnacks, så det är ju inte så konstigt. Dom smakar inte så mycket, lite salt, men man kan som ändå inte få nog av dom. Mamma gillade dom inte alls, men det gör jag. Fast jag vet ändå inte om jag kommer köpa dom någon fler gång. I så fall köper jag nog helst Marabou Amigo, en blandning av dessa två nya saker. För den är kalasmumma!

Nu är klockan snart 20 och jag ska se mitt första Idolavsnitt för i år. Ska bli spännande.

Promenad om halloween

Jag och Zara har varit på en promenad med Isabelle idag. Var riktigt skönt faktiskt, fast en aning halt. Pratade om dittan och dattan, fast mest om nummerplåtar och maskeraden. Promenaden avslutades inne på Gårdings då Zara inte visste vad hon skulle klä ut sig till på maskeraden imorgon. Men hon hittade vad hon sökte, tror vi i alla fall. Hon visste ju inte vad hon sökte, men hon kom då hem med något. Hon hade först tänkt sno häxan i lillrondellen, lämna en lapp om när hon skulle återställa den, och sen lämna tillbaka den eftr användning. Men det skulle ju bli lite bökigt.

Nu ska jag se Andra Avenyn och True Blood som jag har missat i veckan. Min vecka har sett så konstig ut, men jag har ju inte jobbat på två och en halv månad, och nu har jag jobbat tre dagar i veckan, inte konstigt att man missar en massa TVtid.

Tävlingsbilder



I onsdags så gick ju jag, mamma, Zara och Isabelle till Storforsen och tillbaka. Jag hade förstås kameran med mig och skulle ta lite bilder till Älvsbyns Kommuns Storforsentävling. Det var jättefint väder med klarblå himmel och strålande sol. Trodde det skulle bli kanonfina bilder, men det är inte många som är bra faktiskt. Trodde jag skulle få till lika fina bilder som dom jag tog i Kåbdalis, för det var samma väderförhållande då, men så blev det inte. Måste försöka redigera dom så dom blir bra, men jag är ju inget proffs direkt, långt ifrån. Vet inte om det var solen som förstörde mycket, eller om kameralinsen rent av skulle borda rengöras. Men hur rengör man en kameralins på bästa sätt? Tips någon?

Maskerad imorgon

Ja, nu är det inte länge kvar innan det är halloween och maskerad för min del. Jag köpte ju början på min utstyrsel i måndags, men inget vet vad det är än. Igår så hjälpte mamma mig att sy den sista delen för att fullborda kostymen. Och så här såg det ut till en början:


Någon som kan ge en gissning på vad det ska bli?


Hoppas det kommer bli kul imorgon nu. Det blir då en del lekar vet jag, och det är alltid kul. Kommer förmodligen komma en hel massa folk också, så få se hur trångt det kommer bli. Blir det utång sen vet jag då inte hur jag ska göra.. Tror jag far hem i så fall, och sparar den 100-lappen inträdet kostar.

Snart 4manswhistkväll

Martin, jag menade förståss 1,34 MIL! Och ingenting annat,

Nu sitter jag och mamma hos Zara och Isabelle och väntar bara på att Annika ska hitta hit så vi får spela lite 4manswhist. Jag och Zara ska förståss vinna ikväll igen.

Kommer en bättre uppdatering senare ikväll, då jag kommit hem.

Lasergame

Nu ska jag iväg till kyrkan och sen bär det iväg med ungdomarna till Boden och Lasergame. Ska bli skoj! Är ju över ett år sen sist jag spelade det.

Jag, Zara, Isabelle och mamma har gått upp till Storforsens Hotell idag, dom drack en kopp kaffe medan jag gick ut och försökte ta lite kort. Sen har vi gått hem igen. Vi har gått 1,35km mil idag! Förbränt 580 kcal har vi också.

Nä, nu ska jag ta och snåla lite skjuts till kyrkan. Hörs senare!

Vidsel

Nu sitter man hemma hos mamma och pappa i Vidsel. Zara och Isabelle längtade tydligen så mycket efter mig, så då är man ju juste att man kommer och hälsar på! Sedan så passade det så bra då jag börjat jobba på KU från och med imorgon, och just den här veckan (lovvecka för alla skolungdomar) så skulle dom övernatta här i Vidsel. Så det passade ju utmärkt att jag kom hem då.

Nu blir det att lägga sig och läsa snart. Isabelle ska få sitt sista mål mat innan läggdags.

Sov gott!


"Why is it always the ones that we love, are the ones that will never come home."

- Toto

I väntans tider


Trist väder idag.

Nu har jag kommit hem från jobbet, 4 hårda timmar blev det. Eller så inte. 4 timmar blev det ju, men det var inte speciellt ansträngande. Det är så roligt att få jobba med barnen och deras föräldrar! Men bara en gång kvar nu, lite trist faktiskt, jag trivs som. Jag kan ju faktiskt vara en ledare om jag måste. Är inte så van att styra tillställningar och så, men det här är som på en helt annan nivå.

Nu sitter jag och väntar på att Stefan ska ringa, så jag kanske kan få lite mer jobb! Skulle inte vara så dumt. Det är jättebra, fast knasigt ändå. Den här himla regeringen förstör ju allt hela tiden, men vad ska man göra? Så nu är det bara att vänta och se vad som händer och fötter.

Det började ju snöa precis då VuxenBarn började. Efter ett tag så blev det väldigt tung snö som föll, och nu då jag gick hem så var det ingen snö alls, utan bara vanligt tråkigt regn. Trist väder nå hemskt.

Nä, bäst man börjar göra något åt diskhögen som stått i flera dagar nu. Jag skyller på att jag inte har haft tid att diska eftersom jag har varit i Umeå och Luleå dom tre senaste dagarna. Så det så!

Iväg på jobb



Nu ska jag bara borsta tänderna och sen börja gå upp mot församlingsgården. Zara ville jag skulle gå in på Konsum och kolla om Dan Browns nya bok har hunnit komma in. Och har den det så skulle jag köpa den. Och snäll som hon är så skulle jag få läsa den först, eftersom både hon och Johan redan läser en bok nu. Det gör i och för sig jag med, men den kan ju vänta en vecka eller två tills jag läst ut den här!


Luleå


Äldst och yngst i släkten, fint va!

Idag har man varit till en annan storstad än den man vistades i i helgen (ser jättedumt ut med två i:n, men man säger det väl så?). Så vad har man gjort i Luleå idag då? For dit för att jag skulle till tandregleringen, men då man ändå ska till stan så passar man ju på med lite shopping också. Trots att jag har gett mig själv köpförbud så var jag tvungen att handla. Det är ju som alla vet halloween på lördag, och då ska jag på maskerad hos lillebror och Sofia. Så jag var tvungen att inhandla lite kläder till det jag ska vara utklädd till, och jag hittade det jag sökte efter, även om inget av det blev precis som jag hade tänkt. Det blev fel färger, men i slutändan så är jag jättenöjd ändå, för jag kommer kunna använda dessa kläder till mer än min utklädnad, och då känns det ju inte lika dyrt längre. Och förutom maskeradkläderna så köpte jag bodyvax på Åhléns, mina ben börjar vara nog så lurviga.

När vi kom hem från Luleå så var klockan ungefär 18:48, och 19 började träningen. Så mamma släppte bara av mig så sprang jag upp och bytte om, slängde mig nerför trapporna, upp på cykeln och cyklade snabbt iväg till Korpen. Jag hann, precis. Då jag fått på mig skorna och dragit fram en bräda så var kl 19, och vi körde igång. Helt nytt pass, och mycket benövningar. Kommer ha träningsvärk imorgon, blev ju ingen träning igår så.


"Jag dricker verkligen inte hela tiden. Jag måste sova också."

- W.C. Fields

Hemma från storstan

Nu har man precis kommit hem från storstaden Umeå. Har varit en lång dag, och man är ganska så trött. Läpparna börjar återgå till sin normala form, och livet börjar om som vanligt igen.

Igår så for vi 9 från Musikhögskolan i Piteå. Jag hade turen att jag sov ca 1,5 timmar, och slapp fördriva tiden med ingenting. Övade lite då vi kom fram, och på kvällen blev det dags för Näsflöjten. Så nu är man inte operaoskuld längre. Första operan jag var på, på Norrlandsoperan, och jag måste erkänna att den faktiskt var ganska bra. Den var riktigt rolig på vissa ställen, men så var vissa ställen inte alls bra. Sen så hörde man ju inte exakt allt vad dom sjöng, men helheten var helt okej. Så jag kan tänka mig att fara och se/lyssna på någon fler opera, så länge den är på svenska.

Idag har vi inte heller repat så mycket, Leif ville att vi skulle spara på läpparna tills konserten. Kl 15 började den, och strax innan 17 slutade den. Först spelade vi i NUS i 45 minuter, sedan var det dags för Umeås musikskolas orkestrar. Dom var duktiga dom med.

Nu blir det att packa upp det sista, tur man inte behövde så mycket grejer med sig, så det dröjer inte länge innan jag ligger och snusar under täcket. Har ju redan hunnit svida om till pyjamas så!


"Jag är Den stora fruktansvärda Konsten."

- Näsflöjten

Fransk manikyr



Nu är naglarna nästan klara, bara topplacket kvar. Men jag vet inte om jag tyckte det blev så jättefint, men det är ju första gången jag gör det. Men för det första så har jag nog helt fel form på mina naglar, så mallarna passar inte riktigt. Sen vet jag inte om det är meningen man ska vika mallarna så kanten hela tiden följer den vita kanten på naglen, men det står då ingenting om det. Sen så målade jag två lager vit färg, så det blev ganska markant skillnad, men annars tänkte jag att det kanske lyser igenom. Dom enda naglarna som blev riktigt fina, och som jag faktiskt har rätt form på är lillfingret och ringfingret, och så är det på båda händerna. Långfingrena är fula som stryk, pekfingrarna är spetsiga och tummarna breda som stora troll. Men men.. Övning ger färdighet. Nästa gång kanske jag försöker mig på att måla på fri hand, få se hur stadig man är på handen då. Måla vänstern kan ju gå bra, men högern?

Nej, nu måste jag gå och sova. Väskan är packad och klar, bara tandborsten som ska i. Hanna kommer 7:45 och hämtar mig, så jag borde ha somnat för flera timmar sen. Men men, jag är seglisa #1.


"All musik är folkmusik, jag har aldrig hört någon häst sjunga."

- Louis Armstrong

Måste börja röra på mig

Ja, inte börja träna mer än vad jag redan gör, för jag tränar hyffs mycket, men det börjar bli dags att sätta sig i bilen och rulla mot Norrfjärden. Fast, en 20-30 minuters promenad varje dag skulle ju inte skada precis. Egentligen skulle man borde införskaffa sig ett var stavar och börja gå stavgång, precis som alla tanter. Man blir ju tant snart, så varför inte starta lite i förtid. Stavgång stärker ju skelettet, visste ni det? Och då det finns benskörhet i släkten kanske det inte är så dumt att sakta men säker börja bygga upp det.

Jag och Zara har varit och simmar idag som vanligt. Det blev 50 minuters simning, och lite drygt 50 längder skulle jag tro. Höll räkningen till 24 längder, sen så hade jag inte stenkoll längre. Men över 40 längder blev det då i alla fall, det är jag stensäker på. Och vi hade riktigt trevligt i badet. Vi pratade om allt från fula, snygga och otrogna killar till baler och klänningar. Och att avsluta allt med lite bastande är ju inte helt fel.

När jag kom hem började jag måla mina naglar, ska fixa fransk manikyr till i helgen. Så baslack och ridgefiller ligger på nu. Ridgefillerlacket ska vara ordentligt torrt innan man klistrar på mallarna för att få den franska manikyrlooken, så jag hade tänkt vänta med det tills jag är hemma igen ikväll. Då blir det vitt lack och sen topplacka på det.

Men nu måste jag fara, ska ju förbi på gravarna och tända ljus också hade jag tänkt. Bye!

Ingen kontakt

Har försökt nå min handläggare på AF idag, men varje gång så är hon på "tjänsteärende och återkommer kl  **:**." Har ring tre gånger och varje gång så har tiden flyttats fram, och nu är det lunch fram till 13. Får prova sen igen. Och svarar hon inte idag så får jag ringa på måndag.

I helgen blir det Umeå, NUS har konsert på söndag eftermiddag. Så det ska bli skoj. Däremot så blir det nog att byta tillbaka till andra stämman på Rosamunde, för det låter verkligen inte snyggt då jag ska spela så högt uppe i skyarna. Jag gräver hellre ner mig på djupet.


Bild lånad av fiaskastruller.se

Nu börjar det dofta plättar. Johan och Zara har småfrämmande, och då ville hon äta plättar till lunch. Har man tur och får smaka en måntro?

Knyta sig

Ja, nu är klockan snart halv 1 på natten, så det är väl bäst man går och borstar tänderna, hoppar i nattlinnet och kryper ner i min sköna säng med nya sängkläder. Lät ganska skönt va?



Zara är inte så duktig på att ta kort med systemkamera, så det här var den bästa bilden jag hade. Vi har alltså spelat fyrmanswhist, och gissa vem som gick hem med segern. Jag och Zara såklart! Vi slutade på +16 poäng, medan mamma och Annika hamnade på -19 poäng. Vi vann överlägset med andra ord! Det här var en av Zaras given, 7 klöver, ingen spader. Vi vann denna omgång kan jag tala om.


"Det är dags för den mänskliga rasen att träda in i solsystemet."

- Dan Quayle

Första träffen



Snart är klockan 19 och då är det dags för första träffen med fyrmansvist-gänget. Jag, mamma, Zara och Annika ska göra som Desperate Housewives, ha en kväll i veckan där vi spelar fyrmansvist. Tv-fruarna spelar ju poker på tisdagar tror jag det är, men vi ska spela fyrmansvist på torsdagar. Nu första träffen blir här hos mig, så jag borde gå och börja skära upp morötterna så det är klart tills alla kommer. Man måste ju som bjuda på något då man har sånna här trevliga stunder, och då jag försöker vara rätt nyttig nu och inte äta sötsaker, så bjuder jag på morotsstavar och Fresh Island-dip.

Nä, mot morötterna.

Städtajm

Ja, nu är jag inne i städartagen. Kom hem lite tidigare än tänkt från jobbet, så då fick jag sätta igång lite tidigare. Har hunnit diska, fyllt på spolarvätska i bilen, gått ut med soporna och slängt en massa papper. Var nyss ner i tvättstugan, och ingen hade börjat tvättat för en halvtimme sen, så jag ska nog smyga ner och sätta igång en tvätt nu, om ingen har lagt beslag på dom. Tiden är ju faktiskt bokad, men efter en halvtimme eller timme eller vad det då är så har man rätt att ta över tvättiden eller liknande. Men jag sätter bara igång en tvättmaskin, för kommer den som bokat ner så borde det ju finnas en över till den personen. Jag är en omtänksam person ska ni veta!

Och inga kommentarer har jag fått om min snygga tårta... Skämmes på er!

Godnatt

Nu har jag sett Greys Anatomy och True Blood, så nu är det dags för mig att gå och sova. Ska ju faktiskt upp och jobba imorgon! Det är bara 4 timmar, men det är betydligt bättre än ingenting. Och när jag kommer hem från jobbet blir det en storstädning här kan jag lova. Blir att dammsuga och skura, bädda rent i sängen och byta handdukat. Hoppas bara att det finns en ledig tid i tvättstugan imorgon mellan 12-16.

Vi firade ju som lite smått att Isabelle blev 3 månader idag, så jag hade ju gjort en tårta. Tyvärr så sov hedersgästen hela tiden, efter att ha fått sina första vaccinsprutor idag. Men vi hade trevligt ändå. Här kommer som utlovat bilder på min kreativa skapelse.





Impade va? Jag sa ju det!


"Gör som en anka, brukade mamma alltid säga. Håll dig lugn på ytan, och paddla utav bara helvete där under."

- Michael Caine


Grattis Isabelle 3 månader

Nu har jagl lagt beslag på Zaras dator. Sitter och väntar på att maten ska bli klar, blir bjudna på lax och potatis. Sen blir det att gratta Isabelle som blir 3 månader idag! Grattis sötnöt! Har dagen till ära gjort tårta idag, helt från schratch. Duktig jag är va?! Bild på tårtan kommer ikväll efter träningen. Den är jättefin! Ni kommer bli så impade, jag lovar!

Nä, bäst man går och är social. Sojnes!

Uppe och vaken

Ja, nu är man uppe, fast det har jag varit ett tag. Nattskjortan sitter fortfarande på, så det ska det bli ändring på. Måste göra något åt råttboet också, så man ser lite anständig ut.

Mamma kommer om en dryg halvtimma, så då ska hon hjälpa mig lite med den där baksaken som ni får se sen. Så det är bäst jag skyndar mig!

Svaga triceps

Usch, jag måste verkligen jobba med mina triceps, är bara för svag i dom. Jag orkar ju ingenting! Men förutom mina svaga triceps så är jag stark i övrigt! Eller nej, kanske inte riktigt, men jag lastade på lite extra hela tiden idag. Och det kändes bra! Tungt, och svidande muskler, men efteråt är det så skönt och befriande.

Har precis sett klart Desperate Housewives, och jag är bara så himla nyfiken på vad familjen Bolens hemlighet är. Vad har dom gjort? Eller vad har hon gjort? För det lät ju så idag, att det är hon som är boven i dramat. Men man vet ju aldrig. Jag vill veta, nu!

Sniffar på Hokus Pokus, det luktar så gott! Men nu är det nog dags för sängen. Igår blev det senare än tänkt. Kom inte i säng föränn närmare 23:10, och sen ringde brorsan och ville hämta ljusen Sofia beställde. Så då var man ner och frös vid porten en stund, och sen upp och läste lite. Så klockan var nog 12 då jag släckte.



Denna filur kikar fram varje gång jag knapprar på mobilen.


"Min doktor har avrått mig från dessa middagar för fyra, såvida jag inte bjuder in tre personer."

- Orson Welles

Baka baka liten kaka

Nu går jag in i baktagen en snabbis. Varför och vad får ni se imorgon. Efter baket blir det att se Men in Trees tills det blir dags att äta middag och sen fara och Pumpa. Ska försöka vara djärv och lasta på lite extra ikväll, orkar jag inte får jag väl lasta av, eller hur. Nä, ugnen kallar!



BlondinLotta nästa då eller?

Snart VuxenBarn

Om en timme börjar VuxenBarn. Och hittills har jag hunnit göra det jag skulle, förutom moroten. Men det hinns nog med det också. Ska börja se på avsnitt nr 2 av Men in Trees för idag, och sen ska jag upp till församlingsgården. Får inte glömma att ta med några slantar..





Titta vad jag gjorde igårkväll, blev ganska snyggt tycker jag! Speciellt långfingret. Målade en blomma med vitt först, och när det hade torkat målade jag med rött. Tänkte att det skulle bli snyggt med lite kontrast, som en skugga eller liknande. Vilken tycker ni blev snyggast?

Time for bed

Himlar vad jag svettades på Step Upen idag. Helt otroligt! Men ni ska väl inte behöva höra om det, så då skriver jag väl om någonting annat. Det var sista gången vi körde det passet, så nästa vecka är det ett helt nytt pass! Ska bli kul att se vad det blir.

Eftersom jag köpte mig en eyeliner idag, min första faktiskt, så hade jag tänkt jag skulle testa den innan jag hoppade i duschen. Så när jag kom hem från träningen så sminkade jag mig, knasigt va?! Men tror inte bilden blev så hemsk ändå, eller? Har dessutom mina färgade linser på mig. Vet inte om jag sagt att jag har köpt färgade linser, men det har jag. Dom ska vara gråa. Annars så är ju min naturliga ögonfärg brun, så lite skillnad är det allt. Men jag tyckte inte att dom blev så bra, så därför blir det mest på träningen som jag använder dom, pga det jag skrev högst upp. Torka sig i ansiktet stup i kvarten med glasögon är ingen höjdare. Varför jag inte riktigt tycker om dom är för att jag ser ut att ha porslinsögon, typ. Jag får jättetsora pupiller, och ser bara allmänt mysko ut. Tror inte det syns på bilden, men så är det i alla fall.





Var in på Barnens Hus idag för att kolla priset på en grej, och för att kolla en annan grej gällande maskeraden. Jag tror jag vet vad jag ska vara nu, men det får ingen veta! Inte förän nästa helg. Men vad tror ni inte jag möts av där inne. Jo, en jättestor legotomte. Och inne på DollarStore så hade dom tagit fram en del julpynt. Tycker faktiskt det är alldeles för tidigt för det nu. Man hinner ju bli less innan det är juletider. Tycker att halloween kan få komma och gå, och sen, samtidigt som dom plockar bort halloweengrejerna, kan dom sätta fram julsakerna. För då är det ganska precis 4 veckor tills det är första advent, och man hinner köpa alla julens, eller åtminstone adventens, pynt på 4 veckor.


































Nu är det dags för mig att gå och sova. Klockan börjar närma sig 23, och då ska det vara mörkt och tyst här. Borde det i alla fall.
Men vad händer då imorgon? Jag ska fara på VuxenBarn och bli upplärd och påmind så jag kan sköta stället i nästan två veckor. Inte illa va? Det börjar 12, så innan dess måste man ha ätit frukost och gärna en morot innan man far, fixat till sig och vara i tid. Och gärna ha hunnit se ett Men in Trees-avsnitt och hunnit damssuga. Det ni! Ska även ta och ringa på löner och höra var på LAS-listan jag ligger. Men nu blir det godnatt som sagt.


"Det är inte våra dygder utan våra fel som gör oss till människor."

- August Strindberg

 


Hemma från stan

Nu har man äntligen tagit sig hem från Piteå. Trodde inte alls att vi skulle bli så här länge, men det blev vi. Fast då har vi ju hunnit vara förbi Johan, Zara och Isabelle också.

Blev inte så mycket handlande idag, blir oftast inte det då gamlingarna är med. Dom går ju inte i klädaffärerna direkt. Men på måndag ska jag till Luleå till tandläkaren, så då blir det att shoppa då. I och för sig så ska jag ju spara på slantarna, men jag måste ju fortfarande hitta mig något till maskeraden.
Idag blev det billigt smink på DollarStore, något måste man ju handla när man ändå är till stan. Blev även lite bakgrejer, så som två jättesmå pepparkaksformar i form av stjärnor.


Mascara, eyeliner och nagellack från Kubiss + ett nagellack från Depend.

Nu måste jag fixa mig lite käk, för om drygt 1,5 timmar är det Step Up, och man vill inte vara full i magen då kan jag lova. Inte tom heller, har provat det en gång och det var inte kul. Så det är bäst jag sätter igång med maten. Hörs!

Ominstallerad och nästan klar

Nu har jag börjat komma igång igen. Har installerat, avinstallerat och installerat antivirus program. Har även hunnit installera uppdateringar, och nu sist av allt Internet Explorer 8. Imorgon blir det nog resten: words, spotify, MSN och photoshop.

Idag har jag sovit till 10. Sen såg vi på Miami Ink, lyssnade på Svensktoppen och skötte om våra naglar. Mammas blev röda, mina rosa. Tyvärr syns det dåligt på bilderna, men men.


Mammas röda.


Mina rosa.

Lägger även in bilder som jag hade tänkt lägga in igår, men pga att det mobila bredbandet sega sig så pass mycket att det var omöjligt att ladda upp bilder så blir det idag istället.


Årets första julmust!


Lördagens middag: mumsig kycklingsalsa.

Nu ska jag se slutet på Gossip Girl och sen blir det sängen. Ska till Piteå imorgon med mormor, morfar och mamma.

Och förresten. Jag var så himla duktig idag på träningen! Använde bara 3 kg hantlarna! Vet inte om det berodde på att jag har blivit starkare eller för att jag var fruktansvärt arg och irriterad. Var bara så stressad när jag kom hem, hade tänkt hinna installera antivirusprogrammet innan träningen, men det hann jag inte. Sen skulle jag sätta in linserna, men det ville sig inte. Så då for jag skitsur på träningen, och gjorde jättebra ifrån mig! Så jag kom hem som en glad och harmonisk tjej. Tur det.


Stora snöflingor föll i eftermiddag.


"På dessa marknader säljs allting. Precis allting. Och en del annat också."

- Expressen


Körslaget

Ligger nu i husvagnet och ser på Körslaget. Min dator står i förgården och ominstalleras, hoppas på att den ska bli något snabbare än vad den har varit.

Idag har vi verkligen haft sovmorgon, halv 11 steg vi upp. Lyssnade på melodikrysset och åt frukost. Sedan blev det en promenad med stavar. När vi kom tillbaka till husvagnet så blev det att grilla lite korv, riktigt gott! Sen slöa vi ihop framför Twilight. Har väl inte riktigt fattat varför alla tycker den är så himla bra, jag har tyckt den har varit ok. Men efter att ha sett den en gång till så tycker jag de är riktigt bra! Men Robert Pattinson är inte snygg! Förstår inte att alla tycker det.

Nu ska jag se klart Körslaget, sen blir det CSI: Miami och sen läsa Arn.

Mot Norrfjärden

Om 10 minuter ska jag och hämta Emmy, sen far vi till Norrfjärden som vanligt och spelar och har trevligt. Innan dess så hade jag tänkt hinna packa ihop, eller åtminstone lägga fram lite saker som ska med till Kåbban i helgen. Hade tänkt att jag skulle ominstallera datorn medan vi är där, för mamma har ju med sig sin dator och internetet, så man blir ju inte utan bara för att jag ska ominstallera datorn. Frågan är bara om jag kommer att lyckas, är ju ett tag sen jag gjorde det sist. Men jag ringde lillebror då stup i kvarten och frågade, så jag får väl göra det nu också. Så länge jag har med mig alla skivor som behövs så ska det nog gå bra. Men men. Lite packning då som sagt. Ha en trevligt fredagkväll!


"Gå inte framför mig, jag kanske inte följer efter. Gå inte bakom mig, jag kanske inte leder dig. Gå vid sidan om och var bara min vän."

- Albert Camus

Filmdag

Nu har Emma varit förbi med en massa ljus, så nu luktar det så gott här! Har precis sett klart Bravo Two Zero, började se den i Vidsel i söndags, men jag somnade efter halva, så jag har sett den sista halvan av filmen. Faktiskt riktigt bra, trots att det är en krigsfilm.

Nu ska jag fortsätta att se film. Kommer nog bli en del film idag tror jag, för det är ett riktigt se-film-väder idag. Lite småregnigt, mörkt och trist. Sitter inne vid TVn med tända ljus. Mys med andra ord. Då saknades bara den där godisskålen nu, men jag har varit så duktig dom här två sista dagarna. Inget gott, förutom då jag smakade av frostingen till muffinsarna igår. Ikväll blir det ju faktiskt fika i Norrfjärden som vanligt, och imorgon så ska jag faktskt smaka den nya Marabou Sensation Yoghurt & Raspberry som jag köpte. Men jag hade tänkt vara duktig och inte äta upp hela, utan den ska räcka i många dagar!





Nu ska jag som sagt fortsätta se lite film. Nu blir det Hotet från underjorden 2, eller Tremors 2. Har bara sett ettan tidigare, för den hade vi hemma. Det är gamla filmer, men första är så himla bra, så då tänkte jag att jag skulle se dom tre resterande också. Men vi börjar med tvåan, sen blir det kanske Horton hears a who, vet inte riktigt vad den heter på svenska, mer än Horton.





Och förresten. Förut har jag varit väldigt noga med att alla bilder och ordspråk ska vara centrerade, men nu orkar jag inte bry mig om det längre. Blogg.se är sämst på den fronten, det har fungerat så bra förut, men nu fungerar det inte alls. Man ska inte behöva gå in i html-koden och ändra det själv. Så det så!

Ännu en dag till ända

Ja, vad har man gjort för vettigt idag då? Har ju bakat, jag tror det blev gott. Smakade aldrig, men på jobbet sa dom att dom var goda. Blev bananmuffins idag, har provat ett helt nytt recept. När dom var klara så for jag på jobbet och hälsade på. När jag kom hem så kom mamma precis också. Så blev det en sväng på byn för att handla och dela ut CV. Sen hamnade vi uppe hos Zara och Isabelle. Fick se hur en betabet-match går till. Och sen jag kom hem har jag ätit, pratat i telefon och uppdaterat bakbloggen. Nu MSNar jag med Annika, och kl 21 blir det Criminal Minds. Ska nog spela lite Nintendo tror jag. Ha de!

"Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter."

- Jonas Gardell (boktitel)


Ny design

Så, nu är jag klar med min nya design. Vad tycks? Är ganska nöjd faktiskt, satt halva dagen igår och fixade och donade. Få se hur länge det dröjer innan jag gör om den igen. Till jul skulle det ju faktiskt vara kul att ha lite mer juliga färger, kanske en tomte som står och ho hoar. Vem vet?

Nu ska jag spela lite Nintendo innan jag börjar med bakningen. So long!

Gladgladglad

Jag är så himla glad och nöjd nu ikväll, av två skäl:

1. Jag såg 053 och 054 idag! Jippi!
2. Jag har inte ätit något sött idag. Jag har inte ens varit sugen!

Lycka! Det är vad jag kallar det. Att man sen har fått träna gör att man blir på ännu bättre humör. Och att det sen är Greys Anatomy och True Blood ikväll gör ju bara att man mår som bäst!

Imorgon ska jag nog baka något nytt ur min nya muffinsbok, och sen ska jag ta det med mig till jobbet och hälsa på.

Vad har jag gjort idag då?
Jag har målat naglarna med ett gammalt dåligt nagellack.
Jag har varit förbi Församlingsgården.
Jag har hjälp Erika med sin bloggdesign.
Jag har nästan gjort färdig min nya bloggdesign.
Jag har tränat.
Jag har ätit frukost, lunch, middag och kvällsfika.
Jag har mått riktigt bra.
Jag har spelat Nintendospel.
Jag har sett Men in Trees.

Nu ska jag se True Blood. Sen sova. Sov gott!



"När man talade om för mig att världen år 2100 skulle styras av kvinnor, svarade jag: 'Fortfarande?'"

- Winston Churchill


Nästan snygg

Jag känner mig nästan snygg idag. Har faktiskt "klätt upp" mig lite. Och med det menas jeans, linne och tröja. Men jag ska ju faktiskt ut idag och träffa folk, och då behöver jag ju inte gå i mjukisbyxor. Annars så är mjukisbralls bästa plagget ever. Jag menar, jag går ju mest bara hemma och är arbetssökande (det heter ju faktiskt inte arbetslös längre), så varför ska jag klä upp mig för TVns skull? Nåja...

Nu ska jag göra lite frukost, känner att magen börjar krampa och skrika efter mat. Men först måste jag spela lite Nintendo!

Bakinspirerad

Har hittat ett par riktigt bra bakbloggar, dock mest tårtor, så nu är man inspirerad till tusen! Jag vill baka allt möjligt, men det är lite jobbigt då man inte vet vad man ska göra av allt. I slutändan så ligger det ju i min frys, och då brukar det oftast hamna i min mage också. Och det är ju gott, men hur bra är det för mig egentligen? Men men, det är väl dom konsekvenserna man får ta om man gillar att baka OCH äta goda saker.
Men i och med att jag sett en massa snygga tårtor och så så märker jag ju att jag vill ha lite mer baktillbehör. Så mamma och resten av släkten, läs detta och dagens tidigare inlägg (där jag önskade tv-serie boxar). Jag önskar mig utstickare i form av blommor och bokstäver/siffror för att någon gång i framtiden kunna göra så här snygga tårtor. För vem vill inte bli bjuden på en sån snygg tårta?

Nä, nu är det nog dags för mig att krypa till kojs. Var meningen jag och Erika skulle MSNa lite ikväll, men det blev sent det hon kom hem från träningen, så vi tar det imorgon efter min träning och Greys Anatomy.

"Plan är så tunga! Det finns så många skruvar."

- Agnetha Fältskog


Våfflor och kyckling

Har ätit våfflor till lunch idag med lillebror och mor. Det var gott, men vi kom på att jag behöver ett nytt våffeljärn. Det jag har nu blir förmodligen aldrig riktigt supervarmt, för jag får bara vita våfflor. Det är nästan omöjligt att få dom lite gyllenbruna, och lyckas man med det så är dom ändå sega inuti. Det vill man ju inte. Så ett nytt våffeljärn står på önskelistan, tillsammans med 3e säsongen av The OC och 4e säsongen av Greys Anatomy. Sen vet jag inte riktigt vad jag önskar mig. Bakgrejer kanske? Det är ju inte så himla länge kvar innan jag fyller år, och sen är det ju inte så länge tills det är jul. Det ni!

Nu ska jag spela lite Nintendo innan jag ska iväg till Zara för att hjälpa till med middagen som mamma förmodligen redan har gjort i ordning. Blir kyckling med cheddarost i, inlindad i bacon och ris till. Sen blir det att pumpa muskler kl 18:30. Och sen är det Desperate Housewives ikväll!

Besöksrekord!

Jag hade 32 besökare igår! Himlat säkert besöksrekord! Inte så många egentligen, men för mig är det det.

Har varit vaken sen strax innan 8. Ska se Svenska Hollywood fruar nu, sen blir det nog kanske Andra Avenyn som går ikväll. Man kan se det på SVT Play innan det gått på TV, det gillar jag! Jag gillar i överlag alla kanalers Play på internet. Synd bara att det nästan bara är svenska program som dom har, skulle vara kul om man kunde se utlänska serier och liknande också. SVT Play visar ju True Blood i två veckor, sen försvinner dom. Merlin hade dom ju kvar alla avsnitt av, fast jag tror det är borta sen länge nu. Nåja..

Lite frukostgröt och en skorpa till fruarna. Och sen ikväll är det ju inte svenska fruar, utan desperata fruar! Längtar!

Bokförsäljare

Låg som bäst och tittade på Bröllopsduellen, då det plingar på dörrklockan. Stiger upp och öppnar. Där ute står en kvinna i lockigt hår och vill störa mig några minuter. 40 minuter senare går hon ut igen. Hon var en sån där bokförlagsförsäljare som vill sälja en serie med lexicon. Den här gången var det ett medicinskt lexicon, Medicon hette det. Det verkade vara ett riktigt bra lexicon som kan vara kul att läsa i. Det andra var en årsbok där dom viktigaste nyheterna för varje år presenteras, typ Guinness Rekordboks-format. Men jag köpte ingenting. Medicon hade varit kul att haft, men inte för 780kr per bok, och det var sex böcker. Så nej tack.

Nu håller jag på se CSI, och när det är slut blir det sängen. Lägger in en film som vi spelade in i lördagskväll. Hon är ju sötast!






"Massor av män här i världen har startat från botten - och stannat där."

- Okänd


Kakvakt

Sitter nu i köket helt ensam. Är kak- och barnvakt på samma gång. Det går ganska bra faktiskt. Isabelle sover så gott i vagnen, och kakorna piper då dom vill ut ur ugnen. Eller rättare sagt så piper klockan då kakorna är klara. Och nu kom mamma precis hem från affären, så då behöver jag inte ha lika stort ansvar längre. Jag menar, det är väldigt svårt att grädda kakor, en sovande bebis däremot är inte så svår att ta hand om.

Vad händer idag då? Vet faktiskt inte. Vid 15 så far vi tillbaka till Älvsbyn, för Johan börjar jobba. Och så blir det step Up kl 19. Och kl 21 är det CSI som vanligt. Men mellan 15:30 och 19 vet jag inte vad man ska ta sig till. Kanske ser en film? Såg ju förresten två filmer igår. Det blev först Kung Fu Panda, och sen blev det Hotet från underjorden (Tremors) 1. Gammal men riktigt bra film. Blir nog att se 2an idag då tror jag. Eller så ser jag Twilight, vill se den en gång innan New Moon går på bio, en uppdatering kan man väl säga att det blir.

Nä, nu ska jag bädda sängen och vara lite social med mor min. Ha de!

Söndagkväll

Nu är träningen över. Har kommit hem och duschat och klätt mig. Sitter nu och äter två mackor och bloggar. Har gjort i ornding ett sms så det är bara trycka på "skicka" när jag är redo att fara.


Nydykt och blöt. Hon är bäst!


Nintendo

Min lillebror visade mig för några dagara sen ett spel han hade laddat ner på sin mobil. Det var Megaman II! Och jag blev så himla Nintendospelssugen, så jag sökte upp en sida på internet där dom har en massa Nintendospel. Spelade lite Megaman innan jag började söka andra spel, och då hittade jag Chip and Dale! Piff och Puff alltså. Det är så himla kul det spelet, men nu dog jag så då slutade jag.




Följde med lillebror till Vidsel igår, och så hade jag, mamma, Zara och Isabelle tjejkväll hemma med film, morötter och dip. Det var mysigt! Såg på What happens in Vegas, med Cameron Diaz och Ashton Kutcher. Den var riktigt bra faktiskt, men den slutade ju som förväntat också.

Nu sitter jag mest och bara väntar på att klockan ska bli 18 så man får fara på träningen. Och efter den blir det Vidsel igen. Vi ska nog se en film som Johan har velat se hela veckan, vet inte alls vad det är för en. Men men.

Nu tror jag faktiskt att jag ska lägga mig och se en film, tror jag ska se Kung Fu Panda, har ju inte sett den än.

Förkylning på g?

Big NO NO! Jag blir aldrig sjuk, så är det bara. Jag har börjat kurera mig, så sjuk är det sista jag ska bli. Tog 2 c-vitamin imorse och har hunnit ta echinagard två gånger redan. Och nu ska jag ut i friska luften, ska på byn en sväng och kika lite. Ska in på Gårdings och se om lite nagelvårdsgrejer, bland annat nagellackborttagningsmedel. No more aceton ni vet. Sen funderar jag starkt på om jag skulle köpa hem lite morötter och dip så man kan mysa lite ikväll. Det är ju ändå lördag. Men jag vet inte, vi får se.

Har hunnit se två avsnitt av Himmelblå, verkar faktiskt ganska bra. Norsk serie som svarar för Sveriges Skärgårdsdoktorn. Åh, nu blev jag ju sugen på att se Skärgårdsdoktorn! Det såg jag alltid då jag var liten! Och igår ploppa Tre Kronor upp i huvudet, och det skulle man ju som vilja se igen. Nåja, är väl kanske bäst om man ser dom serierna man inte sett förut först, innan man börjar på något gammalt igen. Nej, nu är det bäst jag drar!



Vad göra nu?

Då är man hemma från Norrfjärden då. Vad ska man nu hitta på? Ska man se ett Men in trees-avsnitt eller ska man gå och lägga sig? Ja, svår fråga det där du.

Vad har man gjort idag då? Inte mycket kan jag erkänna. Vaknade upp i Vidsel, åkte med mormor och morfar till Älvsbyn. Var på Apoteket och sen skjutsade morfar hem mig. Satt vi datorn ett tag, och sen for jag till Anton. Blev där ett tag, bokade biljetter till Örebro, vilket är en historia för sig. Sen for jag och simma, sen hem och gjorde middag bestående av makaroner, köttbullar och gräddsås. Såg klart Men in trees-avsnittet jag hade hunnit börja på, och sen blev kl 18 och jag for till Norrfjärden och spelade.



Charmtroll!


Ska ta och dra den där boka-biljetter-historien lite snabbt. Det började bra med att vi hittade hyffsat bra priser på biljetterna. Sedan började jag registrera mina två värdebevis, vilket gick bra. Sedan skulle Anton betala resten med internetbanken, och det gick inte bra. Försökte igen, men då var beställningen upptagen. What? Så då avbröt vi allt och började om. Registrera värdebevis, nix. Det gick inte längre. Ringde SJs Kundtjänst, och efter många telefonköer fick jag prata med en kille som hjälpte oss. Felet var att om man skulle betala genom internetbank kunde man bara registrera ett värdebevis, dom hade fel på sidan eller något liknande. Så då fixade han så vi fick göra om beställningen och så betalade Anton med kortet istället. Så den 5/11 åker vi ner mot Örebro, och den 9/11 åker vi hem igen. Blir fyra trevliga dagar tillsammans med Jennifer och Johan. Och Anton förstås, men han måste jag ju "dras med" i två nätter utöver det. Längtar, det kommer bli himla kul! Ska bli kul att se deras lägenhet också.

Nä, nu har jag nog bestämt mig för att lägga mig och lösa korsord och läsa lite. Får se på Men in trees imorgon istället, om det inte blir Himmelsblå. Har ett helt band, typ 7 eller 8 timmar med Himmelsblå som mamma spelat in åt mig, vet inte ens vad det handlar om, men det lär jag ju märka. Men godnatt då. Sov sött och dröm gott!


"Pengar ger viss lycka, men efter ett tag ger de bara mer pengar."


Lite ändringar

Ni kan aldrig gissa vad jag var på igårkväll. Bingo! Ja, alltså, på bingo. Pensionärsbingo. Ni vet säkert alla vad jag menar. Följde med mormor och morfar dit, men inte vann man något inte. Morfar vann, mormor vann, alla jag kände där vann. Men inte jag. Nåja, det var bara kul att få följa och umgås med gammelfolket mitt ett tag.

Nu ska jag iväg till Anton och surra med han ett tag. Vi ska hälsa på Jennifer och Johan om en månad, så vi ska väl kolla på lite biljetter och så.

Om ni har skarp syn har ni kanske redan märkt att jag har ändrat litegrann i bloggen. Lite nya textstilar för er som inte har skarp syn. Kommer så småningon även bli en helrenovering här, men jag måste bara få fantasin att flöda, måste hitta kreativiteten bland alla lådor och gömmer också. Ni märker nog när jag hittat det.

Duktig flicka

Nu har jag varit duktig och diskat, dammsugit och rensat kvitton ur börsen. Nu ska jag bara byta om och fara och hämta mamma.

Sofia, jag har kollat in Eksons, men jag vet inte vad jag vill vara. Det är det som är så svårt. Annars hade jag gratis kunnat klippa sönder ett lakan och vara spöke, men det kändes lite trist. Så lite hjälp med vad jag ska klä ut mig till, tack!

Ikväll händer.. Ja, vadå? Vet inte om jag ska fara på kommungympan, eller om jag ska slappa hemma i soffan. Träningen börjar ju först 20, så jag hinner ju slappa ett tag före om jag vill. Men vi får se. Kan ju vara bra med en vilodag också. Tränat tisdag och onsdag. Imorgon blir det simning. Kanske stannar hemma i soffan under mina filtar ändå... Eller.. Jag vet inte.. Vi får helt enkelt se.

Maskerad

Jag behöver hjälp!
Jag ska på halloweenfest med min lillebror, men man får vara utklädd till vad man vill. Det blir som en maskerad, fast på halloween. Nu behöver jag hjälp med vad jag ska klä ut mig till. Förslag någon? Och dräkten ska antingen gå att sy själv, göra av egna kläder eller vara billig att köpa. HELP!

Glass

Jag hade lovat mig själv att inte äta något sött efter tärningen, bara mackor som vanligt. Men det blev glass ändå. Och gammalt polkaströssel. Dumjag. Men men.. Är huvudet dumt får kroppen lida.

Nu har jag sett Greys Anatomy och True Blood. Ska ta och borsta tänderna och sen läsa lite Arn eller lösa korsord. Blir nog korsordet.

Kan även berätta att jag har mörkblå naglar på händerna (vilket ni redan sett) och knallorangea tånaglar. Riktigt snyggt faktiskt! Måste erkänna att det orangea är snyggare än det blå, men det är nog för att jag inte är van vid så mörka färger på naglarna. Det mörkaste jag har haft är blodrött. Nåja, blir nog att måla om i helgen.

Vad händer imorgon då? Hade ju tänkt göra lite nytta idag, men det blev inte riktigt så. Har ju bara målat naglarna och sett på Supernatural, så man får väl ta och diska och dammsuga och tömma börsen på kvitton imorgon. Kanske ta och boka en tvättid till veckan också.

Nä, nu blir det tandborstning och godnatt. Dröm Gott!

"Hans samvete var rent. Han använde det aldrig."

- Stanislaw Jerzy Lec


Rastlös

Himlar vad rastlös jag är. Och gottsugen! Gah! Vad ska man göra då man nästan konstant är gottsugen? Kollade in en sida med massa bilder på godsaker, och man blir ju inte mindre sugen för det. Jag har nyss ätit så det är inte därför. What to do? Kommer sluta med att jag har några cupcakes framför mig vid TVn ikväll, och med några så kan jag nog inte sluta med bara två. Suck... Jag vill inte ha det så här. Ska försöka att stå emot, jag ska äta mackor då jag kommer hem från träningen, och är jag sugen på nå sött blir det att knapra en morot tror jag. Ska försöka i alla fall.

Kan ju vara knäpp nu i mitt tillstånd att visa vad jag fick av mamma i måndags. Ska baka nå ur den snart!





Kan även säga att nu ska bara topplacket på på två av mina naglar så är dom klara. Då är det bara tårna kvar sen.


Aldrig mer aceton

Är så himla sur på mitt aceton nu. Har suttit i flera timmar för att fixa naglarna. Det är inget märkvärdigt, men jag har låtit alla lager av lack torkat ordentligt, minst 15 minuter. Och 3 lager på varje hand blir minst 1,5 timmar. Minst! Och nu måste jag göra om ena handen. Snyft... Skulle ta bort lacket från tånaglarna, och eftersom jag bara har aceton, och inget vanligt nagellackborttagningsmedel, så tänkte jag skydda naglarna med att bära en plasthandske. Tror ni inte att det for rätt igenom och kladda ner lacket. Så det är bara att börja om. Tur att tånaglarna inte tar lika lång tid att fixa...


Den fula acetonkladdiga handen.


Den fina handen.


Jag ser det snöa

JIPPI!!!! Det snöar ute! Det snöar stora flingor! Det är vitt ute! Det knarrar under skorna! Jag är lycklig!

För er som inte redan visste det så älskar jag vintern. Det är absolut bästa årstiden. Sommaren är jättehärlig också, men vintern är ändå bäst! Hösten är bara en enda stor, men vacker, väntan på att vintern ska komma. Det blir kallt, och man vet inte hur man ska klä sig. Den tidiga våren är ju superhärlig också, då är det fortfarande vinter men varmt ute. Sena våren är bara slaskig. Och sen är det sommar igen. Men vintern är bäst!


Nu ska jag ta på mig min nya vinterjacka och traska iväg till konsum för att köpa mjölk till frukostgröten. Sojnes!


Dessa dagar i korthet

I söndags så vaknade jag av att jag hörde Zara säga att det var snö ute. Tror det var ordet snö som väckte mig. och mycket riktigt, det var snö ute! Lycklig som ett barn på julafton somnade jag om ett tag. När vi på eftermiddagen hade tagit oss till Vidsel så åt vi lite och sen kom pappa hem med kött, så då tog vi oss an det. Sen for vi till Älvsbyn. Var förbi lillebror och fick smaka hans bullar. Goda! Sedan blev det Bodytoning med Zara på Korpen. Efter den såg jag och mamma klart filmen Over her dead body med Eva Longoria Parker, Gabi från Desperate Housewives. Bra film. Sen såg jag One tree hill och Privileged. Kom i säng sent.

I måndags, igår alltså, var vi till Luleå. Men först så målade mamma mina naglar. Ville göra något roligt med dom, men det blev mest bara kladdigt, så ni får inte se. I Luleå växlade vi tillbaka euron från utlandsresan, och sedan blev det en jakt på BHar och vinterjackor. Det första hittade vi ingen bra av, men vinterjackan hänger i min hallgarderob och bara väntar på att graderna ute ska sjunka. Jag är jättenöjd över den, även om det sved i börsen. Men som mamma sa, du får ha den i fem år framåt. Och det kan jag nog leva med! Vi var även på bio och såg The ugly truth, riktigt rolig och bra film! Se den!



Idag har jag och lillebror varit till Vidsel och bytt till vinterdäck på våra bilar. Det tog ett tag, men vi blev klara. Kändes säkrare att köra hem kan jag lova. Snön ligger ju faktiskt kvar på några ställen, och isen tinar inte upp från vägarna överallt. Så jag ville ha bytt däcken innan fredag, är inte kul att köra i mörker, med älgar runt omkring sig, med isig väg och bara sommardäck.
Har varit på pump ikväll på Korpen. Grymt jobbigt varje gång. När jag kom hem blev det att duscha, se NSIC och nu ser jag Desperate Housewives. Det är så bra!

Har även lagt upp recepten från i fredags på bakbloggen, jag lovade ju att jag skulle göra det. Dessutom så har jag gjort allt på förra veckans att-göra-lista. Allt utom att börja på Zaras bloggdesign. Men det är för att hon inte hunnit göra klart sin hemläxa än. Men det kommer väl. Nu ska jag läs alite bloggar, sen blir det att krypa ner under täcket och börja värmas upp. Läsa lite VeckoRevy också tror jag. Dröm gott!


"Tiden är en stor läromästare, men tyvärr dödar den alla sina elever."

 

- Okänd

Bilder från Kåbdalis

Vi var ju ut på en promenad då vi var i Kåbban, och där hittade jag ett jättefint ställe att ta kort på. Är lite sur på mig själv för att jag inte är så bra på att ta kort, skulle vilja lära mig det mesta kring min kamera. Men några snygga bilder blev det, bjuder på två av dom. Sedan kommer även två bilder som är värda att dokumänteras, ni ser ju vad jag menar.



Ett nästan 8-meters husvagn dras på plats med hjälp av en fyrhjuling.


Söndag var första snöiga dagen! Jippi! Allt det här kom på bara 2 timmar.


Solen glittrar i vattnet.


Fint, eller hur?


Nu ska jag ta och uppdatera min bakblogg, och även läsa ikapp dom bloggar jag följer. Sedan blir det en fika hos lillebror och 18:30 blir det Pump på Korpen. Och ikväll börjar Desperate Housewives om, så det måste man se! Längtar!


I´m alive!

Jag är inte död, jag har vara inte haft tid att blogga på två dagar. Igår var jag i Luleå hela dagen, och i söndags var jag som inte hemma, och när jag väl var det hade jag ingen ork att starta datorn. Så så är det.

Nu ska jag bara borsta tänderna och sen hitta lämpliga däckbytarkläder. Jag och lillebror ska hem till Vidsel och byta till vinterdäck, det behövs verkligen! Det kom ju snö i söndags, och även om den tinat bort, så ligger den kvar på vägar och i diken där solen aldrig når fram. Och köra på is med sommardäck är ingen hit. Så, vinterdäck på. Bye!

Kåbdalis

Sitter just nu i husvagnet i Kåbban och mår gott. Isabelle ligger på golvet och sover, och vi stora flickor ska snart spela lite kort. Har hunnit spela 500 en omgång, och näst sista given var så jämn så det var inte klokt! Zara hamnade på 490 poäng och jag på 495. Men det blev Zara som vann med 50 poäng i slutändan. Så nu hoppas jag på en revansch. Ska nog ta och snaska lite också. Har ätit tacos till middag, så då är det väl bara att fortsätta på "lyxen".

När vi var ut på promenad idag så hittade jag ett jättevackert ställe vid sjön, så det blev en massa kort där. Det kommer upp bilder sen då jag har lagt in dom på datorn.

Ha det gott!

Äntligen klart

Kl 17 var jag klar med alla 80(!) cupcakes. Började som sagt strax innan 10, så det har tagit mig ungefär 7 timmar att bli klar. Men då har jag hunnit på affären en sväng, och så var jag borta och simmade mellan 15-16. Så det kanske har tagit 5,5 timmar då allt som allt. Jag har även hunnit göra snygga skyltar till cupcakesen, men recept och bilder kommer upp sen, förmodligen efter helgen. Sitter nu och trycker i mig färsk pasta och köttfärssås med massor av vitlök. Tack mamma, det var gott! Om 10 minuter far jag, ska bara käka färdigt, bära ner allt i bilen, hämta Emmy och så på Ica och hämta ut mitt paket. Så det är bäst jag säger hejdå här och nu. Skriver kanske mer ikväll. Bye!

Storbak pågår

Nu hänger förklädet runt nacken, muffinsplåtarna står på bordet och så gör även alla torra ingredienser. Nu startar det stora cupcakesbaket! Klockan är snart 10, undrar om jag är klar om 5 timmar?





Håller krampaktigt om slickepotten.


Tjejkväll

Nu är man hemkommer från tjejkvällen i Piteå med Zara och Sofie. Vi har alla hittat oss litegrann, Zara mest. Fast hon handla en hel del till Isabelle också, vintermössa och vantar och sådana saker. Jag har enbart köpt nagelvårdsgrejer. Nu när man är arbetslös och får ha långa naglar så är det ju kul om man kan ha dom målade och fina. Så det blev några nya färger och ett mirakelkit som stärker och skyddar naglarna. I och för sig så har jag stenhårda naglar, men mamma ville ge mig den, så då tackar man inte nej. Jag får nog prova använda det på hennes naglar också, för hennes är mjuka och sköra. Mamma hade beställt reflexer och en hårklämma, fast det blev två.



Vi råkade visst hamna på lösviktshuset i Öjebyn innan vi tog oss in till stan, det är den påsen som kikar fram högst upp. Blev även ett Rosa Band, så det var nog dagens goda gärning.


Nagellacksremover, mirakelkit, orange blått och rosa nagellack och ett baslack, allt från Depend.


Nu är det dags för mig att krypa till kojs. Blir en tuff dag imorgon: morgonpromenad med Zara, bakning av minst 40 cupcakes, förhoppningsvis simning kl 15 och sen packning av 40 cupcakes i bilen och få dom utan kladd till Norrfjärden. Och sen blir det att köra till Kåbban mitt i natten. Måste nog kanske och handla en liten pensel också, om jag får tid över. Annars får jag ta en jag har hemma. Hade nämligen tänkt att mamma och Zara ska få ha lite kul med mina naglar. Dom ska få måla dom precis hur dom vill, med mönster och grejer. Kommer bli spännande! Ska bli kul att se hur dom nya färgerna ser ut.

Jag är inte säker, men jag kan ha fått en hemlig beundrare. Och ja, jag är singel.

Dröm gott!




"Det var roligt att höra din röst igen, ja dubbelt så trevligt som vanligt eftersom jag inte behövde se på dig medan vi pratades vid."

  - Groucho Marx


True Blood

Det jag sa att jag skulle göra idag har jag redan hunnit göra. Kl 8 blev det morgonpromenad på 45 minuter. Sedan har jag hunnit dammtorka, ringa AF kundtjänst och övat på NUS-låtarna. Eller det blev bara två låtar, men man kan ju som alla egentligen. En är sjukt svår för den går alldeles för fort. Eller sjukt svår är den väl inte, men den går fort och jag gräver på djupet hela tiden. Sen den andra låten har jag bytt så jag spelar första på, och då var jag ju tvungen att öva lite. Den är egentligen lätt den låten, men första har vissa krumelurer som inte andra har. Och här är det på höjden det blir superjobbigt. Får väl se hur det går. Låter det illa då vi övar får vi väl byta tillbaka, vi har ju faktiskt konsert nästa läger. Om typ 3 veckor.





Nu ska jag se True Blood. Skulle se det igår efter Greys, men det kändes som att jag hade missat ett avsnitt. Och tydligen hade jag det också. Så jag stängde av TVn, och så ska jag se dom där två avsnitten nu istället.

Chaow!

Matbloggstoppen
RSS 2.0