Cypern -17

Fredag den 8 september, dagen då vi åkte till Cypern för en veckas sol, bad, värme, mys och återhämtning. Vi valde helt klart rätt vecka att åka för hör hemma i Älvsbyn så regnade det väl som varje dag. Istället kunde vi ligga och må gott i solen (och skuggan)!


Fredagen är väl inte mycket att säga om. Lämnade Älvsbyn vid 13, planet drog iväg vid 16:30 och framme på hotellet var vi nog först vid 23:30-tiden. En helt vanlig resedag med andra ord.


Dagarna på Cypern såg rätt lika ut. Vi steg upp och åt frukost i restaurangen. Sedan bar det oftast iväg till nån av stränderna där vi snorklade och solade lite. På väg till hotellet år vi lunch på någon restaurang och eftermiddagarna spenderade vi vid poolen, där var det lättast att hitta lite skugga till mannen främst. Sen vilade vi på rummet efter en dusch, såg lite serie, spelade kort eller sov en liten stund innan vi gick ut för middag i mörkret.


Första kvällen var det magic show i restaurangen med middagsbuffé, magishow och sen livemusik. Tyvärr fick vi platser snett bakom scenen så vi såg inte jättebra, men dom var duktiga! Vissa trick fattar man bara inte hur dom får till!


Söndag hade Stefan lyckats bränna sig så illa på bröstet (eller egentligen mellan brösten) att vi valde att göra en utflykt till Ayia Napa vid lunchtid. Gick ner till hamnen, kikade i lite supermarkets och åt sen lunch.


Onsdagen hade vi bokat in oss på en båtutflykt. Där fick vi åka längs kusten från Ayia Napa, förbi Fig Tree Bay och mot spökstaden Famagusta. Blev två badstopp i det kristallklara turkosa vattnet och även lunch ombord.


Näst sista kvällen tog vi bussen in till Fig Tree Bay, jag ville visa Stefan var jag och mamma har tillbringat så många semestrar tillsammans. Vi började med att gå upp till den lilla minikyrkan, herremin vad det har blivit en stor turistgrej! Går ju busslaster förbi där nu.

Efter besöket där uppe gick vi ner till favoritrestaurangen och åt god mat innan vi strosade hela huvudgatan och slutligen tog bussen hem igen.

Sista dagen var det bara att packa, ställa väskorna i bagagerummet och ligga vid poolen hela dagen. Jag solade hela dagen lång medan Stefan solade i etapper. Efter dusch spelade vi lite kort i foajén innan vi gick iväg till hans favoritrestaurang och åt en sista middag. Närmare 21 blev vi upplockade av bussen och vid 23-tiden lyfte planet mot Sverige. Landade kl 3 svensk tid, stackars mamma som var tvungen iväg mitt i natten för att hämta oss.


Kan man inte vicka bak sätet får man utnyttja benutrymmet!

Tack älskling för en härlig vecka! Nästa gång vi reser utomlands har vi bebis med utanför magen! Så mysigt!


3 månader kvar!

Idag är det precis 3 månader kvar innan bebis har sin beräknade födelsedag! Tiden går verkligen så fort nu, tyckte det var nyss vi började om att jobba efter utlandsresan men vi har hunnit jobba hela den här veckan nu.



Bebisen sparkar och rörs ofta där inne, varje dag. I lördags var vi och hälsade på bebis blivande kompis och 5-männing och senare den kvällen var bebis alldeles vild! Det har aldrig levt om så mycket i magen förut, helt galet! Men såå mysigt! Tror bebis var sugen på lek och bus då haon kände sin kompis utanför magen. Men än måste bebis stanna kvar i magen, minst 10 veckor till!

Idag har det varit betydligt lugnare där inne, men har man varit i farten sen 6:30 i morse så soves det nog gott!

Imorgon går vi in i vecka 28, så man märker ju att det närmar sig!


Tvåsiffrigt

Idag nådde vi lite av en milstolpe. Det är nu mindre än 100 dagar kvar tills bebis har beräknad födelsedag! Från 280 dagar till 99 nu. Lite drygt tre månader kvar nu bara! Det är ju snart!



På lördag går vi in i vecka 27 och har då 14 veckor kvar. Tiden verkligen rusar iväg! Nu måste vi verkligen börja tänka till vad vi behöver till bebis innan hon eller han kommer, och vad vi kan tänkas önska oss i julklapp till bebis. För det är ju faktiskt så att igår var det 100 dagar till bebis beräknade födelsedag, vilket innebär att det imorgon är 100 dagar kvar till julafton! Bara börja tänka på julklappar och baka lussebullar med andra ord!


Har ni några bra tips på vad man kan önska sig till bebis i julklapp?


MVC - Första SF-måttet

I torsdags var jag till MVC för vecka 25-kollen. Det är alltså då man börjar mäta magen och ser så den växer som den ska. Jag verkar vara rätt exemplarisk och måttet mätte 24cm, ganska i mitten av kurvan. Då får vi se om jag fortsätter hålla samma kurva eller om bebis har andra växtplaner.

Medan BM klämde på magen för att känna hur livmodern låg så sa hon att jag hade starka magmuskler. Det kändes bra att höra, jag som knappt tränat nå det här året! Då förtvinar inte musklerna så himla fort ändå. Och förhoppningsvis återställs magen lite lättare efter förlossningen också. Däremot glömde jag fråga om jag hade någon magmuskeldelning, men det får bli vid nästa besök. Har försökt känna själv men jag känner ju knappt magmusklerna så jag vet inte riktigt vad jag ska känna efter.

Hjärtljuden var lika häftiga att höra som vanligt, låg på ca 150 slag/minut. Är det en pojke eller en flicka? Spännande! Vikten på mig togs och vågen där känns inte lika trovärdig som den hemma. Men hemma väger man sig ju naken och nykissad innan frukost, på MVC är det ju med kläderna på och efter frukosten. Har hittills gått upp ca 5kg i alla fall, både enligt vår och MVCs våg. Känns väldigt lagom, hoppas att slutvikten ska hamna på + 10-12kg. 

Annars blev det inga mer prover det besöket, det blir bästa besök.
Är glad att jag får må så bra som jag gör! Inga direkta krämpor eller så. Har börjat känna ibland då jag ligger i soffan att det känns "trångt" i halsen, inte sura uppstötningar eller halsbränna men att maten liksom ligger och pockar på uppåt. Känner det inte då jag ligger helt plant i sängen och ska sova, utan mest då jag halvligger/sitter i soffan. Förhoppningsvis blir det inte värre och jag kanske slipper halsbränna också!


1 års skillnad

För ett år sen var jag i mitt livs form! Jag tränade mycket och åt rätt så bra, inte alltför mycket godsaker med andra ord. Och det syntes verkligen på mig! Dessutom hade vi haft en lite finare sommar än vad vi har haft i år så jag hade ändå fått lite färg, trots att jag jobbade heltid hela sommaren.



Det är precis 1 år mellan dessa två bilder! Det har hänt rätt mycket på det året. På vågen skiljer det nog 10kg, men med världens finaste skatt i magen så spelar det ingen roll vad jag väger! Jag tränar inte alls så mycket nu, blir det tre pass i veckan får jag vara nöjd (då räknar jag in promenader som träning). Men jag lyckas ändå hålla mig i hyfsat god form trots lite träning, en hel del godsaker och en växande mage. And I love it! Skulle inte för alla pengar i världen byta bort dagens jag mot förra årets jag. Jag älskar min kula på magen, det lilla livet som sparkar på därinne och mannen som har hjälpt mig till den här delen av livet! Jag längtar tills vår bebis är här, tills vi får hålla det lilla livet i våra armar! 



"Vem ska jag ringa? MVC? Förlossningen?"

I måndags hade jag en simdejt med min kollega. Steg alltså upp strax innan 6 på morgonen, for och simmade, hem för att äta och så iväg på jobbet. Jobbade hela dagen och sedan var jag och Stefan bjuden på köttsoppa hos min mormor, så då blev vi där ett par timmar innan vi for hem. Väl hemma la vi oss i soffan för att se lite Idol och Biggest Loser. När vi hade legat ett tag började jag bli orolig. Bebis brukar alltid börja sparka då jag har lagt mig ner, men nu dröjde det väldigt länge innan jag kände minsta lilla spark. Jag hade heller inte känt något under hela dagen, så jag började ju tro att det hade hänt något med vårt lilla hjärta där inne. Usch vilken hemsk känsla! Hann i huvudet börja tänka vem tusan jag ska ringa morgonen efter om jag inte känt något innan dess. Ringer jag förlossningen eller ringer jag till min BM på MVC? Men som tur var slapp jag göra det, för medan vi låg i soffan kände jag någon liten spark och när vi sedan la oss i sängen kände jag lite till.
 
Jag brukar alltid ligga kvar i sängen på morgonen ett tag och hålla på med mobilen innan jag stiger upp, redan då brukar bebis ha full aktivitet i magen. Jag brukar även känna litegrann på jobbet och på kvällen då man ligger i soffan. Men nu var jag ju uppe och igång sen före 6 och låg inte alls och drog mig på morgonen som jag brukar, så förmodligen hann väl bebis aldrig visa att han var vaken förän jag var igång och sövde han igen.
 
Nu dagarna efteråt så har det varit normal aktivitet i magen igen så nu är jag inte orolig längre. Stefan har till och med lyckats känna att bebis har sparkat han i ryggen då han har legat framför mig i soffan, så det ligger antagligen en frisk liten aktiv bebis därinne! Det känns skönt!
 
Nä, bäst man hämtar upp tvätten ur källaren och äter frukost, för om en halvtimme ska jag vara på MVC, första mätningen av magen ska göras idag!
 
 

Choklad!

I förra veckan så köpte vi hem lite choklad så det finns när suget kommer på. Det är världens sämsta idé men vi passar på nu för efter semestern så är det slut med sånt på veckorna.

Vi körde båda på nyheter från Marabou.


Stefan valde denna i hopp om att den skulle vara lika god som Toffifee, han gillar kola och hasselnötter. Fördelen med den är att jag inte kan äta den då jag är allergisk mot just hasselnötter, så han har fått behålla den helt själv. Och han älskade den! Han har slukat hela kakan på två dagar tror jag, och han brukar inte vara så hård på choklad som jag är. Så den fick toppbetyg av han! Så gillar ni choklad, kola och hasselnötter kommer ni älska den!




Själv valde jag den halvnya med Fudge och havssalt. Den var god! Men jag hade gärna haft mer salt i den. Fudge är det gott om och den är mjuk och smakar bra. Men saltet har jag knappt känt av alls, det var ju saltet jag var mest ute efter. Så den får betyget helt okej. Hade det varit mer salt hade den fått betydligt bättre betyg! Men som sagt, helt klart godkänd!



En växande mage

Jag har nu nått till den punkten i graviditeten att magen börjar ta mer och mer plats. Vi har gått in i vecka 25 (24 fullgångna veckor) och har bara 40% kvar till BF. Det närmar sig med stormsteg med andra ord! Vet inte hur stor man brukar vara vid det här laget i sin första graviditet men det känns som att jag har en ganska rejäl kula! Fast samtidigt känns den ibland som "för liten", jag vill ju ha kulan där liksom!



Men, som jag skrev högst upp, magen börjar ta lite plats nu. Ibland är det jobbigt att böja sig ner för att knyta skorna, ska jag ligga på sidan måste jag dra upp knäna högt för att ligga skönt, ryggen tröttnar till rejält vissa dagar, jag känner mig jättekissnödig ofta fastän jag bara kan klämma ut några droppar var gång och kläderna sitter inte så bra längre. Till och med mjukisbyxor sitter dåligt och klämmer nedanför magen! Ska man behöva gå naken sista månaderna? Måste kanske införskaffa mer gravidbyxor men vill samtidigt inte lägga ut en massa pengar på kläder jag kommer använda i några månader till bara.. Någon som har några tips? Kan även berätta att gummisnodd i gylfen inte funkar längre då dragkedjan skaver mot magen. Så det fick jag sluta med för mer än en månad sen.



När vi var nere i Ullared i somras köpte jag ett träningsset, tights och linne, som jag tänkte jag skulle kunna använda rätt länge då jag köpte en storlek större och som då satt rätt slappt. Tji fick jag! I fredags invigde jag linnet och det är ganska precis att jag ryms i det! Om en månad kommer hela magen att titta fram! Får väl börja sno Stefans kläder snart.. Mamma pratade om att hon hade nåt jag kunde låna också.


Det är tur man har "stora" problem va? Kanske får lov att rensa i garderoben ett varv till och se vad jag saknar och sen bara köpa det allra nödvändigaste.


Matbloggstoppen
RSS 2.0