Bilbarnstol

I onsdag när jag var till Sunderbyn för koll av foten så passade vi på att göra bort ett viktigt ärende då Stefan också var ledig och följde med. Nämligen att köpa en bilbarnstol! Elsa är inte den största tjejen på jorden direkt, men babyskyddet är i minsta laget nu så det var hög tid att vi köpte ny stol åt henne!

Blev denna skönhet från Britax:

(null)

Britax Römer Max-Way plus i det där blåmelerade tyget! Helt klart värt 200:- extra jämfört med en helsvart. Nu hoppas jag bara vi kan och hinner installera den i bilen på söndag! Vill ju testa den!

Klappa händerna när du är riktigt glad

I lördags när hon var som mest risig efter kruppen så var Stefan hemma med henne medan jag jobbade. Så när jag sitter på min lunch får jag en snap av Stefan där Elsa sitter i soffan och klappar händer! För första gången! Jag blev nästan lite tårögd, min stora lilla tjej! Och att hon lärde sig det då hon var sjuk! Mammas hjärta!

(null)
Hemsydda byxor med lite knasig passform. Men den sötaste blöjrumpan trots det!

Nu kan hon klappa händerna, vinka och göra high five! Hon är så himla duktig alltså!

Krupp och feber

Ja, 10 månader gammal blev hon sjuk på riktigt för första gången. Fredagkväll 23:15 vaknade hon och hostade och grät. Först trodde jag hon fått en hostattack så hon höll på kräkas (vilket har hänt två kvällar/nätter förut då hon varit förkyld) men så insåg jag att så inte var fallet utan började misstänka krupp. Ringde upp mamma som bekräftade det. Ringde sen till 1177 som ville vi skulle gå ut med henne i den svala luften, så det var bara klä oss och gå ut. Var nog ute 10min innan det tillslut lättade lite på andningen och vi gick in igen. Då fick hon sitta i mitt knä och titta på Bolibompa Baby på TV tills andningen hade lugnat sig helt. Efter det vågade vi gå och lägga oss och hon somnade ganska snabbt mellan oss två i sängen.

(null)

Vid 5-tiden vaknade hon och grät och var skållhet! 38,9 visade tempen så det var bara ge alvedon och lugna. Bröstet ville hon inte alls ha, något hon aldrig ratat tidigare. Men hon somnade om och sov till 7:30 då vi steg upp.

Hon var påverkad under hela dagen och på em/kvällen hade hon gränsfall på feber så mer alvedon och bara mysa.

Idag har hon varit betydligt piggare även om hon stundvis varit gnällig. Men det förstår man ju när hon inte är riktigt pigg. Men ingen tendens till feber alls vilket är skönt. Däremot är hon jättesnorig, igen! Fjärde gången på 2 månader som hon är förkyld, börjar va less allt snor och snorsugande. Bli frisk nu hjärtat!

Mysiga dagar på stan

Efter att ha vaktat barn för två veckor sen så bjöd Erika och Algot mig och Elsa på hotellnatt i veckan! Vi strosade på stan, shoppade lite och på kvällen åt vi middag på Pinchos!

(null)

Denna gången åt jag baconlindade dadlar (vet inte riktigt vad jag tyckte om det, men kommer nog inte äta det igen), vitlökschampinjoner (som inte smakade speciellt mycket vitlök), svamprisotto som var riktigt god och kebabrullen (som var lite bättre i Piteå faktiskt). Till efterrätt blev det choklsdfondanten (som var lite snål på den salta kolasåsen) som var god den med!

Onsdagen hade vi tänkt vi skulle på Leos Lekland men efter att ha gjort stan färdigt och kollat in bilbarnstolar och Storheden så var barnen trötta och timmen för sen. Men då får det bli en annan gång helt enkelt.

Hade i alla fall två mysiga dagar med folk jag gillar! Tack!

Kidnappad 30-åring

Onsdag förra veckan (samma dag som snön kom) drog jag och några tjejer till Piteå för en överraskningsmiddag för Elin som fyllt 30! Pinchos blev restaurangen och alla var glada, mätta och nöjda med kvällen! Goda drinkar, god mat och gott sällskap!

(null)

Vi började med var sin drink innan vi kollade vad vi ville äta. Dom andra tjejerna valde sangria av olika slag medan jag drack Fizzy Bubble-drink! Så himla god! Söt, men riktigt god!

(null)

Jag började med en kantarellsoppa, inte den mest smakrika kanske men okej var den. Sen fortsatte jag med en Norrländsk carbonara med västerbottenost, osten smakade inte så mycket men baconen smakade riktigt gott!

(null)

Sen fortsatte jag med dumplings som en i föräldragruppen rekommenderat. Dom var helt okej! Sista rätten blev kebabtallriken vilken jag även tyckte bäst om! Riktigt, riktigt god! Rekommenderar den starkt!

(null)

Sist men inte minst så avslutade vi med lite dessert. Jag valde den rosa crème bruléen, så förutom att den var god så gjorde jag en god sak. Pinchos skänker pengar för varje brulée dom säljer. Elin och Malin tog varsin chokladfondant, fick smaka litenoxh måste säga att den var sjukt god! Speciellt med den salta kolasåsen till!

Vi var nöjda och Elin blev glatt överraskad. Att hon aldrig varit på Pinchos förut men hade velat dit gjorde ju saken bara bättre! Tack för en trevlig kväll tjejer! En var saknad!

Doppresent

En av alla doppresenter Elsa fick var denna supersöta lampa i form av en uggla! Den kan lysa i flera olika färger, blinka och sakta byta färg. Just nu har vi den i vårt sovrum, mest bara för att jag ska se något på natten då jag ska amma henne. Hon behöver den inte för att kunna somna, men den lyser ju så fint!

(null)

Kör den just nu på uppladdningsbara batterier, men det följer med en USB-kabeln så man kan köra den på ström, måste bara införskaffa en längre kabel och en adapter.

Winter is coming

I onsdags hade det vita guldet anlänt lagom tills vi steg upp! Allt blev vitt, vackert och ljust! Så härligt! Tyvärr så ligger ju aldrig den första snön kvar, men nu vet man att vintern är på väg!

(null)

Det lustiga var att vi i Älvsbyn hade snö, men ingenting i Vidsel. Men i fredags hade Vidsel snö men ingenting här. Och i tisdags när mamma och pappa var upp till stugan utanför Arvidsjaur så var det 8cm snö där!! Då blev man lite avis! Fast i själva Arvidsjaur samhälle var det inte någon snö direkt. Nåja, snart är vintern här och jag längtar! Elsa har vintergarderoben klar, det enda som saknas är skor. Något jag måste börja söka då vi inte har så små storlekar på jobbet, tyvärr.

Matbloggstoppen
RSS 2.0