Veckans Tips 8



Prova något nytt! Det kan vara vad som helst. Gör en helt ny maträtt eller smaksätt dina bakverk med något annorlunda. Designa dina naglar eller din blogg. Utmana dig själv! Man lär så länge man lever! Läs Illustrerad Vetenskap eller någon annan tidskrift/bok och upptäck nya saker. Anmäl dig till någon kurs, speler ingen roll vad, dans, dator eller musik.


Slö söndag

Dessa söndagar. Vad ska man göra med dom? Helgen är som gott som slut, och dagen efter börjar allt om igen.

Idag sov jag till kvart över 10, men jag somnade nog inte förän 2 inatt. Hemma vid 12, såg lite Robinson och åt, läste och sen sova. Såg klart Robinson, sen Numbers, och sen var det meningen med en promenad, men så fick mamma främmande. Så antingen blir det inte av, eller så blir det senare.

Ikväll blir det nog att se film hemma, för det var ingen kul bio och inget på TV. Nästan inget i alla fall.

Men ni får ha det. Bye

2 timmar kvar

Vad har man hunnit uträtta idag då? Ingenting alls! Vaknade halv 11, så jag fick bråttom upp. Inte ofta jag sover så länge. Och det blir fel att sova så länge, jag har jäspat hel dan. Inte bra.
Vid 12 kom Hajen över, så vi har busat och myst med Bellabus. Finns ingen sötare i hela vida världen! Sen har både jag och mamma fått brynen plockade, tack Hanna!

Nu ska jag nog strax börja med mammas hår, och om två timmar måste jag fara på jobbet. Är nog kanske lite nervös för ikväll, det kommer ju rätt mycket folk. Jag har nämligen drömt inatt om jobbet ikväll. Han som skulle skriva schemat åt mig var utklädd till clown och verkade väldigt full också. Hur ska detta sluta?

Nu vaknade skönisen, så jag ska pussa på henne nu innan dom far hem och jag far och jobbar.

Äcklad

Just nu är jag ganska äcklad av mig själv, men det måste jag ju stå ut med när jag gör så här mot mig själv. Inte smart! Har ätit alldeles för mycket gott ikväll, på tok för mycket. Några tusen kakor och hundra bitar kladdkaka. För att inte tala om dom 10 goda semlorna jag tryckte i mig när jag kom hem till Vidsel. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Vad har hänt idag då? Steg upp 9:30 och bakade 5 kladdkakor. 12:30 blev det gymmet och sen handling. En dusch och sen bakade jag kakor. Hemskt goda! Alldeles för goda. Ja, ni förstår nog säkert vad jag menar. Såg CSI:Miami och Robinson. sen var det bara att backa allt det goda i bilen och bege sig till Norrfjärden. Vi spelade Michael Jacksons Thriller! Det svängde rätt bra! Och så blev det the Simpsons också! Alltid lika kul att höra!

Nu ska jag borsta mina äckliga tänder och sen läsa lite innan det blir godnatt. Imorgon blir man förhopningsvis väckt av världens bästa tjej!

Mycket och lite

Känns som att jag har gjort mycket idag, samtidigt som jag inte har gjort någonting.

9:00 - Steg upp
10:00 - For och tränade
13:00 - Ringde jobbcoachen (som hade ringt då jag var och tränade)
14:00 - Träffade jobbcoachen
15:00 - Kollade in Gårdings flyttrea, sen sola
18:00 - Började jobba
22:00 - Hemma i nattskjortan.

Som sagt, känns både som att jag gjort mycket och lite. Har inte hunnit vara hemma så mycket, det är nog därför.

Men nu ska jag som sagt se Fringe innan jag säger godnatt. Imorgon blir det att baka *hemligt* till fikat i Nrf. Man vet aldrig vem som läser det här, och jag kan ju inte avslöja vad jag ska bjuda på.

Mobilt bredband

Ja, tydligen har dom hunnit koppla ur mitt Älvsby Bredband, även fast hela januari inte har passerat. Fast det kan hända att jag lämnade in lappen och skrev under med den 28 december, och då är det ju exakt en månad idag. Så jag ska inte sura. Så nu är det mobilt bredband som gäller, vilket inte är lika kul alls. Men jag ska försöka spara lite pengar, och 290kr varje månad blir en hel del i slutändan. Så det kommer inte alls bli lika mycket internet för min del nu. Mindre bloggande, och betydligt mindre Spotify. Nu är det skivor som gäller. Men det kan faktiskt vara kul att lyssna på gamla skivor som man har i sona gömmor. Hittade precis en skiva som jag brände för en himla massa år sen, Chihuahua-skivan. Det är en historia för sig det, men det får bli en annan gång.

Har precis kommit hem från ett långt träningspass på Nautilus. Blev 30 min på löpbandet och sen 50 min på gymmet. Hann springa 4,9km idag. Sen var jag helt slut och kunde knappt andas. Men jag är ju tjurig och envis och jag vill inte behöva ta medicin för att orka springa. Men man kanske skulle prova ta det nästa gång man ska springa, då ser jag ju om det gör någon skillnad.

Nu blir det att städa och plocka och sådär innan det blir att fara och sola med mamma. Måste vänta tills hon kommer tillbaka. Sen ska jag på Gårdings och kolla deras flyttrea, hittar mig säkert lite nya nagellack och kanske någon ny parfym eller så. Skulle vara nice! Men vi får väl se...

Luleå och snöstorm

Idag så var jag och mamma iväg till Luleå. Det gick inte fort, men vi tog oss både dit och hem. Det har snöat och blåst och drevat så man har inte sett någonting! Då jag skulle på Socialförvaltningen så kunde jag inte ta den enda parkeringen som fanns, för då hade jag kört fast. Så mcyket har det blåst, snöat och drevat idag. Helt sjukt! I Vidsel så snöade det bara, ingen blåst. Här i Älvsbyn har det väl blåst, men inte alls som i Luleå.

Sitter nu hos Johan och Zara och ser på Robinson. Vi har varit här allihopa förutom pappa och grattat mamma som fyller år! Har ätit crepes och Johans Kladdkaka. Den var kladdig kan jag lova! Gott!

Tisdag

Idag är det tisdag. Tisdagar är ganska tråkiga dagar. Åtminstone idag. Har inte gjort mycket. Vaknade 9, steg upp och åt frukost, såg Heroes. Sen vid halv 1 blev det träning. Sen var jag och mamma och solade, så nu är jag inte riktigt lika blek som innan. Bara nästan.

När jag kom hem började jag steka plättar. Sen har jag duschat och håller nu på att fixa Medium till mamma. Ska snart äta och kl 18 blir det ljusparty på Reumatikerföreningen.

Kl 20 blir det NCIS och kl 21 blir det NCIS:LA. Och till det blir det färsk ananas!

Förlåt mig Fader

Ty jag har syndat.

Så, jag har gjort 200 situps och 30 ryggups ikväll. Jag har fprtfarande lite dåligt samvete över synden, men det känns ganska bra med 200 situps i magen. Vi får väl se vad den tycker om det imorgon.

Nu håller jag på att se CSI, och sen blir det sängen. Ska läsa och sen sova.

Nattinatti

Tävla om invites till Spotify



Jag är med och tävlar om en invite till Spotify hos Emeliesgodsaker.se. Gör det ni också! Om ni redan har Spotify kan ni ju alltid kika på hennes godsaker, jag älskar att kolla på allt hon bakar och blir ispirerad!

Älvsbyn

Ja, så var man hemma i Älvsbyn igen efter en helg i Vidsel.

Var ju som sagt på bio igår med Zara, Luftslottet som sprängdes. Den var bra, men som i alla bokbaserade filmer så var det en hel del som saknades och som var ändrat. Men filmen var bra ändå. Blev kortspel när vi kom hem med mamma, men vi spelade aldrig klart för klockan blev så mycket.

Vad har man hunnit göra idag då? Har kört hem och ätit risifrutti till frukost. Ska ta och värma lite fläsksås till lunch nu och fortsätta se Heroes. Sen 13:30 blir det träning med Annika.

Vad ska man göra efter träningen då? Inte mycket tror jag, ska bara slappa och se Heroes, och sen ikväll blir det Outsiders och CSI. Ska inte göra något vettigt alls idag, förutom träningen då. För jag diskade och dammsög ju innan jag for till Vidsel. Fast det finns andra grejer jag skulle borda göra. Som att sortera mina recept och fixa till i bokhyllan som jag har tänkt ett tag nu. Och så köksskåpen och lådorna såklart. Finns alltid saker att göra, om man vill. Om man vill alltså.

Söndag = palt och bio

Igår så gjorde man inte mycket innan 16. Men efter 16 så gjorde man desto mer. Fick ju prova jobba i serveringen på Storforsens Hotell. Det var inte så mycket folk, vilket var tur. Jag hade nog sjå med att lära mig allt nytt ändå. Men jag tycker att det gick ganska bra, och det tyckte Erika också, hon som lärde upp mig. Och det lät på henne som att jag förmodligen kommer få en del jobb där, så jag är bara glad! Kommer ju ta ett tag innan man har lärt sig allt, men det är ju inte så konstigt.

Idag så ska jag, mamma och kanske Zara/Johan göra palt till middag. Få se hur många håliga paltar det blir. Sen kl 19 ska jag och mamma och se Luftslottet som sprängdes på bio här i Vidsel. Vi hann ju aldrig se den när den gick före jul i Älvsbyn. Har fått vänta ända tills nu.

Johan, kladdkakan blev verkligen perfekt! Så, nu har jag sagt det.

Duktig flicka

Nu känner jag mig ändå ganska duktig. Efter att ha sett CSI och Fringe så har jag:

* Pratat jobb med Emma
* Pratat allmänt med Erika
* Rensat bland mina kvitton. Börsen går äntligen att stänga!
* Uppdaterat bakbloggen.

Nu har jag suttit för länge vid datorn, så nu ska jag lägga mig och se på Heroes i soffan och äta en mandarin. Sen blir det middag och kl 17 drar jag iväg till Rosvik.

Trött, slut och lycklig

Eller nästan iaf. Blev typ 32 minuter idag på löpbandet, då hade jag gjort mina 5 km. Men jag var tvungen att ge upp då, för jag kände att min tå gjorde ont, och jag vill inte ha någon fler blåsa. Tyvärr gick den planen dåligt, fast det visste jag inte förän jag kom hem. Den tån som jag kände att det gjorde ont i är bara lite röd och öm, men ingen blåsa syns till. Däremot samma tå fast på andra foten har jag fått en ganska stor blåsa på, utan att veta om det! Hur går det till? Och den sitter precis nedanför naglen, på tåtippen så att säga. Där har det ju inte skavt? Kanske måste prova några andra sockar, det kanske är dom som är problemet? Ja se DollarStore, bara skräp.

Nu ska jag sätta på musik och gå i duschen. Sen blir det lite klämmackor till lunch och CSI:Miami och Fringe. Efter det får vi väl se vad jag hittar på, kanske tar tag i mina recept? Måste ju uppdatera bakbloggen också.

Veckans Tips 7



Halloumiost



Halloumiosten kommer från Cypern och är egentligen gjord på fårmjölk, men kan även göras på get- och komjölk. Det här är den absolut godaste osten som finns på hela jorden! Det går inte att beskriva hur god den är, det går bara att smaka sig till. Har du väl tagit en tugga är du fast!
Men hur smakar den då? Ja, för det första så älskar jag konsistensen. Den är lite gummigaktig och den knarrar när man tuggar på den. Sen är den salt, söt och gräddig på samma gång. Helt makalöst gott!
Man kan äta den nästan hur som helst, varm eller kall. Jag föredrar att äta den varm, vilket man nästan alltid gör. Skär den i ganska tjocka skivor, ca ½ cm och stek, grilla eller fritera den sen. Jag har själv aldrig smakat friterad halloumi, men jag skulle aldrig förstöra den med frityrsmet.
Så, har ni inte smakat den, gör det NU! Men jag varnar er, ni kommer bli beroende!

Jahaaa

Ja, här sitter man nu efter en kväll på jobbet. Jag måste ha det roligaste jobbet ever! Lätt! Har spelat kort, ätit klämmackor och blivit slagen i Twister. Men det var fruktansvärt jämt! I början var det lite trist för det hände inte så mycket. Sen står jag helt plötsligt under Annika, och hon håller på att trycka ner mig i golvet! Inte skönt. Sen lättar det upp sig och vi kör som var sitt race. Fram tills det inte gick för mig länge. Jag fick för korta ben helt enkelt. Bilder ska försöka visa hur. Skulle ha båda benen på var sin grön och hade vänster hand mellan benen på röd. Röd och grön ligger längst bort ifrån varandra. Det gick inte.


Mästerkonstnär eller vad?!

Nu blir det att lägga sig och sova och vila ryggen.

Ljusning

Jag börjar faktiskt se en liten ljusning i mitt arbetsliv just nu. Igår ringde dom från Luleå och ville träffa mig ang ett timviksjobb jag har sökt. Så då kanske man får börja springvika i Luleå.
Sen ringde dom nyss från Storforsens Hotell och ville att jag skulle komma och prova jobba i serveringen. Så på lördag kl 16 ska jag vara där.

Det känns så himla bra att det kanske börjar lösa sig tillslut. Det är ju bara en tillfällig lösning, men ändå. Blir ju lite pendlingsavstånd, men jobbar jag på hotellet så har jag ju mor och far nära. Och jobbar jag i Luleå kanske jag får våldgästa gräsänklingen. Who knows?! Men det känns kul i alla fall!

Nu ska jag in i duschen efter ett pass på gymmet. Sen blir det halloumi, fläskfilé och potatissallad för tredje middagen på rad! Nice! Ska försöka hinna med Veckans Tips ikväll också.

So Long Flaggstång!

Isabelle 6 månader


Isabelle idag, 6 månader.


Isabelle, 1 dag gammal.

Grattis lilla sötunge! Tänk att det bara är 6 månader sen du kom till världen. Känns som att du har funnits här så mycket längre, men ändå har tiden gått så fort. 6 månader. Självklart skulle det firas! Det jag bakade igår var en tårtbotten, så i morse blev det att fylla den. Den blev riktigt god måste jag säga, det tyckte alla! Garneringen blev inte riktigt som tänkt, men det dög. Skulle så stort skriva ISABELLE 6 MÅNADER, men efter ISABE så rymde jag inte mer. Så då blev det så här istället:





Den är fylld med marsangrädde och chokladkräm/glasyr. Ni vet den sortens glasyr man har på kärleksmums. Riktigt smarrigt! För recept på allt så får ni kolla in LottaBakar. Ska lägga upp bilder och recept där så småningom. Nu måste jag ta tag i disken efter tårtbaket och sen dammsuga, strösslet ligger över hela köksgolvet.

Andra Pris



Jag har väntat i en hel vecka nu på att annonsbladet skulle komma ut. Älvsbyns kommun har ju haft en tävling varje månad, Bästa bild från Storforsen. Jag har några månader skickat in bidrag men aldrig vunnit. Men nu var jag extra spänd bara för att jag själv kände att en av mina 5 bilder blev så himla bra! Jag tycker jättemycket om den bilden, och när jag slår upp bladet och tittar så ser jag något jag känner igen. Läser under bilden och det är faktiskt min bild! Så himla glad jag blev! Andra pris är ju inte fy skam!


Andra pris går till Lotta Norén, Älvsbyn. På julmarknaden i Storforsen tog hon en stämmingsfull bild av Loussejaurkojan där den står i skogen.

Här är dom andra 4 bilderna som jag också skickade in till tävlingen.
   

Mitt på dagen

Ja, sover man skönt och länge på morgonen så kommer dagen väldigt fort. Klockan är redan drygt halv 1, så det börjar väl bli tid för lite lunch. Vet inte riktigt vad jag ska äta, men det blir förmodligen någon sorts varm macka. Med en massa ost, för skinkan är slut. Måste handla skinka idag.

Efter lunchen blir det att baka lite faktiskt, och så måste jag städa ihop här lite. Slänga bort mina gamla fula aloevera-växt och ställa dit min nya snygga stråblomma. Och orkar man blir det nog att byta gardiner i köket, det går ju på 5 minuter. Har några supercoola gardiner som aldrig någonsin kommer behöva strykas! Det är bara att hänga upp dom, så är det klart. Ni ska få se dom sen när dom väl hänger där. Antar att ni börjar undra vad det är för supergardiner som aldrig blir skrynkliga, men ni ska få se.

Blir cirkelträning ikväll, men det blir ett väldigt lugnt pass för min del. Ryggen mår ganska bra idag, men jag ska ta det lugnt. Tyckte inte jag tog i så hårt i måndags, men de gjorde jag tydligen. Jag får väl satsa på att träna armar och ben hårt ikväll, och undvika vridningar.

Naglarna

Nu har jag provat mina nya nagellack, och såhär blev resultatet:


Vad tycker ni? Inte det snyggaste kanske, men det liknar en väg.

Och så här ser dom nya nagellackena ut:

Kiss Brush-on Nail Art Paint, 15:- styck, Cubus.


Nagellacksborsten är smal så det ska bli lättare att dekorera sina naglar. Supersmart tycker jag!

Princess Protection Program



Nu ska jag ta med mig datorn (den gamla) till sängen tillsammans med två hårdmackor med skinka, ost och gurka på. Och dom ska jag knapra på medan jag ser på filmen Princess Protection Program. En film från Disney Channel om jag har förstått det rätt. Och söta filmer från Disney går ju alltid att titta på. Så det ska jag göra.

Imorgon får ni se dom nya nagellacken och vad jag hittar på med dom. Sleep Tight!

Min middag

Förrätt:

Halloumiost!

Varmrätt:

Vitlöksmarinerad fläskfilé, bearnaisesås och potatissallad.

Efterrätt:

MER med smak av jordgubb.

Ryggläge

Så har man kommit hem från ännu en dag i stan. Hade sällskap i form av Annika. Tack och lov så blev det bara halva dagen idag.

När jag kom hem så la jag min fläskfilé i vitlöksmarinad och ställde in i kylen. Sen kokade jag nudlar som jag nu ska äta liggandes i soffan. Och där kommer jag stanna resten av den här dagen. Har inte skönt i ryggen idag, tog nog i för hårt på Step Upen igår. Så nu blir det att se serier och filmer resten av dagen.

Ska lägga upp en bild på mina två nya nagellack sen. Ja, jag vet, ännu fler nagellack. Men dom var billiga och lite speciella. Passar mig bra. Ni får se varför sen.

Piteå, igen

Idag har man varit i Piteå (igen) hela dagen. For 8:15 från Älvsbyn. Strax efter 9 lämnade vi in mammas bil på service och så gick vi in till stan. Tog en mackfika på Kvartersbageriet fram till 10 då affärerna öppnade. Sedan strosade vi runt och strax efter 11 blev det lunch med bror på café Piteå. En egenplockad sallad är alltid gott!

Har handlat idag, men bara nödvändiga saker. Har köpt två nya blommor då en har dött och en är ful som en jag vet inte vad. Och så blev det DVD-skivor och ett CD-album.


En av dom godaste maträtterna: snabbmakaroner och korv.

När vi kom till Älvsbyn blev det lite handling i form av bland annat mjölk, frukt och halloumi. Sen hem och så hjälpte mamma mig skriva något snyggt till FK, så nu ikväll ska jag posta eländet. Jag HATAR pappersgöra. Jag kommer aldrig bli chef, starta eget eller kontorsråtta, för jag HATAR alla dessa eländiga papper. Man förstr sig ju inte på dom! Nu får det bli som det blir, orkar inte bry mig mycket mer. Man blir ju nästan sjuk av att skriva och formulera alla dessa papper för att man har varit sjuk.

Lugnade dock ner mig lite med en av dom absolut godaste, och enklaste, maträtterna i världen: Snabbmakaroner och korv. Sjukt gott! Nu sitter jag här med ont i ryggen. Ska ta och lägga mig ner en stund innan jag ska iväg på Korpen och steppa.

Tidig kväll

Nu är klockan 20:30 och jag ska strax gå till sängs. Blir en tidi kväll ikväll då man måste upp tidigt imorgon. Frågan är ju om jag kommer kunna somna så mycket tidigare, eftersom jag sov nog så länge i morse. Men men, det må då vara.

Har precis sett filmen Nära och kära med min mor, den var bra, men med ett udda slut. Kärleksfilmer brukar inte sluta så där.

Nu ska ja läsa lite bloggar, sen blir det att lägga sig och läsa lite.

Sov gott!

Veckans Tips 6



Halvt nyvaken

Fick sms av Annika 10:30. Då hade jag vaknat en minut tidigare! Oj, trodde inte alls att jag skulle sova så länge. Sov ju till nästan 10 i fredags, samma igår och nu halv 11 idag. Och klockan var väl kanske halv 1 då jag somnade inatt, så jag tycker inte att jag borde ha sovit så länge, men tydligen behövde kroppen det.

Har då hunnit klämma i mig lite gröt och juice. Ska försöka fixa klart Veckans Tips nu, det är ju söndag idag! Sen kl 12:30 blir det träning med Annika.

Har drömt väldigt mysko inatt. Jag, Jennifer och Anton låg alla tre i min 90s säng hemma i Vidsel. Hur fasen går det till egentligen?! Tur det inte var på riktigt säger jag då bara...

Trevlig kväll hos AA


Mumsig, eller vad?!

Ja, nu har man kommit hem från en mycket trevlig kväll hos Anton och Annika. Vi har ätit fläskfilé, potatisklyftor och potatissallad. Mums! Sen blev det äppelpaj till efterrätt. Vi hann spela lite kort, och vi vann alla minst en gång var. Sen såg vi Grudge 3 och snaskade lite godis, så nu har vi väl sett alla Grudge-filmerna. The Ring nästa då eller?





Nu ska jag passa på att se Robinson, för annars kommer jag glömma av det imorgon då det går i repris. Men ni får ha en fortsatt trevlig lördgakväll.

PaKaa!

Nyduschad och varmkorvad

Nu har man hunnit hem efter träningen, duschat och ätit två varmkorvar med bröd. På ett tag kommer Annika och hämtar mig, då ska vi och handla inför ikväll. Ska bli så himla gott med fläskfilé, potatisgratäng och efterrätt! Har varit gode sugen vissa dagar i veckan, särskilt torsdag och igår. Men nu ikväll ska här svullas! Kanske blir att köpa lite karra också, blev som sugen på typ geléhallon och fudge. För typ 15kr eller nå, det är väl som lagom.


Jag blev siamesisk tvilling i duschen!

Slöfis

Idag känner jag mig som en riktig slöfis, skulle kunna stanna hemma hela dagen i soffan eller vid datorn. Men så blir det inte. Om en halvtimme blir det gymmet och senare i afton blir det middag hos Annika och Anton och sen att se lite film. Vi sa typ i höstas att vi skulle borda se alla The grudge och The ring-filmerna. Det har gått väldigt sakta, så vi har bara hunnit se Grudge 1 och 2. Men ikväll blir det väl  mest troligtvis att se The Grudge 3. Och så blir det förmodligen en film till, men jag vet inte riktigt vad, om det blir The Ring eller om det blir något annat.

Bara jag får lite tid över (som jag faktiskt har varje dag, men jag är för lat) ska jag börja fixa och trixa med ny design på bloggen. Jag vet nästan helt precis hur den ska se ut, så det gäller bara att ta sig tiden att göra det.

Webcam

Innan jag for till Norrfjärden ikväll så kom jag ju på att jag har webacm på datorn. Så jag var ju tvungen att kolla in den och se hur den fungerar. Och kolla vad kul man kan ha med den!




Lite lik Hercules va?


Ehm.. Ja...Hej?

Nu har Martin precis farit efter att ha hjälp mig litegrann. Och nu är det väl dags för mig att gå till sängs. Hinner ju faktiskt läsa litegrann också, för det blir sovmorgon imorgon igen! Me like!

Sov gott folket.

Dumma blogg.se


Såhär vacker var himlen i söndags då jag kom hem från träningen.

Är det bara jag som har haft problem med blogg.se idag? Skrev ett inlägg i morse som inte publicerades för att det var fel på sidan. Försökte två gånger. Sen spara jag det som utkast och publicerade det se, och det fungerade. Men, det syns inte på bloggen (Fast precis innan jag publicerade det här inlägget så har det kommit upp).

Nåja, jag hoppas det fungerar nu, det lär jag ju snart märka. Har varit iväg och tränat med Annika och kom just hem. Blev cykel, gym och lite simning. Och mamma, jag kör väldigt lätta vikter på ryggen. Jag vet att jag måste ta det lugnt med den nu i början. Jag skulle kunna ta betydligt mer, men jag vågar inte det än. Och jag sitter med ryggen rak när jag cyklar.

Nu ska jag göra en av dom absolut godaste maträtter jag vet, snabbmackisar och korv! Det kan jag äta nästan hur mycket som helst av, det är så himla gott! Så ska göra en rejäl laddning, då har jag middag idag och kanske imorgon eller på söndag.

Sovmorgon

Kl 9:45 ringde klockan, men jag låg kvar till 10. Det var så himla skönt att sova ut på riktigt! Man stiger ju som upp vid 8 varje morgon numera.
sen jag steg upp har jag smsat med mamma och Annika och sett gårdagens CSI:Miami och Fringe. Nu ska jag alldeles strax äta min lunch bestående av två varma korvar i var sitt bröd. Mums! Bullens ska det va!

Sen har jag fått svar på frågan angående min träning idag. Det blir träning kl 14 med Annika, antagligen cykeluppvärmning och överkroppsträning. Sen kl 15 blir det att simma. Blir nog inte 40 längder (1km) som jag brukar, utan vi får se vad jag orkar. Simma är ju en bra träning för oss med astma.

Resten av dagen idag blir det nog fix med datorerna, bränna ut och föra över och så. Sen blir det äntligen att fara till Norrfjärden och blåsa lite! kommer förmodligen vara död i läpparna, men det är så himla kul där! I love that place!

Himmel och hav! Inte trodde jag på resultat så fort...

Hur ska jag göra?

Är i valet och kvalet inför träningen imorgon. Hade tänkt jag skulle simma där vid 15-tiden, men jag vet inte om jag skulle ha farit tidigare och tränat överkroppen lite. Känns som om jag skulle vilja göra det, men jag vet ändå inte riktigt. Hur jag göra? Ja, det är stora problem man har här i världen.

Nu har man kommit hem från KU. Var på Ica inna och skulle köpa billig magerkorv (Petterssons magra är den absolut godaste korven i världen!) och lite frukt. Och när jag står och söker efter mandariner/clementiner/satsumas så hittar jag ingenting annat än apelsin. Gick runt hela fruktbordet innan jag upptäckte att vissa av apelsinerna såg lite för lite klotrunda ut. Då var det megastora clementiner! Inte undra på att det "bara" fanns apelsiner där. Sen såg jag att dom hade melon, så det blev en halv cantaloupe också! Smarrigt värre! Blir nog den till mellanmål imorgon.

Nu ska jag göra mig i ordning för kvällen. Sov gott!

Ps. Dom hade en massa gott fika på KU ikväll, men jag tog ingenting. Övervägde om jag skulle ha fikat ikväll, och stått över godsaker söndag istället. Men jag valde att inte ta något ikväll. Kanske blir det ingenting på söndag heller, men då vinner ju jag på det! Ds.

Wall-E


Sitter här och äter färsk ananas till mellan mål! Mycket gott! Ska lägga mig och se på Wall-E nu, känner att min rygg inte orkar sitta uppe längre.

Blev inte så väldigt mycket ordning och reda här. Kom på att jag ville spela lite flöjt, så då gjorde jag det. Sen hittade jag en massa gamla låtar som jag satt och sjöng. Och sen blev det faktiskt så att jag städade till i diskbänksskåpet. Så där är det fint nu! Hittade en diskborste och en fönsterraka som jag inte visste att jag hade. Men det är ju bra, nu har jag en diskborste till!

Ordning och reda

Ja, efter träningen blev det en dusch och lite lunch. Sen har jag gjort rent på skithuset och pratat försäkringar med mamma. Vet inte hur jag ska göra med försäkringen jag köpte på Expert. Ska jag ha kvar den eller hoppas att jag inte drullar den i golvet eller spiller vatten över den efter ett år. Ja, det är svårt. Nåja, det får vänta till på söndag.

Nu funderar jag om jag ska ta och röja i några köksskåp. Skåpet under diskbänken är i störts behov, och sen alla kökslådor. Och sen skulle jag borda skaffa mig en pärm för alla recept som jag har skrivit av, för det ligger receptböcker blandat med en massa receptpapper och det finns ingen ordning. Men jag ska snart rensa i mina pärmar, så då kanske jag får en hel fri. Skulle vara bra.

Nä, 5 minuter på spikmattan, sen skåpstädning.

Godmorgon

Godmorgon folket! Klockan är prick 8:00 och jag har varit vaken i en halvtimme redan. Det ni! Men det är så att på prick en timme så börjar jag och Annika springa på löpbandet, och ska stanna på det i ca 60 minuter. Så det är bäst jag skyndar mig att äta upp min gröt som ganska nyss blev klar, så man inte får mjälthugg (eller vad det då heter). Så, det är väl bäst jag sliter mig. Hade jag använd min gamla dator så hade jag tagit med gröten hit, men nu när jag har nu fin dator så får jag allt äta gröten i köket som vanligt folk.

Tack Nisse

Nu har Nisse varit här och hälp mig ominstallera nya datorn. Trodde ju som att det var något fel, men det verkar fortfarande vara samma fel. Eller så är det helt enkelt programmet som inte fungerar på en så här ny och fin dator. Men men. Visste inte att jag hade 4 hårddiskar eller vad man då säger. Har en B:, hur ofta har man det?! Man brukar väl oftast bara ha C: och D:? Nåja, det gör ju ingenting. Då kan en vara för bara program och en för film och serier. Snice!

Ska bara försöka fixa några små grejer till till datorn, sen måste jag lägga mig i soffan. Börjar ha ganska ont i ryggen. Funderar om man ska blippa på TVn eller om man skulle ha sett Wall-E. Kl 21 är det Morden i Midsomer, så det ska man se. Men det är ju två timmar kvar. Ja, vi får väl se...

Knutdagen

Idag är det Knut dagen, Tjugondagknut. Idag ska julen dansas ut, och jag har dansat ut den idag. Det enda som får vara kvar ett tag till är gardinerna. Orkar inte börja byta dom nu. Men det har varit nog med allt pynt och gran och grejer.


Nästan allt mitt pynt, några grejer saknas.


Denna godsak hänger nu bra i köket, bredvid skafferiet.

Sen måste jag bara få säga att jag har världens bästa svägerska! Tack så hemskt mycket för blommorna Zara!


Vita. röda, lila och gula tulpaner.


Snygga tulpianer från världens bästa Zara!

Avatar



I måndags så var jag, Johan, Zara, Sofie och Nisse och såg Avatar i 3D. Himlar vilken bra film alltså! En av dom bästa jag sett! Och sen att se den i 3D var ju en upplevelse i sig. Har aldrig sett en film i 3D förut, så det var spännande. Blir absolut att köpa den filmen sen när den har kommit ut, även fast jag inte har några pengar. Jag får väl flörta med mamma att köpa den, för hon har ju faktiskt inte sett den, och hon MÅSTE se den! Det är verkligen ett måste! Alla måste se Avatar!



För att få 3D-effekten måste man ha på sig speciella glasögon. Ni kanske kommer ihåg dom gamla i papper med ett rött öga och ett grönt öga. Dom här är inte alls snyggare, men dom är istället lite bruna, väldigt spegliga. Men det finurliga är att man knappt ser att ett öga faktiskt är rött och det andra grönt. Jag hade dom i knät och då reflekterade ljuset ner på min vita klänning, och då såg man att det var rött och grönt. Tyvärr sitter dom inte så jättebra då man redan har ett par vanliga glasögon under. Hade jag 3D-glasögonen på näsan så såg jag bara halvt i 3D. Så jag var tvungen att lägga upp dom på glasögonen, så min näsa trycktes halvt ihop av tyngden från två glasögon. Ni ser att mina riktiga glasögon kikar fram längst ner.

Mumsig middag


Morfars leverbiffar, riktigt potatismos och vinbärsgelé.

Hur gott som helst! Blev kvar 3 st leverbiffar, så imorgon blir det leverbiffar och fiskpinnar och potatismos till middag. Lite restmat sådär. Och så blir det dom tre sista plättarna till lunch. Har paketerat och fryst in tre portioner plättar, så jag har framöver. Och sen har jag även fått lite matlådor av mamma som ligger i frysen. Så jag överlever och inte svälter ihjäl. Man måste ju som äta lite extra nu när man tränar så pass mycket. Sen jag flytta in i den här lägenheten, vilket är över 2 år sen, så har jag nästan aldrig ätat 3 mål mat om dagen. Ja, då jag har jobbat och börjat 7 eller 8. Men aldrid dagar då jag bara varit hemma. Så jag är stolt över mig själv att jag har ätit tre mål om dagen i en hel vecka! Men går man upp 8 och äter frukost då och sen far och tränar så är man hungrig då man kommer hem.

Nu ska jag fortsätta på Annikas bloggdesign!

Pastejköket

Redan i somras, eller till och med i våras, började jag med en träningsdagbok på Pastejköket. Men det fungerade i ca 2 veckor innan träningen lades ner för sommaren. Tyvärr har det ju en tendens att bli så. Man tränar hela vintern för att vara snygg till sommaren, och när det väl blir sommar så försvinner som träningen. Tänkte det skulle bli bättre med det om jag hade en träningsdagbok, men icke. Men nu så tog jag bort den och skapade en ny, eftersom jag har fått en riktig nytändning vad gäller träning. Känns riktigt skönt så här efter 1v och jag blir bara ännu mer taggad för var dag som går.

Idag blev första styrkepasset på själva gymmet, och det gick bra. Tränade överkroppen idag, så imorgon blir det ben, rumpa och rygg. Var där med Annika, och vi hann med både att cykla, styrketräna och springa. Och så stretching efteråt förstås. Mycket viktigt det.

Nu ska jag hjälpa Annika med något massor roligt!


Shoppingen

Ja, både i lördags och igår så var man till Piteå och hittade sig en del behövliga och ickebehövliga saker. Mest ickebehövliga saker faktiskt, men det kändes kul att man hittade så pass mycket för så liten peng.


Rosa linne 49:- Grönt linne 99:- Gina Tricot.


Rödlila och vit blus 49:- Gina Tricot.


Vit klänning 49:- svarta tights 29:- Gina Tricot.


Vita tum/fingervantar 39:- Cubus.


Brun-utan-sol för ansikte 39,50:- Lindex


Depend nagellack nr 69 25:- Cubus.




Min nya snygga dator ****:- Expert.

Hos Donna

Just nu sitter jag hos Donna, eller Snakke som han kanske hellre föredrar att kallas. Martins kompis i alla fall. Ska på bio ikväll som sagt, och i stället för att åka hem till Älvsbyn för att byta bil och åka tillbaka så följde jag Martin till Daniel där han bor nu när han jobbar i Piteå. Ska sitta på datorn ett tag, men har även ett nytt nagellack och en VeckoRevyn att bläddra i. Så det blir väl att göra det sen, antar jag.

Jag hade ju som inte tänkt handla något mer idag, men det blev visst så ändå. Köpte ett till linne, och så köpte jag en likadan tröja som i lördags, fast en storlek större. Och så får mamma gå in imorgon och lämna tillbaka den jag köpte i lördags. Jag har förutom linnet och tröjan även köpt en brun-utan-sol kräm för ansiktet. Jag tycker jag har blivit så himla blek, men jag har ju varit sjuk i 2 veckor, och då brukar man se blekare ut. Men jag ska då prova nu och se hur det blir. Hoppas jag inte blir flammig och hemsk, utan att det blir jämt och snyggt.

Jag önskade att jag hade min egen dator här, men jag får väl nöja mig med lillebrors. Kommer ha tid att använda min egen snart! Imorgon blir det att fixa över allt från gamla till den nya, fixa spotify och voddler och lite till. VLC låg redan på datorn, så det är man glad över, en sak mindre att installera. Så gäller även MSN, fast det är då så sällan som jag använder det.

Nä, nu ska jag skona er från mer text. Hej svejs!

Byebye FujitsuSiemens

Igår var vi till Piteå och shoppade, hittade en massa söta saker på Gina Tricot. Har inte hunnit ta kort på det än, men det kommer så småningom. Förmodligen på tisdag då jag har lite tid över till annat. Förutom kläder så slog jag till på stort och köpte ny dator! Äntligen säger jag då bara! Det blev en HP med Windows 7, ungefär så mycket vet jag om den. Kommer en bild på den också såklart, den är ursnygg!

När vi kom hem från stan så for vi upp till Johan och Zara en sväng. Lillan var på strålande humör då vi kom, men blev lite smågrinig mot slutet. Sen vi hade farit så kom Zara på att det kanske kunde vara en tand som spökade. Och det var det. Bella har fått sin första tand! Den syns knappt, men jag har sett den! Tvingade ner henne till Jennifer och Mariann, och då blev det så hon stannade och "såg" Robinson med oss. Jag kan inte ljuga och säga att vi såg det, för jag minns knappt vad som hände. Man var ju så upptagen med att titta på lillan. Hon fick bland annat dricka vatten ur ett (plast)glas för första gången! Jag filmade det med mobilen, men då den filtypen inte fungerar att ladda upp på youtube så missar ni det.

Idag har varit en ganska lugn dag. Sov till 9:45 då alarmet ringde. Såg TV fram till 13, då jag for iväg och cyklade 30 minuter. Sen blev det att steka plättar på 1 liter mjölk, äta några av dom och sen blev det film hos Poki. Nu är det bäst att man går till sängs, ska upp imorgon och till Piteå igen. Ska följa mamma på återbesöket på PÄS för axeln och sen blir det en vända till på stan. Hann inte med alla affärer, och så blir det en lunch med lillebror. Sen på kvällen blir det att se Avatar i 3D med Johan, Zara, Sofie och Nisse. Längtar!

På återseende, och sov gott.

Shopping i Piteå

Ja, nu är det nog inte länge innan mamma och pappa är här. Sen hämtar vi upp Jennifer och så far vi iväg till Piteå för en dag på stan. Ska kolla på en dator, se om jag hittar någon som är bättre än den jag har sett på KT. Eller ja, Martin har ju hjälp mig att välja ut den bästa. Så ska kolla på Elgiganten och Expert vad dom har, och så får Martin jämföra igen. Och sen blir det banne mig en ny dator! Längtar nästan så jag spricker! Den här är usel. Eller ja, den fungerar ju, men den är så stor och klumpig och seg och ja. Lite för liten och gammal helt enkelt.

Steg upp kl 7 och for och cyklade 30 minuter. När klockan ringde hade jag tänkt somna om och skita i att träna, så jag ställde om alarmet. Men kanske 30 sekunder senare insåg jag att jag faktiskt var ganska så pigg, och att det förmodligen skulle ta länge innan jag somnade om. Så det var bara att stänga av alarmet, klä sig och fara iväg. Det var som dött på gymmet, men vad mer kan man vänta sig halv 8 en lördagmorgon? Fast då jags lutade cykla kl 8 så hade alla simmare kommit, så dom stackarna har tydligen tidig lördagsmorgonträning. Fast jag var ju tidigare, men jag kan ju fara dit nästan vilken tid som helst på dygnet. Dom har ju fasta tider och vet att dom måste upp och simma. Nåja..

Bäst att borsta tänderna nu. Bye!

Veckans Tips 5




Uncle Ben's Sweet & Sour Ananas

Vill ni göra en enkel och supergod maträtt? Då ska ni köpa en sådan här burk, kycklingfiléer och ris.
Skär kycklingen i små bitar och bryn dom. Tillsätt såsen och låt puttra några minuter. Koka ris till och servera. Det är verkligen supergott! Bjöd mina bröder på detta igår, och dom gillade det.

Papper hit och samtal dit

Man ska ju vara Einstein för att förstå hur man ska skriva FKs papper för att få lite sjukbidrag. En säger si och en säger så. Men nu har jag gjort både som si och så sa, och på tisdag blir det att göra ett besök hos FK och se om det stämmer det jag har skrivit.

Vad har man gjort idag då? Halv 9 for jag och Annika och cyklade i 40 minuter. Sen blev det en dusch och så iväg på AF. Efter en halvtimme där köpte jag smör och gick hem. Åt och ringde FK ang papprena, sen for jag iväg till Erika med hennes bäbisar (Scrubs) och så hem igen. Har sett CSI och alla 3 avsnitt av Andra Avenyn. Det var 3, inte 3,5. Och nyss så har jag spelat Farm Frenzy 3 i 60 min.

Nu ska jag äta middag. Var egentligen tänkt att jag skulle följa Jennifer och Jesper och hans kompisar på Okey och äta, men dom har fortfarande inte kommit, och då kommer det dröja länge än. Och jag är jättehungrig, så då sparar jag 50kr och äter hemma nu ist. Så får jag vara med Jennifer en stund sen ikväll.

Försökte ladda upp en film, men det gick inte. Så nu säger jag vad jag gjorde i onsdags som ni egentligen skulle få se. Poki har skaffat sig två ormar, och jag har hållit i båda! Dom var faktiskt ganska söta nu när dom är så små. Skickade filmen till mamma, som hatar ormar. Till svar fick jag detta:

Söt!!! Är du inte riktigt NAVLAD. Släpp the snake ! !

Skoskav

Steg upp tidigt i morse och var duktig. Jag ringde AF Kundtjänst för att säga att jag hade tänkt gå på AF och påanmäla mig igen, men dom hade stängt för besök. Så då ringde jag och sa det, så går jag dit imorgon, men blir anmäld från idag. Sen ringde jag FK ang sjukskrivningen. Sen blev det att springa intervaller i 60 minuter på löpbandet. Först gick jag 800m, sen sprang jag 400, gick 400, sprang 400 osv. Kände mig riktigt duktig efteråt. Tyvärr så lyssnade jag inte på min lilltå, så nu har jag en jätteblåsa på utsidan av hela lilltån. Haltar fram eftersom alla skor trycker åt just där, och det är inte skönt. Så imorgon ska jag och Annika cykla, jag i Foppatofflor.

Sen ska jag på AF 10:30. Sen blir det nog att vara med Jennifer på em. Och på kvällen ska jag äta äntligen få äta mina skumtomtar! Längtar! Och så blir det nog att se på Lets Dance. Och annars så har jag 3,5 avsnitt med Andra Avenyn som jag måste se, för jag antar att det börjar om snart igen. Och sen har jag 4 avsnitt av Bones att se också.



Har sett Grudge 2 med Anton, Annika och Poki ikväll.

Det där ni skulle få se idag kommer nog imorgon istället. Har inte haft tid att sitta vid datorn idag. Tränat, springa (halta) ärenden och bjudit bröderna mina på 2 rätters middag.

Naglar



Vad tycks? Gjorde detta medan Erika och Linn var här idag. Ganska snyggt ändå.

Duktig flicka

Oj, vad jag har känt mig duktig ikväll. Blev film hos Poki, och det poppades popcorn, det köptes en massa choklad, pimpim, (byxvarm) zingo och sådär. Och jag åt inte en smula av det! Jag var egentligen inte ens sugen, även om det hade varit gott med lite popcorn och en chokladbit. Men jag är en duktig flicka, så det så!

Blir att fara och träna imorgon bitti igen, kanske stiger upp lite tidigare. Sen ska jag på Kontorsteknik och kopiera läkarintyget och sen vidare till chefen med det. Sen var det ju som meningen att jag skulle och påanmäla mig på AF, men dom har tydligen stängt för besök torsdagar, så det blir att ringa istället. Får besöka dom på fredag, då jag ändå har en tid hos min handläggare.

Och sen ska jag försöka hinna med lite smått och gott här hemma. Hade tänkt hinna byta i sängen och få fram vintertäcket. Känns bättre det än att ligga med två täcken som inatt. Och så blir det fräscht och härligt! Sen ska man agera kock då jag har bjudit storebror på "lyxmiddag". Har förvarnat han idag om att det blir förrätt istället för efterrätt, och det tyckte han lät "inte illa".

Men nu är det dags man går till sängs. Har ätit en liten kvällsmacka då det var länge sen middagen, och magen kurrade lite lagom. Imorgon ska jag försöka fixa mig en youtube-användare så ni kan få se vad jag gjort ikväll! Kan säga som så att mamma blev tokig, och förmodligen rädd också.

Sov gott

Löpbandet

Imorse steg man upp kl 8. Åt grötfrukost och sen bar det iväg på gymmet. Hade fått med mig Annika för att gå på löpbandet, är så tråkigt att gå ensam. Vi gick i 60 minuter, men det kändes inte alls som att det var så länge. Men tack vare lite TV, bland annat Smallville, och trevligt sällskap så gick det som smort. Vi var lite ömma i benen efteråt, men efter lite stretchning så kändes det riktigt bra! Blir nog en favorit i repris imorgon bitti, åtminstone för min del. Kanske springer ett varv (400m) också? Vem vet? Gjorde inte det idag, eftersom jag vill mjukstarta. Men några dagar till på löpbandet så går jag två trappor upp och börjar med maskinerna också.
Glömde ju att mäta och väga mig i morse, men jag ska försöka komma ihåg det imorgon. Ska bli intressant att se om någon muskel växer och om man bli slankare någonstans.

Efter träningen så blev det en dusch och BIG smörjning. Hela kroppen, till och med under fotsulorna! Gjorde mig även lite fin i håret, men inget märkvärdigt. Sen var jag och storhandlade för 500 kr! Och sen blev dte en liten lunch och nu kom Erika och hennes norska kompis Linn. Vi ska nog spela lite kort och spel och så. Kanske film ikväll?

Kram

Hemma på byn igen

Nu har man flyttat tillbaka till Älvsbyn efter två veckor i Vidsel. Men har ändå knappt hunnit vara hemma, eftersom Zara inte ville vara ensam ikväll. Så som den snälla svägerskan man är så kommer man till undsättning. Bella var söt som vanligt, lite grinigare bara. Men inte undra på det då hon fått spruta idag. Hon somnade då snabbare än kvickt efter sista vällingen, och Zara vann överlägset i Femhundra.

Kom just på att det inte blev något Veckans Tips i förra veckan, men jag får väl ursäkta mig med att jag knappt suttit vid datorn. Men i veckan kommer det allt ett Veckans Tips, så håll utkik!

Mamma väckte mig 7 imorse och sa att jag var tvungen att hjälpa henne. Strömmen hade gått, och det hade gnistrat till någonstans. Så upptäcker vi att kontakten som går mellan förgården och stolpen har brunnit! Inte kul. Så det var bara att ringa pappa så han kom upp. Han fick stämpla ut från jobbet för det, men jobbade såklart in det sen igen. För det var nämligen så att bilen inte startade. Den startar oftast inte när det är kallt, så vi hade ställt den vid förgården för att kunna koppla i motorvärmaren. Men det är som svårt när man inte har någon ström. Vi hade bara tur att bilen sen startade, trots att vi använde startkablar kopplade till mammas bil (som pappa kom upp i). Men efter ett tag så gav den med sig och startade.

Nu ska jag gå och sova, för kl 9 ska jag träffa Annika utanför badhuset. Jag har ju som sagt köpt nautiluskort, så nu ska här börja tränas! Men börjar mjukt (pga ryggen) med att gå på löpbandet. Börjar med styrka sen.

Sov gott!

Kåbban

Nyårsdagen for jag, Zara, Bella, mamma och pappa upp till Kåbban. Vi har spelat massa kort och pussat på Bella. Och matat henne med potatis, broccoli och plommonmos. Och hon älskar det! Annars har inte mycket hänt.
Idag for Zara, Bella och pappa hem, men jag och mamma stannar någon dag till. Idag, eller i eftermiddag/kväll har vi börjat se första säsongen av Bones. Mamma följer ju serien på TV, men har inte sett från början. Men hon håller ju på somna hela tiden, så vid 16 sov vi middag, och för kanske en timme sen så höll hon på somna igen, så vi slutade. Mamma sover, antagligen och förhoppningsvis, och jag ska nu också säga godnatt. Var meningen att det skulle komma två bilder på Bella som äter potatis och broccoli, men det mobila bredbandet är ju inte snabbast i världen, så det får bli en annan dag.

Sov gott.

Vad hände 2009?

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag träffade min första pojkvän.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, ett.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, min storebror!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Cypern.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En pojkvän!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 21 juli, Isabelle föddes!
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag fick komma på arbetsintervju.
9. Största misstaget? Att inte lära känna folk på riktigt först.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, fick ryggskott 3 dagar innan julafton.
11. Bästa köpet? Har nog inte köpt något speciellt.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Räkningar.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Isabelle!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Livet är en fest.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Mest gladare i och med Isabelle.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Lyssnat på andra.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Min mage.
18. Hur tillbringade du julen? Med familj och släkt.
19. Blev du kär i år? Jag trodde det först, men jag insåg sen att jag inte var det.
20. Favoritprogram på TV? Alldeles för många, men Desperate Housewives ligger bra till.
21. Bästa boken du läste i år? Den förlorade symbolen tror jag.
22. Största musikaliska upptäckten? Anberlin, om det nu var i år?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Vågtången och 4e säsongen av Greys Anatomy!
25. Något du önskade dig men inte fick? I present? Fick det i julklapp istället (3e säsongen av OC).
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fikade med mamma, pappa och gamlingarna, och sen jobbade jag på kvällen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hittat den rätta.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mindre sunkig.
29. Vad fick dig att må bra? Att min familj och mina vänner älskar mig och alltid ställer upp.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Inte Robert Pattinson i varje fall.
31. Vem saknade du? Jennifer och Erika som pluggar borta.
32. De bästa nya människorna du träffade? Isabelle och Annika.

Jag kan inte lova på hedersord att jag inte glömt något eller någon, men klockan är 1:50 på natten, och jag har inte bästa minnet. Sov gott.


Grått Nytt Hår!

Eller hur var det nu igen? Ja, nu har vi, iförda nattskjorta, skålat in det nya året med julmust. Så glammiga var jag och mamma ikväll.

Bella somnade vid 22 och vi såg på Morden i Midsomer. Sen såg vi Jan Malmsjö prata in det nya året i vanlig ton: Ring, klocka, ring. Skål, pang och godnatt. Ungefär. Låter kanske som ett jättetråkigt nyår, men det var det inte. Det var lugnt och skönt och mysigt. Har myst med Bella, blivit halvt hörselskadad av en pratglad Bella, spelat en massa kort och lagt många patienser, skrattat åt Bella och haft trevligt med min mor. Hade först tänkt köra upp till Storforsen och se pappas fyrverkeri, men jag orkade inte. Kändes möttot att köra upp och inte hinna se allt, och svårt att ta kort på det också. Så jag stannade hemma, inomhus.

Gammalt år slut, utvärdera sina löften.


* Bara äta sötsaker på helgerna. Haha, det gick ju bra! Bättre lycka nästa år!
* En promenad på minst 30 minuter per dag. Haha, det gick ju lika bra det!
* Skriva dagbok. Det är nog det enda jag har hållit. Har inte skrivit varje dag, men många. Samma dag jag fyllde år så fick jag börja på ny bok.

Nytt år, nya löften.

Ja, man är ju dum om man tror att man kommer hålla sina löften, så därför ska jag försöka vara lite mer realistisk i år. Löftena är i princip likadana som förra årets, men med lite modifiering.

* Bara äta sötsaker på helgerna. Jag börja med det på måndag, och jag ska verkligen försöka hålla detta. Fyller någon år eller om det är någon högtid så är det klart man får äta gott då.
* En promenad på ca 30 minuter nästan varje dag. Jag har ju skaffat Nautiluskort nu, så varje gång jag far och tränar måste det bli av. Först måste jag gå dit. Sen blir det att värma upp, antingen på löpband eller cykel eller liknande, har inte så stor koll på vad dom har för maskiner. Och så kan det ju vara en idé att varva ner också på löpband/cykel/liknande. Och då borde jag få ihop 30 minuter nästan varje dag,
* Fortsätta skriva dagbok. Kommer blir det enklaste löftet, om jag nu inte tappar min högra hand eller alla fingrar på höger hand eller så.
* Försöka laga minst ett mål mat per dag. Det här kommer förmodligen bli det svåraste löftet att hålla. Jag är ganska lat när det gäller matlagning, främst för att jag inte kan laga mat. Men det kommer nog från att jag är för lat för att laga mat. Ond cirkel, ni fattar. Men jag ska verkligen försöka nu. Kanske man börjar göra en veckomatlista så man vet vad man behöver handla på måndag och vet precis vad man ska äta.
* Äta tre mål mat om dagen. Även om ett mål innebär två hårdbröd med ost på så ska det ätas. Kroppen behöver mat, gärna mindre potioner men ofta. Och speciellt om man tränar behöver kroppen mat och protiner.

Hade tänkt börja skriva en massa mer, men det handlade bara om min nya träning, så det får bli i ett senare inlägg. Man måste ju ha lite mål med träningen, så jag ska fundera ut dom.

Frisör

Idag har jag fått agera frisör åt Zara och mamma. Zara ville göra ett andra försök med mammas julklapp Babyliss iCurl, så jag lovade att hjälpa henne. Och vilket resultat alltså! Är riktigt nöjd! Jag och hår brukar inte alls gå ihop, men nu lyckades jag verkligen!


Färdigsminkad Zara.


Glammiga lockar.


Jag vill också ha långt hår!

Sen så ville ju förstås även mamma bli nyårsfin.


Nervös inför fotograferingen.


Lockigt.


Snyggt!

Och jag måste påpeka att både mamma och Zara har världens rakaste hår, båda två. Mammas hår är sådant att allt man försöker göra går ut efter 5 minuter, men det här har faktiskt suttit hela dagen! Och Zara var så rädd att hennes lockar skulle försvinna, så hon bad mig att spraya varenda lock, om det nu skulle bli några lockar. Och det blev det ju! Började som förstå hur man skulle använda tången, motför första gången vi provade. Men hårsprayet tog då slut kan jag lova. Zaras långa hår, och en liten flaska.


Snyggingen här var svårlockad, så hon fick stå över. Om några år kanske?

Nyår, då ska man äta gott. Jag och mamma åt stekt halloumi till förrätt och tacos till varmrätt. Efterrätten bestod av både kladdkaka och godis. Bella åt välling, plommonpuré och smörgåsrån. Plommonpurén var nog godast.


Halloumi. Kanske världens godaste ost. För er som aldrig smakat så är den salt och knarrig. Supergod!


Matbloggstoppen
RSS 2.0