Norrfjärden

Har äntligen fått fara och spela med Norrfjärdens Blås igen! Länge sen sist nu. Det är möteshelg där i helgen, så vi spelade på "invignings"mötet.

Annars har jag bara jobbat idag, ett ganska tufft skift. Så nu ska jag krypa ner i soffan och må väl och se en film. Blir nog en komedi, kände inte för en skräckis. Doftljusen (sockerdricka) är redan tända och godisskålen står på bordet, vattenflaskan likaså.

Natti natti folket, imorgon kommer ett mer seriöst inlägg.

På väg hem...

Sitter i bilen med en öm rygg och onda fötter. Det tär att shoppa i 4 timmar i sträck, i trängsel, värme och med en allerginäsa. Hade ett stort shoppingsug innan vi for, men som vanligt så har jag svårt att hitta nå. Lika bra det, kan jag spara slantarna till annat kul. Blev i alla fall fyra nya nagellack, ny ögonskugga, ny mössa, vantar och fodrade leggings! Blir spännande att testa dom. Hittade lite mer smått på DollarStore.

Nu ska jag hjälpa mamma att hålla koll så älgarna håller sig borta från vägen.


Tjejkväll!

Har varit lite sugen på att fråga en på jobbet om hon vill byta skift med mig på torsdag, det är ju tjejkväll i hela fyrkanten (tydligen). Men jag gjorde det inte, tänkte jag kunde spara dom slantarna och slippa trängas. Men efter att jag hade kommit hem idag så fick jag ett sms av henne där hon frågade om jag inte ville byta med henne, hon jobbade hellre kväll än tidig morgon. Självklart man ställer upp och byter skift! Så imorgon blir det tjejkväll i Piteå! Hoppas man hittar något fint! Skulle vilja kolla på lite snygga stövlar. Och uggs! Fick ju lämna tillbaka mina i vintras då sulan började släppa, och köpte inga nya efter det. Dom var ju så himla varma och sköna!

Har tänkt köra en månad utan någonting nu snart, men jag berättar mer om det senare i veckan.

Ska ta och leta fram lite kuponger och kolla in alla annonser i tidningen nu. Fick ju faktiskt PT imorse, men det brukar man få dagen före stora event och reor.

Skönflickor

Är hos Johan och Zara nu och barnvaktar. Dom skulle iväg på årsmöte för deras nya klätterklubb ikväll. Så dom for strax före 19 och en timme senare sov båda flickorna! Dom var så trötta båda två.

Efter att ha lagt Ronja läste jag två böcker för Isabelle. Sedan strök jag henne över ryggen, och då kröp hon ihop så nära mig. Så himla mysigt! Fem minuter senare så sov hon. Fasters älsklingar!

Ps. Mobilbloggar genom blogg.ses nya app!! Äntligen!


Tävling hos Hanna

Jag är med och tävlar hos Hanna om... Något spännande! Hon har precis skrivit sitt 3000 inlägg, vilket är värt att firas!
Har ni inte kollat in hennes blogg tidigare är det dags för det nu tycker jag. Hon skriver så underhållande och bra! En mammablogg med mycket familjeliv, men mycket annat också!


Grattis Ronja 1 år

Grattis på 1-årsdagen älskade vän!



För ett år sedan föddes det en liten tjej
Så älskad från första stund
Tänk att något så litet kan ge oss så mycket glädje och kärlek
Som just Du har gjort



Så liten Du var, så lite Du visste
Så lite Du kunde, så lite Du sett



Ett år är en kort tid
Men tänkt vad mycket som kan hända på ett år
Du växte för var dag
Du lärde dig något nytt för varje vecka som gick
Du lärde dig att sitta, krypa och gå
Du lärde dig att skratta är underbart
Du lärde dig att greppa och Du lärde dig att kasta
Med tiden blev du till en helt egen person
Jag tror aldrig jag har träffat någon som är så glad som Du är
Bara man ser på dig skiner Du upp i världens underbaraste leende
Och i Dina ögon ser man att du är ett litet busfrö
Det lyser av glädje och hyss i dom



Tänk att Du har blivit just Du!

Faster älskar dig Ronja!


Fjällar

Ända sen vi kom hem från Cypern för 2 veckor sen så har jag fjällat. Jag kan inte säga att jag har flagnat, för jag har inte kunnat dra bort den gamla huden som man brukar kunna. Jag har försökt skrubba och gnugga men huden vill inte av! Får bort litegrann vid varje dusch, men jag lär säkert fjälla i 2 veckor till.


Snyggt va?!

Tårtmakeri

Nu har jag suttit i 2,5 timmar och fixat Ronjas tårta. Hon fyller ju 1 år imorgon, lillflickan! Blev ingen avancerad tårta den här gången då jag bara hade ikväll på mig, plus att jag var själv. Brukar ju ha mamma med mig annars. Men den blev fin i alla fall. Kort och tjock! Ni kommer fatta varför imorgon.

Har jobbat hela helgen, därav utebliven bloggning. Igår på timmarna var jag och Karro ut på en promenad, Hälsans Stig blev det och 5 km i benen. Var ganska så stel efter det, men ingen träningsvärk som jag trodde jag skulle få. Tack för det!

Nu ska jag se One Tree Hill innan jag går och sover.

Vill inte sova

Man skulle nästan kunna tro det. Slutade 20:30 och såg klart True Blood då jag kom hem. fastän jag var trött (och fortfarande är) så kunde jag inte gå till sängs. Jag ville inte, knasigt nog. Såg en halv film. Sen hade jag tänkt stänga av datorn, men så kom jag på att jag inte hade läst så mycket bloggar på tre dagar, bäst att göra det.

Nu är det nästan en timme sen jag bara hade tänkt stänga av datorn och gå och sova. Vilket fult redskap internet är ibland. Men nu ska jag faktiskt gå och sova. Skulle ha gjort det för en timme sen då jag har varit lite halvseg hela dagen. Men så blir man ju av att ha varit uppe halva natten och jobbat. Nåja. Tur man är hyfsat morgonpigg ändå.

Natti folket.

Bakning på gång

På måndag fyller lilla Ronja hela 1 år! Fatta att lilltjejen har hunnit bli så stor! Det var ju nyss hon föddes och var så liten och späd. Nu är hon en stor liten knubbis.

Födelsedag innebär ju alltså lite tårtmakeri. Har fått fria händer av Zara, så det har inte varit lätt att fundera ut vad jag ska göra. Vilken färg, vilket motiv? Funderade ut igår och tänkte göra lite leksaker och klossar, men nu har jag fått en ännu bättre idé! Men vad det är säger jag inte, ni får tålmodigt vänta tills på måndag. Även du Zara! Har jag fått fria händer, då blir det en överraskning!

Så nu måste jag ju som iväg och handla så jag har allt jag behöver till tårtan. Jobbar ju hela helgen, så jag har bara söndagkväll och måndagmorgon på mig att fixa tårtan. Då är det skönt om allt finns hemma. Måste ju dessutom fixa en liten tårta till Ronja själv, men det blir nog något så enkelt som rulltårta med marsán och grädde och så täcker man den sen med sockerpasta.

Handla var det.

TV-inspelning

Bytte tur idag på jobbet för att kunna sluta tidigare. Det var några som ville ha med mig i en TV-inspelning uppe i Storforsens Kapell. Nu blir ni nyfikna va?! Ska inte säga vad det handlar om, men det kanske man kan lista ut. Kolla på SVT1 (tror jag) lördag 8 oktober kl 17:50. Då får ni se mig en kort stund!



Nu ska jag se Halv åtta hos mig innan jag ska se finalen av Maestro och sist House.

Sax-o-Flöjt-o-Mambo

Vaknade alldeles för tidigt idag, tyckte jag. Vet inte varför jag inte kunde somna om. Men men. Har varit och solat på morgonen. Det var skönt, för ute är det kallt. Det var 3 grader då jag for imorse. Men solen skiner, så det är en vacker dag.

Sen jag kom hem så tog jag faktiskt fram brorsans saxofon och provade spela lite. Har haft den ståendes här ett bra tag nu, drygt ett år tror jag. Och idag kändes som den rätta dagen att prova spela sax. Tog fram hans gamla saxböcker och började lära mig greppen. Första boken tog väl 10-15 minuter. Sen hann jag bara börja på andra boken innan jag gav upp. Vilken klaff jag än tryckte ner så spelade jag bara G, fast det skulle bli ett Giss. Vet inte hur tusan jag skulle ha gjort.
Och när jag hade packat ihop saxen tog jag fram blockflöjten och spelade lite, kanske 15 minuter eller så. Så nu känns det som att man har gjort något bra idag! Fagotten får faktiskt vila, har ju spelat 4 dagar i rad på den, nästan så läpparna har spruckit.

Och när vi nu ändå är inne på musik så hade jag tänkt få bjuda på en av låtarna vi spelade på jubileumet i lördags. Den är så himla frän den låten! Men tyvärr har vi inte hunnit öva den så mycket som vi skulle ha borda göra, men det låter ju inte dåligt.


Det händer, eller vi gör, ju lite grejer medan vi spelar. Ska försöka rada upp det som händer, så kan ni ju försöka kolla efter det.
0:33 Horn
0:46 Flöjt och oboe
0:53 Fagott
1:09 Kontrabas
1:28 Cello
1:30 Violin, viola, trumpet och trombon
1:36 Fagott, basklarinett och horn
1:42 Trumpet och trombon
1:50 Violin
2:02 Horn
2:04 Fagott
2:37 Horn

Tror jag har lyckats hitta allt. Tyvärr så syns ju knappt trumpet- och trombonsektionen, men man kan ana dom längst ut till höger.

Hoppas ni orkade lyssna på hela låten, för den är ju helt fantastisk! Är förresten låten Mambo ur musikalen West Side Story som vi spelar. Orkar ni se på en till video ska ni kolla in dom här. Dom gör också Mambo, men det är en betydligt större orkester än vad vi är. Dom kanske inte har mer rörelser än vad vi har, men när dom väl gör något så gör dom det bra!

Uggligt

Solen skiner utanför fönstret, och jag ligger i pyjamas i soffan och ser på TV. Ja, klockan är över 15, och jag är fortfarande i pyjamas. Så skönt! Det är så här söndagarna ska vara, helt kravlösa!

Har sett tre avsnitt av Pretty Little Liars, om några minuter går nästa avsnitt på TV. Sedan har jag sett tre avsnitt av NSIC. Och det var väl allt. Ska Se True Blood sen också, så är jag ikapp!


Den här söta ugglan köpte jag en av dom sista dagarna i Agia Napa. Jag är ju rätt mycket för ugglor, så den passade mig verkligen i smaken!

Blåbärsfisar

I tisdags så var ju Zara och flickorna och hämtade oss på Kallas. Sedan åkte vi hem till dom där vi fick busa och leka lite innan vi blev bjudna på mat. Och i Noréns familjen så brukar alltid Bella och Ronja få lite efterrätt efter middagen, i form av bär eller frukt. Dom fullkomligt älskar bär och frukt, flickorna! Och det är ju jättebra! I tisdags så serverade Zara lite jordgubbar till dom, men det tog ju slut alldeles för fort. Så då fick dom blåbär också. Och kolla vilka blåbärsfisar dom är!


Isabelle posar för kameran!


Ronja är lika glad som alltid!


Blåbärigare än så här blir det knappast.

Övat

Idag så hade jag sovmorgon, välbehövligt efter en natt utan sömn. Somnade 23 igår efter att ha sett 2 inspelade House-avsnitt, kvällens House och sedan ett inspelat Mentalist. Läste sista två sidorna ur boken och somnade sedan som en stock. Vaknade före 8 imorse! Nej! Men somnade om till strax före 9, somnade om igen och steg sen upp före 10. Har legat och sett inspelade avsnitt hela dagen nästan. For en sväng på affären för att handla lite, blir så tomt hemma då man är borta i två veckor. Sedan övade jag faktiskt på några NUS-låtar inför i helgen. Känns som att det måste sitta lite bättre när det är 20-årsjubileum och allt. Men jag blir arg på mig själv och mina fingrar då det inte blir rätt. Men blir att öva en stund imorgon också, för sen på fredag är det läger och på lördag är det jubileum. Är några få ynka ställen som gör att hela alltet skiter sig. Måste försöka fixa till en klaff också, men en liten kartongbit eller så. Tror lite av felet sitter där också.

Nu ska jag lägga mig och se på Svenska miljonärer på Kanal 5. Foki ska tydligen vara med, så det ska bli intressant att se. Sedan blir det Mentalist kl 22. Upptäckte även att True Blood har börjat om, och att tredje avsnittet går ikväll. Men det blir att spela in det ikväll, måste ju se dom två första först. Mycket att se när man har varit borta i 2,5 veckor (helgen innan vi for var det ju NUS-läger).


Fodralet som skymtar där under sydde mamma till mig några dagar innan vi for, jättefint! Tack mamma!



Alla bilder från resan är på min lilla blogg/resedator som jag köpte veckan innan vi for, så ni får bilder på datorn istället för bilder från datorn.

Hemma igen

Sådär ja, nu var man hemma igen, uppackad och allt. Shit vilken försening alltså! Vi blev 10,5 timmar försenade igår. Pga att ett plan i Oslo var tvunget att tas ur bruk. Och självklart finns det ju inga reservplan, så då skiter sig halva världens flygtrafik.
Nåja, vi ska inte klaga alltför mycket. Vi fick en halv dag extra i solen. En dag som spenderades på ett annat hotell, nämligen Hilton Hotel! Hur coolt var inte det så säg?!

Kändes så lyxigt att få stiga in i en riktigt snygg lobby, att äta lunch- och middagsbuffé uppdukat med linneservett och en massa efterrätter att välja och vraka mellan! Själva maten var jag väl inte så förtjust i, så då åt jag mig mätt på melon, pannacotta och cheesecake! Mums!

Tillbaka till hur dagen spenderades. Vi blev hämtade först kl 13 från vårat hotell Melpo-Antia, försenat igen. Åkte sedan till huvudstaden Nicosia och fick oss rum på Hilton Hotel. Var framme strax efter 14, och då gick vi direkt på lunchbuffén. Sedan upp på rummet för att svida om till bikini och ut och lägga sig vid poolen och sola några timmar.
Kl 18:45 fick vi ny information om att vi skulle bli hämtade med buss kl 21:15 och skjutsas till Larnaca flygplats. 00:40 Skulle planet lyfta. Framme kl 04:00 svensk tid.
Sen vi hade fått bagaget så for vi och la oss på en soffa uppe på Sky City, men mamma var klok nog att boka ett rum för 5 timmar på Rest & Fly. Sov inte så mycket, men det var riktigt skönt att få ligga utsträckt i en skön säng, motför ihopknölad på en hård soffa.

12:20 lyfte planet från Arlanda och en timme senare landade vi på Luleå Airport. Zara och flickorna hämtade oss, och där har vi varit fram till nu ikväll. Har hunnit packa upp allt och skickat hem tvätten med mamma. Nu ska jag lägga mig i soffan och se på en massa inspelade avsnitt från dessa två veckor. Vi börjar med House, då det går på TV ikväll också.


Ingången till Hilton Hotel.


Jag vid poolen.


Lobbyn. Det är en våning till, men den rymtes inte på kortet.


Efterrätt.


Såhär såg en del bord ut. Dom flesta hade dock ingen linneduk eller klädda stolar, men linneservett och två glas var det dukat åt oss.

Nu blir det som sagt TV. Sov gott folket!

Försenade

Egentligen skulle vi ha suttit på busstransfern till Larnaca flygplats nu. Men mitt i frukosten får vi ett sms från Fritidsresor där det står att flyget är försenat och att vi kommer att bli hämtade kl 12 (11 svensk tid) med buss för att åka till ett annat hotell. Där kommer vi få lunch OCH middag. Nu snackar vi försening! Vi skulle ha lyft kl 14:00, men nu vet vi inte alls. Vi kanske inte är iväg förän sent ikväll någon gång, kanske så sent som efter midnatt. Ingen vet någonting.
Jag har skickat ett sms till Elli, hoppas hon har sett det, och bett henne fixa en vikarie för mig imorgon, för jag kommer inte vara hemma till kl 8 imorgon bitti. Sedan har vi ringt till Johan och bett han boka om vårat flyg från Arlanda till Luleå till imorgon. Så kl 12:20 går det flyget, och tills dess måste vi ha hunnit landa i Arlanda.
Bara en massa tokigheter. Nåja, vi kanske får njuta i solen en stund på det andra hotellet vi kommer bussas till.

En annorlunda spaupplevelse

Redan dom första dagarna här så såg jag någonting som jag absolut ville göra. Men både jag och mamma tyckte det var bäst att vänta med det till sista dagen. Vi skulle nämligen gå på fotvård. Och inte vill man förstöra fötterna efter en fotbehandling med att gå i sand och saltvatten och så.
Så igår begav vi oss ut för att få fotvård. En ganska annorlunda fotvård. En som kittlades och var väldigt fashinerande! Ja, ni kan ju själva se här nere vad vi gjorde.



Vet inte om det gjorde så mycket med fötterna, men jag vill absolut göra om det igen! Har ni möjlighet borde ni också testa det!

Båttur

Igår var jag och mamma, hör och häpna, iväg på en 4,5 timmars båttur! Mamma satte sig frivilligt på en båt och lät sig följa med ut på havet! Underns tid är inte förbi ännu!
För er som inte känner min mamma så är hon rädd för vatten och båtar. Eller rättare sagt vatten där hon inte når botten. Når hon botten så går det jättebra att simma och flyta, men vet hon att hon inte bottnar tror hon att hon ska sjunka som en sten. Vilket hon ju självklart inte skulle göra. Men ni som har fobier för saker och ting förstår nog vad jag pratar om.

Det gick jättebra för mamma, jag är stolt över henne! Hon gick till och med ner på stegen för att blöta kroppen en snabbis vid det sista badstoppet.
Badstoppet var på ett ställe som kallas för Den Blå Lagunen. Och det var verkligen kristallklart vatten! Alldeles klarblått och härligt! Det kan ni ju se på videon här nedanför:



Det var dom två härligaste doppen jag någonsin gjort i hela mitt liv! Och jag älskar ju att bada, så det säger väl en hel del.

Lite bilder kan ni ju få från utflykten också.


Jag på båten.


En söt liten fyr.


Spökstaden Famagusta.

Kan berätta lite kort om Famagusta. Före 1974 var Famagusta den största turistorten på Cypern. Men efter att turkarna (som äger ca 30% av Cyperns yta, den s.k. turkcypriotiska sidan)invaderade där och tog över staden så finns det ingenting där längre. Det är en stad som är helt tom! Dom enda som får komma in där är den turkista armén (och FN-soldater tror jag). Alla hus, hotell och byggnader är tömda på dess innehåll. Den finns inga fönster eller dörrar, dom har tagit bort allt. Kvar finns bara ett tomt skal av byggnader. Vi kunde inte fara så nära med båten då det är dryga böter och fängelsestraff på att korsa den s.k. Green-Line.
Tänk, ena dagen var där ett semesteraradis, andra dagen flydde alla för sina liv.

Glassfabriken jag skrev om i förra veckan fanns tidigare i Famagusta, men var tvunget att flytta. Som allt annat där.
Hade inte Famagusta intagits och tömts hade inte Agia Napa varit vad det är idag. Idag är Agia Napa den största semesterorten på Cypern, men innan 1974 var det ingenting.

Nej, nog med historia för ikväll. Ska gå och vara social med mamma nu. Vi ska äta efterrätt som vi köpt hem och se en film. Jag är lite välbränd om mina armar och i ansiktet idag, så det är skönt med en hemmakväll.

Sling Shot

Lovade ju att ni skulle få veta vad jag gjorde för busig här om dagen. Här kommer filmbeviset.


Det tar några, eller ganska många, sekunder innan det händer något.

Det är lite tokigt ibland. Jag är tuff nog att våga hoppa bungyjump och skjutas upp i ihåliga bollar, men att putta ner en gräshoppa från balkongräcket, det vågade jag (nästan) inte! Den såg så ondskefull och äcklig ut, så nu kommer jag drömma hemska mardrömmar om 2 meters gräshoppor...


Hurvas....

Nissi Beach

Idag tog vi bussen iväg till en annan strand som tydligen skulle vara jättefin, nämligen Nissi Beach. Och visst var det fint där, alldeles klarblått vatten! Men varken jag eller mamma tyckte det var mer än så. Det ligger som i en liten grop, så det blåser inte så mycket. Stranden var delvis skräpig och i vattnet var algblomningen i full gång. Så vi for hem rätt fort och la oss vid poolen. Men där orkade vi inte ligga speciellt länge heller, så det blev en kort dag idag. Inte för att våra kroppar klagar, dom hurrar säkert över lite vila från solen.

Sitter nere i hotellfoajén och klibbar fast i skinnsoffan. Ingen AC har dom här nere, tur vi har det på rummet säger jag bara! Har inte kollat tempen idag, men det är säkert minst 34 grader som tidigare dagar. Känns faktiskt varmare idag än tidigare.

Igår gjorde jag en spännande grej, men jag har inte hunnit lägga in filmen på datorn än, så ni får vänta lite med det. Istället ska jag visa er lite av vad vi har ätit veckan som varit.


Lammgryta.


Spagetti Carbonara.


Halloumi och ett nästan uppätet vitlöksbröd med ost.


Och såklart den dagliga donuten.

En liten hälsning hem



15:30 var det 34 grader i skuggan! Idag tror vi har varit varmaste dagen hittills. Det känns då så på kroppen.

Vad har hänt med Lotta?

Hej alla bloggläsare! En del av er vet varför jag inte uppdaterat här på en hel vecka, andra måste nog undra vad som har hänt med mig. Men nu ska ni få veta det, och ni andra som redan vet vad orsaken är ska få en liten update om hur vi (jag och mamma) har det här borta. Ska göra er alla lite avundsjuka med lite härliga bilder och berättelser om hur semesterlivet i Ayia Napa är. Just det, jag är på en tvåveckors semester på Cypern! Inte illa va?!

Kan börja med att berätta vad vi har gjort idag. Vi har varit iväg på en utflykt, Road Trip, idag. Har varit på en getfarm där dom gör halloumi och färskost. Har varit på en glassfabrik också och smakat på nygjord vaniljglass. Sedan var vi i en apelsinlund och såg en massa fruktträd; apelsiner, mandariner, clementiner, citroner, granatäpplen, oliver mm. Sist var vi in på ett aquarium i Paralimni, där såg vi fiskar, krokodiler, pingviner, sköldpaddor, silkesapor och en massa fåglar av olika slag.
När utflykten var slut och vi kommit hem så la vi oss vid poolen och solade resten av eftermiddagen.
Nu har vi precis kommit hem från en middag på Nikitas Restaurant, trerätters blev det.


Mamma med en liten gosig killing.


Här tillverkas det chokladglass i stora lass.


Apelsiner.


Färggranna papegojor på Aquarium.


Kvällens huvudrätt, tortellini a´la creme. Tortellini med svamp och gräddsås. Mums!

Det var meningen att jag redan i måndags sen vi kommit oss fram skulle uppdatera er med en liten ledtrådsbild. Hade läst att det fanns trådlöst internet på hotellet, men när vi kom hit så stod det på en skylt att det kostade att få internet till rummet. Så då drog vi ut på internetandet ett tag. Men då jag kom nu ikväll och skulle köpa en timmes internet så sa receptionisten att det var gratis internet här i lobbyn. Så himla typiskt alltså! Då hade jag ju kunnat uppdatera er tidigare. Nåja, hädanefter blir det väl uppdatering kanske varannan dag. Mamma kan inte hålla sig från sina barnbarn, hon bara måste få se på dom! Så Zara, nu är det bäst du uppdaterar flitigt med bilder och videos så mamma överlever här nere.

Och Elli, jag hoppas du är in här och läser någon gång medan vi är borta. Hälsa alla arbetskompisar så mycket från mig, jag tänker på er lite då och då. Blir dom nyfikna är det ju bara du visar in dom på bloggen så dom får se.

Annika, grattis i efterskott! Hade jag vetat att jag har kunnat gå ut på internet tidigare hade jag varit ut och grattat dig i tisdags. Men jag tänkte på dig under hela tisdagen, så du var inte bortglömd. Hoppas du gjorde en fin och god tårta och att du fick fina presenter. Och sen så får du inte sola så mycket medan jag är borta, vet inte om jag kommer kunna bli brunare än dig då.


En sista kvällshälsning från oss på Cypern.

För att vara jobbig med er kan jag berätta att vi hade 33 grader varmt i skuggan vid hotellpoolen kl 15:30 idag! Och när vi kom hem från middagen vid 20-tiden visade samma termometer på 26 grader. Det ni!
(Hörde av Zara att ni har haft 12 grader hemma i Älvsbyn idag, tillåt mig skratta)

Matbloggstoppen
RSS 2.0