Tidig kväll



Klockan är bara 22:40 och alla har gått och lagt sig. Hemma är det ju som normal tid, men på något konstigt vis brukar klockan alltid bli närmare 12 då man är här i Vidsel. Speciellt då Johan och Zara och lillan är här. Och dom är här nu, men Zara och lillan gick fort och la sig, och nu har resten lagt sig. Jag ska också börja dra mig mot sängen, måste ju upp i ottan imorgon. Varför? Julkalendern börjar ju! Klart man måste upp och se den live. Man kan ju inte se första avsnittet kl 18 eller på webben, det går inte för sig. Den 1 och 24 december ska man se det live på TVn. Så det så.


"Där det finns barn är det alltid jul."

- Danskt ordspråk

Himla dator***

Jag tycker inte om min dator. Jag vill ha en ny dator! Helst igår. Någon som vill vara snäll och ge mig en dator i julklapp? Snälla? Jag har varit en snäll flicka i år, jag lovar!

Gott nytt år!

Så sa prästen i kyrkan i morse. Jag och mamma har nämligen varit till kyrkan idag, båda Vidselskörerna skulle sjunga ihop, och så är det som mysigt att gå till kyrkan och lyssna på och sjunga julsånger. Och då prästen typ hälsade oss välkomna så hälsade han oss även gott nytt år. Kyrkoåret börjar ju alltid till första advent, och slutar på domsöndagen, söndagen innan första advent alltså. Så Gott nytt (kyrko)år!

Vad har man annars gjort idag? Då det var slut i kyrkan for vi ner på Bilisten och kollade in deras utbud. Dom har gått i kk, så nu säljer dom ut allt för halva priset. Fick en den med oss hem, bland annat fick jag med mig lite godis och WC duck, rengöringsmedlet ni vet. Sen så släppte pappa av oss på kyrkan igen, och så sparkade jag hem mamma. Jag fick sparka hon till kyrkan innan förstår ni, i 14 härliga minusgrader! Riktigt härligt och skönt ute! Känns bra med lite kyla, nu längtar jag bara efter snön.

Har sett Fringe och Glee idag. Sen blev det rökt abborre hos mormor och morfar. Och så äppelpaj på det. Riktigt mumma! Sen har jag varit hos Anderssons och spelat flöjt och fagott i nästan 3 timmar. Eller, spelade inte i 3 timmar, men jag var där i nästan 3 timmar.

Nu ska jag och mamma se på One Tree Hill innan det blir godnatt.

Godnatt!

Super Mario 3 på 11 minuter?



Kan man klara ut Super Mario bros 3 på 11 minuter? Kolla själv!

Arbetat hårt

Vaknade 9:17 ungefär. Steg upp och gjorde frukost och mig och mor, makaronivälling! Mycket gott. Sen såg vi NSIC. Och sen började det hårda arbetet. Jag och pappa har städat och fixat ute i förrådet, så nu är där väldigt snyggt och trevligt. Det finns ju till och med en soffa att sitta i när man ser på TV. Har dammsugit och dammtorkat och bärt grejor. Efter det blev det en dusch, och så NSIC: Los Angeles.



Sen erbjöd jag mamma att hon skulle få vila lite, så då hade jag tänkt starta upp datorn och fixa lite. Loggade in på mammas trådlösa nätverk med min dator, men internetet ville inte fungera. Efter ett tag kom jag på att jag kanske måste starta mammas dator för att logga in på Älvsbyns Bredband. Gjorde det, och loggade sen in på nätverket på min dator. Tror ni att jag någonsin fick det att fungera? Nähä du, inte alls. Det slutade med att min dator fick stå och jag fick sitta på mammas dator. Passade på att läsa en massa bloggar, och sen var det bara att börja med maten. Blev tacos idag! Riktigt gott! Med julmust till förstås.

Och sen kl 18 har jag och mor suttit och sett på TV. Först Arga Snickaren, sen Greys Anatomy och därefter Criminal Minds. Sen blev det ju även Robinson kl 20, och 21:25 började CSI: Miami. Ni tycker väl inte att jag/vi ser på för mycket serier och tvprogram? Nej, jag tänkte väl det.

Nu är det då äntligen dags för mig att lägga mig och läsa. Det hände ju så mycket igårkväll i boken så jag skulle helst vilja läsa ut boken nu, bara för att få veta vad som sker härnäst.

Patrik

Patrik Johansson (?) som bildade blåset för 51 år sen begravdes idag. Fick veta det på övningen ikväll.
Jag har ju samma otur igen! Då jag for till Örebro missade jag en övning, och veckan efter var det ingen övning. Nu är det så att jag inte kan fara nästa fredag på övningen eftersom det ska dukas inför dopet, och veckan efter det är det ingen övning. Knasigt.. Men men, tur man är superduktig och kan allt! Eller nå...

Idag har jag hjälp min kära mor. Har gjort köttfärssås med bacon i och stuvade makaroner. Jag har hängt tvätt och strukit. Jag har kokat kaffe två gånger och dukat fram fika. Sen vet jag inte vad mer jag gjort. Nu ska jag gå och sova vet jag i alla fall. Natti natti!

Gäst hos Hajen

Sitter nu hos HannaHaj och luktar på nybakat fika. Eller, det luktar inte så mycket men det ser himla gott ut i alla fall! Nu ska jag hjälpa henne med en del bloggfunktioner. Sen ska vi ut på stan en sväng. Byxor och dreggellappar ska jag titta efter. Gissa till vem?!

Julpyntning

Nu har jag pyntat klart. Blev så mysigt här hemma nu! Det är bara en sak som är knasigt, och det är att jag bara har en julstjärna i fönstret. Har som för mig att jag haft två, men tydligen inte. Så ska kolla på Konsum sen ikväll om dom har en likadan. Fönstret ser lite snett ut med bara en. Och sen är det ju bara julgranen som ska fram också, men den får vänta två veckor till eller så.


Vardagsrummet före.


Vardagsrummet efter.


Vardagsrummet före.


Vardagsrummet efter.


Köket före.


Köket efter.


Hallbyrån före.


Hallbyrån efter. (Tänk bort pennan.)



Detta hälsar alla gäster välkomna.

Bli-frisk-frukost



Ja, vad tror ni? Blir jag frisk nu? Två c-vitamin brus och en actimel. Och så en strepsils. Fast den tar jag efter jag ätit upp den riktiga frukosten. Ja, jag skulle inte överleva på bara vitaminer och actimel. Och är man ofrisk så måste man äta, annars förblir man ofrisk. Så, nu ska jag äta choklad och mackor, en lussebulle och så strepsils. Under tiden ska jag se Andra Avenyn, och sen blir det att julpynta!

Ljusparty

Ja, nu är även denna dagen till ända. Det har varit en dag full av bestyr. Tyvärr så började den inte så roligt. Har haft jätteont i halsen i natt, och när mamma steg upp strax innan halv 8 i morse sa jag det. Så då kom hon in med två panodil och ett glas med c-vitamin. Sedan somnade jag om. 9:30 kom hon in igen, den här gången med en mugg med varmt honungsvatten och så hade hon köpt strepsils och bafucin. Halsontet hade redan börjat släppa, men det kändes ändå skönt med en halstablett.

En frukost senare mådde jag betydligt bättre, och det var bara att börja baka inför kvällen. Först blev det kladdmuffins, som jag totalt glömde av att ta fram och bjuda på till Ljuspartyt. Nåja, jag bakade ju även chokladcupcakes. Sedan kom Zara och lämnade av Lillan medan hon skulle göra en massa ärenden, och då passade vi på att fara och hälsa på Åsa. När vi kom tillbaka så hade Isabelle hunnit somna i min famn, så det var bara att försiktigt ta av henne overallen och låta henne fortsätta sova. Under tiden så bakade jag med cupcakes, och mamma hjälpte mig städa lite. Sedan blev det middagsgöra och så kom Ann-Chatrin.

När klockan närmade sig 17 så hade vi ätit klart, och då var jag tvungen att väcka lillan så hon också skulle få äta. Hon hade ju inte ätit sen 12! Vem är inte hungrig efter 5 timmar? Sen var det bara att diska undan, duka fram och vänta på folket. Trots en massa återbud så blev vi ganska många, och jag fick allt det jag hade tänkt beställa. Så jag är nöjd! Hann städa undan allt innan Desperate Housewives började. Nu har jag läst och bloggat klart för idag, nu behöver nog både min hals och resten av jag en god natts sömn. Hörs imorgon!


 "Gud skapade mannen och när han upptäckte att det inte var tillräckligt gav han honom sällskap vilket ytterligare ökade hans ensamhet. Varför är kvinnor så mycket mer intressanta för män än vad män är för kvinnor?"

- Virginia Woolf


Julhandel och vanlighandel

Idag har jag köpt en julklapp till! Det går ju framåt det här. Det är bra det. Jag vill inte ha kvar allt till den 23 december direkt. Förutom det så köpte jag faktiskt ett linne till mig själv. Har länge velat ha ett sådant, och nu så köpte jag det faktiskt. Ett vanligt linne i modell längre, julröd och fin.

16:20 var vi hemma från stan, och kl 17 började jag jobba. Som tur var så hade mamma tagit ner pannkaka, så det var bara att värma i micron, på med lite hemmagjord sylt, slänga i sig den och iväg. Trodde vi ja. Mamma hade tydligen glömt pannkakan hemma i Vidsel, så det blev att snabbt steka en hamburgare, det enda jag hade hemma som gick fort att göra.

Nu sitter vi och dricker te, äter skorpor och ser på CSI. Sen blir det borsta tänderna och läsa Dan Brown.


Rec

Slutade kl 16 idag, och då skyndade jag mig hem för att trycka i mig lite mat. Sen blev det bowling med Anton, Annika och Erika. Anton vann första serien med två poäng över Annika. Andra serien vann jag överlägset med typ 15 poäng. Men totalt så blev det väl (tyvärr) Anton som vann.

Erika for sen med bussen till Piteå, och vi andra tre for på Konsum och hyrde film. Johan och Jennifer hade rekomenderat Rec, men när vi slår på den så upptäcker vi att vi sett den filmen, fast den engelska versionen. Quarantin heter den, och den såg vi i somras eller liknande. Det här var nog en italiensk eller spanks version, troligen originalet. Men men.. Vi såg den i varje fall.

Nu sitter jag hemma i nattlinne. Tänderna är borstade och nu ska jag se One Tree Hill som jag spelat in. Sen blir det godnatt och upp tidigt imorgon. Ska till stan med mor.


"Det finns en topptrio på 10, 15 man som kan vinna."

- Jan Boklöv

Minnen



Det här fick jag för 5 år sen då jag fyllde 18 år. Tänk, på den tiden så brukade vi vara minst 6 st då vi hittade på något. Ibland var vi många fler. En valborgs stod vi 15 st på en stor trådrulle! Det var tider det. Jag kan önska mig tillbaka ibland, det känns som att man hade så lite att oro sig för. Man gick fortfarande i skolan och visste vad man gjorde ett år från då. Nu vet man ingenting, man vet inte vad som händer en månad från nu. Det hinner hända mycket på 5 år. Många av dom som man umgicks med ofta då, umgås man inte alls med nu. Tråkigt, men man växer upp på olika sätt.

Tävling



Jag är med och tävlar om en iPhone hos Foki. Dessutom tävlar jag om ett tillbehör till mobilen.

Jag hoppas verkligen jag vinner, för min mobil är knäpp, så jag använder mammas gamla. Men nu har den mobilen börjar knäppa sig precis som min! I need a new phone!

Fransk manikyr



Har gjort franks manikyr, och det blev mycket snyggare än förra gången. Eller hur? Förra gången (se bilden här under) jag gjorde det så använde jag mig av mallar. Nu målade jag på fri hand.




Barnvakt

Väcktes abrupt av att mobilen ringde 9:45. Det var mamma som undrade vad jag höll på med. Men efter att ha vaknat och ätit frukost for jag och hämtade mamma och Bella. Sen nattade vi Bella och såg på Criminal Minds och Fringe från igår kväll. Hann även tvätta lite av hennes kläder.
När det var dags för hennes mat så fick jag väcka henne, men som tur är så är hon så snäll, hon börjar skratta direkt man tittar på henne. Så fick hon mat, och sen for vi och sa hej på jobbet. Sen blev det en runda med barnvagnen på några affärer, så hon somnade.

Nu har jag lämnat av dom igen, för om 30 minuter gfar jag till Norrfjärden. Har konsert ikväll, så det blir att tvärplugga repliker med Emmy på väg dit. Ska göra Trollet som tappade sitt skratt igen. På EFS i Norrfjärden ikväll kl 19. Kom och se mina skådespelartalanger!

Full på fika

Det har blivit en hel del fika idag. Har ju gjort en sockerkaka idag som ska bli myrstackar imorgon. Men självklart har man ju smakat lite av den. Sen blev det att baka kladdmuffins, och första plåten såg nästan brända ut, så jag var tvungen smaka en för att se om dom går att bjuda på. Den andra plåten blev däremot för lite gräddad, så jag var ju tvungen att smaka en sådan också. Inte bra det.
På KU så har vi bakat till Adventsmarknaden nästa lördag. Så då har man klämt i sig en chokladboll, en Turids kaka och en stor bit tosca-kladdkaka. Usch usch och fy. Riktigt gott, men inte bra. Har börjat tro att min mage inte riktigt tål för mycket sötsaker. Ibland då jag har köpt hem godis och ätit så kan jag bli dålig i magen dagen efter. Så egentligen borde jag kanske inte äta det alls? Men det är ju så svårt att låta bli! Borta går det bättre än hemma.. Suck...

Nu ska jag läsa bloggar innan jag säger godnatt till allt och alla.


"Djupt inombords är jag en väldigt ytlig person."

- Charles Haughey

Färdig!


Kom på att jag skulle ta kort då jag redan hade en gardin uppe.


Efter. Mysigt med julgardiner.


Köket. Glömde ta förebild. Men ser ni så stökigt bordet är?


Fint det blev va?!


Vardagsrumsbordet före.


Efter. Min älskade julkrubba!


Hallbyrån före.


Hallbyrån efteråt.


Kolla det snygga skenet på väggen!


Den söta ängeln jag fick av mamma hänger på spegeln i hallen.

3 timmar senare...



* Dammtorka
* Stryka och hänga upp julgardiner
* Stryka och lägga fram juldukar
* Göra en sockerkaka
* Städa toan
* Plocka i smått och gott
* Tvätten (såklart)

Dagens planer

Nu är det bäst jag gör upp en plan för dagen, så jag hinner med så mycket som möjligt. Annars brukar det bli pannkaka av alltihop. Och skriver jag det här och sen inte gör det, så skäms man ju litegrann. Så nu är det bäst jag gör allt jag skriver att jag ska göra.





* Dammtorka
* Stryka och hänga upp julgardiner
* Stryka och lägga fram juldukar
* Göra en sockerkaka
* Städa toan
* Plocka i smått och gott
* Tvätten (såklart)

Om jag har tid över efter det här gör jag en sats kladdmuffins.
Om jag fortfarande har tid över ska jag minsann se på Kyle XY! Är nog över ett år sen jag såg det sist.

Och nyss har jag sett klar Andra Avenyn, vårdat naglarna och fixat klart min julspellista på Spotify.

God morgon

Godmorgon mina vänner! Vilket trist väder vi har idag. Nästan all snö är borta, och jag var överlycklig för en vecka sen då det var vitt överallt. Nu blir man mest deprimerad av att titta ut, än värre av att vistas ute. Inte kul. Mer än halva november har gått, och ingen snö. Ska det här blir första gröna julen? Jag vet att det är en månad kvar, men ändå. Jag vill ha snö, och det NU! Helst i förrgår!

Har varit vaken i nästan 2 timmar nu. 6:50 ringde klockan, och då var det bara att traska ner i tvättstugan. I med två maskiner, och sen upp och halvdö i soffan tillsammans med alla kirurger på Seattle Grace Hospital. Nu står frukostgröten här bredvid och pockar på min uppmärksamhet. Men det blir ett besök i tvättis innan han får som han vill (ja, gröten alltså). Och sen ska han avnjutas tillsammans med Andra Avenyn.

Färdig

Ja, pyntningen hemma hos mor och far blev så gott som klar. Det var visst bara två mattor som jag, eller vi, glömt ta ner från vindan som saknades. Och så granen förstås, men det är riktigt nog så tidigt att ta fram den innan första advent ens har varit.

Sen så blev det lite stress till cirkelträningen ikväll, men jag tog bilen för att jag inte skulle halka ihjäl mig i stressen om jag skulle ha gått. Hade inte riktigt tid att gå lugn, så bilen fick det bli. Annars tycker jag det är knasigt att ta bilen till träningen om man bor på byn. Ja, kanske nu inte om man bor längst bort på västermalm eller så, men bor man ca: 15 minuters gångtid från träningen tycker jag man kan gå. Så det så.

Nu har jag börjat få ordning här hemma igen. Blev som ett kaos då jag kom hem och släppte allt i hallen och på köksbordet, men jag var så smart att jag har spelat in Greys Anatomy och plockat undan lite i stället, så kan jag se Greys imorgon bitti. Ska ju upp kl 7 och börja tvätta, så då kan det vara skönt att lägga sig i soffan och må väl så tidigt på morgonen. Och så kan det vara bra att jag får en hyffsat tidig kväll också, med tanke på den tidiga uppstigningen imorgon.


"Hemligheten med att spela cricket är att slå slagträet mot bollen."

- WG Grace


Julpyntning pågår

Just nu håller jag på att hjälpa mamma med att julpynta hemma i Vidsel. Gardinerna är bytta, fönstrena putsade, och nästan allt pynt är framme. Det är mest bara köksbordet och byrån i hallen som är kvar. Det blir så mysigt! Men jag ska försöka hålla mig tills nästa vecka innan jag börjar. Får se om jag gör det efter ljuspartyt kanske. Måste ju hinna baka till det också, så bakningen är mer prioriterad nu än julpyntningen.

Nä, bäst man fortsätter!

Nyheter



Har just nu en gratis prenumeration på PT i en månad, så man vet ju faktiskt vad som händer omkring sig nu. I dagens tidning var det mer än en artikel som jag läste.

* Julmusten hotas av flaskbrist - VDn för Sveriges Bryggerier vädjar till konsumenterna att panta in alla sina 33cl glasflaskor och backar, annars kanske vi inte får julmust och julöl i glasflaska på julbortet i år.

* I väntan på Landgren - Piteå och Skellefteås blåsorkestrar spelar ihop med stjärntrombonisten Nisse Landgren på lördag. Med i flöjtsektionen sitter 90-årige Gösta Tannebo.

* 15-årsgräns sätter stopp för unga Twilight-fans - På torsdag 23:59 har New Moon smygpremiär på Bio 3:an. Många under 15 år har bokat biljetter, men kommer troligtvis inte kunna se den, då en överklagan till kammarrätten förmodligen inte kommer leda till lägre åldersgräns.

Byärenden, igen


Mor i sin ungdoms glans. Storforsen i bakgrunden. Fick detta som grattiskort av mormor och morfar!

Ja, så var det bara att fara ut på byn idag igen för en del ärenden. Ska bara ringa ett samtal först.
Idag ska jag på Öbergs och lämna några ljus till Anna, så hon kan beställa hem dom. Sen ska jag även flörta om lite jobb. Blir även att posta ett paket, hann inte med det igår. Sen blir det kanske att skriva på några papper, om samtalet går som det skall.

Höres!

Vågad


Vänster sida ovågad. Höger sida vågad.

Lite skillnad blev det väl?!

Har varit och jobbat på Cafét på kyrkan nu ikväll. Tjänat 300kr eller något sånt tror jag. Det ni! Nu är jag snart rik! Eller så inte...
Har sett på CSI nyss, och nu blir det nog NSIC från förra veckan innan jag går och lägger.

Snov gnott!

Fixa mig



Titta vad sött som låg på köksbordet när jag kom hem igårkväll. Mamma tyckte jag var värd det här. Hon är BÄSTA MAMMAN ever! Vit liten ängen som hänger på hallspegeln nu, disktrasa som står på diskbänken i väntan på att få börja användas och muffinsformar som står bland alla dom andra baktillbehöver i väntan på att få fyllas och gräddas.

Har precis satt i vågtången jag fick i present, så nu ska jag försöka mig på att våga håret. Vi får väl se hur det går. Tidigare har Zara eller Emma hjälp mig med det, men har man nu äntligen en egen tång så är det ju bäst man lär sig använda den också. Så nu ska jag lära mig. Ni får väl se hur det gick sen, om jag nu inte ser alltför hemsk ut.

Byn

Nu har man varit vaken i nästan 2 timmar. Vaknade till när mamma skickade ett sms vid kvart över 10. Låg en stund till efter det, men kände att man kanske var tvungen att stiga upp. Var skönt att få sova ut efter två arbetssamma dagar.

Nu ska jag ut på byn och göra lite ärenden, ska kopiera en faktura och skicka iväg ett paket. Jag ska gå förbi på skolan och se vad dom erbjuder för kurser till våren. Kanske man tar en kik in på Mim och Handplockat. Sen så finns det en del att göra här hemma också. Vet inte riktigt hur jag ska göra med julpyntningen än. Är riktigt sugen på att ta fram det nu, men jag kanske måste vänta lite till ändå. Fast det skulle vara himla mysigt! Kanske börjar så smått ändå...

Supernatural

Har precis sett första avsnittet av femte säsongen av Supernatural. Jag kom på mig själv med att tänkt att jag faktiskt tycker att det var bättre förr. Jag tycker det var roligare att se hur dom kämpade mot en sorts demon per avsnitt. Det är inte så längre, utan en säsong handlar om samma sak. Fjärde säsongen handlade om hur demonerna bröt de 66 sigillen för att släppa ut Lucifer. Den här säsongen kommer nog att handla om hur dom hittar och dödar Lucifer. Det ryktas tydligen om att det här är sista säsongen, och jag hoppas nog faktiskt det. Jag menar, hur länge ska Lucifer vara fri? Hur länge ska han döda folk, innan Sam och Dean dödar honom? För det är ju så det kommer sluta, det kan ju inte sluta med att Lucifer vinner. Eller hur?

Nu säger jag godnatt, hoppas jag får sova länge imorgon.


"Jag har haft en underbar kväll - men det var inte den här."

- Groucho Marx

Udda dag

Ja, det har varit en väldigt annorlunda dag i fröken Lottas liv idag. Det är inte varje dag man är barnvakt åt två små liv. Men om några år är jag kanske där igen, då BellaBus blivit större och fått sig ett småsyskon att busa med.

Nu ska jag äta upp min mannagrynsgröt. Sen läsa lite bloggar och sen gå till sängs. Jag behöver nog mina 8 (minst!) timmar inatt.

Kram och sov gott!


"Konsten att tråka ut är att berätta allt."

- Voltaire

Hemhjälp

Idag har jag varit på en sorts "introduktion", om man nu kan kalla det det, hos en asylsökande mamma och hennes två barn. Ska jobba där imorgon och på söndag, 10-22, två 12-timmars pass alltså. Jag kommer troligtvis vara helt knäck efter det, men jag klagar inte. Jag får jobba, och det är huvudsaken. Att det dessutom är något jag aldrig har provat på förut och ett väldigt annorlunda arbete gör det ju inte sämre precis. Jag blir en nyttig erfarenhet rikare och kommer växa i mig själv. Jag kanske växer så mycket att jag blir 162 hela centimetrar! Tänk vad coolt det skulle vara! Då slipper jag den där halvan som har jagat mig så länge nu (161,5 cm).

Nä, klockan är 00:11, dags att gå och sova. Fast jag kommer inte kunna somna så fort, så det blir att läsa först. Jag tycker att jag borde ha somnat fort dom här nätterna sen jag kom hem från Örebro, men klockan har varit över 12 och närmare 1. Vet inte varför, men så är det. Har inte ens sovit ut ordentlig, ja kanske en morgon då. Men ändå. I och för sig så väcktes jag 9:19 imorse, vem vet hur länge jag sovit annars?

Nä, sängen nu. Dröm gott!

"Den som gräver efter skatter i sitt inre hittar i alla fall till slut ett hål som inte fanns där förut."

- Arne Hirdman

Födelsedagsfika

Ja, nu har mitt främmande farit och hunnit hem. Mamma, pappa, mormor, morfar och farmor har varit här och grattat mig nu ikväll. Trevligt det. Och så gott fika, för fjärde gången! Och till veckan blir det Zara och farmor som ska uppvaktas.


Min efterlängtade vågtång! - Mamma och Pappa.


Välbehövda slantar! - Mormor, Morfar och Farmor.


Söta fikabestick. 6 tårtgafflar, 6 kaffeskedar och 1 tårtspade. Har länge velat ha en riktig tårtspade, har bara haft en tråkig vit i plast tidigare. Fick detta av mormor för att jag springer en massa ärenden åt dom, ibland. Jättesöta, med rött handtag och två hjärtan längst ut.

Jag måste säga att jag är jättenöjd med alla presenter! Allt jag har fått har jag önskat mig, och då kan det ju inte bli så mycket bättre!

Nu ska jag lägga mig och se på förra veckans Flash Forward, så jag kan se kvällens avsnitt sen.

Söt frukost


Schampoo och ljus med jordgubbsdoft.

Nu har Annika precis farit. Hon har varit förbi och grattat mig, och titta vad nice present jag fick av henne och Anton. Bed Head Superstar schampoo som luktar godis och värmeljus som luktar jordgubb. Det är nice! Tack så mycket! Jag vet vad jag ska tvätta håret med sen idag!
Hann inte äta något innan hon kom, så tårta, kladdmuffins och två chokladbollar fick min frukost bestå av. Blir väl att äta lite lunch vid 13-tiden, så man inte bara lever på fika idag.

Se Criminal Minds nu.

23 år

Grattis Lotta! Idag blev man gammal tant, hela 23 år. Har inte hunnit blogga förän nu, har haft fullt upp hela dagen.


Hemgjord tårta. Inte den snyggaste kanske, men god.


Morotskaka.

På morgon kom mamma förbi och vi fixa lite saker. Sen började jag att fixa fyllning till tårtan, gjorde en morotskaka och rullade chokladbollarna. Har diskat till förbannelse och sen snabbt dammsugit också. Strax innan 13 så var jag klar med allt, och hann precis byta om innan dagens gäster kom. Har som delat upp det, så idag kom Johan, Zara, Isabelle, Martin och Sofia. Sen dom hade farit dröjde det inte länge innan Maggi dök upp. Och sen var det bara att käka middag och fara iväg och jobba.
Var förbi Johan och Zara och fick mig en matlåda med blodpalt! Gott! Och nu har jag kommit hem, hunnit läsa alla bloggar och ska nu själv blogga innan jag lägger mig och läser.


Röd tröja/tunika H&M - Martin och Sofia.
Grey's Anatomy säsong 4 - Johan, Zara och Isabelle.


Coolaste älgen ever! - Maggi.


En slant - Maja.

Det är allt jag har hunnit få idag. Är himla nöjd! Serieboxen har jag länge velat ha, tröjan älskar jag (har en likadan orange, Pippi-tröjan) och älgen var stencool! Och pengar är alltid välbehövligt.

 Imorgon kväll kommer mamma, pappa, mormor, morfar och farmor. Tror även Annika skulle komma förbi en sväng.


"Gör det roliga först! Det tråkiga är mindre tråkigt när inget roligt väntar."

- Magnus von Platen

Inte enligt planerna

Hade ju tänkt hinna med en himla massa saker idag, men det gjorde jag inte. Hade tänkt göra allt jag skulle göra efter besöket på UM, men det drog ut en massa på tiden då dom öppnade en timme senare än tidigare. Men då fick jag ju hälsa på Zara och Bella en stund istället!

Men vad har jag då hunnit göra idag? Har bakat 18 kladdmuffins som jag ska sälja i Koler på lördag. Sett Andra Avenyn har jag också gjort. Sen blev det träningsdags. Då jag kom hem från den så gjorde jag en tårtbotten och 2,5 sats chokladbollssmet som jag ska rulla imorgon. Och så har jag sett på Greys Anatomy och True Blood.
Så imorgon blir det att städa, göra tårta och rulla chokladbollar. Och så jobba på kvällen.


"Det är enklare att slåss för sina principer än att leva upp till dom."

- Alfred Adler

"Dålig personalpolitik i Älvsbyns kommun"

Jag vill tacka Helena som skrev en jättebra insändare i PT igår angående Älvsbyns Kommuns dåliga personalpolitik. Tack!
Jag har länge velat visa mitt missnöje över det här, men då jag inte har skrivandets konst så har det aldrig blivit av. Nu läser jag PT varje dag i förhoppning att någon från Kommunen ska kommentera insändaren, för det hoppas jag verkligen att dom gör.

"Det vore en sak om man inte fick jobba för att man hade brutit mot sekretess, regler och så vidare men så är ju inte fallet utan vi har varit för bra och därför straffas man med att inte få jobba. Hur fel som helst i mina ögon, det är ingen personalpolitik som man ska vara stolt över." (...) "Tänk istället på framtiden, det finns de som går i pension, barnlediga, gravida med mera, vem ska ta deras jobb? Om ni sållar ut den unga befolkningen så kommer ingen vara kvar om några år, vad ska ni då luta er tillbaka på?" - Helena Ljungqvist

Hur bra skrivet är inte det här? Tack Helena än en gång! Det här behövdes verkligen. Hoppas att dom reagerar och svarar på hennes insändare.

Farsdag

Nej, jag är inte två dagar sen. Jag ringde och grattade min pappa i söndags, men vi firade han idag. Så då hade vi farsdag idag istället. Zara hade gjort en tårta, och så firades han. Dessutom fick jag äntligen pussa på Bella, det är alldeles för länge sen sist! Har saknat henne så i helgen, tur jag fick en liten filmsnutt på henne, har sett den mer än en gång kan jag lova.

Det blev inget bakande idag, har varit jättetrött. Och sen så var grattade vi ju pappa också, så jag hann inte. Har sett de 5 avsnitten jag spelat in medan jag var borta, sovit 20 minuter, läst lite Dan Brown och handlat. Och 18:30 blev det dags för Pump som vanligt. Kommer nog få träningsvärk, är ju en vecka sen jag tränade sist.

Nu sitter jag och ser på Desperate Housewives. När det är slut blir det läsa lite och sen slocknar jag nog. Behöver inte oroa mig för att ha svårt att somna ikväll.


"Tänk på att en främling är en vän du inte lärt känna."

- Abraham Lincoln

Nästa, Vindeln

"Avstigning till höger i tågets färdriktning. Vindeln om ca 5 minuter."



Så här mycket har man att skriva om en tisdag morgon på tåget. Anton bara retas så jag inte kan skriva. Får läsa om vad jag skrivit flera gånger, men nu är han faktiskt snäll och är tyst, få se hur länge det håller. Han anser att han är min personliga musa, eller som han själv säger, "en mycket djuuup inspirationskälla." Anton, jag lovar att öva på mitt kåseri, men inte 7:40 på morgonen, på ett tåg. Okej?!

Nu ska jag försöka hitta på något vettigt att göra. Fundera ut vad jag ska baka idag kanske?

På tåget

Nu sitter vi på tåget på väg hem igen. Har haft jättekul hos Johan och Jennifer! Det måste göras om.

Idag så steg vi upp typ 12. Känns inte bra att ha vänt så här på dygnet, men det rättar nog snabbt till sig hemma igen. Man sover nog inte så mycket inatt, så då är man nog trött imorgonkväll. Och så efter ett Pump-pass på Korpen, en vecka sen man tränade sist, sover man nog riktigt gott.

Har sett på Slumdog Millionaire. Riktigt bra film! Handlar om en kille som kommer från slummen någonstans i Indien. Han kommer med i programmet Vem vill bli miljonär, och vinner hela skiten! För varje fråga får man se hur han fick reda på svaret. Den borde ni se om ni inte redan gjort det.

Imorgon blir det nog att baka och städa lite. Man råkar ju ha den där dagen som alla har en gång per år i veckan, och då kommer det alltid en del folk. Och kommer det folk måste det bjudas på något också. Ska försöka hitta på något nytt, få se hur det går.


"Alla frågar en man om han är rik, ingen ifall han är god."

- Latinskt ordspråk

Mot stan

Nu ska jag och Jennifer iväg en sväng på stan, man har ju som knappt sett något av Örebro. Fick se slottet när vi körde förbi, men jag vill se det på nära håll. Och resten av stan förståss. Så, det är bara att byta om från mjukisbrallor till jeans och sätta sig i bilen.

Jurassic Park

Nu har vi sett klart Jurassic Park. Jag imiterade en T-Rex så himla bra! Fråga Jennifer och Anton! Dom skratta så dom vek sig dubbelt. Fast, det gjorde jag också. Dom tyckte att mina korta ben blev jättestora. Anton sa att han skulle ha blivit jätterädd om han mött mig i skogen.

Nu är det bäst att gå och sova. Har tyvärr vänt på dygnet, men det ska nog gå att rätta till då man kommer hem och allt blir som vanligt igen.

Sov Gott

Hamburgare

Nu är Jennifer och Johan och skjutsar Poki till bussen. Längtar tills dom kommer tillbaka, för jag är hungrig! Blir hamburgare idag, ska bli gott! Annars har det inte blivit många knyck idag. Ja, förutom städningen då. Men efter den blev det faktiskt så vi spelade ett Sagan om Ringen spel, och vi blev 5 st! Man kan inte vara mer än 5 i det, och jag tror aldrig jag har spelat med mer än 3 eller 4 st. Så det var kul, även om jag och Jennifer fick spela för dom andra. Det tar nämligen lite tid att lära sig det fullt ut, man måste vara lite taktisk och så.

Efter det, och vi förlorade mot Sauron, så blev det två parti av utslagspoker. Sen for Ekman hem, och då blev det lite snack. Nu är Poki på väg hem och sen blir det hamburgare. Efter det blir det kanske en film eller så. Bara mys och ta det lugnt.

Städning

Nu är snart städningen efter festen klar. Det var inte lite grisigt här kan jag lova. Men nu håller Jennifer på att skura det sista. Sen ska mattorna in så är allt tipptopp!

Vad händer idag då? Jag och Jennifer hade funderat på att gå in till stan, men jag vet inte hur det blir. Jag är himla spelsugen, så jag ska se om jag lyckas övertala killarna också. Jennifer är inte så svårövertalad.

Senare idag kanske det kommer upp lite bilder från igår, annars kommer dom om någon dag.

Godnatt

Nu säger jag godnatt. Har haft en trevlig kväll, som inte slutade som tänkt. Men det tänker vi inte mer på. Har haft jättekul, med nytt folk och en massa singstar!

Inflyttningsfest

Nu har första folket börjat komma, så nu drar vi igång festen! Har fixat spellista på Spotify, har fixat en lek och resten kommer nog eftersom folket kommer. Det här kommer bli en kul kväll!

Ut på promenad


Storforsen.

Nu har vi alla hunnit vakna och ätit frukost. Är inte ofta man är 6 st som äter frukost samtidigt, men det är riktigt roligt!

Nu ska jag och Jennifer snart ut på en promenad. Och efter den blir det dusch och lite fix för ikväll. Ska nog försöka fixa lite lekar också. Och så blir det singstar! Yey!

Tacopaj


Ett högt hus, Eurostan eller vad det nu står.

Nu har vi äntligen kommit hem från en handlingstur på stan. Skulle handla lite till middagen, men vi blev borta i 2,5 timmar! Blev tre påsar mat, två påsar snacks och några systempåsar. Det är ju inflyttningsfest imorgon, så det blev en massa chips och dricka till det.


Jennifer och Jocke visar hur duktiga vi är på att laga mat.

Nu väntar jag, och alla andra, på att tacopajen ska bli klar så vi får äta snart. Vi blev alla lite småkinkiga i bilen sista stunde, jag och Jennifer har haft ont i huvudet och vi har alla småknabbats. Men så fort vi kom hem och fick börja med maten så blev alla på mycket bättre humör. Tänk vad lite vatten och ostchips kan göra!

Framme i Örebro



Nu har vi äntligen tagit oss fram till Johan och Jennifer. Inte en minut för tidigt kan jag tala om. Tåget var 1,5 timmar försent pga ett godståg stod i vägen. Men nu är vi framme, har hunnit äta gröt och pratat snusk, och nu ska vi, eller åtminstone jag och Anton, se på Lyxfällan.




zzZZZZZZZZZz

Himlar vad man har sovit dåligt inatt. Mitt i allt så börjar någon gubbe snarka som jag vet inte vad. Mamma, det var VÄRRE än pappas snarkningar! Jag spelade in det på mobilen, så jag får väl höra sen om det blev något.

Om en timme och 20 minunter ska vi egentligen vara framme, men självklart är vi försenade. Anton sa att vi hade stått still i 45 minuter på ett ställe, och nu har vi precis börjat röra oss efter att ha stått still i ca 20 minuter. På en järnvägskorsning! Bilarna som stod och väntade på oss tutade och bannade oss. Eller liknande. Eller så inte. Men arga var dom säkert så det räcker och blir över. Det skulle jag ha varit. Dom kom säkert försent till jobbet.

Hade tänkt se Lyxfällan nu, men pga det sega internetet så gick det dåligt. Så nu lyssnar vi på Rix FM webbradio. RixMorronZoo ni vet!

Nu ska vi försöka hitta något att fördriva tiden med.

Gästbloggare Anton



Jaha. nu blev man gäst bloggare. Har 12 timmar kvar på tåget. Med Lotta. Och sen fest lördag och hem tisdag. Mkt tåg.

Nä men Dagen började bra. steg upp 11. Åt, och spelade trummor. sen var d gymet. Träna Tuttar, Tricep, Axlar å mage.  BTW. Stretchning e för bögar. å tjejer.. För en stel tjej.. man vill juh inte dela säng med ett järnspett. ^^
Sen åt jag igen. Tog mig ett bad. Varmt å skönt. Jag var naken ^^
Sen låg jag å mös med annika tills d var dags att ta sig till tåget.. Glömde, jag har packat idag. VÄLDIGT intressant. Sen träffa lotta vid tåget. Hon har jätte mkt grejor. Jag har en väska, hon har kudde, Ryggsäck, Väska, Handväska. Samt en sneaky gömnd Filt. Med stort "F" för att den e viktig.
Så nu sitter vi på tåget. Och vi kommer sitta på tåget mkt länge till. Vi har inte heller så mkt att göra så man kanske hinner skriva mer på hennes blogg sen. Det e faktiskt ganska roligt. Som en rolig avslutning. Så har Lotta spänningsregulatorn som sitter på kabeln i knät. Dom blir ganska varma.... hum ^.^


Jag ser det snöa!



Äntligen! Det snöar ute! Fast det syns tyvärr inte på bilden, men ni ser ju att asfalten blivit vit. Fick sms av både Erika och Jennifer igår som sa att det snöade. Erika vid halv 12 och Jennifer runt 14 eller så. Så det rörde sig alltså uppåt, för nu snöar det här.

Nu ska jag ta och baka lite filmuffins till adventsmarknaden, sen ska jag packa och sen blir det ut på ärenden.

Busted

Typ i alla fall. Har hunnit stiga upp och satt igång två tvättmaskiner. I mitt stilla sinna tänkte jag att jag kunde gå ner i pyjamas, kl var ändå bara 7:15. Jag menar, vem är vaken och uppe i trapphuset då? Antingen börjar man ju 7 eller 8, eller hur? När jag yrvaken traskar ner i tvättstugan så mötte jag vaktis söta fru, det var ju inte så farligt, hade en tvättkorg att gömma mig bakom. När jag sen går upp hör jag att någon är i trapphuset, och hoppdes på samma söta tant. Nej inte det. Tror ni inte att det står en snygg ung kille utanför en gubbes dörr med en jättedammsugare (eller vad det då var)?! Och här kommer jag i gröna sidenpyjamas pyxor, ett silkigt brunt linne och håret på ända! Jag hade gått upp från källartrappen, men sista trappen så sprang jag. Men han hälsade tillbaka i varje fall.



Sitter nu påklädd och med uppsatt hår och bloggar. Ska göra varm choklad och mackor till frukost, och njuta av det framför True Blood. Under tiden så lyssnar jag på Vakna med The Voice.

Död i soffan



Nu har man äntligen kommit sig hem, det har varit en lång dag idag. Steg upp 05:05, mörkt ute och ingen tidning. Tråkigt då man faktiskt är uppe på morgonen, och ska ha PT i en månad nu, så får man den inte.
Strax efter halv 7 var jag i Brännberg, kvart i kom taxin. Har hunnit med en del idag ändå. Badat, pluggat/läst, visats runt och 3 timmar familjerättslektion på LTU. Var hemma 19:50 ungefär. Har även hunnit vara förbi affären och handlat lite drickyoghurt, frukt och godis inför imorgon.

Nu ligger jag halvdöd i soffan och se på Arga Snickarn, sen blir det Greys Anatomy och så sova sen. Ska spela in True Blood, för imorgon kl 7 blir det tvättdags. Ingen ro och ingen vila.

"All världens storheter väger inte upp en vän."

- Voltaire

3 november



Idag har jag jobbat i 9 timmar! Inte illa va?! Har gått intro hos en tjej, så kanske man får jobba någon gång där sen. Vi har inte gjort så mycket idag. Hon har pluggat, så jag och hennes PA har bland annat sett på The Proposal. Åh, den är så himla bra alltså! Tyvärr fick jag telefon samtal mitt under den roligaste delen av hela filmen, den där dom springer in i varandra nakna. Vad har vi mer gjort? Ätit tacotårta, chokladbollar och bulla. Riktigt gott! Har även hunnit läsa lite Arn. När hon sen pluggat klart så pratade vi en massa, mest om böcker. Hon visade en bokserie hon hade som hon tyckte jag skulle läsa. Men först måste jag läsa klart två sista böckerna av Arn, och sen blir det Twilight-serien.

Imorgon blir det ännu en introdag. Jobbar då 7-19, 12 timmars pass alltså. Vi ska bada och vara i skolan. Kommer bli skönt att få slänga sig i soffan då man kommer hem. Och sen på torsdag blir det fullt upp med packning, besök på Ugglan, besök på församlingsgården, samtal till facket och Af och om man hinner baka litegrann. Måste kanske även handla lite färdkost, frukt och sånt.

Nä, nu blir det snart att fara iväg och pumpa muskler. Chaow!

Jahaaa...



Har ingen aning om vad jag ska ha som rubrik... Dom är ganska jobbiga att komma på ibland. Men men...

Har varit och svettats massor på Step Up ikväll. Jag kommer få skitsnygg rumpa efter det passet, vänta ni bara! När jag kom hem blev det ett samtal med Mr Andersson. Sedan blev det dusch, äggmackor och CSI. Nu har jag fixat med lite bilder till Storforsens-tävlingen, så blir till att skicka in dom nu.

Imorgon blir det jobb hela dagen, ska bli kul och intressant att prova på något nytt.

"Om du vill bli älskad, älska dig själv."

- Hekaton

 


Vad har hänt?

När jag loggar in får jag en halv chock när jag ser att 4 st har kommenterat mitt senaste inlägg! Medan jag sitter och läser kommentarerna kommer jag på att jag måste kolla statistiken. 44 st var in igår! Rekord! WOW!
Vad har hänt egentligen? Varför var så många in just igårkväll? Ingen aning, men riktigt kul i varje fall! Och kul att folk faktiskt kommenterar, det händer alldeles för sällan. Jag ska försöka bli bättre på att kommentera, för det är ju så himla kul när man får respons, eller hur?!

Nu ska jag ta och äta lite frukost. Jag vet, klokan är 12:30 och då brukar det kallas lunch. Sov till halv 11, och sen har jag faktiskt spelat lite flöjt! Det är väldigt sällan mellan gångerna, men varje gång det händer så blir jag lika faschinerad över att det är så himla lätt! Fingrarna följer med hur fort jag än spelar, det gör dom inte då jag spelar fagott. Och att jag bara behöver 10 sekunder på mig att ställa om mig från basklav till G-klav och sen spela allt rätt. Det är en härlig känsla!

Nä, frukost nu. Sen ska jag och handla och försöka baka lite. Måste uppdatera bakbloggen också, fy skäms Lotta.

Mycket proteiner

Nu käkar jag ägg- och kaviarmacka, mycket gott! Gulan ska förståss vara lite lös, annars blir det tråkigt. För att koka det perfekta ägget gör man så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Lägg ner äggen försiktigt med en sked, annars spricker dom.
3. Koka i 7 minuter.
4. Spola kallt vatten i kastrullen tills allt vatten är kallt.
5. Skala, ät och njut!

Nu har jag kommit hem från ett dubbelt träningspass. Blev Bodytoning mellan 18-19 och sen läste jag lite Arn innan det blev Pilates 20-21. Nu blir det One Tree Hill och Gossip Girl innan läggdags.


"Livet är det som händer medan du gör upp andra planer."

- John Lennon

Mycket proteiner

Nu käkar jag ägg- och kaviarmacka, mycket gott! Gulan ska förståss vara lite lös, annars blir det tråkigt. För att koka det perfekta ägget gör man så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Lägg ner äggen försiktigt med en sked, annars spricker dom.
3. Koka i 7 minuter.
4. Spola kallt vatten i kastrullen tills allt vatten är kallt.
5. Skala, ät och njut!

Nu har jag kommit hem från ett dubbelt träningspass. Blev Bodytoning mellan 18-19 och sen läste jag lite Arn innan det blev Pilates 20-21. Nu blir det One Tree Hill och Gossip Girl innan läggdags.


"Livet är det som händer medan du gör upp andra planer."

- John Lennon

Halloween



Igår var det Halloween och jag var bjuden på maskerad hos Martin och Sofia. Riktigt kul var det! Nästan alla var faktiskt utklädda, och inte lite heller. Där fanns bland annat Djävulens fru, Jokern, vampyrer, Tomtemor och en grekisk gudinna. Själv var jag Pippi Långstrump, men det kanske ni har räknat ut pga flätorna som står rakt ut!
Vad hände på själva festen då? När vi kom in fick vi alla en stämpel. När alla hade kommit fick man hitta sin stämpelkompis, och sen gå tipsrunda. Frågorna var sådana som "Vem har bäst hålvana?", "Vem kommer snabbast i mål?" och "Vem är snyggast?". När alla hade gjort tipsrundan var det dags att rätta. Men för att få fram rätt svar fick svarsalternativen komma fram och tävla mot varandra. "Hålvanan" var att med förbundna ögon pricka två mumsmums i sin partners mun. Snabbast i mål handlade om att man skulle få in en sockerbit i munnen som var fastknytt i en sytråd. Så det var bara att slurpa i sig sytråd för att tillslut nå sockerbiten.
Sedan blev det "Norsk karaoke", man fick höra en låt i ett par hörlurar och skulle nynna eller sjunga låten, sen skulle lagen gissa vilken låt det var.

Blev även utgång på Tresco, vilket jag egentligen inte hade tänkt, hade tänkt spara dom slantarna, men det var bara att hänga på. Dansade vilt och pratade med en gammal klasskompis. Zara försökte hitta en blivande pojkvän åt mig, men det gick inget vidare det heller. Kvart i 3 la jag mig.


Annika slickar för fullt!


Pojkarna sminkar sig.

Fler bilder finns på min pixbox.

Matbloggstoppen
RSS 2.0