Hej då datorn

Ja, det här blir sista inlägget jag skriver på den här datorn på ett tag. Ska nämligen lämna in den på ominstallation, välbehövligt kan jag lova! Så det här är det sista jag ser den på ett par veckor. Men jag gråter inte för det.
 
Har i några veckors tid hållt på att bränna ut bilder och filer, flyttat saker från den här datorn till min lilla bloggdator, tömt kamerorna och bränt filer igen. Men nu tror jag att jag har lyckats tömma datorn på allt viktigt. Så får man fixa hem nya program då man får tillbaka den igen, lägga in nya bilder och så. Det är ett lite motigt arbete att fylla upp den med det viktigaste sen igen, men så får det bli. Dessutom kostar det en del att få den ominstallerad, men efter helgens 15 timmars kval övertid och veckans 7 timmars fyllnadstid så ska jag nog klara den kostnaden tror jag.
 
Jaja, hej svejs för den här gången!

All alone

Jaha, är det så här man ska ha det när man har en journalist till pojkvän? Kommer hem, slänger i sig lite middag och drar lika fort som han kom. Nåja, det är väl inte hela världen. Ska ju faktiskt iväg på kalas strax, så mig går det ingen större nöd på. Men hade ju onekligen varit trevligt om även han hade kunnat följa och kalasa.

Sen har jag en, inte så lång men desto mer tidskrävande, lista på saker som måste göras senast söndag (helst lördag). Så det ska nog gå bra ändå.


Fransk manikyr

Idag har jag målat fransk manikyr på Ellis naglar inför hennes stundande utlandsresa. På torsdag ska jag göra fransk manikyr på en annan av mina arbetskamrater, hon ska på bröllop i helgen. Själv kör jag på skogsgröna naglar, passar bra i höstrusket tyckte jag.


100 dagar

På lördag ska jag anta en utmaning, har haft den utmaningen på hjärnan sen Hanna berättade att hon klarade av den. Så, från och med lördag den 1 september ska jag gå ut och gå VARJE dag i 100 dagar! Minst 30 minuter såklart. Har beräknat att jag ska vara klar med det den 9 december. Och sen tänkte jag att när jag ändå håller på, varför inte köra 4 månader, tills årsskiftet alltså. Men mitt huvudsakliga mål är först och främst 100 dagar.
 
Och sedan medan man ändå ska försöka vara duktig så hade jag även tänkt börja leva nyttigt igen. Alltså inga godsaker. Med några undantag: födelsedagar, fina middagar, besök hos mormor och farmor (dom blir så ledsna och besvikna om man inte fikar då man kommer) och typ första adventsfikat. Så superstrikt kommer jag inte vara, men ganska ändå.
 
Så, är det någon som är med mig? På 100-dagars utmaningen, på inget godsaker eller på båda? Är så mycket lättare om man är flera, tycker ni inte?

Biffen

Håller på städa bland alla bilder i alla kameror och på datorn. Hittade den här som jag tog i somras. Suddig till tusen, men jag ser sjukt biffig ut! Anabola-armar, typ.
 

Vart jag än går

Den här låten spelas flitigt just nu, riktigt bra!
 
 

Söndagsträning

Har precis varit på gymmet och svettats. Bröst och triceps blev det idag. Är som skönast att träna då det inte är så mycket folk. Tränar nog som bäst när jag är helt ensam, eller om det är typ en till på gymmet. Gillar inte att trängas bland en massa andra, då stressar man och vill helst därifrån.

Idag var det jag och två till, alldeles lagom!


Fyrklövern

Vi har hållt på och pysslat lite här på jobbet. För någon vecka sen åkte en fyrklöver upp på väggen här ute. Några dagar senare började bokstäver ta form på väggen. Och i torsdags kom äntligen Välkommen-skylten upp utanför dörren. Det enda som ev saknas är svarta kanter runt bokstäverna på väggen. Men det duger även som det är nu. Senare i höst blir det att införskaffa en ljusslinga som ska sitta bakom själva fyrklövern, så man hittar hit även i mörkret. Kommer bli så mysigt!


Övertid

Skulle egentligen ha varit på NUS-läger hela helgen, men så ringde chefen igår och undrade om jag inte kunde jobba i helgen. Akut sjukdom + inga vikarier = klirr i kassan för mig. Vi som är anställda får ju egentligen inte gå ut extra på helgerna, men finns det inga vikarier att tillgå så måste vi ju. Vi kan ju inte lämna stället tomt direkt. Så idag och imorgon jobbar jag kval övertid. Och med det menas att jag har en gode så bra lön. Känns bra så här i höstrusket. Typiskt bara att det var just den här helgen då det var NUS, men men. Inget att göra åt saken.

Svartvitt

I onsdags hade vi personalfest, så jag tänkte hotta upp mina naglar lite. Med en gråsvart klädsel tyckte jag att svartvita naglar passade perfekt! Och såhär blev slutresultatet.


What?!

Det hände något på väg hem från jobbet idag. Men vad?..


Kvällsprommenad

Är ute på en kvällsprommis efter personalfesten. Det var så skönt ute så jag passar på medan jag väntar på Joel. Luften är sval, inte kall, och frisk efter regnet i afton. Några droppar letar sig fortfarande ner, uppfriskande!


Stickat i höst

Nu drar jag och min nya stickade långpolo från HM iväg på jobbet. Först p-möte, sen grillning och trevligheter!


Fina Bella

Titta vilken fin bild Joel tog på fina Bella i söndags! Hon skulle iväg på kusin Fannys dop, därav finklänningen.


Midnight pearl

Lördagens naglar. Det gråa lacket var jag tvungen ha tre varv av innan det täckte ordentligt.

Grått lack: Kicks Midnight Pearl
Rött lack: Depend okänt nummer


Nygammalt till håret

Annika hörde av sig i torsdags och undrade om jag ville ha nå hårprodukter av henne, hon hade storstädat i badrummet. Självklart ville jag det! Så nu är hennes badrumsskåp tommare medan mitt har lite mindre ledig plats. Så nu blir det att testa många nya schampoon.


No more Tree Hill

Upptäckte idag att det skulle gå två avsnitt av One Tree Hill idag, och det första skulle börja 35 minuter innan det andra. Mystiskt tänkte jag, ett avsnitt kan ju inte vara 35 minuter? Men jag fick förklaringen nu när jag började se. Ikväll går det allra sista avsnittet, någonsin! Jag hade ingen aning om att slutet var så nära, man har inte hört något om det. Då Desperate Housewives skulle sluta annonsera dom om det i flera veckor innan. Nu blir man chockad över att slutet är här.

Näst sista avsnittet (som går just nu) är en typ av Bakom kameran. Intervjuer med skådespelarna bland annat, tillbakablickar. Och sen 17:05 går sista avsnittet. Snyft. Tack! Det känns trist att det är slut nu, men samtidigt väldigt skönt. Jag ser så huvvaligen många serier så varje gång en serie slutar drar jag lite av en lättnadens suck. Nu när man inte sitter ensam hemma varje kväll så räcker inte tiden riktigt till till så mycket serier, man lägger tiden på viktigare saker.


Fiske

Tisdagkväll for jag och lillebror upp till Svarttjärn för att fiska. Han fick upp en liten abborre som han släppte tillbaka och sen blev det inget mer där. Jag fick inte ens napp. Skulle låtsas meta precis vid kanten, tror ni inte en liten abborre är där och nafsar på kroken! Men medan jag kastade så var det bara näckrosnapp man fick. Men det var en mysig kväll i solen där vid vattnet i alla fal!
 
 

Äppelpaj med råkräm

I onsdags så slog vi på stort hemma och bakade en mycket ljuvlig äppelpaj med supersmarrig råkräm till! Kommer aldrig mer att göra snabb vaniljsås eller köpa färdig marsansås, för råkrämen är så himla enkel att göra!
 
 
Recepten hittar ni här.

Knölpåk

Känner mig som en kliande knölpåk, ser väl kanske lite ut som en också. Åkte upp till stugan i söndags efter jobbet för att göra vinter. Möts av en vildvuxen äng! Det var bara att slänga på sig röjsågen/grästrimmern och börja klippa gräset närmast stugan och kring eldstaden. Fortsatte måndagen med att klippa resten av "ängen", så nu har vi gräsmatta igen!

Och trots myggmedel så är armar och ben nu utsmyckade med knölar i diverse storlekar från flygfän som både bits och bränns. Eller, egentligen kan man väl säga att hela kroppen är prydd med knölar, för på bakhuvudet har jag inte mindre än fem stora knölar och min vänstra kind har två små myggbett. Det är bara rumpan som klarat sig! Men den fick sig ju en rejäl omgång för två veckor sen då jag följde mormor på hjortronmyren. 10 saftiga myggbett på ett ca: 5x5cm stort (eller litet) område, det räcker och blir över för flera år framöver!

Snart är väl årets myggsäsong över, jag klagar inte! Jag har aldrig varit så allergisk mot myggbett förr, vet inte annars vad jag ska kalla det. Ett vanligt myggbett ska väl inte bli ärtstora knölar eller svälla upp till en femkronas storlek? Eller är det bara så att dom varit extremt giftiga och aggressiva i år?


Surrkväll

Blev en spontan surrkväll med Karro igår efter jobbet. Tror hon hade lite Lotta-abstinens, så då är det bäst att råda bot på den!

Trevligt sällskap, surr, varm choklad, te, choklad och youtube, kan kvällen bli annat än bra?! Och lite nya filmtips fick man också! Tack för igårkväll!


Vilka minnen!

I onsdags då jag och mamma var över för att snusa på lilla Svea började Linda prata om våra gamla "Mysböcker". Så vi gick upp på vindan för att rota fram dom och läsa. Och herregud så vi skrattade! Vi skrattade tills vi grät! Det är länge sen jag skrattade så mycket, och speciellt tillsammans med en gammal vän.
Jag är så glad att vi hittat tillbaka till varandra efter så många år! Vi växte praktiskt taget upp som syskon, så det känns lite som att en borttappad bit av en själv hittat hem igen.

Än en gång, stort grattis till er lilla Svea! Ska se till att hälsa på er någon gång i höst/vinter. Vi har många fler minnen att skratta åt än dom i "Mysboken"! Eller hur?!

Lilla Svea

Idag fick jag äntligen träffa lilla Svea! Åh, hon är så fin, så fin! Stort grattis Linda och Tomas! Bjuder på två bilder i stället för en massa ord.
 

Pastalåda á la Turid

I torsdags gjorde jag storkok, både jag, mamma och Joel åt oss mätta, plus att det blev en hel del matlådor till övers! Precis vad som var tanken!
Hade tänkt dela med mig av receptet här, och det borde räcka till 8 pers, kanske fler.
 
Pastalåda á la Turid
 
400-500g kassler
1 pkt (500g) pennepasta
1st purjolök
1 stor burk skivade champinjoner
2 pkt (6 påsar) bearnaisesås
1 pkt matlagningsgrädde
Ost till gratinering
 
1. Hacka purjolök.
2. Skär kasslern i tärningar.
3. Häll kassler, purjolök och svampen i en stekpanna, fräs tills vätskan från kasslern dunstat bort.
4. Koka pastan enligt förpackningen.
5. Koka bearnaisesåsen enligt förpackningen. Vi använder den mindre mängden margarin.
6. Sätt ugnen på 200-225 grader.
7. Blanda ihop allt (pasta, sås, kassler) i en stor gryta, den största ni har!
8. Smöra en djup
ungsplåt med lite smör/margarin, häll sedan ner pastablandningen i plåten.
9. Hyvla eller riv ost över allt. In i ugnen tills osten fått färg.
 
Ingen bantarmat direkt, men så sjukt gott!

Aldrig mer lösviktsgodis

Igår hade jag och Joel för en gångs skull en ledig lördagskväll tillsammans. Känns som en evighet sen sist. Han lagade i varje fall en god och avancerad middag, kyckling med parmesan, basilika och priscuttiskinka (eller hur det då stavas) i hemgjord tomatsås med svamp och paprika samt ris och vitlöksbröd till det. Mycket gott! Efter mycket dividerande hit och dit bestämde vi oss för att synda, så det blev en sväng på Coop för att i handla godis och glass. Glassen Joel skulle ha fick vi leta på tre ställen innan vi hittade den. Jag var själv sugen på glass, men chokladglass är jag inte så förtjust i och köpa en egen kändes överkurs. Väl hemma slog vi på filmen Battleship (riktigt bra faktiskt, se den) och hällde upp godis i var sin skål. Men efter 10 godisar var vi spyless båda två! Hade suttit bättre med lite glass och ingenting mer. Så hädanefter kommer jag nog hemskt sällan köpa lösviktsgodis igen, hellre en glass eller lite choklad. Nä fy tusan..! Trodde nog aldrig dom orden gällande godis skulle komma ur min mun.


Det blir aldrig som man tänkt sig

Igår hade jag stora planer för dagen. Först jobba såklart, men sen hade jag planerat att fara ut och springa innan jag skulle göra ett storkok pastagratäng. Men det blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig. Lagom till lunchtid fick jag ont i huvudet. Trodde det berodde på att jag druckit alldeles för lite, men efter Alvedon och en massa vatten så gav det aldrig med sig. Så det blev ingen löprunda för mig. La mig i stället på balkongen i solen och sov en stund, kändes faktiskt lite bättre sen och efter en dusch blev man nästan som en ny människa. Blir att dricka ordentligt idag, träna på gymmet efter jobbet och sen blir det Lulekalaset ikväll. Så nu håller jag tummarna för att huvudvärken håller sig borta.


Hjortron

Hade min "lediga" dag igår, men jag var igång från 6:30 fram till 20. Först jobbade jag frukost på hotellet mellan 7-12. Sedan åt jag en snabb lunch innan jag åkte hem för att byta om till andra kläder och så åkte jag upp till mormor. Och så vidare in bland hjortronmyrarna. Plockade alltså hjortron för första gången! Var ändå hyffsat kul, fick oss ca 3,5 kg var jag och mormor.

Efter att ha kommit hem igen blev det en liten middag hos mor innan jag åkte hem till Älvsbyn. Bytte om ännu en gång, denna gång till badkäder. Så for jag och Jennifer till Påle och tog ett snabbt kallt dopp med tillhörande tvagning av kropp och knopp.

Efter det låg jag hemma i soffan och såg Mentalist och One Tree Hill. Fullspäckad dag kan man väl säga!

Matbloggstoppen
RSS 2.0