Storforsens Julmarknad

Första advent är här och det innebär Storforsens Julmarknad! Som vanligt så innebär det för mig att öva hela dagen lång, göra ett besök på marknaden, äta julbord och sedan hålla i årets mysigaste julkonsert.

Julbordet var lika bra som tidigare och likaså efterrättsbordet. Däremot saknade jag skumtomtarna. Måste nog köpa en burk tror jag. Tror inte jag ätit en riktig skumtome än!

Julkonserten blev en succé åter igen! Var lite rädd att det inte skulle bli fullsatt som det brukar, men två minuter innan vi skulle börja så vällde det in folk och kapellet blev smockfullt! Så spelade vi lite drygt en timme blandade jullåtar och lite annat också.

En bra dag helt enkelt!

Trevlig första advent på er!


En december-utmaning

Jag har kommit på en sak. Jag saknar att kunna bläddra tillbaka i bloggen och läsa om saker jag gjort. För som det är nu skriver jag typ 2-3 inlägg per månad. Så vill jag inte ha det! Men jag hittar inte riktigt tiden till att blogga, tyvärr. Men nu ska jag försöka utmana mig själv! Jag ska försöka att blogga varje dag hela december ut! Det behöver ju faktiskt inte ta så himla lång tid. Jag har två kvartsraster på jobbet varje dag som jag skulle kunna utnyttja bättre. Som det är nu blir det mest att kolla Facebook, Instagram och Snapchat. Kanske pratar man med kollegan mittemot om man rastar samtidigt. Eller gör båda sakerna samtidigt.

Helst både text och bild då. Det ser lite roligare ut!

Ser faktiskt lite fram emot det här! Ska bli spännande att se om jag lyckas! Har ju ändå så himla många saker jag skulle kunna skriva om så det är ju inte däri det ligger.

Mot december och vidare!


Hänger inte med

Jag fattar inte. Tiden bara rusar iväg! Jag hinner inte med! Ena dagen är det måndag morgon och nästa fredag eftermiddag. När ska man hinna med någonting?!

Dessutom har dom senaste veckorna tagit knäcken på mig. Eller är det åldern jag ska skylla på? För jag är så trött på morgnarna att jag inte märker när S stiger upp, då brukar det ändå vara jag som petar i han för att han ska stänga av alarmet. Sen är man ju så trött redan kl 20 på kvällen, men man får inte riktigt lägga sig så tidigt. Så när ska man hinna göra saker?!

Har börjat julpynta litegrann, gardiner, dukar och lampor är bytta. Men sen har jag ju en drös med annat julpynt som ska fram, plus granen. Men den kan man ju vänta till veckan med. Men ska verkligen försöka pynta det mesta imorgon bitti. För sen blir det pepparkakshus-tillverkning! Det ser jag fram emot!


Häcken full

Den här veckan har inte varit av denna värld! I söndags började jag det stora baket inför den stora dagen (som är redan imorgon!!) och det är det enda jag har gjort den här veckan förutom att jobba! Helt galet egentligen, men så kul! Har bakat 10 sorter själv och mamma tror jag har bakat tre sorters kakor. Har två pajer kvar att baka och såklart tårtan! Men det blir senare idag.Idag ska det städas och fejas och röjas. Pyntet skippar vi!
 
 
 
Har haft så fullt upp att jag totalt glömt att ta kort på baket! Det här är dom enda två jag tagit, men då hade jag ju världens bästa modell också! Han har rullat olika sorters bollar, bakat kladdkaka och DISKAT! Jag vet inte hur många varv har har diskat och torkat upp efter mig! Helt fantastisk är han! Den bästa assistenten/pojkvännen man kan ha! Alla kvinnor behöver en bra assistent, det fick vi allt veta på träningsresan för en månad sen! Tur jag hittat min då! Han är INTE till salu/låns
 
Nä, fastän klockan bara är 7:30 så har jag inte tid att sitta här och såsa! Har dessutom hunnit baka en tårtbotten som jag just tagit ur ugnen. Skönt att göra bort allt så fort som möjligt, kanske jag hinner vila en stund i eftermiddag i stället!

Tjejkväll med två fina

Förra lördagen så hade jag, Stina och Sandra en riktigt härlig eftermiddag och kväll i Luleå tillsammans! När Stina hade jobbat klart så fick vi skjuts in till Luleå. Blev en snabb vända på stan innan vi chechade in på Clarions Sense SPA. Bastade, scrubbade, badade och tvagade fötterna. Åt lite frukt, drack bubbelvatten, surrade och mådde gott!
 
Fixade oss sen i ordning innan vi gick till Allstar där en enorm trerätters-middag intogs! Vi började med den största Frozen strawberry daquiri jag någonsin sett! Supergod var den dessutom! Sedan fick vi in förrätten som även den var gigantisk! Jag och Sandra tog var sitt vitlöksbröd, vilket bestod av FYRA bröd med chiliaioli! Stina fick in den största nachos-tallriken jag sett! Bara förrätterna hade mättat oss alla tre tror jag!
Till varmrätt åt brudarna kött, entrecote tror jag, medan jag mumsade på pasta alfredo. Här var storleken på maten mer normal, en köttbit och pommes och på min tallrik låg en kycklingfilé tillsammans med pasta och sås.
 
 
 
Nu var vi så mätta så Sandra tog en kaffe medan maten skulle hinna sjunka så pass att vi orkade efterrätt. Stina valde sen en riktigt kladdig kladdkaka med nötter och glass. Själv valde jag vaniljglass med chokladsås. Så mumsigt och så mättande!
 
Vi skrattade och surrade, pratade allvar och pratade skoj. Vi skrattade så mycket att jag vid ett tillfälle höll på kräkas för att all mat stod mig upp i halsen. När jag sa det så tittade dom snett på mig och skrattade åt mig, men då fick Sandra samma känsla. Så där satt vi och skrattade och mådde lite illa just för att vi skrattade så mycket! Ni kanske inte förstår hur man kan bli kräkfärdig av skratt, men när man har magen fullsmockad med mat så finns det inte utrymme till något annat, magen är liksom så stor som den kan bli. Så börjar man skratta och då spänner man musklerna i magen och diafragman och då blir det helt plötsligt lite mindre plats i den redan utåtstående magen. Vars ska då maten ta vägen? Jo, den börjar stocka sig upp i halsen! Men vi fick lyckligtvis behålla all mat nere i magen och strax efter 22 blev vi hämtade och åkte hem igen. Vi fick till och med se lite snö på vägen hem!
 
Tusen tack för en helt fantastiskt härlig och rolig eftermiddag och kväll tjejer! Nästa gång får kanske cheferna följa också!

Matbloggstoppen
RSS 2.0