Arga fåglar och gröna tomtar

För någon vecka sen testa jag tre nya godispåsar. Två sorter av Angry Bird och så Juliskum.
Den röda Angry Bird-påsen var betydligt godare än den gröna, skulle kunna tänka mig att köpa den igen. Det är fem olika smaker i varje påse. I den röda hittar ni smakerna jordgubb, apelsin, lime, vilda bär och cola- och citron. I den gröna påsen hittar ni smakerna päron, äpple, karamell, citron och passionsfrukt- och ananas. Låter som att båda påsarna borde vara lika goda, men så är det inte. Den röda fågelpåsen är godast!
 
 
Jag fullkomligt ÄLSKAR julskum! Ni vet den klassiska skumtomten. Här har vi Juliskum, där dom gröna tomtarna smakar päron och dom bruna smakar cola. Helt okej smaker faktiskt. Kanske man köper någon fler påse i sommar, men skulle man kunna köpa julskum året runt skulle jag definitivt äta det jämt!
 

Prickigt

I tisdags kväll blev det nya naglar. Hade tänkt göra en typ av marmorerade naglar, men det blev bara ett enda kladd. Så då gjorde jag något så enkelt som prickar. Tror dock att dom blev snyggast från början, då bara ringfingret hade prickar på sig. Men har man kli i fingrarna efter pyssel så har man.
 
 
 
 
 
Vitt lack från Depend.
Rosa lack från Viva La Diva.
Silverlack från Kiss Nail Art.
Guldlack från Depend Art Liner
 
Vilken tycker ni blev finast?

Detox... Igen

Ja, nu blir det en sockerdetox för mig. Igen. Nu ska jag verkligen, VERKLIGEN försöka hålla mig i två veckor från allt som heter sött, slisk och allmänt gott. Är det nu en jättevarm och solig fin dag kanske jag unnar mig en isglass, men längre än så sträcker jag mig inte. Men om två veckor är det semester som gäller, och då måste man få äta glass, fika och godis.

Nu drar vi iväg till Joels stuga, och eftersom att blogg-appen har slutat fungera så kan det bli dåligt med uppdatering. Hoppas dom fixar appen snarast, för jag bloggar nästan aldrig från datorn längre.

Strong is the new skinny

Igår jobbade jag med en tjej som tränar på samma gym som jag. Och vi var båda två på gymmet igår mellan våra skift. Så när vi träffades på kvällen igen berättade hon att hennes lillasyster (som hon var och tränade med) har försökt beskriva en tjej på gymmet som hon tycker är så vältränad. Hon jag jobbade med har aldrig lyckats lista ut vem det kunde vara, men nu fick hon svar på det. Och det var tydligen jag!
Visst har jag kanske någon muskel på kroppen, men jag vet inte om jag skulle kalla mig vältränad. Men kul att höra att det finns folk som tycker det! Man blir bara ännu mer taggad att träna då!
 
 
Nytt träningslinne från fitnessguru.se

Sex månader

Tänk att det redan har hunnit gå ett halvår.
 
 
Vi saknar dig! Så mycket.

Kvinnor kan!

Igår när vi körde hem från stugan fick vi punka precis utanför Korsträsk. Så himla typiskt! Hade inte däcket kunnat hålla 5 km till så hade vi varit hemma. Nåja, det var bara att börja leta fram grejerna. Medan Joel stod och skruvade ner domkraften satte jag ut varningstriangeln. Hinner inte mer än tillbaka till bilen innan två bilar saktar ner och ställer sig framför oss. Säger till Joel att dom stannade säkert bara för att han går på kryckor och dom tror inte att jag klarar av att byta ett däck.
Ut kliver fyra män. Dom kommer fram till oss och så säger en av dom till Joel: Vi såg kryckorna, så vi tänkte vi skulle stanna och hjälpa till lite.
Vad var det jag sa?! En av dom äldre börjar skruva upp bilen medan en av dom yngre byter däcket. När reservdäcket nästan sitter på plats säger en av dom äldre karlarna till mig, lite skämtsamt: Nog tror vi ju att du klarar av att byta däck, men vi tänkte hjälpa till nu när det är midsommar och så.
 
 
Sånt här kan göra mig rätt irriterad. Jag är jätteglad att dom stannade och bytte åt oss, då slapp jag och kunde istället njuta av solen och av att se andra arbeta. Det jag blir irriterad på är att män i allmänhet inte tror att kvinnor klarar av sånt här. Kvinnor kan visst! Som sagt, det var skönt att slippa byta, men nog hade det känts bra att ha fått byta däcket själv. För min egen självkänsla hade det känts riktigt bra! Att kunna "stoltsera" med att jag minsann kan byta däck jag också!
Visst, nu sa dom att dom trodde jag kunde byta däck, dom ville bara vara "barmhärtiga samariter". Men samtidigt sa dom att dom såg Joel på kryckorna och att det var därför dom stannade. Inte hade dom stannat och hjälpt Joel byta däck om det var jag som stod där med kryckorna. Aldrig att dom skulle ha tänkt tanken ens!
 
Och med allt det här ville jag egentligen bara ha sagt att nästa gång ni ser en kvinna "i nöd", fråga först (snällt) om hon vill ha hjälp eller om hon klarar sig själv. Hade dom bara stannat bilen och frågat genom bildörren om vi behövde någon hjälp hade jag svarat: Nej, jag klarar det här. Men tack som frågar. Nu kom dom istället fyra stycken och praktiskt taget tog domkraften ur Joels händer. Samtidigt tog dom lite av min stolthet.
 
Jättetack för hjälpen! Men fråga mig (kvinnan) nästa gång.

Snärtig rumpa och snygga spiror

Har precis kommit hem från ett benpass på gymmet. Använde mig faktiskt bara av maskinerna den här gången, det händer nästan aldrig annars. Men idag kändes det som ett bra val. Har kört relativt tungt ändå, men enbart negativa övningar. Det betyder att man stannar i toppläge och kör sakta, sakta ner. Betydligt jobbigare än att bara pumpa på i fart. Så träningsvärken är säkerligen ett faktum imorgon och på fredag. Speciellt efter att ha använt maskiner som tränar muskler jag inte brukar träna så mycket.

Lite extra rumpträning fick avsluta passet.


Lillfredag

Om onsdagar är lillördag, då måste väl tisdag vara lillfredag?
I alla fall så hade jag, Jennifer och hennes mamma tjejkväll igår efter jobbet. En drink var och en massa surr, så trevligt!

Cyklade hem strax efter midnatt. Men ni tror mig väl inte om jag säger att det kom ett springande rådjur mitt framför näsan på mig! Mitt i byn! Jag hann nästan inte ens reagera innan det vek av in på en tomt. Försökte följa efter (på vägen, inte in på tomten), men det försvann. Undrar om det tog till flykten ner mot/i Korsträskbäcken?..


Excuse moi

Igår fick jag hem två nya nagellack, traderavinster! Testade det rosa med paljettglitter i och föll totalt för det! Jättefin rosa färg med mycket glitter och färgglada små paljetter i. Dessutom räcket det med bara ett varv! En tjejdröm med andra ord!

Första bilden visar färgen på glittret och paljetterna bäst, medan andra bilden visar färgen på själva lacket bättre.


Trevlig kväll

Igår efter jobbet blev det hem och väga upp ingredienser, byta om och iväg och svettas på gymmet med Jennifer.
Hem igen, byta cykeln mot bilen och iväg på Konsum. Hade visst glömt mina ägg i kassan då jag var och handlade tidigare på dagen. Fick tillbaka mina ägg och skyndade mig hem i duschen.

Började baka och under tiden kom Linda och Jennifer. Ingen tjuvsmakning här inte (nästan)! Sedan surrade vi, skrattade så vi grät och målade naglarna. Fyra timmar går otroligt fort när man har roligt! Nästa gång Linda kommer hem på besök gör vi en favorit i repris!


Solig frukost

Det blev frukost ute i solen idag på jobbet. Mycket skönt! Tyvärr försvann den ganska fort, annars kanske man hade ätit även lunchen ute.


Ben&Jerry

Alla har nog hört talas om Ben&Jerry-glass. Sjukt god med mycket grädde i!
I alla fall. För någon vecka sen testade jag en ny sorts glass, nämligen med två smaker i en. Visste inte vad denna core-glass var för något, men det var alltså en mix av två glassar.

Denna innehöll den allra godaste av dom alla, cookie dough, och chokladglass. I mitten mellan glassarna var det en stång av chokladfudge. Fudgen hade en väldigt kraftig chokladsmak, inte riktigt min stil. Sen har aldrig chokladglass varit min grej heller, så helheten på glassen var inte mer än okej. Men gillar man chokladglass, chokladfudge och såklart kakdegsbitar så är detta glassen för dig!


Wooden shoe like to know

Har börjat om att Tradera, finns hur mycket bra som helst där och till bra pris oftast! Förra svängen jag hängde på Tradera var när jag sökte efter Lotta-böckerna. Den här gången är det nagellack som gäller!

I måndags vann jag en auktion på detta nagellack från OPI, Wooden shoe like to know. Ett chokladbrunt ett med lite skimmer i.


Hällsel

I torsdags kväll for jag, mamma och lillebror upp till stugan i kära Hällsel. Det är alltid lika skönt att komma dit. Frisk luft, skön natur, ingenting som kan störa en och framför allt ingen ström! Totalt lugn!
Det är skönt att leva lite som man gjorde förr. Disk och tvättvatten hämtas från älven, man måste elda i kaminen för att det ska hållas varmt inomhus om kvällarna. När naturen kallar får man sätta sig på utedasset. Men sen är det även skönt med lite nymodigheter, som en gasolspis att laga maten på, ficklampor att använda då man ska läsa på kvällen. Mobilen fungerar, men det kan vara svårt att få bra täckning. Prata brukar gå bra, surfa inte lika mycket.


Bilder från Kreta


Lägger upp några bilder från Kreta. Igår var det en månad sen vi for iväg, jag vet att jag inte har varit en duktig bloggare och visat nästan nå därifrån. Men jag är aldrig hemma nu för tiden, så datorn har i princip slagits på en gång sen jag kom hem, och det var för att lägga in bilderna. Sen blev det inte mer än så. Men här kommer några snabba bilder i alla fall.

Bättre sent än aldrig va?!







Äppelpajglass

Har länge varit sugen på att testa Ben & Jerrys nya glass med äppelpajsmak. Så efter jobbet stannade jag till på Turklövern och köpte en liten en. Men jag hade lika gärna kunnat vara utan, för den var inte speciellt god. Själva glassen smakade ingenting, äppelbitarna smakade sådär och pajdegsbitarna var inte goda direkt. Så tummen ner för Oh My! Apple Pie.


Fyrtiofem kilo!

Jäklar i min lilla låda! Skrev ju tidigare att jag skulle satsa på 42,5kg i bänk om jag orkade 40kg idag.
Gjorde tre reps på 40kg, så då blev det att testa på 42,5kg. Gjorde två reps! Så när jag ändå hade ångan uppe och Jennifer som passade så slängde jag på 2,5kg till. Och se på fasiken, jag gjorde en reps på 45kg! Så jäkla nöjd!! Det här kommer jag leva länge på!


Tappat rösten

Självklart så bröt förkylningen ut, precis som väntat. Så har varit lite hängig i helgen, men nu är det ny vecka och jag mår rätt så bra. Inte lika allergisk nu, även om jag nyser rätt så ofta. Men det kliar inte lika mycket i näsa, hals och ögon längre. Däremot är jag täppt i näsan och har nästan helt tappat rösten. Så jag är glad att jag inte har ett jobb där man pratar i telefon dagarna i ända. Jag har bara behövt göra tre korta samtal på jobbet idag, tack för att det inte blev mer. Inte för att det gör mig något, men hur trevligt ska det kännas för den jag pratar med när man är så hes? Ingen skulle väl känna igen mig på rösten...



Men trots att jag inte är fullt frisk så mår jag bra, och så länge jag mår bra så tränar jag! Så efter jobbet blir det ett gympass med Jennifer! Bröst biceps blir det. Så ska testa 42,5kg i bänk nu när jag har någon med mig. Men det blir bara att testa det om jag orkar 40kg idag. Jag kan inte vara säker på att jag tar 40kg i bänk idag då jag inte är helt frisk. Har trots allt bara tagit det 2 gånger tidigare (om jag räknar bort den gången i februari). Men jag ska ladda och satsa stenhårt på att jag tar 42,5kg idag!

Gammal vänskap

Igår hörde en gammal klasskompis av sig och undrade om vi skulle ta en promenad tillsammans. Absolut! Självklart!
Så i em blev det en blöt 30 minuters promenad med Emma som jag inte träffat på ca 10 år! Så himla kul att träffa henne igen, synd vi inte hann med mer än så. Men nu är det bara se till att det inte dröjer 10 år tills nästa gång vi ses! Synd hon ska bo så lång bort bara.
Men tack för den korta stunden idag, är så glad för att du tog kontakt med mig!


Grattis på födelsedagen!

Idag skulle morfar ha fyllt 84 år. Så jag var förbi och grattade han. Det var så skönt att bara sitta där hos han en stund. Så lugnt och stilla. Så fridfullt.

Grattis på födelsedagen Morfar!


Att leva i nuet

Börjar dagen med fullt utvecklad allergi kl 4:30. Kliande näsa, hals och öra. Har nyst och kliat näsan dagen lång.
Inleder helgen med träning och en lätt sträckning i baksida lår.
Att sen laga middag två stycken tillsammans är farligt i ett litet kök, man slår lätt armbågen i en skåpdörrskant och har sedan ont resten av kvällen.
Och som strösslet på glassen är jag nog snart i förkylningens våld då jag varit lite hes och haft lite ont i halsen idag.

Åh, jag verkligen älskar att leva i nuet!
Trevlig Helg!


Ronja städar i skafferiet


Kan själv! 


Nya soffmöbler

Idag kom äntligen våra nya soffmöbler till jobbet! Så snygga och så sköna! En tresittsig soffa och en fåtölj till TV hörnan. Sen så har jag skruvat ihop fåtöljen som står i personalrummet/kontoret. Det tog sin tid innan jag fattade hur det skulle vara, men jag fick ihop den! Det vara bara en trög skruv som jag fick hjälp med. Så nu kan man sitta och må gott på rasterna!


Farmor?

Igår var jag och hämtade Ronja på dagis då det stängde tidigare än vanligt och båda hennes päron jobbade.
Då jag kommer in på dagis och tillslut hittar vars dom håller till är en kompis barn också där. Och som alla redan vet så kan barn säga dom mest roliga, konstiga och förvånansvärda saker. Och just då kommer frågan jag tror ingen 25-åring vill höra:

-Är du hennes farmor?


Känslor

Sitter just nu och gråter till det allra sista avsnittet av Desperate Housewives. Vissa delar där speglar tillbaka på livet här, dom delar man inte vill ha att göra med men som tyvärr drabbar en del av oss.

Innan det var dags för Desperate Housewives var jag iväg på gymmet. Fick göra utlopp för sorg och ilska mot orättvisan i livet, så det var ett mycket givande pass! Man ska tydligen vara lite upprörd då man far på gymmet, för då vet man att man tar ut sig ordentligt.

Nu ska jag iväg och kramas och göra utlopp för mina känslor på det sättet också.


Trötter

Tror det får bli mitt nya smeknamn. Känns som att jag ständigt är trött. Kan ju bero på allergi, men inte enbart va? Som idag. Sov minst 9 timmar inatt, vaknade ca 9:30. Sen lyckades jag med konststycket att sova middag i två (!!) timmar mellan 18:30-20:30. Och jag skulle lätt kunna gå och sova nu, men det får jag inte. Mitt trötta men vakna tillstånd är tydligen mer sällskap än ett sovande jag. Så jag får vackert försöka vara vaken ett tag till här i TV-soffan. Men sen, då ska jag minsann sova! Då spelar det ingen roll om jag är tråkig, en flicka måste få sin skönhetssömn.


Tjejmiddag

I lördags var det äntligen dags för tjejmiddag! Hade en riktigt kul kväll med mycket surr, god mat, massa dans och det bästa sällskapet! Tack alla för i lördags!


Opi

Köpte som sagt några nya nagellack i Skellefteå i onsdags. Det här är mitt första nagellack från Opi. Det är synd att det är så stora flaskor och därav blir lite dyra, men jag valde som tur var en färg jag säkerligen kommer att använda mig ofta av! Blev först väldigt besviken då jag målade på första varvet, för det täckte inte alla bra. Men då det andra varvet kom på täckte det riktigt bra! Skulle säkert bli bäst med tre varv, men hade inte riktigt tid med det igår.


Kort helg

Nu ska jag snart iväg och börja jobba helg. Men det blir ingen tung jobbhelg direkt, 11 timmar totalt. Jobbar ikväll och imorgon kl 13 blir jag långledig! Har nämligen tagit ut komp imorgon kväll och semester på söndag, sen är jag ledig måndag-onsdag på schemat.

Och varför har jag tagit ledigt halva helgen undrar ni då? Jo, för imorgon kväll blir det tjejmiddag och utgång! Tjoho, här ska drinkarna slås i taket och klackarna skålas!

Riktigt så här fin kommer jag inte vara, ska försöka mig på en lite tuffare stil imorgon. Då får vi se om jag lyckas eller inte.


Matbloggstoppen
RSS 2.0