Halvsyndat

Det blev att synda idag. Gott var det och jag tror nästan jag förtjänade det också. Jag och storebror var upp till mormor och skulle skotta av taket till sovstugan. Det gjorde vi, plus alla andra tak hon har på gården! Lekstugetaket, garagetaket, förrådstaket, halva hustaket och altantaket. Puh! Det var dagens gympass ungefär!
Men som sagt, är man till mormor (eller farmor) så kan man inte direkt undvika att fika, speciellt inte då hon har dukat upp med fem goda sorter! Så det blev minst en av varje, mer säger jag inte.


Huslig till tusen

Idag har jag varit riktigt huslig och duktig känner jag! Började dagen kl 8:30 på Coop för att inhandla allt jag behövde inför dagens bakning och middagslagning. Och när jag står där kom jag på vad jag ska göra till middag i morgon också! Slipper man på affärn en gång till.
När jag kom hem blev det en snabb förfrukost och ett klädombyte för att fara iväg på gymmet och köra lite ben. Hem och äta efterfrukost, duscha och börja belamra köket. Det tog några timmar, men jag hann med att baka en hel massa!
 
 
9 st ost- och skinkmuffins
12 st muffins med färskost och vitlök
33 st grötbullar
 
 
Inte illa pinkat va?! Färskostmuffinsen hade kunnat smaka mer vitlök, men med lite vitlöksost på var det smaskens! Ost- och skinkmuffinsen hade kunnat vara något saltare och ha antingen större skinkbitar eller mer skinka i. Annars var dom absolut godkända också. Grötbullarna har jag inte ens smakat av, men dom brukar man ju inte kunna misslyckas med.
 

Barngympa

I söndags följde jag med Zara och flickorna på barngympa i Vidsel efter att vi hade grattat mamma. I en hel timme sprang vi runt och busade. Hängde och gungade i ringarna, hoppade och klättrade på en plint, gick balansgång, sparkade boll, spelade bowling och kröp i tunnlar.
 
 
 
 
 
Älskade trollungar!

Glittrigt

Igårkväll pysslade jag ihop en ny nageldesign, hade sett en design på Instagram som jag gillade, så då gjorde jag en egen tolkning av den. Provade då även ett nagellack från Mist för första gången, sjukt snyggt alltså! Tack Hanna!
 
 
Använde mig av:
Baslack: Essie rock solid
Brunt lack: OPI Wooden shoe like to know?
Silverlack: OPI Number one nemesis
Rödlila lack: MIST Stockholm Cabaret 501
Svart lack: Kiss nail art paint SPA12 Black
Topplack: Seche vite

Grattis Mamma!

Idag fyller världens bästigaste mamma år! Hurra hurra! Det har firats med fika, tårta och middag!
Då jag har varit utan sötsaker i tre veckor nu så hade jag bestämt mig för att fika massor idag, det slank ner mer än en av varje kaksort kan jag lova! Nu blir det att leva nyttigt fram tills nästa födelsedag, tre veckor kvar. Nedräkningen har startat!


Kvällens matintag

Baconinlindad kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och vitlöks- och ört Philadelphiaost, ris med sötsursås, currylime dressing och sallad.

Hallon, banan och hallonkesella!


Smash

I början av året då jag och mamma var upp till Kåbban så köpte vi lite gott godis på affären där. Ett var en vit choklad med jordgubbsbitar i som inte smakade mycket. Det andra var en gul härlig liten påse fylld med salta chokladtäckta snacks! Mums! Synd den tog slut så fort. Enda gången jag ätit det är då jag har besökt Erika i Norge. Har aldrig hittat dom i Sverige, och när man väl gör det är det i en liten affär i en liten byhåla! Vad är oddsen liksom?!


Vill bli stark!

Tittade på bilder från förra året då jag var som mest vältränad. Och oj vad jag saknar mina muskler! Men nu är jag så gott som frisk, så nu kan inget stoppa mig från att bygga snygga muskler! Första gympasset efter 9 dagars sjukdom och vila, härligt!


1 år

Oj vad tiden går fort. Idag har jag varit fast anställd i ett helt år! Wihoo! Under det året har jag hunnit ha både ett medarbetarsamtal och ett "lönesamtal". Och så har man ju jobbat en massa också!

Hur firar man ett år som fast anställd då? Jo, man jobbar först hela dagen. Sedan far man eventuellt på gymmet, alternativt bara duschar och slutligen lyxar man till det med pizza och film i soffan! Helt okej dag, fredag dessutom!

Slisk slurp smarrigt

Varför utsätter man sig för sånt här? Då menar jag inte just det att vara utan godis, fika och annat sliskigt gott, det är ändå inte speciellt jobbigt och känns bra mot kroppen. Nej, det jag syftar på är detta, att dom stunder man avstår från allt gott så googlar man som mest på allt som är gott! Varför gör man det? Man blir ju inte mindre sugen på fika om man ser en massa smarrigt fika på bild, eller ännu värre, i verkligheten.

Är så sjukt sugen på vad som helst just nu som är sött och onyttigt, men det är bara att bita sig i kinden och stå emot.


Lite duktig

Ja, då har man plockat ihop lite och dammsugit. Så lite duktig har man ju varit. Och sen hade jag inte tänkt göra så mycket mer idag. Inte innan jag ska på jobbet i alla fall. Blir till att ta en dusch och sen lägga sig i soffan och fortsätta mitt Saw-maraton. Såg ettan i söndags. Igår såg jag både tvåan och trean. Så idag borde jag hinna med fyran och femman. Sen är det bara sexan kvar i min lilla Saw-box. Tror det finns en sjua också, men då får jag fixa den på annat håll.
 

Silvrig manikyr

En silvrig variant av den franska manikyren pryder nu mina naglar. Ville bara ha nåt enkelt och inte så i ögonfallande.


Tillbaka till verkligheten

Sov apdåligt i natt. Släckte vid 22:30-23:00 tiden. Vaknar ca två timmar senare och kan inte somna om. Mår perkele då jag är varm som en ugn men fryser som en isbit. Och när jag precis "fått upp värmen" börjar jag toksvettas och måste gå upp för att svalka av mig. Halvt svimfärdig lyckas jag ta en temp som visar 38,4! Rekordnotering! Trycker i mig två alvedon, klär av mig och lägger mig igen. Då fryser man nästan igen. Somnar väl om mellan 2:30-3:00. Vaknar 1,5h senare och mår inte bra, vrider och vänder mig till kl 6 ungefär då jag utmattad somnar om i ca 2 timmar. Det var den nattens sömn. Mådde som man kan förstå inte så bra i morse, men under dagen kände jag mig friskare än vad jag varit sen jag blev sjuk. Känner mig fortfarande hyffsat bra, så nu blir det medicinering och förhoppningsvis en god natts sömn, för i morgon ska jag upp och jobba! Nu får det vara nog med sjukligheter!
 
Jobbar först 8-13, vilket egentligen avslutar min jobbhelg, men som nu är både start och slut på den. Sen åker jag hem och sover och vilar fram till kl 16 då jag har tagit på mig extrajobb. Det här ska nog gå bra ska ni se. Önskar bara att bihålorna kunde svälla av så locket för öronen släpper. Då kanske jag slipper den här tinitusen i vänsterörat.
 
Hoppas ni haft en trevligare helg än vad jag har haft. Inte för att det har varit fy skam att se klart både Supernatural och Merlin, men nog hade jag hellre varit frisk och jobbat än legat halvt medvetslös i soffan i fyra dagar.

Whirled Away

Råkade hitta det här lacket på tradera då jag egentligen skulle söka efter en sak till mamma. Och självklart kunde jag inte motstå!

Det var lite pilligt och man fick doppa penseln många gånger innan man fick upp nog mycket "konfetti", men det blev ju hur snyggt som helst!


1 år sen

Tände ett ljus hos morfar idag, ett år sen begravningen.
 

Sjukling

Jaha, det blev inte bättre än såhär. Onsdagkväll var jag helt slut och orkeslös, så jag sjukskrev mig igår, torsdag. Igår mådde jag redan mycket bättre så hade inga andra planer än att jobba i helgen. Tji fick jag! Efter att ha sovit som en kratta inatt och vaknat säkert en gång i timmen så är febern tillbaka och jag känner mig sjuk och ledsen och trött och slut. Så hade inte mycket annat val än att sjukskriva mig i helgen också.

Nu ska jag se klart säsong 7 av Supernatural innan jag försöker sova en stund. Sen blir det nog att se lite Merlin eller nån av alla Disneyfilmer jag inte hunnit se än.


Ynklig

Ligger här på rast och känner mig ynklig. Igår kväll började jag småhosta. Vet inte om jag drömt eller om det var verklighet det jag hade sjukt ont i halsen i natt, för när jag vaknade hade jag inte ont. Det har jag däremot nu. Och så fort jag kommer hem blir det en dos bricanyl. Så nu känner jag mig sjuk och ynklig, helst av allt skulle jag vilja lägga mig under täcket i soffan, se film och äta onyttigheter hela dagen. Men så kan vi inte ha det. Verkar alltid bli sjuk precis då jag börjat om med träningen, men den här gången ska jag minsann träna bort det sjuka! Så efter jobb blir det bricanyl och iväg på gymmet. Får köra ett lite lättare pass, men träna ska jag!


Jag äger Luleå, bland annat

I söndags for jag och hälsade på Erika när jag ändå var i Piteå. Blev frukost där, present och julklappsöppning och ett parti SverigeMonopol innan vi tog en lunch på Ekbergs. Monopol vann självklart jag och lunchen bestod av plättar med sylt och grädde och tacopaj. Och trots mitt handlingsförbud så var jag tvungen handla lite på Cubus. Då vi var på Cypern i höstas sökte jag efter en blå bikini men hittade ingen som passade. Men nu hade dom en på Cubus som satt perfekt! Så det blev så jag köpte den, men då får jag inte handla nån till våren. Bara eventuellt ett par svarta bikinitrosor, dom går åt hårt i utlandet!

På em/kvällen sen jag kommit hem blev det årets andra gympass innan jag såg det allra sista avsnittet av Gossip Girl. Och vid 20:30 la vi oss! Läste ut boken och sen var det godnatt.


Grattis Älskling

I onsdags väckte jag älsklingen med frukost och sång på säng. Trött men uppskattat. På kvällen kom hans närmaste och åt smörgåstårtan som jag och hans mormor knåpat ihop kvällen innan. Riktigt god! Mammas fyllning ÄR godast!


Galamiddag

Igår åkte jag till Pite Havsbad för att jobba. Vi serverade nästan 400 gäster trerätters i en enorm kåta! Kul men aningens kallt då man inte var förberedd för att jobba utomhus.

Idag har vi galamiddag, även här trerätters. Och stiliga som tusan får vi vara idag, speciellt om man jämför med gårdagen flanellskjorta och svarta fleeceväst.


Full rulle

Har haft nästan fullt upp idag! Tyvärr blev det ingen träning, men jag borde hinna med det imorgon. Om inget oförutsett inträffar.

Klockan 9 i morse satte jag igång att skriva den sista inlämningen för demensspetsen jag läste i höstas, två timmar senare var jag klar! Och från 10:30 fram till 16 har jag tvättat sex maskiner! Så nu slipper jag gå naken, det var nästan risk för det.
Mellan tvättarna såg jag CSI och Gossip Girl, hängde in ren tvätt, handlade och bäddade slutligen rent i sängen. Men sängen är lite bucklig för tillfället, tvättade nämligen överdraget till bäddmadrassen, så madrassen är lite för stor för överdraget just nu. Men det rättar nog till sig snart.

Efter middagen åkte vi iväg till Lillträsk för att låna varmgarage och tina upp bilen. Så nu är den oisig och fin.


Tillbaka i vardagslunken

Eller var det jobblunken? Blev 12,5h arbetspass idag. 45 minuter innan jag slutade upptäckte vi att vi inte hade något vik på den vakanta raden. Och fanns inga tillgängliga vikarier heller. Så då tog jag på mig att jobba kvällen också. Alltid bra med extra tid! Men årets första träning uteblev ju då i stället, så då får vi ta den imorgon. Men inte en godis- eller fikabit har slunkit ner! Good work!

Måste bara få visa min gammelfaster Beda som hade ett stort reportage i PT idag, hon var så vacker! Synd det tog 8 år efter hennes död innan dom skrev om henne.


Spontantripp till Kåbban

Igår mitt på dagen kom älsklingen på att vi ju kunde åka till Kåbban, vi hade ju ändå ingenting annat för oss. Sagt och gjort! Ringde en bekant där uppe som var snäll och kopplade på strömmen, vi packade och for iväg. När vi kom upp två timmar senare var det -16 ute och nollgradigt inne. Slog på gasolen och gick till Kårleone för att kolla in tapasbuffén. Ingen hit det, så vi gick på after skin en stund. Väl tillbaka i husvagnet startade jag gasolvärmen i vagnen och sedan bäddade vi ner oss en stund.

18:30 gick vi till Träkolskrogen och åt viltbuffé, så nu har man ätit hjort, vildsvin och bison för första gången! Övermätta hoppade vi efterrätten och gick hem igen. Värmen hade nu stigit till ca 14 grader! Vi läste och mös innan vi gick till några bekanta i en stuga längre bort. Mös sen där i stuga och grillkåta fram till kl 1 inatt!

Idag tog vi sovmorgon till 10, åt frukost, läste och slutligen for vi iväg vid 13. Hälsade på bekanta "på vägen hem" och nu kl 18 blir det strax middag hemma på byn igen.

En lugn och mysig helg blev trots allt. Från inga planer alls, uttråkade i soffan till mys i en grillkåta i Kåbban. Inte dåliga grejer det!


Snart börjas det igen

På måndag börjar vi om, det nya livet. Seriöst denna gång! Känns ganska bra ändå, är rätt taggad både vad gäller träning men även att sluta med allt sött och gott igen. Nu råkar det vara två födelsedagsbarn här i januari, men en tårtbit och en bulla får man synda, så enkelt är det. Så länge jag inte äter upp allt på kakfaten så blir det nog bra.
 
Och samtidigt som alla "måsten" kommer så går vardagen tillbaks till det normala igen. Har burit upp julkartongerna så ska börja packa ihop julen i helgen. Och så måste det städas. Och pluggas! Men det får nog vänta till på tisdag, är ledig då och hade tänkt vara duktig hela dagen. Tvätta mellan 12-16, plugga därimellan och förhoppningsvis få klart inlämningsuppgiften så jag kan skicka iväg den och bli klar med demensspetsen.
 
Känns som att det är mycket nu, men egentligen är det nog inte det. Nåja, nytt år, nya möjligheter, nya tag!

Några dagar i Kåbdalis

Nyårsdagen övergav jag älsklingen då han skulle börja jobba onsdag och jag fortfarande hade ledigt. Packade väskan och drog till Vidsel. Åt middag där innan vi gick över till familjen Karlsson och hälsade på lilla Svea, som inte är så liten längre! Fyra månader sen sist tror jag, händer mycket på fyra månader.

Sedan åkte vi upp till Kåbban och mös, spelade Sequence och läste.
Onsdagen var då den stora dagen för mamma, hon skulle åka slalom för första gången sen olyckan, vilket innebär 15 år sen! Och det gick hur bra som helst! Och som ett brev på posten kom träningsvärken också, redan samma kväll!

Fortsatte att mysa med spel, surr, bokläsning, bastubad och middag på Träkolskrogen. Gott! Tack för allt kära lilla mor!
Torsdag packade vi ihop, för jobbet kallade på kvällen.


Nyårsafton

Nyårsafton började rätt vardagligt. Tog sovmorgon innan jag drog ut på byn. Efter att ha handlat allt vi behövde för kvällen for jag upp på kyrkogården för att tända ljus. Sedan hem till älsklingen för att städa till inför kvällen innan det blev dusch och fix.

Åt vitlöksbröd till förrätt och till varmrätt blev det en lite misslyckad älgköttbit, rödvinssås, potatis- och morotsklyftor i ugn och sallad. Precis då maten landat i magen kom Jennifer förbi. Vi surrade, spelade Geni, åt saffranspannacotta till efterrätt och skålade slutligen in det nya året tillsammans med Kim och Daniel. En lagom lugn kväll som avslutades vid 1-tiden.


Matbloggstoppen
RSS 2.0