Det är advent

Det susar genom livets strid
En fläkt av himmelrikets frid,
En kör av harpotoner.
En aning fyller varje bröst,
Och stilla ljuder Andens röst
I jordens alla soner:
O mänsklighet, ställ dörrn på glänt;
Det är advent, det är advent!


Kom igen!

Denna dagen hade jag tänkt känna mig duktig. Så efter att ha sett klart gårdagens Glee har jag bokat en tvättid. Om 10 dagar! Går aldrig att få en tvättid snabbt här, himla irriterande. Och finns det en lucka dom närmaste dagarna kan man förstås inte då.
När jag ändå var nere i källaren passade jag på att ta upp mina julsaker, för nu ska här adventpyntas! Har redan hunnit hänga upp julgardiner i kök och sovrum, så bara vardagsrummet kvar. Och så allt pynt då förstås! Ska städas och fejas och donas. Men innan julandan kommer fram ska jag skriva klart min skoluppgift!
 
So long!

Födelsedagen

Har fortfarande inte skrivit mycket om när jag fyllde år. Det är nu drygt två veckor sen, skäms på mig! Men bättre sent än aldrig va?
 
Dagen började med frukost på sängen som älskligen fixade. Goda leverpastejmackor, apelsinjuice, levande ljus och en blombukett! Så mysigt!
 
 
Sedan var det bara att fara iväg och jobba några timmar. Skyndade mig sedan hem för att göra klart tårtan och duka fram fikat. Recept och info om tårtan hittar ni här.
 
 
 
 
Först kom pappa, sedan mamma, mormor och farmor. Älsklingen hann också komma och fika med oss innan dom for hem. Precis innan dom for kom bror med familj. Senare på kvällen kom Älsklingens mamma och hennes gube.
 
 
Fick så fina presenter av alla, tack så mycket! Av mor och far fick jag kängor så jag kan promenera säkert i vinter. Hjärtformarna fick jag av Älskligens mamma och gube. Massa nya nagelgrejer fick jag av Annika och av bror med familj. Doftljuset, som är en massageolja, fick jag av Älsklingen. Väntar på en liten SPA-behandling också! Fjärrkontroll till kameran fick jag av lillebror, så nu kan jag ta massa egobilder utan problem! Slutligen fick jag pengar och en trisslott av mormor, farmor och gammelfaster.
 
Tror inte jag har glömt något nu. Har blivit så gammal nu, så minnet är inte vad det en gång varit!
 
 
Även denna vackra ros kom med Älsklingen med. Jag är så bortskämd!

Massa brev

När jag kom hem från skolan och affären låg det tre brev och väntade på mig! En avi som jag hade tänkt hämta ut imorgon eller ikväll, blir spännande att se vad det är, ett brev om gratis synundersökning (trist) och ett litet paket. Men det var till mamma, så då har hon ett paket att hämta ut här i stället.
Det är som kul att få paket, eller hur!


Kaktusen

Förra året vid den här tiden blommade min kaktus för fullt! Den var så vacker med alla rosa blommor. Tyvärr blommar den inte så länge. Men nu har min lilla kaktus börjat få knoppar! Så förhoppningsvis blommar den lagom till jul, eller någon av adventerna. Fint med något som lyser upp i mörkret, förutom just ljus.


Nya julsmaker

Hittade två nya julsmaker ute i handeln idag. Juleskum med smak av vinteräpplen och Loka med smak av äpple och kanel.
Innan jag recenserar måste jag bara fråga, är verkligen äpplen så vintrigt? Eller juligt?

Först smakade jag av juleskumen. När jag öppnade påsen luktade det jättegott av äpplen, men det fanns nästan ingen äppelsmak alls i godiset. Så det var ingen superhit om man är ute efter äppelgodis.

Näst på tur stod Lokan. Och det var ungefär samma där. Smakade ytterst lite äpple och ingen kanel alls. Dricker typ aldrig bubbelvatten, just för att det oftast är så lite smak i dom flesta bubbelvatten. Ingen hit den här vintersmaken heller.


Skyltsöndag

Tvingade med mig älsklingen på en promenad ut på byn och skyltsöndag i eftermiddag. Kändes trist då det inte finns någon snö och det finns massor med plats runt eldarna. Det är nästan ingen som har stånd ute, såg en klass utanför Konsum, det var allt.
På min tid sålde jag tillsammans med Älvsby Brass en massa Polarbröd, är det ingen som äter det nu längre? Känns som att allt minskar och försvinner här från byn, tråkigt. Vad ska vi göra för att få tillbaka "den gamla goda tiden"?

Känner mig en aning bitter, det kanske märks?


11 månader - 1 månad

Idag har jag varit utan morfar i 11 månader. Det innebär att det bara är en månad kvar till julafton.

Just nu känns allt så tråkigt. Skyltsöndag i morgon, men det är en hel vecka kvar innan första advent. Så ska det inte vara. Och även om det nu måste vara så så finns det ingen snö ute. Det ska vara vitt och fint ute till advent och jul.
Och så var det ju det där med julafton. Jag tackar min lyckliga stjärna (eller nå) för att jag jobbar julaftonskvällen. Julen kommer att firas söndag den 23 för familjen Norén. Julafton kommer vi nog alla att ha tankarna på annat håll, så vi gör som förra året, firar jul den 23. Då var morfar med oss. Julafton hälsar vi på morfar och sen blir det som sagt jobb för min del.

Har även funderat mycket på hur mycket man ska julpynta i år. Blir inte alls lika mycket som jag brukar. Men byta gardiner och dukar ska jag, byta ut ljuslyktorna och en tomte eller två får väl kika fram någonstans. Den obligatoriska justaken och så julgranen. Men det är nog allt. Jag orkar inte pynta så mycket, det tar tid och får mig just nu att tänka på tråkigheter. Sen är jag knappt hemma numera.

Så just nu känns allt med jul och advent trist. Men jag gissar att kommer det bara lite snö så blir allt genast bättre. Så snälla snön, kom nu!


Ikea

Ja, då var man på väg hem från Ikea då. Min handling landade under 300:- sträcket, till och med under 250:- sträcket! Och då bestod nästan halva summan av presenter! Kan med andra ord bocka av någon julklapp till på listan, tror bara det är tre klappar kvar nu att införskaffa. Och några av dom kan nog bockas av efter en beställning ikväll! Känns bra att ha julklapparna klara innan första advent, kan man njuta av advent och jul i stället för att stressa.

Blev även sjukt sugen på att göra ett pepparkakshus! Måste nog övertala älsklingen om att han behöver pepparkaksdoften hemma och att jag behöver hjälp med att fixa det! I värsta fall kan man ju köpa färdiga hus som bara är att klistra ihop.


Virre

Efter all tårta och fikande idag passade det bra med en lite längre promenad än vanligt. Och sött sällskap fick man också! Älsklingen är hundvakt i veckan, så jag lånade lilla Virre och gick ut på en blöt och halkig 45 minuters promenad. Precis vad vi båda, eller alla tre, behövde tror jag.


Grattis Farmor!

Idag fyller min lilla farmor 85 år! Det firas med kalas hela dagen lång. Smörgåstårta, tårta, 8 sorters fika och godis trängs i magarna, så inte svälter man ihjäl inte.


Cracked effect

Fick ett blåmetallic cracked effect nagellack då jag fyllde år. Tänkte att det tillsammans med svart måste bli snyggt och samtidigt matcha klänningen jag hade på mig på middagen i söndags. Tyvärr syntes det blå dåligt mot det svarta, men snyggt ändå!



Födelsedagsmiddag

Har precis kommit hem från en mycket trevlig födelsedagsmiddag i Storforsen. Supergod oxfilé med färsk pommes och tårta till efterrätt. Hela klanen Norén firade äldsta Norénaren, min lilla 85-åriga farmor!
Tack alla för ikväll!


Ny tandborste

Fick hem en ny eltandborste igår, min första någonsin. Har blivit utvald av Smartson att testa Colgates nya ProClinical A1500. Ska bli spännande det här, invigning av den ikväll!


Kärleksblommor

Fick så vackra blommor av älsklingen på födelsedagen! På morgonen kom han med denna fina bukett tillsammans med frukost och levande ljus. Och senare på kvällen fick jag en otroligt vacker ros! Tack älskling!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/210916/images/2012/pic_50a3e47be087c369095273da.jpg" class="image">


Söting

Jag har nog världens sötaste pojkvän!


Varning för halka

Blev ingen riktig 30-minuters promenad idag, men varit ute och traskat har jag gjort ändå.
Innan jobbet sprang jag runt på kyrkogården i ganska exakt 30 min. Och sen jag kom hem från jobbet hade jag tänkt ta en kompletterande promenad på 15-20 min. Men det var svinhalt ute, så promenaden kortades av till ca 10 min. Vill inte halka och bryta något ben direkt. Hann inte ens mer än ut från jobbet innan jag åkte lite enbent skridsko. Men jag anser ändå att jag kan bocka av dagens promenad!


Tvillingar

För ett tag sen köpte jag ett 12-pack med ägg. Har knäckt ett lite nu och då, och jag har blivit lika överraskad varje gång av att se två gulor. Nu knäckte jag sex ägg till mitt storbak och nu börjar jag bli fundersam. Alla ägg tidigare och dessa sex har alla varit tvillingar! Har ett ägg kvar i kartongen, men av resterande 11 tror jag alla har varit tvillingar! 9 vet jag då med säkerhet!
När jag köpte kartongen var jag så glad över att det var stora ägg, jag vill ha fluffiga smetar och kakor. Nu börjar jag förstå varför dom var så stora. Men vad beror det här på? Är inte ofta jag knäckt tvillingar förut och nu en hel kartong?!


Snygga!

Idag fick mina små älsklingar komma ut i vinterkylan och snön! Dom bara längtar efter att få hålla mina små fossingar varma i vinter.


Nu jäklar!

Idag blir det att träna! Nu är jag less på allt som har med förkylningar och sjukdomar att göra. Bihålorna är i princip rena nu, så i morse tog jag sista dosen av rinexin. Men kortison för både näsa och lungor fortsätter jag med ett tag till.
Då jag fortfarande hostar litegrann, speciellt på morgon och kvällen, blir det en väldigt lugn träning idag. Hade tänkt cykla ca 30 min i badhusvärmen innan jag avslutar med en bastu, det är säkert bra för bihålorna, rensa ut det sista i fukten. Sen kändes det bra att cykla i stället för att springa eller gå på CTn, konditionen är inte bäst nu och lungorna ska inte behöva få en chock, då kommer väl hostan tillbaka.

Så nu satsar jag på lugn träning några dagar, det tillsammans med mina dagliga promenader måste göra susen! Jag kommer vara frisk på nolltid!


Kladdpepparkaka

Igår när jag var in på Coop i Piteå hittade jag den här, lät som att det kunde vara gott. Blev en spontantripp till Vidsel på kvällen, så kakan fick följa med och testas. Och fick helt klart godkänt! Riktigt smarrig med en tydlig smak av pepparkaka. Och riktigt kladdig var den också! Blir definitivt att köpa den igen, om man inte rent ut av testar på att baka en.


Svar till Tea

Nästa läger blir i mitten på mars tror jag, för första helgen i maj åker vi till Riga om allt går som tänkt! Så vi lär ju inte ha nån konsert här hemmavid på ett tag, men komma och lyssna på en repetition kan du ju!

Glad Halloween!

Önskar tomteflickan!


Alla Helgons Dag

Idag är den dagen då vi ska tänka på alla nära och kära som inte finns hos oss längre.
Jag tänker främst på morfar <3


En torsdag

Ikväll tror jag att jag äntligen blev klar med första uppgiften i min demensspets utbildning! La över allt på ett USB så blir det att lägga in det i ett annat skrivprogram på jobbdatorn och mest troligt skicka in det imorgon. Det är 6 veckor kvar innan det ska in, men lika bra att skicka iväg det på en gång så slipper man tänka på det mer. Då är det väl bara att vänta på att nästa uppgift kommer efter tisdagens skoldag.

Vad har jag annars gjort idag? Jobbat så klart! Och promenerat. Vad annars? Blev även en solning på SunTan och det kändes faktiskt som att man fick sig lite färg. Inte helt dåligt inte!

Har förutom att plugga ikväll även hunnit se en film, Quantom of solace, Bond-film från 2008 tror jag. Jag vet, jag ligger sjukt långt bak i filmtittandet, men jag försöker ta igen lite då och då. Såg ju Casino Royal i våras och förhoppningsvis ska det väl inte dröja flera år innan jag ser nya Skyfall.

Nu blir det att läsa lite Paradiset av Liza Marklund innan jag sluter mina två bruna. Imorgon är en ny dag vilket innebär extrajobb och halloweenförberedelser.

Sov gott!


Matbloggstoppen
RSS 2.0