Inte mycket

Klockan har redan hunnit bli närmare 19:30, och jag har knappt landat känns det som. Har bara hunnit jobba, träna, ätit middag och duschat. Och innan kvällen ens börjat så har den nästan tagit slut. Nåja, då är den här dagen snabbt överstökad.
 
 
Blir att se gårdagens Body of proof innan jag ser ett eller två avsnitt av True Blood. Och sedan är det nog läsa bok och godnatt.

Mitt nya mål

Jag måste ha ett mål med träningen nu känner jag. Kommer bli mycket kardio nu, men ett styrkemål måste jag ha. Frågan är bara vad..?

Tänkte först kanske nåt med bänkpress, men det känns som att bröstmusklerna redan fått kämpa nog med armhävningarna. Sen funderade jag på militärpress kanske. Antingen eller eller både och?

Kom med förslag!


En dag med mor

Började dagen med att jobba frukost på hotellet. Kl 12 stämplade jag ut, samtidigt kom mamma. Så då gick vi ner till gymmet och körde i en timme. Fick testa på det nya löpbandet, som funkade helt okej. Lyfta lite skrot och leka personlig tränare.

Här hemma har vi sen ätit alldeles för mycket onyttigheter och sett på tv. Har börjat sortera bilderna från våra Cypernresor, så snart kan vi börja fixa ihop albumet!


I DID IT!

Jag är så himla bra, vet ni om det?! Körde stenhårt på mina träningsappar, misslyckades tyvärr på dom två sista passen, men tog igen det idag. Efter att inte ha så mycket som sett på en träningsgrej i över en veckas tid och dessutom hunnit ha magsjuka så gjorde jag det! Jag klarade av finaltesten!

Då jag hade gjort 100 armhävningar hade jag 1min och 16sek kvar, så jag hann med 20 armhävningar till innan dom 4,5min hade passerat. Jag är bäst!
Och direkt efter det körde jag på nästa grej.
200 situps var avklarat på 4,5min, så då hann jag göra ytterligare 50st innan dom totalt 6min hade gått. Jag är dubbelbäst!

Nu är den stora frågan den: Vad ska mitt nya mål vara?



Kom igen!

Efter att ha varit rätt nere hela förra veckan beslutade jag mig igår för att det får vara nog nu! Det var mitt val, mitt beslut som gjorde mig ledsen, ingen annans. Jag kan inte gräva ner mig i det hur länge som helst, älta och tycka synd om. En kär vän sa igår att även fast det var mitt val så har jag all rätt att vara ledsen, och visst har jag det. Och det har jag varit. Riktigt ledsen. Hela veckan.

Nu är det en ny vecka. Idag vänder jag blad och påbörjar nästa kapitel i boken om mitt liv. Jag har ingen aning om alls vad jag ska fylla det med, men det kommer så småningom.

Tack för tiden vi fick!


Spotted

Efter att ha fixat till mina små tanters naglar på jobbet ikväll så var det dags att ta tag i sina egna. Åtminstone på den ena handen! Den andra handen får vänta tills i morgon innan den blir målad och prickad.


Livskvalité

Livskvalitet idag är att få vara ute i det underbara vädret med sina kära.
I fjällen, i stugan, i husvagnet.
I skidbacken, på skotern, på sjön.
Med grillad korv, med pimpelspö, i solen.

Jag får nöja mig med att sitta bakom sophuset. En liten stund. Innan jobbet.


Lonely

Det är lördagkväll.
Jag har precis slutat jobba.
Jag har sovmorgon i morgon.
Och har absolut ingenting att göra.


Mitt nya lila kök

Äntligen blev mitt kök fulländat igen! Mina nya lila gardiner är nu fållade och hänger på plats, den virkade duken från mormor är åter på bordet och den söta ugglan fick byta plats med det mindre pelarljuset. Och som tur var hade jag några lila värmeljus som kunde färga till mitt kök ytterligare.
Det enda som saknas nu är en lila lampskärm i stället för den träiga.
Sen fick jag en snilleblixt idag! Inte ofta det händer, men någon gång per år kommer dom. Ska kanske smycka ut mitt kök ytterligare, men om och vad får ni se då det i så fall är på plats.


No final test

Ja, hade först planerat att göra mina finaltest igår, men då jag inte hann då hade jag planerat att göra det idag. Och se hur det gick. Inte alls. Så nu blir det till att friska till sig och satsa allt på måndag. Jobbar i helgen, så jag väntar hellre till på måndag än att jag ska stressa och faila i helgen.


Badrumssjukan

Även dom starkaste kan falla ibland. Igårkväll hann jag inte mer än hem från jobbet innan jag fick besöka badrummet första gången. Inget konstigt med det kanske, men kl 23:30 gjorde jag besök nr 8 samtidigt som jag krampaktigt kramade en hink i knät. Och efter det slutade jag räkna. Men på 11h besökte jag mitt kära badrum ungefär 20 gånger.

Storebror fick ringas ut kl 7:30 för inhandling av diverse vätskor, så resorb och blåbärssoppa har varit mina bästa vänner idag. Inga fler badrumsbesök men magen känns konstig. Känns som när man är förstoppad och bara vill massera magen. Men jag tror magmassage är det sista min mage vill ha.

Ska dricka lite mer blåbärssoppa och äta rån nr 2, kanske man satsar på en halv gorbys senare ikväll. Wish me luck!


Födelsedagsmat

Igår fyllde storebror år, så vi var på kalas där halva dagen. Han väcktes av skönsång från 7 vuxna och 2 barn, inte alla som har det så bra!
Sen blev det mammas goda smörgåstårta till frunch och kladdpepparkaka och schwartswaldtårta efteråt. Mums vad gott!


Tre tjejor på stan

Har tänkt forma om en av mina sulor jag gjorde för två veckor sen, så jag och mamma tog med oss Bella och drog till Piteå idag. Bella fick shoppa loss på HM, men för oss övriga blev det inte mycket till shopping.

Åt lunch med lillebror på Röda Lyktan i Gallerian, blev en riktigt god fläskfilé för min del. Och Bella klämde i sig två plättar på nolltid! Hade säkert kunna äta lite till.

Nu har vi precis varit in en supersnabbis på Rusta. Hemåt det bär, mot kvällsjobb och uppsättning av dom nya gardinerna.


Uggla

I fredags var jag och en arbetskompis ut på byn i jakt på bland annat nya gardiner till jobbet. Och när vi var in på Blommor & Ting så hittade jag världens sötaste uggla, jag var bara tvungen att ha den! Hur söt som helst, speciellt då den ser virkad ut!
Just nu får den sprida sin söt glans i köksfönstret, då får vi se om den får bli kvar där eller om den får flytta till någon annan lämplig plats.


O'Learys

Hade en riktigt kul kväll/natt igår!
Började med att ta bussen kl 15 till Piteå. Erika hämtade mig så for vi på Kvantum och handlade för kvällen. Hem och gjorde gourmet middag, stuvade mackisar och stekt korv, mums!
Spelade kort och surrade fram tills mello började, och min favoritlåt Falling gick till final! Sen var det bara att dra på sig klackarna och iväg till Luleå och O'Learys. Mycket folk var det, dom hade duktiga bartenders, bra dansmusik, spelautomater och bowlingbanor! Hittade ett bar bowlingskor i strl 49! Det är det största jag någonsin har sett!

Hemgång kl 3 med en sväng förbi Max, tillbaka i Piteå kl 4 och halv fem sussade vi båda två.

Idag blir det bara att mysa med lite glass och surr, kanske en promenad eller en film, vi får se.


Älska Dumle

Dom var verkligen goda! Ska handla upp ett lager nästa gång jag är till stan.


Bokmal

I lördags började jag läsa Liza Marklunds En plats i solen och igår läste jag ut den. Så idag börjar jag på den sista boken i serien om Annika Bengtzon, Du gamla du fria, få se om den är lika spännande.


Laurel green

Då jag fyllde år fick jag mitt första holografiska nagellack, nr 2035 från Depend. Riktigt läckert då det skimrar i regnbågens alla färger!


Misslyckande

Idag kom första misslyckandet. Tränar som sagt med två appar på mobilen, där jag efter 6 veckor ska klara av att göra 100 pushups respektive 200 situps. Jag är nu inne på vecka 6, sista träningsveckan innan The Final Test. Jag gör tre pass i veckan och idag var det dags för pass två, alltså det nästa sista träningspasset innan finaltestet.

Jag visste nästan på förhand att jag inte skulle klara av pushupsen då jag med nöd och näppe klarade av förra passet. Dom fyra första seten gick, men sen tog det stopp. Orkade med lite drygt hälften på femte setet, men var tvungen att gå ner på knä sen, och orkade ändå inte med dom 6 sista repsen innan tiden rann ut. Så med besvikelse i kroppen gjorde jag även dom två sista seten på knä, helt på knä.

Har redan nu bestämt mig för att ändra om upplägget på sista passet, för det är ännu tyngre än vad detta passet var. Kommer att minska alla set med 20 reps, dels för att jag inte kommer att klara av att göra alla (ja, ev på knä, men det vill jag inte) och dels för att musklerna ska få vila lite extra innan finaltestet. Sedan blir det totalt styrketräningsstopp för överkroppen under helgen, så kör jag finaltestet på tisdag, ev onsdag om det skulle komma nåt annat emellan på tisdag. Så nu är det bara att tagga om och se det bästa i misslyckandet. Jag känner ju faktiskt att jag blivit starkare och orkar mer för varje vecka, så helt misslyckat har ju inte träningen varit. Tur det i alla fall!


Nytt ostsnacks

Både OLW och Estrella har kommit med nya ostsnacks. Testade Estrellas ostbågar med äkta cheddarost, inte alls speciellt goda. Kommer inte köpa den igen. Men däremot OLWs nya cheez heartz är supergoda! Dom kommer jag köpa fler gånger framöver, absolut! Gillar ni ostkrokar är dessa ett måste!


Rött med en nyans av orange

En arbetskompis har haft så fin färg på sina naglar, ett lite orangeaktigt ett. Så i onsdags då jag var till stan så försökte jag hitta ett liknande. Det skulle vara rött fast med en lite orange ton i. Blev ett från Depend, nr 36. Jättefin färg, men det skulle ha kunnat få vara en nyans mer orange. Bättre lycka nästa gång i stället.


Dagens träning

Pass 1:

60min cykling
178 armhävningar på tå
278 situps raka

Pass 2:

30min cykling
Bänkpress 20kg x 15 reps x 4 set
Hantelflyes 4kg x 10reps x 4set
Bicepscurls 3kg x 15reps x 2set, 4kg x 10reps x 2set
Hammercurls 3kg x 15reps x 3set, 4kg x 10reps x 1 set
Omvänd bicepscurls 3kg x 5reps x 3set, 4kg x 5reps x 1set

Totalt:

27,12km
876kcal
140min


Första blåsningen

Ikväll ska jag äntligen iväg på första övningen med blåset för i år! För mig alltså, inte för blåstes del. Har inte kunnat fara iväg tidigare då sjukdom, arbete och uteblivna övningar har hindrat mig. Kommer ha noll ambis, men inte ens det ska få hindra mig från att spela en trudelutt!


Nya sulor

Jag fick pengar till att göra formgjutna sulor i julklapp av mor och far. Men har som aldrig haft tid att göra det dom få gånger jag varit in till stan. Men idag, äntligen, blev det av! Rosa är som, så jag! Nu är det bara att börja använda dom och vänja till fötterna. Invigde dom i foppisarna på jobbet ikväll, funkade hur bra som helst i dom. Dom passade även hur bra som helst i kängorna då jag traskade hem. Imorgon blir det till att testa dom i gympaskorna då jag ska och träna.


Tack FujiDirekt!

Alltså, det här kallar jag service. Söndagkväll beställde jag 260 foton från FujiDirekt, och idag låg dom i brevlådan! Så har suttit och sorterat alla bilder nu ikväll! Nu måste vi bara hitta lite tid till att sätta oss och göra Cypern-albumet!


Gamla utlandsbilder

Igår beställde jag en stor bunt med foton, en del till mormor och sen en massa från min och mammas Cypernresor. Vi har ett album som vi köpt på Cypern som ska fyllas, det har inte blivit av riktigt än. Men snart! Hittade massa härliga bilder! Kolla bara!
 
Söt kamelbäbis från första Cypernresan.
 
Härligt brun blev man!
 
Söt getbäbis från andra Cypernresan.
 
Två tunga papegojor.
 
Inoljad och äckligt brun blev man även denna resan!
 
Åh, älskade Cypern!
 
Även den tredje resan tror jag man fick lite färg på sig!

Gaah!!

Igår kväll var jag så sjukt sugen på nå gott, men som tur var gick det över efter ett tag. Nu ligger jag här hemma i soffan på timmar och har samma sug igen. Så jobbigt! Har ätit två små saffransskorpor men det hjälpte inte speciellt mycket, vill bara ha mer!


2 veckor till sluttestet

Innan jul laddade jag hem två appar till telefonen. Den ena var en armhävningsapp, den andra en situpsapp. Om man följer dessa två program ska man efter 6v orka göra 100 armhävningar och 200 situps.

Jag har nu fullbordat 4v. Har alltså bara 2 veckor kvar, 6 pass kvar, innan the grande finale. Få se hur detta slutar.


12,5h arbete

Ja, då har man jobbat årets första dag på Storforsen Hotell. Första dagen på nästan 6 månader! Men allt var precis som vanligt, inga konstigheter på frukosten, och inte på lunchen heller.
Jobbade 7-15, sopade av bilen och körde hem i snörök. Hann inte mer än parkera bilen och gå upp och byta om innan det var dags att fara iväg på nästa arbetsskift.

Nu har jag precis landat i sängen. Blir en kort godnattsaga innan jag sluter mina två bruna. Välkommen jobbarhelg!


Matbloggstoppen
RSS 2.0