Grodkällan

Idag på förmiddagen så åkte vi iväg till Grodkällan, en ovanligt stor kallkälla utanför Arvidsjaur. Vi har pratat om att fara dit i två års tid men förra året kändes det lite bökigt med en halvåring och året före det blev det aldrig av. Men då besteg vi ju Trolltunga i stället!

Väldigt vackert vid Grodkällan och väldigt enkelt att ta sig dit. Det är ca 600m att gå från parkeringen och det är spänger (spångar?) i princip hela vägen fram till källan. Så till och med en liten knärt som Elsa kan nästan gå själv hela vägen!

(null)

Det blåste litegrann och solen sken så det var helt underbart att vara där! Inte ett endaste mygg! Och vi som var redo med myggmedel och att bli halvt uppätna. Solen sken men luften var inte så varm så det var helt perfekt väder för en promenad i skogen. Dessutom hörde vi renar bröla det första vi gjorde sen vi klev ur bilen. Och när vi var nästan framme vid källan så var där en hel renhjord med både stora och små söta renar! Men dom sprang därifrån då vi kom så vi slapp trängas med dom.

(null)

Vid källan finns det en grillplats och vindskydd så vill man kan man grilla sig en korv. Vi tittade mest på vattnet och Elsa, så hon inte skulle drutta i vattnet. Men hon pekade lite på vattnet och lekte sen med jorden och plockade nåt litet ogräs. Så tacksamt barn att ha med sig! (Att hon blev arg på sin mamma för att hon inte fick gå själv en kort sträcka behöver vi inte säga högt.) Väldigt vackert med sitt turkosa klara vatten. Och så vädret sen! Vi njöt!

(null)


Semestertider!

I måndags gick Stefan på semester så nu är vi hemma alla tre hela dagarna! I och med det så ska vi försöka få fixat litegrann hemma, det är väl sånt semestern är till för?!
Måndagen klippte Stefan gräset och körde med trimmern så nu äntligen ser vår gräsmatta ut som en riktigt gräsmatta igen! Eftersom vi grävde bort en massa buskar och stubbar i höstas så har vi sått in nytt gräs på flera ställen och inte velat klippa så kort. Men nu set det ut som en gräsmatta igen och inte en vildvuxen trädgård!
Jag själv rensade lite ogräs medan jag underhöll flickan och på em när hon sov så borstade jag rent vår stenmur! Så fin den blev men det var jobbigt! Höll på i drygt 1,5h och hela stålborsten gick åt kan jag säga!

Dessutom for vi på Åsen och sprang var sitt varv innan middagen, effektivt tycker jag!

(null)
Närmast i bild ser man hur mossan växer och bortåt är den borta!

Igår tisdag satte Stefan upp lite krokar i gymmet så vi kan hänga upp redskapen på väggen i stället för att ha allt ligga ses i en hög på golvet. Även spegeln kom upp! Härligt! Jag och Elsa hade besök av Erika och Algot, så vi lekte lite och efter lunch fick Elsa stanna hemma med pappan och sova medan vi andra tre drog en snoa på byn. 
När Erika och Algot åkt hem så kom mormorn förbi en stund innan hon och jag åkte iväg till Piteå på en föreläsning resten av kvällen.

Idag onsdag har vi inte gjort så mycket nyttigt. Jag och Elsa har varit i lekparken/sällskapsdamer åt Kim innan lilla familjen tog en promenad förbi pappans jobb. När Elsa sov sprang vi långa intervaller runt kvarteret, tungt men härligt!
Sen flyttade vi på postlådorna så vi kunde köra med trimmern även där så nu ser det inte så vildvuxet ut där heller!
Nu ikväll har jag bakat chocolate chip cookies för första gången! Tror dom blev riktigt bra faktiskt! Lite väl stora så det får jag moderera till nästa gång.

(null)

Nu är det dags att ge barnet kvällis och natta henne innan vi kan hugga in på kakorna och kolla Netflix!

18-mån koll och vaccin

Idag 8:30 hade vi tid för Elsas 18-månaders kontroll och första vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund.

Som vanligt är hon väldigt skeptisk och tillbakadragen då vi träffar nytt folk och är i en ny miljö. Så när BVC-sköterskan satte sig på golvet och la fram en griffeltavla och en krita så tog Elsa snabbt upp kritan men satt och höll i den och kollade lite suspekt på henne. Jag ritade lite och vi försökte få Elsa att börja men icket. Tillslut ritade hon ett kort streck på 3cm ungefär. Hon lyckades även ta fram Diddi som sköterskan gömde under en skål och hittade igen Bobbo som stod under ett bord. Det där med att stapla klossar på varandra var hon inte så intresserad av, men hon ställde Bobbo på en av klossarna i alla fall. Hon frågade om hon kunde 8-10 ord men jag sa att hon kan typ bara 5. Men efteråt påminde mamma mig om ett ord och sen har hon typ börjat säga pappa så egentligen skulle det ha varit 7 ord.

(null)
Den sötaste rumpan i stan!

Sen blev det dags för mätningar. 46,5cm runt huvudet, 79,5cm från topp till tå och 10440g tung! Verkar följa sina kurvor som tidigare. Sist blev det dags för stick i armen, inte ett pip från henne där hon satt i mitt knä och tittade på såpbubblorna. Mammas starka fina tjej!

Vi pratade sen lite snabbt bara om att hon förstår väldigt mycket och verkar förstå typ allt vi säger. Så det kan vara så att hon ligger lite före där och sparar på talet lite.

Såhär i efterhand inser jag att hon inte kollade om hon vet var magen, näsan och andra kroppsdelar är, tror det brukar ingå? Men vi vet att hon kan typ alla kroppsdelar och har kunnat det länge så det är nog lugnt! Nu är nästa besök först vid 3 år, hur länge som helst bort ju!


Snuttis

Dom senaste två veckorna har Elsa blivit väldigt förtjust i sina filtar. Hon har fem bebisfiltar i skiftande material och tjocklek, vilken hon tar bryr hon sig inte om så länge det är en filt. Den kan hon bära runt på och stoppa lite varstans eller bara gosa med. Ibland följer även en mjukissnuttis med, ni vet en sån med huvud och så är kroppen som en minifilt eller ett litet fyrkantigt tygstycke bara. Det är nog favoriterna just nu!

(null)

Här sitter hon i hissen på väg till gammelmormor och som ni ser är en filt med! Ska man ut och gå med vagnen är det bra att ha två filtar med eller så ett gosedjur/snuttis. När vi nattar henne följer oftast en eller två filtar med plus att hon alltid har sin Floppy i sängen. Avslutningsvis ska hon ha två tuttar också. En i munnen och en i handen, det är nog det viktigaste faktiskt!

Tack och lov så har hon ännu ingen favorit som hon måste ha, utan hon "tager vad hon haver". Brukar försöka välja åt henne så hon inte tar med sig en fleecefilt till sängen eller vagnen om det är 25 grader varmt, då skulle ju ungen svettas bort!

Matbloggstoppen
RSS 2.0