Plocksallad

Coop har börjat med plocksallad! Det gillar vi starkt! För 99:-/kg får du plocka exakt vad du vill. Och så finns det små dressingar att köpa till för ynka 4,90:-. Heja Coop!


Scones till frukost

Mamma lånade min lägenhet igår natt, och när jag kom hem efter morgonpromenaden så hade hon frukosten klar. Nybakta scones med marmelad, Philadelphiaost och en kopp te! Riktigt bra start på helgen må jag säga.


essie

Igår på tjejkvällen så hittade jag, såklart, några nya nagellack. Hittade på nyöppnade Åhléns ett rosaskimrande och ett matt toplack från essie. Har sett att många "nagellackskännare" använder essie, så tänkte att jag också måste testa det.
En flaska på 13,5ml kostar 129:-, ett helt okej pris med tanke på att det är rätt stor flaska.
 
essie matt about you, matt topplack, 149:- och essie china doll 129:-
essie china doll har en riktigt rosa flickig färg, den är inte alls så lila som på bilden.
 
 
Bild lånad här.
 
 

Äntligen är vintern i antågande!

Jag älskar vintern! Av så många anledningar. Dels för att jag älskar snö och tycker att världen blir så mycket vackrare med vit gnistrande snö på. Jag tycker om kyla (i lagoma doser), allt få klä sig i sköna bylsiga kläder, varma snygga vinterjackor. Jag tycker om att få mysa under en filt i soffan, tända ljus och kunna se ut i mörkret.

En annan anledning till varför just vintern är det bästa på hela året är att ingenting blommar då. Jag slipper vara sjuk!
Hela våren går man omkring och är sjuk, för då blommar och pollinerar ALLT! Och det håller på så en bra bit in i sommaren.
När sen hösten kommer och man tror att nu håller allt på att dö och man man vistas ute igen, då blommar fortfarande vissa växter! En arbetskollega sa att gråbo blommar nu, så då fick jag förklaringen på varför jag har börjat nysa och ha kliande ögon. Igen.

Det är tur att hösten verkar ta slut fort i år, för nu har det börjat snöa här i närheten! I Arvidsjaur, Arjeplog och Kåbdalis vet jag det har kommit snö! Så kära vädergud, låt det börja snöa här i Älvsbyn också! Fast det kan få vänta till efter helgen så jag hinner få på vinterdäcken på bilen först!
(Bild från PTs hemsida)

Ronja 2 år

Grattis älskade Ronja på 2-års dagen!
 
 
Tänk att det nu har hunnit gå 2 år sen Du föddes.
Tiden bara rusar iväg och med den lär Du dig så mycket nytt!
Du lär dig göra nya saker, Du lär dig en massa nya ord.
Och Du växer så det knakar! Snart har Du växt om din storasyster.
 
 
Du är en riktig busa, det ska Du veta! En glad busa!
Men Du är även så himla go och mysig.
Och där emellan är Du en bestämd ung dam.
 
 
Du är Du helt enkelt!
 
 
Och så en bild på storasyster
 

Veckans Tips 15

Tycker era föräldrar (eller andra nära och kära) att ni har det stökigt och ofint hemma? Jag har en mycket enkel lösning på problemet!
 
Igår ringde min mamma och sa att hon var i min lägenhet, hon hade sprungit upp för att lämna en påse med grejer till mig. Så säger hon: "Och så städat och trevligt du har det i lägenheten, du har ju bäddat med sängöverkast."
 
Så mitt tips till er är alltså att slänga över sängöverkastet på sängen! Jag har dom senaste åren tagit bort mitt sängöverkast eftersom det ändå bara är jag som har vistats i mitt sovrum. Bäddat har jag gjort (ibland, jag är en lat slarvpelle) genom att lägga ut täcket slätt över hela sängen, har täckt precis. Men nu när jag nästan aldrig är hemma, än mindre i sovrummet, tyckte jag att sängöverkastet kunde få en ny chans. Slipper sängen och sängkläderna bli så dammiga. Och visst blev det trevligare i sovrummet, det kan jag inte sticka under stolen med. Men trots att det låg en massa grejer på sängen så såg visst hela lägenheten mycket trevligare ut, bara pga ett litet sängöverkast!
 

Flagnar

Det är tur man vet varför man ser ut som man gör, annars skulle man lätt kunna tro att man fått någon farlig hudåkomma.


Fransk manikyr

Gjorde två olika franska manikyrer då jag var utomlands, en klassisk vit och en med guld. Och så en diamant på ringfingret såklart!
 

Köp och sälj

Nu har jag precis sålt min första grej på byns köp- och säljsida på Facebook. Hur smidigt som helst! Jag lyckades till och med trolla bort annonsen nu när varan var såld, inte dåligt gjort va?!

Har två till annonser ute, varav en av dom är på budgiving nu. Det är ju värsta spännande det här!
Har en del grejer till som jag har tänk lägga ut, men det räcker med 2-3 annonser ute samtidigt tycker jag, annars kommer jag aldrig att ha koll på dom.

Solig söndag

Som jag trodde igårkväll så dröjde det inte länge innan John Blund hälsade på. Missade slutet på NCIS då mina ögonlock var tyngre än en sumobrottare, så jag kröp helt enkelt i säng. Och sov som en stock från ca 23 till 8:10. Härligt!

Har sedan dess sett två avsnitt till av NCIS, städat och pysslat lite här hemma och kom för 25 minuter sen in efter dagens promenad. Lite snabblunch i magen och nu blir det väl att städa lite till. Bäst att passa på då man har gubben i älgskogen någon timme till och man själv är hemma.

En dag i stan

Började dagen med en promenad kl 7:45. Dusch och frukost innan jag åkte iväg till Piteå. Har gått runt på affärer med lillebror och bannat folkmassorna och överfulla parkeringar. Handlade det jag for till stan för att handla, och inte mycket annat.
Ett besök i Rosvik hos familjen Larsjos på eftermiddagen där man fick man-tager-vad-man-haver lunch och chokladbollar till efterrätt. Och jag som varit så sugen på just chokladbollar! Lite lek och mys med Elensia innan hockeyn hägrade för lillebrors del.
 
Efter en färdigrätt till middag i min ensamhet for jag till Kim och Daniel för lite spelkväll. Spelade ett filmfrågespel på X-boxen och efter ett parti "Hur fan visste du det" var jag tvungen att fara hem. Katter och Lotta går dåligt ihop. Så nu är jag medicinerad, har tänt ljus och ska krypa ner i soffan och se på NCIS. Så får vi väl se när John Blund hälsar på, tror inte det dröjer så hemskt länge faktiskt.
 
Har haft en mycket trevlig lördag idag! Tack alla inblandade!

Höstsol

Höstsol- och värme = mys på jobbet! Tänk vad något så litet, och oftast självklart för dom flesta, kan göra så mycket för andra. Ta vara på dom stunderna medan ni kan!


Pepparkaka?

Vet inte om jag kan kalla mig pepparkaka, men nog fick man allt lite färg efter två veckor i solen!


Brr, så kallt

Efter att ha sett lite Fringe på morgonen for jag sen ut på byn för lite ärenden. Och efter det tänkte jag att det var lika bra att ta dagens promenad. Sagt och gjort, jag bytte om, satte lurarna i öronen och gick ut. Jag visste att det droppade litegrann ute, men det hade börjat droppa betydligt mer. Så innan dom där 30 minuterna hade gått och jag hade kommit hem var jag ordentligt blöt, kall och frusen. Men vad botar det bättre än varma, torra och sköna kläder, lite varm kyckling och en kopp med vaniljte?!
 
Nu ska jag krypa upp i soffan och se två avsnitt av Merlin innan det blir att packa upp lite kläder och diverse semestergrejer. Och sedan blir det dags för jobb, första (riktiga) jobbdagen på 19 dagar! Skönt med 2,5 lediga dagar efter semestern!

Höstligt

Åkte hem till Vidsel i morse för att hjälpa mamma göra höst/vinter ute på gården. Så nu är pappas släpvagn full i gamla blommor, buskar och blad.

Blev en promenad också, förstås, innan vi började med middagen. Så nu sitter vi här mätta och glada!


Promenad nr 18

Ja, så var dagens promenad avklarad. I det allra finaste höstväder man kan tänka sig! Strålande solsken, vindstilla och 17 grader varmt.

Tog en sväng förbi kyrkogården också för att hälsa på morfar och gammelmoster. Morfars sten har äntligen kommit, så himla fin den blev! Och gammelmoster grattade jag lite i efterskott, då hon skulle ha fyllt jämt i lördags. Det var så fint där också med alla blommor.

Vad har jag annars att förtälja? Kom hem strax före midnatt igår och i morse var det dags för utbildning/kurs med jobbet. Hämtade även ut min dator efter ominstallationen, så den står så vackert i sin låda i hallen. Har inte packat upp den än då jag inte vill gå ut på internet utan antivirusprogram, blir att fixa det imorgon. Och lägga in alla bilder från semestern, så kommer det upp en resedagbok här så småningom.

Bäst att klä om och fara på affärn, måste fixa middag men har ingen aning om vad. Så jag hoppas Coop har nåt smaskigt och enkelt att bjuda på.


Fyra dagar på Cypern


Åh, så varmt och härligt vi har det här på Cypern! Igår kl 14 var det 35,5 grader i skuggan! Vill knappt veta vad det är i solen. Hörde någon säga att det var ca 30 grader i poolen, skulle gissa att det är ungefär samma temperatur i havet.

Flygresan ner till Arlanda var 25 minuter försenat. Natten på SkyCity gick förvånansvärt bra och pkanet till Cypern avgick i rätt tid. Mamma tyckte då vi såg planet från utsidan att det såg så stort ut, och det var det också! Två platsen på var sida om planet plus fyra i mitten, så vi hade två mittgångar och 8 platser per rad. Precis som i alla amerikanska filmer!

När vi kom ner på backen tog det ett tag innan vi fick alla bagage, men sedan var det bara att sätta sig på bussen. Som släppte av oss på helt fel ställe! Vi två och 6-8 st till blev strandade någonstans, vi vet inte riktigt vars. Sökte förtvivlat på hotellet, som vi har bott på en gång tidigare, men vi kände inte igen oss. Tillslut ringde en handlingskraftig kvinna till Fritidsresor. Dom hade ingen aning om var vi var, men dom skulle fixa tillbaka chauffören. Tillslut kom han och vi blev avläppta på rätt hotell. Fort packa upp, handla vatten och så ut vid poolen några timmar.



I tisdagskväll fick vi anlita killen i reception till att döda ett kryp som hade krypit in bakom en dörrlist. Jag försökte sparka ut han, men han ville inte komma ut. Så receptionskillen kom tillslut med en flaska insektsspray, sprayade o h trampade ihjäl vad det nu var.

Imorse när mamma stod och diskade undan frukosten skrek hon i högan skyn och flög x antal meter bakåt. På diskbänkskanten springer det en kackerlacka! Usch fy blää! Medan jag skulle hålla koll på han sprang mamma ner till reception. Men oturligt nog hinner han försvinna, förmodligen in under diskbänkskanten. Så kommer en modig kvinna som börjar rota runt i köksskåparna för att försöka hitta den fulingen. Vi fick insektssprayet och skulle spraya runt köket och på kackellackan om han kom fram. Vi smög runt och försökte packa klart strandväskan, då han plötsligt dyker upp på diskbänkskanten igen. Snabb som tusan var jag framme och sprayade på han! Men han kryper in under diskbänken igen. Vi packade klart, och innan vi skulle gå ner till stranden så öppnade jag diskbänksskåpet. Där ligger den fula saken på rygg och sprattlar med benen. Han fick en redig dusch till av insektssprayet. Sedan skulle den modiga kvinnan prata med städet, så dom har säkert gått igenom och förhoppningsvis sprayat lite till här. Kackellackan är borta och någon fler har vi inte sett till. Insektssprayet har vi fått behålla som tur är. Så dörrlister kommer sprayas lite nu och då.

Vi har det då bara bra. Promenerar på morgonen (ni vet den dagliga promenaden i 100 dagar),  äter frukost på balkongen, solar och badar på stranden, vilar i skuggen på eftermiddagen vid poolen. Mår gott, dricker gott, äter gott. Ja, vi har det så bra som man kan (bortsett från kackellackan då)! Har bränt oss litegrann (obligatoriskt) men inte lika farligt som vi brukar. Kanske har vi lite mer förnuft nu än vad vi brukar ha haft?

Ha det bra gott folk, på återseende!


Snart!

Om lite drygt ett dygn är man på sitt älskade Cypern!


Semester!

Nu är det nära, riktigt, riktigt nära. Om bara 30 minuter går jag på två veckors ledighet, kommer bli så himla skönt! Känns extra bra nu när man jobbat 8 dagar i rad.
Tack för mig, vi hörs någon annanstans!


Matbloggstoppen
RSS 2.0