Valborgs

Sista dagen i april månad, Kungens födelsedag och Valborgs. Dagen har gått i blåsten och lugnets tecken. I skrivande stund läggs köttet på grillen, solen har letat sig fram igen och livet leker!


Mina flickor

Igår gjorde jag och mamma stan osäker. Köpte mest kläder till små flickor, jag gjorde bort våren stora shopping i måndags.

Efter shoppingturen blev det en snabb sväng hemma på byn innan jag tog flickorna och for hem till Vidsel. Lite legobyggande och ritande hann vi med innan det blev sängdags. Fastern själv la sig tidigt, innan klockan slog 22:30 sov jag nog.

Morgon gjorde jag och Ronja strax före 7 och en timme senare vaknade Bella. Vi har hunnit se på både Pippi och Emil, ritat, läst och provat en del av kläderna vi handlade igår. Dom kommer vara så snygga i sommar!

Snart blir det lunch och sen ska Ronja sova middag. Kl 14 slutar farfarn jobba och kommer och löser av mig så jag får fara iväg på mitt jobb.


Smått och gott

Började dagen med ett bröst- och bicepspass på gymmet. Plus dom 50 obligatoriska utfallen denna vecka. Sedan hade jag stora planer för dagen, vårstädningen skulle påbörjas! Men först skulle jag öva lite inför NUS-lägret i helgen. Kan säga att jag slutade i protest efter att ha försökt mig på Indiana Jones. Suck fy och blää!



Så var det då den där vårstädningen. Hade tänkt dammsuga, dammtorka, skura och byta gardiner. Efter att ha dammtorkat av gardinstängerna, strykt och hängt gardiner hade orken försvunnit. Läste i stället lite bloggar innan jag åt middag och började se Immortals. Och sedan blev jag så trött att jag sov middag en stund.

Nu sitter jag här och har tråkigt, småtittar på Arga Snickarn innan Grey's Anatomy och Body of Proof börjar.

Pappersgöra

Har precis betalat månadens räkningar och så har jag deklarerat. Tänk att något som tar 2 minuter (knappt) ska ta så lång tid att göra. Är ju några veckor sen man fick deklarationen, men man drar alltid ut på allt i det längsta. Men nu har jag då gjort det! Blev inga avdrag i år, har jobbat för lite på hotellet för att kunna göra några reseavdrag.



Nu blir det att softa resten av kvällen. Ska se klart NCIS:LA från i söndags och sedan blir det att se film. Det är bäst att passa på att bara mysa nu när jag faktiskt har två lediga dagar! Inte ofta det händer.

Hotelljobb

Igår blev det ett 11,5 timmars pass på hotellet. Trodde det skulle bli dötrist och långtråkigt, men det var som hela tiden något litet att göra. Så tiden gick betydligt fortare än vad jag trodde!

Nu sitter jag på ett förkortat frukostpass, har man lite frukostgäster behöver man inte komma kl 7 för att titta på dom när dom äter. Så kom in nu kl 9 istället. Blir väl att småpyssla på här tills det kommer någon och byter av mig vid 12. Då blir det att skynda sig till Älvsbyn för att byta om och fixa sig och sen iväg till Norrfjärden. Vi har konsert ikväll med Bolidens blås, kommer bli skoj! Alltid kul att spela med nytt folk och i större orkester!

Uggleskal

I tisdags fick jag en avi på ett paket. Trodde såklart att det var paketet från bodystore som kommit, men se det var det inte. Istället var det denna lilla söting! Den gör telefon lite större, men den sitter som ett smäck! And I like it! Ugglor är verkligen så jag! Tack så mycket mobilprodukter.se!


Femkamp!

Då jag kom på jobbet imorse hade en av mina kollegor bestämt att vi skulle ha lite femkamp personalen emellan. Så när morgonarbetet var klart och vi städat hela huset gick vi över på 10an en sväng för lite femkamp. Och himlar så kul vi hade! Och som vi skrattade! Pennan i flaskan, russin och äta hemliga saker ingick i kampen. Som jag kom segrande ur! Visst var det nu så?!

Jag har så roliga, glada, trevliga och snälla arbetskompisar, både nya och gamla! Åh, vad jag är glad över flytten till Tärnstigen! Jag var så emot det då det kom på tal att vi skulle flytta dit upp, men jag är så glad över att det blev så! Man längtar nästan till jobbet nu! Härliga pensionärer, härlig personal och en superfin lokal! Just nu diggar jag mitt jobb!


Mina nya piller

Igår kom äntligen paketet med mina magnesiumtabletter. Hade även beställt en burk med "soltabletter", så brännan fastnar bättre och blir djupare. Så skulle jag ta första tabletterna igår kväll. Och fick en smärre chock! Det var inga små tabletter direkt. Kapseln, den översta tabletten, är betakaroten (den för solbrännan) och den understa är den med kalcium och magnesium. Tror aldrig jag sett en större tablett, inte ens penicillin tabletterna är så stora.


Att prioritera

Det känns som att jag har alldeles för lite tid. För allt just nu! Jag skulle vilja blogga betydligt mer, jag skulle vilja fixa om bloggen, jag önskar jag kunde börja springa ute nu (det sätter i och för sig vädret stopp för och inte tiden), jag önskar jag hade tid att verkligen vårstäda hela lägenheten, jag vill ha tid att baka en massa nytt.

Tiden finns väl egentligen där, det handlar väl bara om hur man prioriterar och fördelar tiden. Och just nu känns det som att jag har annat viktigt att prioritera före blogg, internet, städning, bakning eller vad det då må vara. Och trots att jag vill allt det där andra så känns det som att jag prioriterar helt rätt just nu!

Bloggningen kan jag faktiskt ta tag. Har tänkt det flera gånger. Jag har faktiskt Blogg-appen, men jag använder den så sällan. Vilket mest beror på att jag gärna vill ha bilder i bloggen, och appen är sämst på att ladda upp bilder. Inlägg har lätt för att bli tråkiga om man aldrig får se några bilder. Men jag ska verkligen försöka att blogga mer. Får väl ta kort på rollatorerna på jobbet och låtsas att det är konst!


Kunde ju inte skriva ett inlägg om att inlägg är tråkiga utan bilder. Så här kommer en oredigerad bild på finaste lillebror och Ronja från i påskas. Något jag också borde berätta om kanske. Nåja, allt har sin tid.

Förkylning och vinkväll

För en vecka sen vaknade jag på morgonen med lite ont i halsen. Var lite rädd för att jag skulle bli förkyld, men ingenting hände. Men så i torsdags kände jag mig lite hängig. Jag och mamma la oss på var sin sida i soffan och sov middag. Och när jag vaknade var det kört! Jag kände mig uppsvälld i hela ansiktet, nös och var tung i huvudet. Fredag hade jag en träningsdejt med Elin, men den slutade jag fort ut då jag inte mådde bra. Satt istället ute i solen och mådde gott!

Lördagmorgon var inte att leka med. Kom på jobbet och både såg och kände mig ur form. Vakuumförpackad i skallen var vad jag var. Rösten låg nere i barytonläget och jag kände mig inte bra. Men efter att ha fixat till en spontan vinkväll med härliga tjejor så var humöret på topp och jag kände mig genast lite friskare!

Igår mådde jag prima, men jag tror det spökar lite i bihålorna. Och rösten är fortfarande väldigt djup och murrig. Så idag blir det faktiskt ett gympass! Vad jag längtat! Har inte tränat något på en vecka, om man bortser från 200 armhävningar som jag tvingat mig själv till att göra. Blir att riktigt mörda bröst, biceps och mage idag. Och sen avslutar jag nog med 30 min på cykeln eller så.

Titanic

Idag strax innan midnatt är det 100 år sen Titanic krockade med det ödesdigra isberget, och knappt tre timmar senare hade hela det osänkbara skeppet sjunkit till havets botten.

Allt prat om Titanic får mig att vilja se på filmen igen! Gärna med det alternativa slutet som ska finnas på den nyare DVD-utgåvan. Någon som är sugen på att se den någon kväll med mig?


Misshandlad

Tisdagkväll sen jag hade kommit hem och skulle borsta tänderna stod jag och vred på mig i badrummet. Och upptäckte detta:



Blev nästan lite rädd innan jag kom på vad blåmärkena kom ifrån. Hade ju varit på Akupressurkliniken tidigare på dagen och han använde sånna där vakuumkoppar och drog längs sidorna på ryggraden. Turligt nog så hade dom som försvunnit kvällen där på. Och tur det inte var mitt i sommaren och semestern. Tänk om man gått och lagt sig på stranden och solat, vill nog inte veta vad folk skulle tro hade hänt mig!

I väntan på

Strax innan påsk beställde jag ett nytt skal till iPhonen. Om jag inte minns fel så skulle det ta 5-15 dagar innan jag skulle få det. Inte gör det nå, tänkte jag.

Måndagkväll fick jag två mail från hemsidan jag beställt ifrån. Det första sa att dom hade börjat behandla min beställning. Det andra sa att dom pga påsken inte hade kunnat behandla min order tidigare, och att jag som plåster på såren skulle få en blå pingvin gratis!
Tack och bock! Sötare kompis får man leta efter!


Akupressurkliniken del 2

Har varit tillbaka på Akupressurkliniken idag. Benen höll samma längd idag, så det var ju bra! Förra veckan var båda höftsidorna framåt roterade, idag var det bara den vänstra sidan som var lite framåt roterad. Några kotor var sneda, ingen större förändring där.

Det stora problemet är nedre delen av ryggen. Jag har väldigt spända och krampande muskler och vi vet inte varför. Är man mycket stressad så blir man spänd i övre delen av ryggen, inte nedre. Har man taskiga diskar så strålar smärtan alltid ut i benen, men jag har inte dom problemen.
Så nu blir det till att börja käka magnesium, det har tydligen en muskelavslappnande effekt. Får äta det i ungefär en månad och hoppas på förbättring. Sedan ska jag börja tänka efter vad jag har gjort då jag får ont i ryggen.

Frågade även om mina sneda axlar kan ha något med ryggen att göra, men det har det inte. Det sitter i musklerna det också. Min vänstra axel är nämligen något "högre" än den högra, och det beror på att musklerna är mer "svullna" där.
Frågade även om vanlig massage skulle hjälpa, då musklerna är så spända. Men det skulle bara hjälpa i några dagar. Det är bättre att hitta orsaken till varför jag har så spända muskler och försöka fixa det den vägen.

Så nu är det bara att beställa hem lite magnesium och leva (sunt) normalt. Så får vi hoppas att det ger med sig.

Akupressurkliniken

Igår var jag på Akupressurkliniken till en karl som håller på med kinesisk akupressur. Har varit bra i ryggen ganska länge nu, men i torsdags så höll den inte många minuter på stan. Så i måndags ringde jag och fick en tid redan igår.

Han dömde inte ut ryggen helt, så det kändes ju bra! Först rättade han till så mina ben blev lika långa, vänster ben var tydligen 1 cm längre än det högra. Sedan rättade han till bäckenet, det var lite framåtroterat tror jag. Sedan rättade han till kotorna, en del av dom var lite sneda och "stack ut". Sedan påpekade han att jag hade betong i axlarna, han tyckte visst jag var lite hård och stel där. Sedan fick jag lägga mig ner på massagebänken så tryckte och knådade han lite bakom axlarna och längs ryggraden. Avslutningsvis tryckte han sin armbåge rätt in i skinkorna så jag trodde jag skulle avlida! Men det finns tydligen punkter där som ökar blodcirkulationen om man tycker på dom ett tag.

Blir ett återbesök på tisdag, han lär väl göra ungefär samma saker då. Sedan förbjöd han mig att träna på två dagar, så då blev det ingen dejt meed Karro idag. Blev alltså bara ett enda träningspass den här veckan. Men blir väl någon promenad och några timmar i backen i Kåbban, får räkna det som träning. Sedan tar vi nya tag till veckan!

Nya byxor

Som jag skrev i förra veckan så köpte jag mig ett par ljusa byxor på HM. Idag blev det invigning!



Jag har ändrat min stil rätt mycket om man ser bara tre år tillbaka. Då skulle alla byxor sitta så löst som möjligt, helst skulle det vara mjukisar. Det tar ett tag innan det nya modet faller mig i smaken, och då pratar vi om flera månader eller år!
Då stuprörsjeansen introducerades för väldigt många år sen så sa jag att jag ALDRIG skulle ta på mig ett par. Ja, nu är det mest sånna jeans/byxor jag äger. Detta par faller väl in i den kategorin. Och att dom är ljusa är något nytt i min garderob också! Men det kändes helt rätt för mig, just nu i alla fall!

Påskbakning

Sådär ja. En pensionärskaka/Sverigekaka i frysen och en Red velvet cake som står och kyler av i kylen. Påskfika alltså! Hann inte mycket mer än så idag. Har sett lite inspelat på TV, haft sovmorgon och bakat. Träningen hanns inte med så det får väl bli extra hårt imorgon med Karro istället.

Lär inte uppdatera nå mer i veckan. Påsken kommer spenderas i Kåbban och täckningen är inte den bästa där. Och varför blogga när man bara kan umgås, mysa och ha det gott?!

Hur spenderar ni eran påsk?

Äckligt

När jag höll på att klä på mig och fara hem från gymmet idag så var det två flickor på max 10 år som höll på byta om för att bada. Dom sprang iväg in i duschen och plötsligt hör jag hur dom börjar sjunga på den här låten! Det är en bra låt, men inte alls passande för en 10-åring att sjunga kanske...


Matbloggstoppen
RSS 2.0