Kanis

Avslutar dagen med en solig och härlig promenad upp på Kanisberget tillsammans med Annika och hennes bror. Så nu blir det soffläge en stund innan det blir sängläge.


Work that ass!

Hittade denna 30-dagars utmaning på Instagram, och blev så sugen att testa. Passar ju hur bra som helst att börja på lördag, då är det första juni och juni har som ni vet 30 dagar. Så förhoppningsvis har man en riktigt snygg bakdel lagom till semestern!

Who's with me?!


Svammel

Har nu varit hemma i fyra dagar och jag har fortfarande inte packat upp. Inte allt i alla fall. Skämmes mig! Men jag har verkligen inte idas pga vackerväder, barnvaktande, middagar i Vidsel, övning och konsert, shoppande, serietittande och ikväll även jobbande. Men i morgon kväll eller senast onsdagkväll ska det packas upp klart, för då har jag tvättid. Kanske jag får ordning på hall och kök igen, ser ut som ett bombnedslag. Lindrigt sagt.

Vad har jag egentligen pysslat med då? Mer ingående alltså.
Fredag så blev det handling, lite solning och middagssovning innan jag åkte till Norrfjärden för sista övningen. Blev sen en sväng in till Pitstan där jag såg Naken med Erika och Mattias.
Lördag var jag barnvakt typ hela dagen, hjälpte mamma koka palt och firade mormor och farmor på morsdag en dag i förväg, palt och tårta i magen och på hemvägen körde man förbi 7 får på vägen! Crazy men sant!
Söndag var det friluftsgudtjänst med blåset i stadsparken i Luleå. Efter det en mycket gynnsam shopping! Raka vägen till Vidsel igen för firande av mamma på morsdag, hon fick precis det hon dagen innan sa att hon var tvungen att införskaffa! Tur man har huvudet med sig ibland och kan planera så himla bra! (För er nyfikna så upptäckte mamma på lördagen att Dan Brown har släppt en ny bok och sa att hon var tvungen att köpa den. Vilket hon nu inte längre behöver göra.)
Idag har jag haft sovmorgon (till 9, men låg kvar till 10, skönt), solar bakom sophuset i två timmar, sett serier och jobbat. Nu tror jag det är meningen att man ska sova och drömma sött. No problemo hoppas jag.

Hoppas på finväder i morgon så vi kan sitta ute med pensionärerna och må gott. Och så att jag kan ligga ute och sola en stund efter jobbet! Kanske blir det en löptur också (allt för att slippa packa upp och städa och diska).


Kära Mor

Grattis på Morsdag älskade mor!
 
 
Du är bäst! Älskar dig! <3

Lördag

Har varit barnvakt idag. En utedag har det blivit med maskrosplockning, cykling, picknick och lunch på altan. Nu blir det strax paltmiddag hemma hos mor och far med tidigt morsdagsfirande för deras mammor. Vilket alltså betyder tårta och bulla till efterrätt!


Hej då Sverige!

Nu sitter vi på Kallax och väntar. Om två timmar sitter vi på planet, sekunder innan vi lättar från marken. Åh, vad vi ska må gott!


Fransk manikyr

Nu är mina naglar redo för en vecka i utlandet! Målat med Depends gellack för längsta hållbarhet.


Photoshot

Har haft en liten photoshot med mig själv. Vadan detta tänker ni då?! Ja, än så länge är det lite hemligt, men så fort det är offentligt kommer det bli det även här. Det är så himla kul! Och spännande! Det är ingen vidare stor grej, fast ändå lite. Ja, det dröjer nog max en månad innan jag berättar vad det gäller.
Tänkte när jag ändå håller på så kunde jag lena mig lite, och då kan det gå så här.
 
 
 

Legday

Idag har mina ben fått sig en rejäl genomkörare! Det hela började med att jag vaknade före 6 i morse och var hur pigg som helst (konstigt då jag bara sovit 5h). Så jag steg upp, åt en banan och drog iväg på gymmet för ett benpass.
 
 
Var väl hemma vid 8, så då blev det äpple och kvarg till frukost. Sedan pysslade jag på med lite packning, diskning och så där innan jag, Elli och Annika träffades kl 10 för att ta en promenad upp på Hundberget. Solen sken och det blåste litegrann, hur skönt som helst! Avslutade det hela med en solning, bäst att passa på nu innan man ska fara och medan det är nya rör.
 
 
Och det har hänt mycket efter stigen sen förra gången vi var upp. Det har börjat blomma! Och träden har börjat knoppa! Våren är här!
 

Åt skogen

Det här gick inge bra. Var inte supertaggad för att träna idag, tror det beror på att jag vill packa klart, men for i alla fall. All träning är bättre än ingen träning. Men så fort jag kommit mig på gymmet började jag må pyton. Man ska inte äta någonting alls innan träningen, inte jag i alla fall. Så blev inte mycket gjort. Och till råga på allt fick jag även lite huvudvärk.

Sitter nu bara och väntar på att illamåendet ska gå över så jag får göra mig lite middag. Och sedan blir det att packa och slappa i soffan. Tänk om man hann med en liten tupplur också..?

Små vingar

Tror det är första gången jag tagit en spännarbild fram ifrån, tyvärr. Man ser inte förändringen på samma sätt. Sen har jag svårt för att spänna mig på rätt sätt utan att man ska se helt mongo ut, så det blev bara en klassisk en. Fast, dubbelhakorna hängde ut på sidan så därför blev det så här i stället. Men jag tror vingarna syns liiiitegrann i alla fall.
 
Och tjockmagen är tillbaka...

Inte alltid som man tänkt sig

Nej, inget blir någonsin som man tänkt sig tror jag. Men den här gången så gör det ingenting. Blev ett extraskift i morgon på 9,25 timmar, vad gör man inte för sina arbetskamrater. Kan vara bra att ha dom extratimmarna, nu när man har stora planer på gång! Eller på gång och på gång, typ helt klart! Men vad det är får ni veta en annan dag, måste ju få dra lite på det goda!
 
Slutar 12:30 idag, blir kanske en Hundbergspromenad om vädret inte blir sämre. Ska även ut på byn och göra några ärenden. Sedan blir det hem till Vidsel för middag och packning inför helgen. Förstå vad jag längtar! Men det är nog bra att ha lite extrajobb i veckan, då går nog tiden fortare! Jag har ju nästan packat klart min egen resväska redan, så jag är redo. Så redo!

Ronja i ett nötskal


15 arbetstimmar kvar!

Nu är det nära, riktigt nära! Har tre skift kvar att jobba, totalt 15 timmar. Om en timme kommer tjejerna hit så ska vi planera ihop det sista innan avfärd. Längtar så himla mycket nu, det ska bli så kul att fara iväg vi fyra! Skönt och avslappnande.
 
Igår hade jag tänkt mig en lång skön sovmorgon, men jag har ju lärt mig att sovmorgnar inte finns inprogramerat i min hjärna lägre. Somnade vid midnat och vaknade första gången 4:30 men lyckades somna om till 7:15. Då var det bara att stiga upp. Började dagen med en ny sorts gröt, god men lite för mycket kakaosmak för min del. Till nästa gång blir det mindre kakao för min del. Såg Game of Thrones och sedan började jag putsa fönstrena. Har nu bara sovrumsfönstret och balkongsfönstrena kvar.
 
 
Sedan for jag och Annika ut på en långpromenad, gick först till Altuna, sedan mot Kanis och sedan Västermalmsleden runt till mig och så upp på SunTan för en solning som avslutning. 11km på 1:45. Härligt med solsken och värme!
Åt lunch och torkade ur kökslådorna innan jag for iväg på gymmet och körde bröst biceps. När jag sedan kom hem blev det dusch och däckande i soffan restan av em/kvällen. Hann till och med sova lite middag innan kvällens crimesöndag började.
 
Idag sov jag som en stock till 7:40 då klockan ringde, hade gärna sovit ett tag till. Men får man inte sova, då ställer kroppen minsann in sig på sovmorgon. Iväg och sprang 5 km på 27 minuter på gymet. Sedan blev det 20 min promenad med lutning.
Haft sötRonja här ett tag medan päronen var på möte. Lunch med Ronja och pappapäronet (storebror) på Ekbergs. Mycket trevligt!
  
 
 
Nu ska jag börja göra i ordning en fruktsallad innan främmandet kommer och sen blir det iväg på kvällsjobb.
 

Lite bilder från gårdagen

Grattis älskade Mormor!
 
Doktor Ronja.
 
(Gammel)Mormors bulla är godast!
 
No comment.
 
Nästan hela "tjocka" släkten.
Fyra generationer.
 
Barnbarn och barnbarnsbarn. (Älskar Ronjas min!)
 
Födelsedagsbarnet med sina barnbarnsbarn.

Lax- och torskburgare

 Kvällen innan jag åkte till Riga så gjorde mamma fiskburgare till middag, på min begäran. Och hjälp så goda dom blev! Glömde nästan av att ta kort på det, så bilden är kanske inte den snyggaste. Ni får ha överseende med det. Men ni MÅSTE testa dessa burgare, mums filibabba verkligen!
 
 
Lax- och torskburgare 4-6 port
 
600 g lax
200 g torsk
1 röd paprika
1 röd chili
1 kruka koriander
½ citron, skalet
1 ägg
Salt (både vanligt och flingsalt)
Svartpeppar
Rapsolja att steka i
 
Dressing
 
4 dl lättkvarg/kesella
4 tsk wasabi eller
4 tsk tacosås
 
1. Blanda ihop dressingen och låt stå i kylen medan du gör burgarna.
2. Tärna fisken. Kärna ur och finhacka paprikan och chilin. Finriv citronskalet. blanda allt i en matberedare tillsammans med ägg och koriander, salta och peppra. Mixa sedan snabbt ihop allt till en slät färs. Forma färsen till 8-12 burgare.
3. Stek burgarna på medelhög värme i lite rapsolja, ca 3 minuter på varje sida. Strö lite flingsalt över burgarna medan du steker dom.
 
Serveras med en fräsch sallad, kokta grönsaker eller bulgur. Eller något annat gott!

Lottas köttfärssås

Hade tänkt berätta vad jag hade i mitt storkok av köttfärsås jag gjorde här för några veckor sen. Har i veckan ätit två portioner av den, och den är lika god varje gång! Hemligheten ligger i två noga utvalda kryddor, som jag tror är lite klassisk i Grekland till köttfärssås.
 
 
Men här kommer alltså en lista över alla ingredienser jag hade i (förhoppningsvis). Kommer inte ihåg mängd på allt, kanske för att jag inte mätte upp det utan bara höftade.
 
Köttfärs
Rapsolja (att steka i)
Köttbuljongtärning
Krossade tomater med vitlökssmak
Tomatpuré
Vitlök
Yoghurt (för att få den lite krämigare)
Morot
Schalottenlök
Paprika
Svamp
Kanel
Nejlika
 
Och där hade ni specialkryddorna som gör hela köttfärssåsen! Mumma säger jag bara!
Sen kan jag inte på hedersord lova att jag inte har glömt något, för det kan jag mycket väl ha gjort.
Ett tips är faktiskt att ha majs i köttfärssåsen. Jag har blandat i det en gång på jobbet, supergott verkligen! Kanske inte låter så, men det är det.

Första milen utomhus

Har precis kommit in efter en otroligt härlig löptur på Åsen. Hade planerat att springa hela första varvet och sen andra varvet springa det jag orkade och gå resten. Det hela slutade med att jag sprang fyra varv, oavbrutet! Och till råga på allt så sprang jag hela vägen hem också!
 
Glad och svettig tjej!
 
Det är andra gången någonsin jag har sprungit en mil och första gången utomhus. Jag är så otroligt stolt över mig själv att jag faktiskt klarade av det! Speciellt med tanke på att jag tränade ben igår kväll. Jag trodde inte jag hade det i mig, men se det hade jag! Kändes som att andra varvet gick bäst, men enligt SportsTracker så var den 8:onde km den snabbaste, alltså så måste det ha varit på sista varvet. Sista varvet var tungt, det kändes ordentligt i låren kan jag säga. Men som sagt, sjukt stolt över min prestation idag!
 
 
Nu kan jag fika och äta tårta med gott samvete idag!

Ugnsbakad kyckling

Blev en väldigt sen middag idag, men så blir det då man jobbar, tränar och ska hinna handla också. Middagen blev i alla fall kycklingfilé i ugn. Filén var enorm, så jag delade den i två delar. Sedan gjorde jag ett snitt mitt i den, saltade lite lätt och bredde sedan på philadelphiaost med vitlök- och örtsmak och så in i ugnen i 25-30 min på 200 grader. Strax innan den var klar la jag på några skivor 10% ost. Till det gjorde jag tacokvarg-röra, en halv avocado och några körsbärstomater. Mums för magen och musklerna efter ett härligt benpass!
 
Är tyvärr sämst på ta matbilder, speciellt med mobilen.

En vecka kvar

Om exakt en vecka sitter jag på ett plan just nu mot sol, värme, bad och avslappning. Där ska tankas energi, skrattas, må gott, umgås, äta och drickas gott tillsammans med tre av de finaste kvinnorna jag känner! Som jag längtar!
 
 
Men först ska jag iväg med en av dessa kvinnor och mörda benen på gymmet efter jobbet idag. Vilken tur att jag har ledig helg och inga storslagna planer för den, för jag känner på mig att jag kommer ha träningsvärk!

Mumsig torsk

Gjorde torsk till middag idag, tyvärr blev visst bilden kass så det blir tyvärr bildlöst.
Gjorde det väldigt enkelt, men ack så gott! Tog en torskfilé och la den i en ugnsform. Saltade lite lätt och smetade sedan på philadelphiaost med vitlök och örter. Sedan skivade jag tre små skivor 10% ost och la på och så in i ugn i ca 20 min. Till det åt jag keso och avocado, perfekt efter träningen! Passar självklart utmärkt att äta typ potatismos till i stället för keso.

Dåligt minne

Fick en liten present av mamma i tisdags. Jag hade nämnt för henne att jag nästan skulle vilja ha en dosett nu när jag tar några piller om dagen, jag kommer inte alltid ihåg om jag tagit dom eller inte. Så presenten var en liten dosett! Nu har jag koll på att jag tagit mina tre piller: betakaroten, d-vitamin som ska tas tillsammans med mat och allergitabletten. Så enkelt att veta!
 
Jag är glad att hon inte köpte den rosa!

Tillbaka på ruta ett

Allt som krävs är en långhelg långt borta från dagliga rutiner, massa god mat och annat gott och trevligt folk. Är idag tillbaka på samma vikt som när jag började på 17-dagars dieten. F*ck me! Hade ju verkligen tänkt se fit ut på turkiska playan, men det sket sig big time. Nu är det bara att tagga om dessa 10 dagar som återstår och hoppas att ballongmagen har gått ihop en aning.
 
Kommer inte köra en stenhård 17-dagars diet, utan kommer köra på ett ungefär. Vill jag äta mer än två portioner probiotisk mat gör jag det, men kommer fortfarande hålla mig borta från kolhydrater och socker. Kommer självklart att träna, varje dag! Men med det behöver jag inte springa en mil eller vara två timmar på gymmet, utan vissa dagar räcker det kanske med en promenad. Som idag. Det enda jag gjort idag, förutom att tvätta och ligga i soffan, är en promenad upp på Hundberget med Annika. Den blev rätt lång, 1h och 45 minuter, eller 9,5km. Men det var riktigt, riktigt härligt! Varmt ute trots kraftig blåst, härlig utsikt och trötta ben när man väl var hemma igen.
 
Kvällens middag bestående av kokt broccoli och blomkål och lax i ugn med en röra av kvarg och tacosås. Mums!
 
Freedom!
 
Kvällens rutt.

En dag på ranten i Riga

Idag har vi haft fri tid att strosa runt själva i Riga. Började dagen
Med frukost vid 8:30 och en timme senare lämnade vi väskorna i bussen. Sedan begav vi oss iväg mot marknaden, som tydligen ska vara typ Europas största. Den bestod av en massa frukt-, grönsaks-, kläd-, krimskrams- och hantverksstånd ute. Sedan var det fem gamla zeppelinhangarer som fungerade som inomhusmarknadsstånd. I en hangar sålde dom enbart kött, i en fisk, i en nötter, bröd, frukt och massa annat. Vi handlade lite jordgubbar som vi åt som "lunch".

Sedan gick vi in till Gamla Stan, vilket jag inte blev så impad av. Men vi gick runt och kollade in byggnader, snubblade över kullerstenarna, handlade souvenirer, fotade en gammal kyrka och tittade runt innan vi gick tillbaka till marknaden. Sedan gick vi på ett köpcenter där vi handlade lunch i form av banan, yoghurt och lite gotta. Sedan kl 14:30 så packade vi in oss i bussarna och åkte till färjan.

På båten har vi återigen ätit oss övermätta på god mat, dock något mindre än sist. Nu blir det musikquiz!


Sömnlös i Riga

Det är väl själve den att man inte ska kunna sova! Sovit typ fyra timmar, 00-04. Ska göra ett nytt försök nu, klockan ringer ju först åtta. Men tidigast halv åtta stiger jag upp, tror inte frukosten öppnar förän 08.

I brist på annat läste jag detta på Aftonbladet, bara hoppas att det stämmer!


Två dagar

Vi har nu varit iväg i två dagar på den här Riga-resan. Började 01:45 natten mot torsdag då bussen for med oss från Framnäs. Vid 15-tiden var vi framme i Frihamnen i Stockholm och kl 17 for Rigabåten med oss över havet. Intog en så sjukt stor och god middagsbuffé, blev många tallrikar kan jag lova. Så nu har jag nog totalförstört det jag jobbade så hårt för under 17 dagar. Men det är väl bara att börja om på nytt då man kommer hem igen. Försökte åtminstone tänka på vad jag åt till frukost igår, bara nyttigheter i form av frukt, ägg, keso, naturell yoghurt med müsli och grönt te.

Igår hade vi vår första konsert tillsammans med tre ihopslagna tjejkörer, dom var så duktiga som sjöng på svenska den låten vi spelade tillsammans! Sedan kom vi till hotellet först vid 1-tiden inatt.

Då jag har svårt att sova borta så är jag redan vaken och magen skriker efter mat, så jag ska upp och äta frukost nu. Blir spännande att se vad Tallink SiljaLine hotellet i Riga bjuder på!


Nyttig kladdkaka

Testade att göra en nyttig variant på kladdkaka i lördags då jag skulle få middagsfrämmande. Med jordgubbar och vaniljkesella till var den helt okej, men ärligt talat vet jag inte om jag skulle äta den annars. Äter jag fika vill jag det ska vara smaskigt gott, inte halvdant. Men som sagt, men de rätta tillbehören var den god! Och Elin gillade den. Kan hända att jag testar göra den igen, men i så fall ska jag testa ha hallon i själva kakan, kan ju kanske bli en hit!
 
 
Nyttig kladdkaka
 
3 st ägg
2 msk stevia strö (eller annan likvärdig sötning, ex agavesirap)
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2-4 msk kakao (smaksak)
2 krm salt
250 g lättkesella/kvarg (yoghurt funkar också)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och bröa en form.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Vispa ner kesellan.
5. Blanda alla torra ingredienser och vispa snabbt ihop allt.
6. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen 12-18 minuter, beroende på hur kladdig eller ickekladdig du vill ha kakan. Jag tror jag hade i den 12-13 minuter och den vart ganska lagom kladdig sen den hade fått svalna ordentligt. Ska man äta den varm direkt från ugnen rekommenderar jag nog ca 14 min.
 

Snart på väg

Den här veckan har än så länge gått hyfsat bra matmässigt, men är fortfarande typ jämt sugen på något gott. Helst choklad tror jag. Men jag står emot så gott det går. Lyxade till kvällen med ost och hårdbröd, gott!
 
Snart börjar resan mot Riga, 01:45 går bussen från Framnäs ner mot Stockholm. Kommer bli en lång natt och dag i morgon, men det som väntar på något gott... (väntar självklart ofta för länge). Så nu ska jag bara se till att allt verkligen är nedpackat, borsta tänderna och sen vila fram till avfärd. Så det kommer bli tomt på inlägg här resten av veckan. Men då vet ni varför.
 
Ha en bra helg alla! Jag ska försöka hålla mig i skinnet trots resan, har packat några barer för nödsituationer.

Matbloggstoppen
RSS 2.0