Lidingöloppet 2016

Dagen började tidigt, redan 07:05 satt vi och åt frukost. Sedan packade vi det sista och begav oss ut mot Lidingö. Med facit i hand var det tur att vi for lite tidigare än beräknat, för när vi hade kommit oss till Lidingö och gått till starten så hade jag knappt 20 minuter på mig att gå in i min startfålla. Dom har gjort om i starten sen tidigare år då man kunnat gå fram när man ville. Nu var man tvungen vara inne i sin startfålla 10min innan start, annars fick man allt vänta till nästa startgrupp. Hade vi åkt med den senare tunnelbanan så hade jag alltså haft mindre än 5 minuter på mig att göra mig i ordning och ta mig in i startfållan!

Strax innan starten.
 

09:50 gick starten och eftersom jag bara skulle gå så var jag efter bara en minut sist! Det var inte den roligaste känslan, men efter kanske 10 minuter började jag gå om folk, ungefär samtidigt kom nästa startgrupp ikapp. Men jag pinnade på bra med mina korta ben! Efter ca 5km började backarna komma, både uppför och nedför. Uppför gick jag på utav bara den, gick förbi en hel del som försökte springa. Nedför kunde jag inte hålla mig så jag sprang för allt vad benen bar! Jag älskar utförslöpning för det är jag riktigt bra på! Så där sprang jag om väldigt många också!
Ju närmare mål jag kom desto mer backar, och mer folk! I början slapp man trängas eftersom man hamnade så långt bak. Men med tiden så kom alla snabbare löpare ikapp som startat i dom senare startgrupperna (startade själv i andra startgruppen) så det blev automatiskt mer folk.
Fortsatte i alla fall att hålla ett bra tempo och bestämde mig vid 10km att jag skulle springa i slutet. Hade sen innan redan bestämt att springa på upploppet, där kan man bara inte gå. Men nu spratt det för mycket i benen för att bara springa upploppet och nedförs, dessutom började jag inse att jag skulle kunna fixa loppet under 2h! Så när min klocka visade 13km sprang jag 400m i ett rask tempo. Gick sedan 600m och när min klocka då visade 14km så sprang jag sista kilometern (800m enligt klockan)! Snabbt gick det och hur härligt som helst var det!

 

Tiden landade på 1:56:36, vilket betyder att jag gick på utav bara tusan! Och var pigg i mål! Hade testat gå 5km här hemma någon vecka innan och då hade jag en tid på precis under 50 min. Så jag räknade med att det säkert skulle ta 50-60 min/5km, alltså nästan 3h. Och så gjorde jag det en timme snabbare! Så jag hann ju gå tillbaka till starten (vilket är ca 2,5km) och skicka iväg Zara när hon startade 13:20. Hann även säga hej till Lasse och Kristina som startade 13:40.

 

 Strax innan starten.

 

När jag hade skickat iväg Zara tog jag alla våra saker och började traska tillbaka mot Lidingövallen där jag satt och väntade tills hon hade passerat 7km. Sedan gick jag till målområdet och åt hamburgare, lite godis, kollade in sponsortälten och när första damerna kom i mål. Såg både Johanna Nilsson från Luleå när hon kom i mål som 4a på damsidan (!!!) och hann även se faster Anna när hon kom i mål. Väntade sen tills Zara skulle passera 20km (som är på samma område som målet). Hejade på Zara när hon passerade och stod sen och sökte efter Lasse men honom missade jag. Men Kristina hann jag träffa och pratade lite snabbt med, hon var rätt trött och sliten då och trots skador så visste vi båda att hon skulle fixa sin klassiker!

 

Zara vid 7km-passeringen. 
 
 

 

Nu var det bara att vänta tills Zara skulle dyka upp på målrakan, så jag gick ett varv till bland sponsortälten och åt chokladbollar och godis. När det började närma sig gick jag och satte mig på läktaren och spanade. Så tillslut dök hon upp! Hon sprang i mål på precis under 3:25, så hon slog min tid från förra året även om hon inte slog sin egen tid. Ont i knäna hade hon men glad var hon! Hon fick sin medalj, lite kläder och sen gick vi till Elverkets tält och laddade upp hennes telefon lite innan vi kunde fara hem.

 

 Skillnaden på 15 och 30km medaljen!

 

Väl tillbaka på hotellet blev det en skön dusch för att tvätta av sig svett och en massa damm! Det var ett väldigt torrt Lidingölopp så det dammade massor på vissa sträckor! Och det syntes runt strumpkanten kan jag lova! Sedan fixade vi till oss innan vi intog en segermiddag, åter igen på Jensens!

 

 Segermiddag för att fira fina prestationer och 2 hela klassiker!

 

Två trötta men glada tjejer somnade fort den kvällen, en av dom hade gått totalt 45000 steg den dagen!


Kommentarer
Postat av: mamma/svärmor

Ni är ju bara bäst :) <3

2016-10-18 @ 17:43:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0