Mensa

För ett antal veckor sedan var jag till Luleå och gjorde ett test, Mensas IQtest. Man hade 20 minuter på sig att svara på 45 uppgifter. Jag hann bara göra 41, men kände mig rätt nöjd. Det kändes som att det hade gått riktigt bra. Dom sa efter testet var gjort att det tar ca: 4 veckor innan vi får svar. I lördags var det 7 veckor sen jag gjorde det. Tänkte i morse att jag kanske måset skriva och fråga varför jag inte fått något svar än, men så när posten kom så hade jag fått svar. Jag blev riktigt glad över resultatet, även fast jag inte uppfyllde kravet för att få bli medlem i Mensa.
För att få vara medlem i Mensa behöver man minst 131 poäng. Jag fick 128. Jag hade alltså tre poäng ifrån ett medlemsskap. Det står dessutom hur många rätt jag hade på testet, 39 av 45. Men eftersom jag bara gjorde 41 uppgifter, så hade jag alltså bara 2 fel. Det kändes ganska bra ändå. Jag är inte så dålig!

Har man en IQ på 128 är man bland dom 3% av befolkningen som har högst IQ i Sverige. Det är ganska bra! Så jag är rätt stolt, även fast jag inte får bli medlem.
Det står dessutom att det är ju lite dagsformen som är avgörande också. Är man fullt frisk och pigg så har man ju bättre förutsättningar, än om man mår illa eller så. Jag hade ont i huvudet hela den dagen, hela dagen innan också. Men eftersom jag tycker att det gick bra och är nöjd, så klagar jag inte, eller skyller på att jag hade ont i huvudet.

STOLT!

Matbloggstoppen
RSS 2.0