Bump

Det är visst några som undrar vad bump är för något. Det är en dans från 1970-talet där man "bumpar" höfterna mot varandra. Man kan "bumpa" på flera olika sätt. Höft mot höft, axel mot axel, axel mot höft osv. Man snurrar även runt så att man kan "bumpa" exempelvis höft mot rumpa. Här ser ni ett litet smakprov.



Och här har ni några bilder då jag och Elli bumpar.




Bild lånad av Britta.

Hoppas ni bumpar på nästa partaj!

Listor

Ibland är det himla bra med listor! Man glömmer ingenting och man ser till att det blir gjort! Som idag, hade jag inte skrivit en To-do-list hade jag aldrig gjort dom där tre tråkiga sakerna på den. Men se, nu är allt gjort! Och det är en hel timme kvar innan Halv åtta hos mig börjar! Så nu funderar jag på vad jag ska fördriva tiden med, men det blir nog till att se en film.

Dagens to-do-list

[x] Ärende på begravningsbyrån
[x] Byta gardiner
[x] Träna
[x] Handla
[x] Sy fast hängaren i jackan
[x] Lägga in en resår i pyjamasbyxorna
[x] Lagat (nyttig) mat
[x] Hälsa på morfar
[  ] Se CSI och NCIS
[x] Lämna papper på Bemanningsenheten
[  ] Se Halv åtta hos mig
[x] Se Halv åtta hos mig från i torsdags

LCHF-plättar

För några veckor sedan var det ett recept i annonsbladet på plättar med husk i. Googlade och hittade samma recept som det i annonsbladet. Tydligen så är det LCHF-plättar.
Jag gjorde om receptet lite och tillsatte även rivna morötter i smeten. Dom var lite svårstekta, dom satt inte ihop så bra som vanliga plättar. Vet inte om det beror på att jag inte hade så mycket grädde och ägg i mina. Lägger upp originalreceptet så kan ni inte skylla på mig om ni får konstiga plättar.



LCHF-plättar eller
Plättar med kokos och husk    4 port

5 st ägg
4 dl grädde
0,5 dl husk
1 dl kokosflingor
1 krm salt
4 dl mjölk

1. Vispa äggen och häll i grädde, husk, kokosflingor och salt.
2. Rör i mjölken. Låt sedan stå ett tag då husken gör att smeten tjocknar.
3. Stek i rikligt med smör (cirka 1/2 dl smet åt gången).
4. Servera med vispad grädde och bär.

Var rädd att husken skulle ta över smak, men i stället så smakade det kokos! Riktigt gott faktiskt! Som vanliga plättar med en gnutta kokossmak.


Pub i Älvsbyn

Igår var en trevlig lördag. Jobbade först till 15:15 innan mamma plockade upp mig så for vi till brorsan. Där bjöds det på tacos och mys. Bella låg bredvid mig på kökssoffan och körde en höger vänster. Lilla godispåsen i ena handen och en klubba i andra! Himla sötunge!

När jag kom hem var det bara att hoppa i duschen och börja fixa mig. Tillslut var klockan slagen och vid 21:30 var jag på förfest på Grekland med Elin m fl. Surrade, lyssnade på musik, såg på dåliga youtube-klipp och wordfeudade. Vid 23:30 började vi dra oss iväg till Forum.



Hade en sjukt trevlig kväll, tack alla inblandade! Träffade och pratade med en massa folk, bland annat en del gamla klasskompisar. Bumpade med både Elin och Karro! Ingen fest utan bump!

Grattis mamma!

I torsdags då jag kom hem från jobbet hade mamma anlänt. Så vi började göra i ordning middagen medan vi väntade på att lillebror skulle komma. Vi skulle nämligen ha en liten födelsedagsmiddag för mamma då hon fyllde år igår!

Vi hade en trevlig kväll där vi åt gott, spelade spel och hade trevligt! Och mattan mamma fick blev hon jätteglad över!

Grattis mamma!


Cupcake nail

Har verkligen fått upp ett il nu, vill göra allt möjligt roligt med naglarna! Här kommer en mycket enkel, och mumsig, design!


Cupcake!

Tillsvidare anställd

Idag jobbade jag min första dag som tillsvidare anställd. Med andra ord som fast anställd inom kommunen! För 2,5 år sen var jag 4 ynka dagar ifrån att kvala in och bli tillsvidare anställd, men kommunen förbjöd alla avdelningar från att ringa in mig som vikarie. Jag trodde aldrig jag skulle komma upp i 721 dagar igen, men jag gjorde det! 21 månader på AVA (allmän visstidsanställning) gjorde susen! Nu håller jag tummen för att dom inte ska säga upp mig efter att Fyrklövern har flyttat, utan att jag får fortsätta på "min" avdelning. Och får jag inte fortsätta där hoppas jag att jag hamnar på någon annan bra och trevlig avdelning. Bara dom inte säger upp mig, för då är det kört. Igen.

Har firat dagen med att vara barnvakt åt två små busfrön. Vi har byggt/lekt med Duplo Lego hela tiden! Och Isabelle kan räkna till 13! Himmel så stor hon börjar bli!



Nu ska jag se Glee, Sveriges Mästerkock, Halv åtta hos mig, spela in Body of Proof och Homeland.

En månad

Idag är det en månad sen morfar somnade in. Typiskt att man ska jobba dubbelpass idag, men då jag slutar ska jag fara upp på graven och tända ett ljus!

Det känns som att det är jättelänge sen han dog, men samtidigt känns det som att det var alldeles nyss. Men det har väl med sorgen att göra. Det sägs ju att tiden går så fort när man ha roligt. Den går väl extra långsamt om man inte har det. Kanske... Eller jag vet inte. Saknar han gör vi, massor!



31 dagar av sorg och saknad.

Uggla?

Söndagkväll gjorde jag inte bara en Angry Bird, utan jag försökte mig även på en uggla. Ganska så misslyckad uggla, men man kan ju inte lyckas jämt. Speciellt inte första gången, och speciellt inte med gamla halvtorkade lack! Måste göra lite uppgraderingar tror jag...


Tvättning

En maskin kvar att tvätta. Tur jag kunde tjuvstarta lite, annars skulle jag aldrig hinna klart innan jag börjar jobba. Man hinner inte mycket annat då man tvättar. Springa upp och ner hela tiden. Och sen jag förstod hur förtjusande en mangel kan vara så tar det än mer tid att tvätta. Eller rättare sagt att mangla! Men det är det värt! Tar betydligt mindre plats i garderoben och sängkläderna blir så mycket skönare att ligga i! Så Tummen Upp för att mangla!



Nu blir det varmkorvslunch innan jag måste springa ner till tvättstugan igen.

Angry Birds

Man kan hitta massor med olika nageldesigner på youtube! Och hur man gör dom förstås! Här har ni ett exempel på vad man kan hitta på en söndagkväll.


Kopian.

Originalet.

Tar tag i saker och ting

Nu mina vänner ska det hända saker och ting här. Har satt på Takidas nya album (sjukt bra!) och nu blir det att sätta igång. Börjar med disken innan jag övergår till skrivbordet, både lådor, skåp och skrivbordsskivan behöver få sig en rejäl omgång! Och kl 15 ska jag smyga ner i tvättstugan och hoppas på att det finns en ledig maskin, tvättkorgen börjar svämma över. Det är mycket som rasar hemma när man inte är frisk och orkar ta tag i saker. Men nu är det dags!

S:et i söndag står väl för städning?!

Är det verkligen lördag idag?

Här ligger man i soffan och har sett film. Och så lär väl kvällen fortsätta. Samtidigt som det känns riktigt trist att ligga inne en lördag, speciellt då man är ledig, så känns det så himla skönt! Bara rå om sig själv och mysa. Men (alltid detta men) samtidigt känns det som att man borde göra något. Typ städa en massa lådor och skåpar. Rensa bort gammalt skräp och så. Men det får vara. Jag låtsas att jag är sjuk och måste vila i soffan i helgen, får inte anstränga mig och rota i lådor och så. Så får allt städande och rensande vara tills nästa vecka eller tills jag blir frisk.

Har sett klart Black Hawk Down nu. Och tidigare i veckan har jag sett Der Untergang och La Pianiste. Se INTE La Pianiste! Sjukt sjuk film! Skulle se en annan film med typ samma titel, men det blev inte riktigt rätt. Inte rätt alls!


Medan jag har tråkigt och nästanångest så låter jag tankarna vandra iväg. Och oj vad man längtar tillbaka!

Cute Little Penguin

Det här roade jag mig med igår kväll. Söt, inte sant?!


Cute Little Penguin

Morfars begravning




Bakat

På fredag är det min tur att bjuda på fika på blåset, så det var bara att ställa sig och baka. Blev såklart att göra julmustkakan, är nog inte så många som har smakat det! Den står ute och ska svalna nu.



Var jobbigt att baka just den kakan, för morfar tyckte den var så god! Men det är ännu ett bra minne jag får bära med mig av honom! Man måste försöka tänka positivt, vad det än gäller, eller hur?!

När kakan väl är klar blir det att lägga sig och se dagens andra film, får väl se vad jag väljer.

Kroppskontakt

En liten film som får den mest sura att dra på smilbanden! Jag fattar inte hur dom gjorde det, men Jesper och Anil totalägde oss andra!


Kurerar mig

Fick komma på ÄVC idag. Läkaren lyssnade på mina lungor, länge! Kollade mig i halsen och klämde sen lite på den. Jag var visst ett gränsfall, men med tanke på att jag har astma skrev hon ut antibiotika. Vilket sorts gränsfall vet jag inte, men jag skulle gissa på lunginflammation. Vad annars skulle det vara, med tanke på att jag har hostat sen i onsdags? Fick även hostmedicin utskrivet, så nu ska jag kurera mig i 10 respektive 14 dagar. Hoppas på att vara frisk till helgen, eller symtomfri i alla fall. Så får jag se hur jag mår om en vecka, om jag vågar börja om med träningen då. Men ingen träning alls i veckan, utom kanske en promenad. det kan ju inte skada.

Nu blir det lunch och första pillrena tillsammans med ett avsnitt av Dexter. Måste vila mig i form för att orka jobba ikväll.

Inte riktigt frisk

Här är man fortsatt inte frisk. Gillar inte att säga att jag är sjuk, för det är jag inte riktigt. Men jag är inte frisk heller.

Hostar fortfarande, får ont i halsen av det. Fullt i bihålorna men är inte det minsta snorig. Ögonen är geggiga på morgonen. Tungandad, trots astmamedicin. Helt orkeslös.
Blir att ringa ÄVC imorgonbitti och hoppas man får en tid hos en vettig läkare man förstår vad hon/han säger. Blir även att ringa och avboka servicen på bilen, kan inte vara i Piteå samtidigt som jag förhoppningsvis ska vara på ÄVC.

Har haft en mysig helg med mor och far i Kåbban. Började lördagen med att tvätta ur mina geggiga ögon kl 4:40 på morgonen. Sov sedan till 9:30 då jag fick göra om ögontvätten. Ett besök på nya affären innan vi tog en fika i Kitajaur (?). Tillbaka i husvagnet såg jag och mamma på Medium medan pappa arbetade ute. Sedan testade vi alla nya spel vi köpte i måndags. Sequence och Skip-Bo blev favoriterna! Scrabble Dash gillade inte mamma och Razzle var kul, men det var svårt att se bokstäverna i kuben.
Tacos till middag följt av dusch, mer spel och TV-tittande.


Sequence, riktigt kul spel!

Idag har vi inte gjort mycket annat än vad vi gjorde igår. Åt blöta till middag då vi kom hem, mums! Sett på TV sen jag kom hem till Älvsbyn, och nu hade jag tänkt se filmen som går på 4an ikväll, The Happening. Får väl se om den är bra eller inte.


Fascinerad över att istapparna hänger snett!

Svar till Erica: Har beställt alla dom grejerna på runns.se, en sida med massor av sött och kul! Så en fråga till dig, vem är du?


Massa snö

För er som inte har förstått hur mycket snö vi har här i Älvsbyn ska ni få ett litet mått nu. Var iväg och skulle tända ljus på gravarna idag efter jobbet. Tänkte inte på hur mycket det snöat och blåst sista veckan, för hade jag gjort det hade jag givetvis tagit på mig täckbyxorna. Nu hade jag bara mjukisbrallor. Och dom var blöta ända upp till låren då jag kom hem! Det är sjukt vad mycket det har snöat och drevat sista tiden! Jag är inte världshistoriens längsta kvinna direkt, men pulsar jag i snö upp till låren är det rätt mycket snö! Och då står jag ju inte med foten nere på backen direkt, har ganska många cm (dm!) snö under fötterna också! Och varken gravstenarna eller lyktorna syntes under snön! Fick nästan gissa mig till var stenarna låg, och sedan gräva fram dom och lyktorna. Tack och lov hade jag mössa och vantar på mig, annars hade det inte brunnit i lyktorna nu.
När jag blir frisk tar jag täckisar och spade och skottar fram allt! Det blir nog ett härligt träningspass det!

Sjukling?

Har inte varit på topp idag. Hostar så jag blir andfådd, så nu har astmamedicinen åkt fram. Är ansträngande att gå, inte bra alls. Så nu blir det ingen träning alls innan jag blir frisk. Jag som var så taggad nu!

Var tvungen jobba över 30 minuter idag. Såg Glee då jag kom hem och sen for jag till Annika och Anton och såg äckelfilmen The Human Centipede 2. Betydligt mycket äckligare än ettan! Och den hade varit ännu vidrigare om det hade varit i färg! Men som tur var så var den i svartvitt.



Nu ligger jag och hejar på Lina i Sveriges Mästerkock. Sen blir det Revenge, CSI:Miami och Biggest Loser, allt på samma gång!

Närmar mig 40

Nu tänkte säkert dom flesta att jag har långt kvar till 40. Ja, det dröjer 15 år innan jag blir 40 år, men det dröjer inte alls lika länge innan jag tar 40 kg i bänkpress! Sist jag körde bänk så tog jag 35 kg, 5 reps och två set. det var jag riktigt nöjd över! Så pratade jag med brorsan igår och han trodde jag skulle ta 40kg. Vågar mig inte riktigt på så tungt än, tränar alltid ensam så jag har ingen som kan passa. Men idag då jag var iväg tänkte jag att jag skulle testa 37,5kg, mitt mellan 35 och 40. Och se på fasen, jag tog det! 2 reps dessutom! Mäkta stolt över min insats gick jag direkt på biceps och glömde totalt bort att köra andra bröstövningar.



Nu ska jag äta flatpalt (som jag knappt orkade skära sönder efter utpumpningen på gymet) och se på Dexter. Jobb 16-20:30, soft!

Paket från HongKong

Fick en avi igår och förstod genast vad det var. Så idag har jag varit och hämta ut det. Blev lite paff då det stod att det var skickat från HongKong!




Nytt skal till iPhonen, minnen!


Nytt, sött halsband. I love owls!

Ikväll kommer storebror att få en av sina julklappar, nämligen ett fodral till iPhonen som man kan spänna fast på armen om man är ute och tränar. Hade även beställt ett eget till mig, men jag lär nog inte använda min förän till våren/sommaren så det blir till att börja springa ute!

Nä, lite Dexter innan jag ska iväg till bror och julklappa han och testa klätterväggen!

Mellandagsrea

Följde mamma till Piteå idag då hon skulle lämna in bilen på service. Hittade mig faktiskt litegrann på rean, trodde nästan allt skulle vara över nu. Var in på Barnens Hus också för att titta på spel, ut kom vi med en hel påse full av nya, förhoppningsvis roliga spel! Mamma köpte bland annat sequence, verkar vara det nya innespelet bland bloggare! Jag köpte två nya kortspel, så jag hoppas någon är sugen på lite spel framöver!


Skip-Bo och Scrabble Dash.


Två pyjamasbyxor och en manchesterkjol från H&M.


Stickad mysklänning från Gina Tricot.

Är så himla mätt efter den sena lunchen/tidiga middagen fortfarande, så nu måste jag nog lägga mig och jäsa i soffan en stund, se klart Fringe från i fredags och NCIS:LA från igår. Kanske man är människa igen sen.

Tacksägelsen

Vi var alla till kyrkan idag då dom skulle läsa upp morfars namn som en av dom som gått bort senaste veckorna. Jag vet att han inte finns längre men har samtidigt så svårt för att förstå det. Kändes så konstigt när prästen sa Arne Holmberg, i en ålder av 83 år, 6 månader och 15 dagar. Det var jobbigt att höra det, det är som att det blev mer verkligt. Börjar gruva mig för begravningen, kommer bli en väldigt jobbig dag. Det känns inte som att jag kommer förstå att det är han som ligger där i kistan, även fast jag vet det. Jag har sett det med egna ögon, jag har sett han ligga där i kistan. När ska den känslan försvinna? När ska man börja förstå? Har läst på flera sidor att man är chockad första dagarna och har svårt att förstå vad som har hänt. Men det har gått 2 veckor nu, borde det inte börja sjunka in? Kommer det någonsin att sjunka in på riktigt?



När man är ledsen och behöver tanka energi så finns det bara en sak som verkligen hjälper. Och det är dom två finaste små flickorna som finns! Där finns bara ren glädje! Ingen sorg.
Efter att högmässan var slut så gick jag, Isabelle och lillebror fram och tände var sitt ljus för morfar. När vi kom hem frågade Johan vad Bella hade gjort i kyrkan idag. Tänt ett ljus. För vem då? frågade jag då. Gammelmoffa! Hon vet att gammelmoffa har dött, även om hon inte förstår vad det innebär.
Bara några dagar efter att det overkliga hade hänt satt jag med Bella i knät och hon tittade på mina bilder på mobilen. Då kom det fram en bild på morfar, så jag frågade om hon visste vem det var. Gammelmoffa. Han har dött. Så även fast hon är liten och inte förstår, så vet hon.



Blev ett lite ostrukturerat inlägg men så blir det när tankarna inte är i ordning. Och jag förstår om ni är less på att läsa om min morfar, men dom här inläggen skriver jag mest för mig själv. Då jag en dag tittar tillbaka vill jag veta hur jag tänkte och kände under den här tiden. Jag tror och hoppas att ni har överseende med det.


Ett ljus för morfar


Ny design!

Äntligen fick jag tummen ur och gjorde om designen! Har tänkt på det i så många månader nu. Och så tog det bara en liten stund. Vad drar man ut på saker och ting för?

Den är inte helt klar, lite småfix. Men det kommer väl så småningom. Har inte så bråttom med det nu när den ändå fungerar som den är designen.


Gammal design.


Ny design.

Så vad tycker ni nu då? Bättre, sämre?

Trettondagsafton

Drog iväg till Piteå igår för att vara med Erika. Drog en snabbrunda på stan innan det blev middagshandling på Coop. Sen iväg till henne.

Spelade kort och spelet Helt Hysteriskt. Det var riktigt kul och helt hysteriskt! Blev riktigt sugen på att köpa det! Så kanske går julklappen man fick från kommun till just det!

Efter spelande och skrattande började vi med maten, trerätters! Vitlöksbröd till förrätt, tacos till varmrätt och glass med dulce de leche till efterrätt. Dulce de leche gör man enkelt genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2,5 timmar. Gott och mättande kan jag lova!

Efter maten följde fix och lejdande innan det blev utgång på Challenge (kolla stavningen lillebror). Hade en riktigt skoj kväll och var inte i säng förän efter 5 imorse!


Antingen så är man snygg eller så är man snygg!

Till Morfar


Nyår

Hade planerat att följa med Jennifer, Jesper och hans kompisar till Kåbban och fira nyåret där. Visst firade jag in det nya året där, men dagen blev inte som planerad. Väcktes på morgonen av en arbetskompis som undrade om jag kunde jobba på kvällen, sjukdom på jobbet. Klart man ställer upp när det är storhelg plus att det blir kval övertid! Tjäna multum! Så det blev jobb 14-21:15. Allt var redan packat så jag drog iväg till Vidsel för att hämta upp madrass och bräda och så vidare till Kåbban.

Vilken himla härligt gäng alltså! Hade en riktigt rolig nyårsnatt! Som jag tror vi alla sagt, det MÅSTE göras om! Dansade tills stängning med The four guys! Saknade några, men dom gick hem till stugan och hade trevligt där.



Mobilbilder, ursäkta kvallan.

Nyårsdagen blev det att åka bräda hela dagen. Synd att det blåste, men vi var sist kvar i backen. Hade förväntat mig träningsvärk på insidan av låret då jag inte har åkt nå bräda på nästan 1,5 år. Men ingenting känner jag av! Skönt det.

Blir sista kvällen med gänget ikväll, vi får väl se vad vi hittar på för tokigt.

Vad gjorde ni nyår?

Matbloggstoppen
RSS 2.0