KlättringJohan får stå för klättringsbilden idag. Finns inga kort på mig, men inte för att jag inte klättra. Nej nej. Jag klättrade! Mycket! Tills fingrarna inte orkade längre. Vilade ganska länge innan jag klättrade sista gången, men jag var så slut i fingrarna att jag knappt orkade knyta in mig. Är lite öm på en del fingrar fortfarande, men det har nog gått över till imorgon eller så.
Blir nog att köpa ett årskort, så får man klättra när man vill, hur mycket man vill. Men jag tror jag ska vänta med utrustning, finns ju att låna där. Tillsvidare.

Har sett Greys och Off the map från igår nu. Har även diskat bort allt! Nu känner jag mig duktig!
Ska väl läsa bloggar nu innan jag ser klart femte säsongen av Dexter. Sedan blir det en dusch. Och så jobbar jag ikväll.
Det känns som att jag inte har jobbat på evigheter, men det har jag ju nästan inte. Jobbade en kväll förra veckan på Fyrklövern, sedan en dag på en annan avdelning. Och före det var jag ledig en hel vecka nästan. Så det känns som jag har varit borta från jobbet i två veckor, med undantag från en kväll. Och så jobbar jag bara ikväll och imorgon dag och sedan är jag ledig helgen!

Måste ändå säga att jag prickade in rätt vecka att bli sjuk på. Den här veckan är min jobbiga kvällvecka. Av 4 jobbdagar är 3 kvällar. Och nu var jag sjuk två av dom.

Nej, Dexter var det!

Bild 30 - Någon du aldrig kommer släppa taget om


Min familj!

Back on track

Nu tror jag att jag börjar vara tillbaka till mitt vanliga jag igen. Jag kommer äta väldigt försiktigt och vara noga med vad jag äter dom här första dagarna. Äta lite men ofta.
Så ikväll blir det klätterkurs och imorgonkväll blir det jobb. I övrigt ska jag ta det lugnt. Ska ut på en väldigt kort promenad idag, tror Annika skulle följa med. Blir att gå runt kvarteret typ. Man ska nog inte utmana ödet med att börja gå flera kilometer efter att ha varit liggandes i 4 dygn. Det kan räcka med en halv.

Och för er som undrar så ska jag inte klättra ikväll, men jag ska på kursen. Jag hade bara tänkt stå på backen och säkra, för det är ju det vi är där för att lära oss. Kommer bli jättejobbigt att inte få klättra, för det är ju så kul, men jag ska tänka på hälsan nu. Tror inte att jag kommer orka klättra även om jag skulle försöka. Eller, det skulle jag, för jag är så envis, men sen skulle jag väl sitta och skaka resten av kvällen för att jag inte har någon kraft kvar i kroppen.

Nej, nu har man ätit frukost, så nu ska jag se lite Dexter innan man äter litegrann igen och kommer sig ut i friska luften och solen.

Bild 29 - Den nyaste bilden på dig självDet här var ju inte riktigt vad jag tänkt mig, men det är den nyaste bilden på mig själv. Fredagkväll åkte jag på världens värsta magsjuka. Behöver inte gå in på detaljer, men jag har inte orkat någonting. Har till och med svimmat två gången under första dygnet. Igår fick jag åka in till Piteå för att få dropp i några timmar, och sen fick jag åka hem igen. Men här ser jag ju rätt frisk ut om man jämför med hur jag såg ut i lördags.

Orkar inte sitta uppe så länge åt gången, så jag ska lägga mig ner en stund igen. Men det är framsteg bara det, att jag orkar sitta uppe. Så fort jag har satt mig upp tidigare har jag fått världens hjärtklappning och pulsen har rusat.

Nej, TV en stund till då. Har nog aldrig slösett så mycket på TV som i helgen. Eller sett och sett, men jag tror ni förstår.

Bild 28 - En tokig bild


Den här var svår, finns ju så olika definitioner på tokig. Men den här är väl ganska tokig.

Bild 27 - En bild som du alltid skrattar åt


Bella i den här sjukt söta outfiten, som hon själv har valt, kommer jag nog alltid att ha roligt åt. Tänk om 15 år då hon själv ser den här, hon kommer nog skratta ganska gott själv då!

Det finns så sjukt många bilder som jag alltid kommer skratta åt, men det är bilder som jag inte får lägga ut här i bloggen.

Bild 26 - Någon/några som du alltid har roligt med


Mina kära underbara vänner! Vad vore jag utan Er?

Bild 25 - En person som alltid gör dig gladMina brorsdöttrar! Det finns ingen annan än dom två som alltid gör en glad! Så fort man ser dom så blir man glad!

Supernanny

Eller hur var det nu egentligen? Har varit barnvakt åt Ronja sen 16:30. Nu fick jag henne till att somna efter 15 minuters skrikande. Puh. Så nu får hon sova ett tag innan det blir sista vällingflaskan och godnattsömnen.
Under tiden ser jag på Halv åtta hos mig!

Bild 24 - En bild som gör dig glad


Kan man bli annat än glad då man ser den här bilden? Jag tillsammans med min allra bästa vän och med min äldsta killkompis! Att vi hade kul den resan behöver jag väl inte tillägga?!

Bild 23 - En bild från i somras


En dag i Lillstrand.

Hemma igen

Då var man hemma i Älvsbyn igen då. Och här har det tinat må ni tro! Massor! Men jag var förvarnad, det har tydligen regnat. Solen skiner och det blåser litegrann. Och nu ska jag äta frukost och se en herrans massa inspelade avsnitt. Hoppas bara att boxern har varit snäll och spelat in allt åt mig, annars måste det fixas på annat sätt.

På mindre än 2 dygn har jag lyckats se 6 filmer! Inte illa va?! Och alla har varit drama/kärlekskomedier/ungdomsfilmer. Jennifer har ju praktik, så då har jag hunnit se lite filmer medan hon varit borta. Och gått på stan också förståss. Fick med mig en söt tröja och lite sånt, men det kan jag visa lite senare. Dusch och frulle var det va.


Bild 22 - En bild på en tid jag saknar


Min gymnasietid saknar jag verkligen! Jag hade så kul med alla mina klasskompisar, vi var ett sånt bra gäng!

Bild 21 - En person som alltid ställer upp för dig


Min mamma såklart!

Facerape och frieri!

Gjorde en minifacerape mot Jennifer för en stund sen. Fast, hon stod bredvid och godkände det hela. Inte så farligt med andra.

Igår kom vi fram till Stockholm bara 10 minuter försenade. Gick och kollade var ifrån mitt tåg skulle, så då gick jag till spår 5. Hade lite problem med att förstå vilken som var vagn ett, men medan jag stod där och funderade började det lysa en skylt framför mig på tåget där det stod Göteborg, vagn 2. Så jag antog att vagnen längst fram var vagn 1, och det var det.

Strax efter 9 var jag framme i Örebro, och strax efter det kom Jennifer och Cissi och hämtade mig. Så gick vi några ärenden på stan innan vi strax efter 11 landade i hennes lägenhet. Sedan fixade vi oss från typ halv 12 till 14! Dets kulle duschas, blåsas hår, plattas hår och sminkas. Och klä sig skulle man, och så hinna äta. 14:30 begav vi oss till bussen som tog oss till Universitetet.

Kl 16 började spexet, och wow! Så sjukt kul och roligt och bra det var! Är ju första gången man är och ser ett spex, så man hängde inte riktigt med i början med alla omstarter och sådär. Men sjukt kul var det! Måste absolut komma hit nästa år igen och se det! Antar att Jennifer inte kan slita sig ifrån det nu i första taget!

Efteråt blev det 3-rättersmiddag på något ställe. Skagentoast till förrätt, kyckling, potatisgratäng och svampsås till varmrätt och chokladpudding till efterrätt. God mat, men jag var inte så hungig, vet inte varför. Det åts och bjöds på roligheter. Och så fick vi alla vara med om ett frieri! Inte varje dag man får bevittna det!

Vid 1-tiden var det dags att städa ihop och sen bege sig till stället där efterfesten skulle vara. Tyvärr blev vi inte så långvariga. Vissa var visst kvar till typ 6 på morgonen!

Idag har vi spelat kort och handlat mat. Inget annat typ. 18 for Jesper och Cissi hem till Stockholm, och då satte vi oss och såg en film. Raise your voice hette den med Hillary Duff.

Nej, nu blir det nog att gå och lägga sig. Är lite trött efter inte alltför mycket sömn dom senaste nätterna. Inatt somnade jag nog 1 minut efter att vi släckt lampan. Trött!

Natti

Hälsotips 8 - Kaffe - både bra och dåligtKaffe innehåller högre mängder antioxidanter
än vad både rödvin och choklad gör. Koffeinet i kaffet höjer humöret, ökar välbefinnandet och kan även motverka lättare depression. För stunden påverkar koffeinet belöningssystemet och förbättrar hjärnans prestationsförmåga. Minnet och inlärningsförmågan förbättras också.

Koffein höjer puls och blodtryck vilket betyder att stressnivån ökar som i sin tur påverkar socker- och fettomsättningen i kroppen negativt. Kaffe kan också leda till osunda vanor. Kaffepausen förknippas ofta med sötsaker, något som lätt blr en vana. Kaffe är starkt vätskedrivande, se till att dricka ett glas vatten efter varje kopp.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011


Hälsotips 8 - Kaffe - både bra och dåligtKaffe innehåller högre mängder antioxidanter
än vad både rödvin och choklad gör. Koffeinet i kaffet höjer humöret, ökar välbefinnandet och kan även motverka lättare depression. För stunden påverkar koffeinet belöningssystemet och förbättrar hjärnans prestationsförmåga. Minnet och inlärningsförmågan förbättras också.

Koffein höjer puls och blodtryck vilket betyder att stressnivån ökar som i sin tur påverkar socker- och fettomsättningen i kroppen negativt. Kaffe kan också leda till osunda vanor. Kaffepausen förknippas ofta med sötsaker, något som lätt blr en vana. Kaffe är starkt vätskedrivande, se till att dricka ett glas vatten efter varje kopp.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011


Bild 20 - En bild på dina närmaste


Stora tjocka släkten, samlad till Ronjas dop.
Maja (morfars syster), Morfar, Mamma, Jag, Pappa, Martin.
Rut (svägerskans farmor fick även hon vara med på ett hörn), Johan, Zara med Isabelle i knät, Mormor med Ronja i knät, Farmor.

Bild 19 - En person som är snygg


Jag skulle ha kunnat lägga upp en bild på Chase Crawford, men eftersom det är en personlig lista så måste det bli någon jag känner. Och vem passar då bättre än min kära svägerska. Snygg, vacker, snäll!

Tåg 163

Sitter nu på tåg 163 på väg till Örebro. Var lite ängslig inatt då jag fick sms av Jennifer där hon skrev att vi var 40 minuter försenade. Jag skulle liksom ha 40 minuter på mig att byta tåg. Men vi kom fram bara 10 minuter sena, så jag hann gott och väl byta tåg.

Nu lämnar vi Enköping.

Vad ska jag mer skriva? Hade bra och trevliga kupékompisar inatt. En kille i 30årsåldern och ett par i 60årsåldern. så det kändes bra.
Var ensam ända fram till Bastuträsk och precis då vi hade åkt från Älvsbyn så kom den in ett fyllo i min kupé och tyckte det var lyx att jag hade hela kupén för mig själv. Han ångrade att han inte hade bokat resan med mig. Men äckel! Gå härifrån! Han gick men sa att han skulle komma tillbaka. Då stängde jag dörren och ringde till Erika och prata med henne länge och väl. Och det komiska i hela det här är att precis då jag lagt på så kom han och knacka på och steg in i kupén. Och precis då han hade hälsat så ringer min mobil! Det var Erika som ville prata en stund till. Kan man ringa mer lägligt utan att veta om det?!! Så tack för det Erika!

Nä, nu ska jag se lite Dexter tror jag, och tjuvkika på mina söta medresenärer!

Snökaos

Fick ett sms av pappa för en stund sen där han sa att det är snökaos där nere, så vi lär ju bli försenade. Vi var 15 minuter sena redan från Älvsbyn och i Bastuträsk, så få se hur många fler minuter det kommer bli.
Har precis kollat nya tåg från Stockholm till Örebro, och det går typ ett i timmen. Så jag ska nog komma mig fram till Örebro innan spexet börjar. Tack för det. Vi får väl höra om dom säger något sen konduktörerna.

Hej Då

Resväskan är packad, matpåsen är smockfull, datorn står kvar. Så den ska jag packa ner i väskan nu och sen ska jag börja traska iväg till tågstation. Himla skönt att man bara bor några hundra meter bort, ser ju tågstation om jag ställer mig utanför porten.
Blir att se film på datorn mest hela kvällen. Blir även något telefonsamtal för att döda lite tid. Tåget går ju så himla tidigt, är ju van att tåget går kring 21-tiden. Men nu går det 17:43.


Örebro nästa!

Färdigpackat

Ja, nästan i alla fall. Det är bara necessären som ska packas klart, och det enda som saknas i den är lite blingbling. Måste väl ha några snygga örhängen och ett halsband på mig imorgon på sittningen. Så jag ska ta och packa färdigt, så är det bara maten och datorn som ska packas sen.Sen måste jag även ta och städa upp här lite, är inte kul att komma hem till en massa stök. Fast i och för sig så blir det ju alltid stökigt då man kommer hem efter en resa, men dammsugas ska det då. Och plockas ihop litegrann.

Bild 18 - En bild på din fritid


Träna, baka, vinter, sola, bada, äventyr, naglar, musik, brorsbarnen, filmer, serier, foto.


Nödvändigt ont

Sådär, då har man varit duktig och vuxen och sökt jobb då. Bäst att göra det innan man ska på Arbetsförmedlingen. Ska tid om 30 minuter så, så det var som i sista minuten. Men nu är det gjort. Sökt två jobb och så fort våra tjänster kommer ut ska jag söka dom också. Känns så himla pissigt att vi ska behöva söka våra egna tjänster. Jag hoppas att ingen som är tillsvidareanställd söker och att det inte finns någon övertalig i poolen heller. För då är jag ganska säker på att jag får tillbaka min tjänst. HOPPAS!

Har kommit så långt i min packning att jag har valt ut en klänning till imorgon, det är väl bra! Men den hänger så fint på dörren än, ingenting ligger i resväskan. Men ska göra det efter AF-beösket.

Klättringskursen

Igår var jag iväg på en klättringskurs med storebror och en kompis åt han. Vi fick se på lite utrustning och lära oss knyta knopar. Eller, egentligen var det bara en enda knop/knut vi fick lära oss, nämligen en överhandsknop i åtta med ögla.Då man knyter så gör man först en åtta (antar att ni ser att den ser ut som en åtta). Sedan trär man in ena änden i två öglor i selen. Så öglan som är ovaför knuten hamnar alltså i selen. Då man gjort det ska man fara tillbaka med änden genom åttan, man följer alltså bara repet tillbaka. I slutet ska man bara göra en vanlig knut, den ska fungera som stoppknut. Är egentligen mest till för att se så den ändan av repet inte är för kort. Kan man göra en knut är den inte det.

Så, det första var alltså att lära sig slå knopen. När vi kunde det fick vi ta på oss en sele och knyta in oss. Alltså slå knopen ihop med selen. Och när vi kunde det så fick vi gå ihop två och två och så lära oss att säkra. En knöt in sig medan den andra fick dra rep och stoppa. Sedan var det dags att prova klättra! Eller, egentligen skulle vi träna oss på att säkra och inte klättra. Den som står nere på backen måste ju hela tiden dra in repet, för ju högre upp man klättrar, ju kortare rep behöver man (repet går genom en hake i taket). Så då fick vi prova klättra upp någon meter och så släppa taget, så den som säkrade fick känna hur det känns, och hur tungt det är. Och så fira ner en.

Riktigt kul! Ska gå andra delen av kursen till veckan förhoppninsgvis. Och sedan blir det nog att lösa ett årskort, så kan man fara och klättra när man vill.

Tävlar hos Lovisa


Jag är med och tävlar om en tröja från Offpitz i samarbete med Lovisa. Gör det ni också!
Tävlar om tröjan längst ner till höger, den med en glass på!

Vart tog tiden vägen?

Slutade 11:45. For och solade och sen och handlade. När jag kom hem pratade jag med mamma en stund på telefon innan jag satte igång med att öva NUS-låtar. Uscha buscha så dåligt det kommer gå på stämrepet. Inte lätta saker det där inte. Övade betydligt längre än vad jag hade tänkt, men det är ju bara bra. Seda blev det vaxning och rakning av benen innan en skön dusch. Och här sitter jag nu. Ska smörja in mig med go´luktande lotion och sätta mig i soffan och se på NCIS, House, Greys Anatomy och Off the map. Ska bli spännande att se vad det sistnämda är för sorts läkarserie.

Och eftersom klockan snart är 16 och det är 4 timmar sedan jag åt lunch så är det väl bäst att äta lite middag också innan man svälter ihjäl.

Bild 17 - En ovanlig bild


Oj, inte vet jag vad jag ska lägga in här. Men en bild på ett fyrverkeri kan väl passa in. Eller? Jag tror aldrig jag har fotat ett fyrverkeri förut, så då är det väl en ovanlig bild. Tyckte den blev rätt läcker!

Bild 16 - En bild på dig själv


Vi kör på en till gammal bild på mig. Det här kortet togs nog för 11 år sen, om man går efter när det är framkallat. Jag sitter i familjen Karlssons husvagn och fikar. Jag följde ofta med Linda och hennes föräldrar när dom for iväg någonstans. Och här är vi nog i Kåbdalis, nyduschade och fräscha!

Röklukt

Så fort jag sätter mig vid datorn börjar det lukta rök. Cigarettrök. ÄCKLIGT! Vet inte varför, och det är bara just där. Ingen annanstans i lägenheten känner jag päckellukten.
Medan jag bodde i ettan så brukade det lukta cigarettrök då jag öppnade skåpet under diskbänken, men det var för att grannen rökte. Vet inte om någon av mina nuvarande grannar röker. Men det luktar äckel i varje fall. Hoppas det försvinner snart.

Retuschering

Provade göra en "Kissie" genom att retuschera en bild på mig själv. Är ganska skrämmande hur lätt det egentligen är, och om man nu bortser från benen så ser det egentligen väldigt verkligt ut. Eftersom det är första gången jag retuscherar på det här sättet så tog det ju ett tag att göra det. Tänk att hon orkar retuschera sig själv, jämt! Hon ser bra ut utan alla retuscheringar! Hon är en söt tjej som förstör för sig själv. Tänk om hon bara kunde tro på sig själv och sluta retuschera sig! Okej om hon vill göra sig lite brunare eller få mer glans i håret. Men att förminska delar av kroppen för att se smalare ut, när man redan är smal, det är att gå lite för långt.


Bild 15 - En person du vill vara med


Emma är en person som jag inte har träffat på flera år, men som jag saknar massor! Det är egentligen helt sjukt att vi inte tar oss tiden att träffas, hon bor ju trots allt bara 6 mil härifrån. Får nog ta och ta tag i den saken typ NU, eller vad tror du Emma?
Hon är en jättesnäll och kul tjej som blev kompis med min lillebror först, men sen blev även vi kompisar. Och vi har haft lite tokigt ihop ibland.
(Lånade bilden av dig Emma, för jag hittade ingen bra här hemma. Varför har jag inga bra kort på dig för?)

Dagens


Allt kommer från H&M.

Nu ska jag snart ner och hämta upp tvätten, sen ska jag träffa Emma för lunch! Ramona blev sjuk och kunde inte följa. Men då får vi ta det igen någon dag!

Hos Malin

Nu har vi varit förbi hos Malin. Hade hoppats att barnen var hemma, hennes minsta brukar ju ha en del roliga kommentarer. Men det var bara den äldsta som var hemma. Fikade gofika och pratade en stund. Blev inte där så länge eftersom vi hade en 5-åring med oss. Så då hann man se Halv åtta hos mig. Nu är det bara 10 minuter kvar tills det blir CSI.

Typ det enda jag har gjort här hemma idag är att ha gjort en massa tidsinställda blogginlägg. För två veckor! Det ni! Har arbetat hårt ska ni veta. Men då behöver jag ju inte tänka på det längre. Lika bra att göra bort det när man har en massa tid till övers. Kan lätt bli stressigt och bortglömt annars.Imorgon blir det sovmorgon. Men jag ska vara duktig och lägga mig efter CSI ikväll. behöver ju inte vara uppe till midnatt bara för att man har sovmorgon. Har ju jobbat 8 dagar på rad nu, så jag kan nog behöva lite extra sömn.

Rolig vecka

Den här veckan kommer säkert försvinna lika fort som den kom. Har så mycket inplanerat nu, en massa skojiga saker alltså!
Jobbat till 12 idag. Och ikväll ska man iväg och hälsa på Malin i hennes nya lägga. Ska bli kul och se hur hon har fått det.
Imorgon blir det lunch med Emma och Ramona innan jag jobbar kort kvällstur.
Onsdag jobbar jag hela dagen, och sen ska jag iväg med storebror och hans kompis till Piteå på klätterkurs! Kommer bli skitskoj! Hinner kanske träffa lillebror också, och i så fall så ska jag få låna hans "gamla" HTC-mobil!
Torsdag jobbar jag kort dag, och sen ska jag bara slappa och ta det lugnt fram tills tåget går på fredagen. Och sen är jag i Örebro till på tisdag!

Härlig vecka jag har va?!


Bild 14 - En bild som påminner dig om gamla tider


Jag tror jag hade 18-års kalas här, i min storebrors dåvarande lägenhet. Vi var jämt ett stort gäng som umgicks, såg film och hade kul ihop! Kommer särskilt ihåg en valborgsmässoafton som var sjukt kul! Vi stod 15 personer på en sån där stor "trådrulle" ni vet, som dom har jättestora kablar virade på. Det var crazy!

Hälsotips 7 - Se upp, här blir du lurad!Är du en av dom som lyxar
och gärna betalar extra för färsk juice i butiken? Du är lurad! det du tror är "färskpressat" är i själva verket juice som är gammal. Den var färsk då den pressades, men det kan ha varit för mer än ett halvår sedan. Juicen värmebehandlas för att hålla längre.

Powerbars som många äter innan ett träningspass för att få energi är inget annat än socker med för mycket salt.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr2, 2011.

Aftonbladet om "färskpressat".

Bild 13 - Du och någon klasskompis


Hela min klass från gymnasiet! Snart 6 år sen man tog studenten. Saknar faktiskt min klass och gymnasietiden.

Till Emma


Så här ser tröjan ut på mig! Fast spegelvänd och lite suddig.
Har min i strl 34/36, men den är inte tajt.


ERIC är POPULAR!

JAA!!!! En riktig vinnarlåt vann! Jag höll på Eric och Danny. Europa tyckte bäst om Eric, sen Danny. Sverige tyckte bäst om Eric, sen Danny. Alltså vann rätt låt!


(Bild från AftonBladet)
Jag håller verkligen tummarna för Eric nu i Maj i Düffeldorf!!!

Danny fick ca 14% av rösterna, Eric 23%!

Tävlar om en väggdekor

Jag tävlar om denna väggdekor från Textarna.se hos Millah.


Mysigt på jobbet

Sitter just nu på rast. Det här tror jag är den bästa och mysigaste kvällen jag någonsin varit med om på jobbet. Vi har ätit middag alla tillsammans nu när vi alla, både boende och personal, ryms runt bordet. Vi tände levande ljus och åt i lugn och ro. Sedan drack vi (läs dom) kaffe och åt nybakad filbulla och samtalade om blommor och liknande. Sedan dukade vi av och så satt vi och såg på På Spåret. Alla tillsammans. Jättekul att vi kan ha det såhär för omväxlings skull. Man får som ny jobbenergi då!
Det är faktiskt nästan så att jag vill gå tillbaka till köket och mysa istället för att sitta här. Men 30 minuter på internet brukar gå fort.

Senare ikväll blir dett Melodifestivalen!

China glaze

Köpte ett nytt nagellack för några veckor sen, men jag har inte haft ork eller tid att lägga upp bilder på det förän nu. Depend har ett nagellack i nästan exakt samma färg, men jag kände att jag ville prova ett annat märke, ett lite bättre märke. Och jag måste säga att det är betydligt bättre än depends nagellack. Det här torkar snabbt, även om du har på två lager. Depends nagellack torkar snabbt första varvet. Men lägger du på ett lager till kan det ta flera timmar innan det har torkat riktigt ordentligt. Så ibland är det kanske värt att betala 99:- för ett nagellack istället för 25:-. Sen så är det ju mer nagellack i china glazes flaskor!


china glaze - Sexy silhouette

Bild 12 - En bild på din vardag


Vad passar bättre in här än en bild från jobbet, för det är ju där jag tillbringar största delen av min vardag. Hade jag varit kul och haft tillgång till det så hade jag ställt upp en fatöl eller så, för jag jobbar ju även på en restaurang! Då hade jag visat hela min vardag (jobbet alltså) på samma bild. Men det här får duga.

Ny t-shirt

Hade gjort en ny beställning på Ellos på en tröja, en byxa och en jeansjacka. Men jag var för tjock, så det var bara tröjan som passade. Skitsnygg!


Eller hur?1

Bild 11 - En person du kan berätta allt förMamma är den person som jag kan berätta allt för, för hon är bara bäst! På alla sätt och vis!

-ing

Nu har jag gjort en massa -inggrejer. Har hunnit med en solning, handling, sjukhandling, bakning och duschning. Inte illa pinkat va?! For iväg och sola som sagt, och då jag kom dit så var det ju nya rör! Wiihoo! Sedan fick jag veta att Bella hade kräkts igår (storebror, hennes pappa, ligger redan i magsjuka) så jag hörde av mig och fråga om jag skulle handla nå. Så det gjorde jag. Och handlade samtidigt till mig själv. Kan säga att jag var blöt i svett innan jag hade tagit mig dit och sen hem. Puh att cykla i uppförs.När jag kom hem bakade jag dessa rackare. Hade fudge i en del och en toffee-fylld choklad i dom andra. Vill ni se fler bilder och få receptet, ja då får ni allt gå in på LottaBakar och kolla.

Nu är man duschad och ren, skönt! Nu blir det att softa tills man börjar jobba kl 16. Läste precis att min jobbkompis för kvällen har svikit mig, så nu blir det en överraskning vem jag kommer jobba med ikväll.

Bild 10 - Någon du tycker är väldigt snällMin storebror är nog en av dom snällaste människorna som finns! Han ställer alltid upp, vad det än gäller. Han är nog lite för snäll ibland för sitt eget bästa. Men han är den bästa storebror jag har!

Ännu en morgonfrilla
Nice va?! Nä, nu är det nog bäst man börjar göra något. Ska iväg och sola och så ska jag handla fil sen. Behöver jag något mer tro? Tror inte det. Fast jag har för mig att jag tänkte något igår, men vad var det..?

Ingen blodgivning

Blev ingen blodgivning för mig idag, hade för lågt blodvärde. Så jag blir kallad i juni istället. Så tills nästa gång ska jag käka järntabletter så jag då banne mig får ge! Är så himla typiskt då det är stor blodbrist nu och man verkligen vill ge. Förra gången stack dom mig i båda armarna utan att pricka rätt, så då blev det ju inte heller att ge. Jag vet inte när jag gav sist, det är länge sen. Väldigt länge sen!


Är ni blodgivare?

Bild 9 - Någon i din släktHade egentligen bara tänkt lägga upp en bild på pappa, eftersom mamma kommer vara med på bild framöver, men jag tycker den här bilden är så fin.
Tog den på Hanna och Christers bröllop på nyårsdagen. Vem är jag mest lik?!

Barnvakt

Ikväll har jag och mamma varit barnvakt åt två små söta troll. Mamma har mest varit med Bella och jag mest med Ronja.
Det finns några saker som Bella verkligen tycker om, och en av dom sakerna är böcker. Hon kan bläddra hur länge som helst i sina böcker! Är hon lite kinkig då hon ska äta tar bara mammam fram en bok som hon får bläddra i, då slinker maten ner utan problem. Hon kommer säkert kunna läsa då hon är 3 år. Nja, det kanske var att ta i, men man vet ju aldrig?!
Sen så överraskade hon alla, och kanske mest sin farbror, imorse. Hon sa Martin, två gånger! Och nu ikväll då vi kom dit så sa hon det en gång också, så faster och farmor fick höra. Så himla söt! Lite avis är man ju, men det är farbror Martin värd!


Leker med Farmor och sin boksamling om djur.


(Nalle)Björnkram!

Bild 8 - En person som du saknarJennifer, min allra bästa vän! Lärde känna henne på riktigt när jag gick i högstadiet, både genom hennes storebror som gick i min klass, och hennes kusin som då var min bästa vän. Sedan vi började umgås så har ingenting kunnat skilja på oss!
Hon är den snällaste människan jag känner, har ett hjärta av rent guld. Och jag har fått den lyckan att få vara hennes vän!
Just nu pluggar hon till teckenspråkslärare i Örebro, och om två veckor får jag äntligen ge henne en kram igen!

Vitt

Igår då jag slutade jobba for jag hem och snabbpackade och åkte sen till Vidsel. Blev hasselbackspotatis och kött till middag! Gott! Sedan såg vi TV hela kvällen, med ett litet uppehåll då jag gjorde egen chokladpudding! Alltså, inte den sorten man blandar pulver och mjölk, utan RIKTIG chokladpudding! Den blev väldigt god, men jag fick inte till konsistensen, eller hårdheten riktigt. Ska ändra om lite i receptet, och så kommer det bilder sen också. Martin hade kvar sin kamera hemma, och eftersom jag hade kvar mina i Älvsbyn så lånade jag hans. Men tror ni han har ett vanligt minneskort i sin? Nej, inte då. Så jag måste be han maila bilderna till mig sen.

Idag blev man väckt 8:30 av mamma, ingen sovmorgon här inte. Grötfrukost till Supernatural. Sedan var det bara att börja arbeta. Luktar inte så gott där nu kan jag lova, tur man kan sova hemma i Älvsbyn, luktfritt!

Var förbi Johan och Zara med några grejer nu ikväll. Ronja kan nu vända sig från mage till rygg! Duktig tjej! Sen är hon definitivt den gladaste flickan som finns! Isabelle var väldigt glad och snäll som liten, men Ronja är ännu gladare och snällare! Att man nu kan bli det. Johan kittlade henne med skägget så hon skrattade och skrek av förtjusning. Tror ni fasterhjärtat smälter nå?! Imorgon ska kameran med dit, för jag och mamma ska vara barnvakt.

Nu, sova. Natti.


Bild 7 - En bild som du aldrig lagt upp


Ett av trollen i baletten Trolltagen.

För er som inte vet det så har jag jobbat med Trolltagen två gånger. Inte som dansare men som barnpassare, typ. Extrahjälp för alla egentligen. Men min huvuduppgift var att se till så barnen gick upp på scen vid rätt tillfälle och hjälpa dom med kostymerna. Jag fick ju även hjälpa dom stora dansarna med diverse saker.
Det är helt klart en av dom roligaste erfarenheterna jag har! Ända sedan jag var liten så har jag älskat Trolltagen. Jag kunde ju gå in gratis, så jag var där praktiskt taget alla föreställningar jag kunde vara på. Mamma eller pappa kunde fara och lämna mig för att sedan göra annat på området. Det var liksom höjdpunkten på sommaren, att få se Trolltagen. Tyvärr så har dom slutat med den nu, det blev för dyrt för kommunen (eller hur det nu var).

Hälsomyt 6 - Färska grönsaker är nyttigare än frysta!Vår föreställning är ofta att färska grönsaker är nyttigast. Men ny forskning visar att så inte alltid är fallet. Många grönsaketr har förlorat vitaminer under transporten från skörd till butik. Tester visar att frysta grönsaker kan vara att föredra. De har behållit större delen av sina vitaminer eftersom man direkt efter skörd förväller och fryser in grönsakerna.
Påsarna med färdigskuren och tvättad sallad är däremot inte så nyttiga. salladens naturliga skydd mot oxidering och bakterier förstörs när den är skuren. För att salladen ska få en längre hållbarhet tillsätter tillverkarna konserveringsmedel.
Välj i stället: Ett hälsosammare alternativ är att köpa frysta grönsaker. Tina snabbt genom att hälla kokande vatten över dem. På så sätt slipper du överkokta grönsaker som förlorat både färg och vitaminer. Välj nyttiga och  billiga grönsaker som gröna bönor, ärtor och broccoli med många långsamma kolhydrater.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011

Bild 6 - En bild på dig och en vän du inte varit med på länge


Erika och Jag på Lulekalaset 2009.

Erika är en av mina äldsta vänner, och även min fyrmenning (syssling eller pyssling eller vad det då heter). Vi lärde känna varandra då hon började 6an i Vidsel, och har hängt ihop sen dess. Vi har gjort mycket kul och tokigt ihop, man får alltid skratta tillsammans med henne! Och sen kan jag berätta allt för henne!
Nu jobbar hon som glasblåsare i södra Norge, vilket är jättekul för henne men mindre kul för oss. Saknar dig gumms!

Tävling hos Millah

SoftHoney - Din Livsstilsbutik på nätet - Mysigt, mjukt & lyxigt med hög kvalitet.


Jag tävlar hos Millah om en valfri vara för max 300:- från Softhoney.se

Önskar det här snygga bäddsetet kunde bli mitt!


Bild 5 - En gammal bild på dig självNu snackar vi gammal bild! Vad kan jag vara här, 2 år kanske. Söt va?!


Exakt samma antal

Haha, kollade just min statistik. Jag har haft exakt lika många antal besökare tisdag, onsdag och torsdag! Betyder det att jag har så många trogna läsare, eller var det bara ett udda "fenomen"?!

Men natti på er nu va...

Jobbat massor

Börjar med att Bild 2 finns uppe nu, vet inte vad som blvit fel, men den ligger uppe i ordningsföljd till och med!

Tisdag sen jag slutat jobba på Nyberga for jag till Johan och Zara en stund. Blev lite barnvakt medan dom städade hela huset. Zara började med dammsugning på nedre plan medan Johan fixade i köket. Sedan fick Johan dammsuga uppe och Zara börja dammtorka. Sedan blev det skurning och rengöring av kaminen. Under tiden så satt jag med Ronja och tittade på Babblarna ett tag. Hon satt alldeles stilla och bara tittad på data skärmen. Söting! Sedan så vaknade Bella och kom fram till mig i soffan. Trots att det är ganska länge sen vi träffades så ville hon sitta i mitt knä och visade alla sina snuttisar. Sedan lekte vi med några legoklossar. Hon är ganska smart den flickan. Hon kom på att man kunde stoppa fast dom på fingrarna, och hon lyckades få fast 4st på en hand! Sen skulle jag hjälpa henne få fast sista, och så visade hon stolt upp dom innan hon ville att jag skulle ta lös dom. Och så samma visa igen.
Sedan dom städat klart for jag hem och packade innan jag åkte till Vidsel. Jobb från 18 på Hotellet.

Onsdag så var det meningen att vi skulle örja med ett projekt hemma, men vi hann inte så lång som det var tänkt. Började jobba kl 14.
Igår jobbade jag först 7-11:30. For hem och hjälpte till med projektet innan jag for till Älvsbyn för P-möte kl 13:30. Sedan tillbaka till Vidsel för att börja om att jobba kl 18.

Idag har jag hållt på med projektet i 3,5 timmar! I sträck, utan paus! Sedan blev det dusch, lunch och iväg till Älvsbyn för att jobba 16-20:30.
Är nu hemma och har sett på Vampire Diaries och lite från Debatt på SVTPlay. Var tvungen kolla Kissies medverkan.

Nu ska jag avsluta med en härlig bild på en alldeles för härlig tjej!


Bild 4 - En bild på en konstig tid i ditt livJag hade väldigt kul då det här kortet togs, men det är nog den enda konstiga tiden jag har haft i mitt liv. På den tiden då jag var tillsammans med mitt ex. Det var 4 månader av väldigt mycket, både det ena och det andra. Men jag hade väldigt kul påsken 2009.

Bild 3 - En bild på någon i din familjDet är inte så ofta min lillebror figurerar här i bloggen, men nu är det dags för det tycker jag. Antingen står han bakom kameran, eller så tar han bara knäppkort på sig. Och är det inte knäppkort så är det släktkort, och dom korten ska vi vänta lite längre med. Så det fick bli en bild från hans bal 2008. Visst är han stilig min lillebror?!

Bild 2 - En bild på dig självBjuder på en drygt 4 år gammal bild på mig i min gamla lägenhet. Tänkte det kunde vara kul att visa er hur jag såg ut i lugg. Ni vet, på den tiden hade jag lugg. Ett tag i alla fall. Men den fick alltid växa ut tillslut, för vem ids platta en lugg varje dag?!

(Det här inlägget verkar ha fallit bort på vägen, men nu kommer det i alla fall.)

Vilken kväll

Här har man gått och spänt sig över vad som skulle komma ikväll, och när det väl kom var det ju inga farligheter alls. Men jag är väl charmen personifierad!

Nu ska jag i alla fall hem och sova.

Sofie, jag skojjar ju bara med dig därför att det var jag som hade tagit kortet! Haha, men det har du nog märkt vid det här laget.

Natti!

Resultaten

Nu har dom lagt ut alla resultat och bilder från Mästerskapen i helgen.
Kolla in allt här.


Storebror i knäböj.

Bild 1 - Någon du umgås väldigt mycket med

Om jag räknar bort min familj och arbetskompisarna, som jag nog spenderar mest tid med, så är Annika den jag umgås mest med.
Det börjar vara ganska exakt två år sen vi träffades och började umgås. Och trots att vi inte har känt varandra så länge så kan vi berätta allt för varandra! Vi har pratat mycket hit och dit, både om roliga och tråkiga saker. Men det är väl så en vän ska vara!

Matbloggstoppen
RSS 2.0