Ultraljud nr 2

I fredags var det så äntligen dags, vi skulle få se bebisen igen! Har längtat efter det här ultraljudet sen vi gjorde det första, vilket är ca 13-14 veckor sen. Varför vi fick ett andra ultraljud var för att moderkakan låg i framvägg då vi var på rutinultraljudet. Då kallar dom tillbaka en i vecka 32 för att se så den har åkt upp. Har den inte det utan ligger för bebisens ”utgång” så måste man snittas, annars kommer inte bebisen ut. Moderkakan hade i alla fall åkt upp ordentligt så nu satsar vi på en vanlig vaginal förlossning!


När vi ändå var där så kollade sköterskan runt lite på bebisen så vi skulle få se allt igen, även mormorn var med så hon fick se allt det fantastiska! Vi kunde räkna till fem små fingrar på ena handen, vi såg ett hjärta som slog så fint, magen, benen, små fossingarna och en otroligt söt liten näsa! Hon uppskattade bebisens vikt till ca 1755g efter de mått hon tagit. Enligt måtten sa datorn att vi var i vecka 31+2, alltså 4 dagar efter vad vi är beräknade. Men det är ju rätt små marginaler då dom mäter, 1mm hit eller tid gör ett par dagar ungefär. Men vi ligger ju rätt likt beräknat datum ändå! Dessutom kan ju bebisen behaga komma ut ungefär när som helst från mitten av december till mitten av januari. Så det spelar inte så stor roll vilken vecka eller dag man är i.Så fick vi ju med oss en otroligt söt liten bild också! På bilden ser man hur bebisen ligger med handen i pannan, armvecket är precis mellan munnen och den där söta näsan.

Antingen har vi en otroligt blyg eller otroligt busig bebis. Bebisen ville inte visa riktigt hela ansiktet på något av ultraljuden och varje gång det lever rövarn i magen och man tar fram kameran så blir det så stilla så stilla.

Vem är du där inne?! Vi längtar så efter dig! Men kom ihåg, du håller dig borta från juldagarna! Puss från mamma och pappa!


1 arbetsmånad kvar

Tiden går så himla fort nu och vi har bara en massa roliga saker att se fram emot! Så att tiden går fort gör inget, även om dygnet skulle behöva vara ett par timmar längre.

Jag räknar ner nästan varje dag nu och Stefan blir nog lite less på mig ibland. Han menar att ju mer jag räknar, desto längre bort känns det. Men jag ser bara framåt och fortsätter räkna ner!

Som idag. Idag om en månad jobbar jag min sista dag på väldigt länge! Känns trist att lämna jobbet då vi har den roligaste månaden på jobbet efter det, december alltså. Det är mycket folk i omlopp, mycket paket ska slås in och man får tipsa om julklappar. Så det kommer jag sakna. Men såklart kommer jag längta mer till bebisen, och räkna ner lite till!
Så på fredag är det bara 4 arbetsveckor kvar och så ytterligare 5 veckor hemma innan bebis är beräknad.


30 fullgångna veckor i lördags.

Dom här två månaderna som är kvar kommer vi ha fullt upp båda två! Det är bland annat en massa födelsedagsbarn som ska uppvaktas, varav jag är ett av dom. Så förutom att gå på kalas så ska det bakas och hållas kalas. Det ska julbakas och pyntas, det är julkonserter det ska övas till och spelas upp, julklappar ska kommas på och inhandlas. Vi har även en del att stå i inför bebis ankomst, bland annat packa BB-väskan, gå föräldrautbildning, göra i ordning i hemmet för bebisen och skriva förlossningsbrev.


Det där är ändå inte riktigt allt, så jag tror vi har det vi gör dom här kommande 2 månaderna. Men det är bra, har man fullt upp går tiden ännu fortare och bebis är då här i ett nafs! Som jag/vi längtar! Att få snusa och mysa med bebis, gå promenader, se bebis växa till sig och bli en egen person. Att se både vår och andras kärlek till bebis! Längtar!

Weekend i Sthlm/Flen

I helgen har vi varit söderut i landet, närmare bestämt i Stockholm och Flen. Orsaken? Armbrytartävling i Flen!

Flög ner från Skellefteå till Arlanda fredag eftermiddag, tog sen hyrbilen och körde ner strax söder om Stockholm stad. Checkade in på hotellet och sen blev det handling, middag och bastu för Stefan.

Lördag började nog så tidigt för mig då jag vaknade 3:15. Somnade om först vid 6-tiden och 6:15 ringde alarmet. Snark! Upp för lite frukost (dock inte för alla) innan vi strax efter 7 åkte mot Flen. Framme vid 8:30 och grabbarna vägde in, sen fick dom äta lite, stackarna.

Gällivare tog hem två guld i nybörjarklassen och Arvidsjaur ett guld och ett brons. Blev dessutom en fjärdeplats för en i "gubb"klassen. För Stefan gick det sådär, en vinst i varje arm och inget mer. Men han var rätt nöjd ändå som lyckades hålla SM-tvåan rätt länge innan han oturligt nog fick en armbågs-foul.
Det blev en väldigt lång dag med många luftningspromenader för min del som höll på somna flera gånger, men det är sånt som man får ta när man vaknar mitt i nätterna.


På kvällen hade vi bara tänkt mysa på rummet och se serie men grabbarna tvingade med Stefan ut i Stockholmsnatten. Så jag såg lite serie själv innan ögonen ramlade ihop. Vid 1-tiden redan var han tillbaka och vi kunde sova på riktigt igen.


Söndag blev det frukost för alla innan vi checkade ut och åkte till Mall of Scandinavia. För det första så var det inte det enklaste att navigera sig genom deras parkeringshus, sen blev det ju inte nå lättare i och med att vi körde minibuss. När vi tillslut parkerat och tagit oss in så blev det en hätsk jakt på lunch. Grymt tjorvigt och jag tappade tålamodet lite. Hur svårt kan det vara liksom?! Strosade sedan runt ett tag innan vi bestämde oss för att åka till flygplatsen. Ingen shopping för någon av oss tyvärr.

Väl på Arlanda parkerade vi oss i nå fåtöljer i ganska många timmar innan vi checkade in, flyget gick först 21:25 och vi var hemma 00:30. Då var vi lagom trötta och möra och sov gott båda två!

Nu blir det inga fler resor innan bebis ankomst, nu ska vi bara vara hemma och fixa med allt vad det innebär!


Vakennätter, redan!

Man har ju både läst och hört om att man vaknar till mer på nätterna för att vänja kroppen vid det när bebis väl har kommit. Jag har inga problem alls med det, det är ju rätt smart gjort av kroppen. Men att man ska behöva vakna mitt i natten och vara pigg och inte kunna somna om på flera timmar, det känns mindre roligt... Hade för ett par veckor sen en sån natt när jag vaknade 4:15 och inte kunde somna om alls, så tillslut fick jag upp och såg tv i stället. Ännu värre denna natt, vaknade redan 3:15 och kunde verkligen inte somna om, var hur pigg som helst! Först vid 6 somnade jag om, självklart var man tvungen stiga upp 6:15 så det blev inte många timmars sömn den här natten..


Tror det syns att jag är lite trött

Att det sen lever om i magen varje gång jag vaknar på natten (både om det är flera timmar eller bara 10min) gör ju att man tror vi kommer få en nattvaken bebis. Ser verkligen fram emot bebisen, men vakna nätter not so much. Nåja, får väl trösta mig med att Vinter-OS kommer gå mycket nattetid där i februari eftersom det hålls i Sydkorea (tror det var så). Man får försöka hitta nåt positivt i allt.


Ni som har/haft småbarn, hur var er sömn sista tiden, och hur var det med bebis sovvanor?


Matbloggstoppen
RSS 2.0