Fast för Cupcakes

Ja, så har även jag fastnat i fällan, Cupcake-fällan. En kompis till mig var till England en månad, och där hittade ju hon en massa olika cupcakes, och så blev hon fast. Sen hon visat mig bilder och lite tillbehör till cupcakes, + ett recept, så blev ju även jag fast. Har bakat det här receptet två gånger nu, igår och idag. Och dom idag blev nog snäppet godare faktiskt, eftersom chokladen i fortfarande var smält. Rusktigt gott!
På bilden nedan är den till vänster från igår, och den till höger från idag.

image50


Choklad-Cupcake

100 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g blockchoklad

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsockret.
3. Tillsätt det smälta margarinet och mjölk och vispa till en jämn smet.
4. Rör ner den hackade chokladen.
5. Fyll muffinsformar till 2/3. Grädda i ca 15min.

Låt muffinsarna svalna. Har man bråttom kan man ställa ut dom eller ställa dom i frysen en stund, men bara såpass att dom blir rumsvarma. Är dom för varma när man breder ut frostningen blir den för mjuk och rinner ut.
Vill man kan man naturligtvis ha mer än 100g blockchoklad.

Frostning

200 g Philadelphiaost eller annan Cream Cheese
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
Mycket florsocker, ca 1paket
Ev karamellfärg

1. Smält margarinet, och låt det svalna. Ställ det en kort stund i frysen om du har bråttom, men låt det inte stelna.
2. Vill du ha färgad frostning droppar du några droppar karamellfärg i margarinet. Tillsätt sedan creamcheese och blanda.
3. Tillsätt vanlijsockret och en del av florsockret, blanda väl.
4. Tillsätt sedan florsocker eftersom tills man får önskad konsistens. Den ska vara ganska hård, den får ju inte rinna ut över hela kaka.
Använd gärna en slickepott när du gör frostningen.

När frostningen är klar är det upp till fantasin att göra sitt. Vill du göra det enkelt för dig, som jag gjorde på mina, använder du en slickepott eller en lilleman när du breder ut frostningen över muffinsarna. Vill du att det ska se snyggt och proffsigt ut använder du en sprits. Har du inte det kan du ta en vanlig plastpåse och klippa av ett hörn och spritsa på så vis.
Till sist så kan man, om man vill, garnera med lite strössel, godis eller vad fantasin helst erbjuder dig. Men om du använder strössel, som jag gjorde, får inte frostningen bli alltför hård, då fastnar inte strösslet. Det syns om man jämför mina två cupcakes. Man kan även använda sig av marsipan eller glasyr/kristyr


Lycka till med erat Cupcakes-bakande! Kom gärna med recept!
Har ni dålig fantasi så ska ni besöka den här jättebraiga Cupcakebloggen, som dessutom är på svenska!

RixFM Festival 2007

Ja, nu är det ju snart två veckor sen man var på RixFm Festivalen i Luleå. Det var trevligt. Lite halvt otur med vädret bara. Det smådroppade lite ibland, så det var ju ändå inte så farligt. Hade ju varit roligare om det var som förra året, då man kunde vara där i kjol och t-shirt. Det kunde man definitivt inte nu. Hade en hel del kläder på mig, och jag frös lite ändå. Med en hel del kläder menar jag ett linne, en tunn tröja, en fliskofta och en tjocktröja. Det är mycket kläder det!

Här kommer några bilder på några av dom som var där.
 
image45
Anders Johansson

image46
Danny

image48
E-type och en halvnaken Gert Fylking

image49
Ola


Bäst var nog Danny, Ola och Anders. Emilia verkade inte bara lite hög på något. Börjar man skrika mitt i en ballad är man inte riktigt hundra. Tror jag... Men men. Hade en trevlig stund med min bror och hans tjej i alla fall.


Dagens ordspråk:
"Hjältar kan också gråta."

Äventyr i berget

I måndags så var jag och några kompisar till fd BodaBorg i Skellefteå, nämligen Äventyrshuset. Hade vekrligen jättekul där! För er som inte vet så är det ungefär som Fångarna på Fortet. Det är en massa celler eller rum, närmare bestämt 14 st, som man ska klara. Varje cell består av 3-4 rum. Sammanlagt tror jag det var 47 rum eller något liknande. När man klarat av sista rummet så får man en stämpel. Vi i vårat lag hade aldrig varit där förut, med undantag för en som var där för två år sen. Dom i det andra laget hade alla utom en varit där förr. Så vi låg ju lite i underläge. Och trots att vi förlorade så surade vi inte, för vi fuskade minsann inte!
Personalen berättade lite om hur det gick till i början, och sa att första gången brukar det normala vara att man klarar 2 rum. Vi klarade 4! Så vi va rätt duktiga ändå. Andra laget klarade 7 rum, men fuskade i två. Så egentligen klarade dom bara ett rum mer än oss.
Rummen vi klarade av var Cliffhanger, Piraten, Vintergatan och Galaxen. Tror jag... Kommer inte ihåg säkert vad alla hette. Och vi kom till sista rummet på Higway, den svåraste, det gjorde inte dom andra! Vi visste tom hur man skulle göra, men eftersom vi inte hade så jättemycket tid kvar + att det skulle ha varit skitsvårt att klara av den, så gjorde vi inte den.

Nästa gång jag ska iväg på det så vill jag nog till Gällivare på det riktiga BodaBorg. Det ska visst vara lite större där, fler rum än i Skellefteå.

Blivande gymnast?

I lördags blev man då så illa tvungen att följa med J på värken och träna. Eller, tvungen och tvungen, vi hade ju  planerat att jag skulle följa han dit någon gång. I varje fall så for vi dit sen vi jobbat färdigt och fått i oss lite att äta. Började lite smått med fotboll som uppvärmning, och vi ska inte prata om vem som vann. Sen lite stretching, där han nästan böjer av mig alla leder jag har. Turlig nog så gjorde han inte de, så då börjar han plåga mig på andra sätt. Träna armar, träna ben, och så armar igen. Han blev nog lite besviken över att jag inte har nå muskler alls i  mina armar. Men samtidigt blev han nog lite imponerad över att jag, trots mina svaga trötta armar och ett tidigare misslyckad försök, klarade av att klättrade uppför hela repet. Så nu är han skyldig mig en tårta!


Vad lärde jag mig annars då? Att nästan göra en bakåtvolt, eller en salto som dom kallar de. Med nästan menar jag att jag gjorde en, eller flera, men att landningen blev kass. Landade oftast på huvudet. Tur var ju då att jag landade i skumgummigropen, för annars har det blivit akuten illa kvickt. Eller, hade jag inte hoppat ner i gropen så hade jag aldrig försökt mig på en bakåtvolt ens.
Så fick jag se han in action också. Fyra framåtvolter på rad gör ju nästan att man blir snurrig bara av att se på. Inte undra på att han själv blir det.
Vad fick jag mer se? Lite bygelhäst, studsmatta. Ja, det var väl som de. Sen så stretcha vi igen, och som tidigare trodde jag han skulle bryta av mig armar och ben. Men i slutet så var han så snäll och gav mig lite välbehövlig massage! Det tackar och bockar jag så väldigt mycket för! Väntar ju bara på den där tårtan nu!


Kan ju berätta nu så här i efterhand, att redan då jag kom hem och ställde mig i duschen så kände jag av träningsverken. Hur tror ni inte jag har haft det dom tre senaste dagarna då? Verk! Men det börjar faktiskt avta nu, vilket känns skönt. Så det enda jag ska göra nu fram tills nästa gång (för det blir väl fler gånger J?) är att träna upp mina klena armar. Mitt stora mål är att kunna göra minst en riktig kinup och dip, eller vad det nu heter/stavas, utan hjälp. Så det återstår att se.


Matbloggstoppen
RSS 2.0