IQ-test

Jag måste ju ha sjukt hög IQ! Eller högre än då jag gjorde Mensa-testet i alla fall. Eller bara rent massor tur. Stod igår i säkert 5-10 min på Teknikens Hus och försökte bygga ihop denna "orm" till en kub, men lyckades inte. Så jag var tvungen att köpa en och i lugn och ro få testa på den. Passade ypperligt på bussen på väg hem från Luleå nu i afton. Satt nog 10-15 min, gav upp och slängde ner den i väskan. Tog upp den en stund senare och får ihop den i ett nafs! Whöt?! Vad hände liksom?! Sjukt nöjd i alla fall!
Och jag lovar att bilden är tagen EFTER jag vecklat ut den!


Teknikens Hus

Idag har jag, mamma och flickorna varit på Teknikens Hus och härjat. Tänk att det är så mycket som är detsamma fortfarande efter 20 år! Visst finns det mycket nytt också, men mycket är kvar från den gamla goda tiden.

Vi har i varje fall gjort kartonger, skjutit vattenraket, kört bil, helikopter, flygplan, båt och timmerbil, sprungit upp och ner, fram och tillbaka, ätit lunch, ätit glass och handlat i Kullagret. Och en massa mer!
Tror dom tyckte det var kul, så dom får säkert följa med farmor och farfar någon fler gång!


Mina flickor

Alltså, mina brorsdöttrar är helt underbara! Bella fyller snart 4 år och känns så himla stor, vuxen. Och en riktigt prinsessa är vad hon är! Alla dom senaste gångerna vi träffats har hon haft antingen ett diadem eller prinsesskrona på sig, oftast även prinsessklänning. Tisdag var en sån där dag då hon kändes så himla stor. Det var allt med hela henne, kläderna, håret, hur hon uppförde sig. Och så är hon ju go'ast i världen! Varje gång man får en kram eller vill ha en kram får man en puss också, alltid! Och ibland slänger hon bara ur sig "Jag älskar dig!" Älskade barn!
 
 

Ronja känns inte lika flickig och prinsessig som sin storasyster, men hon kan vara det ändå. Hon vill också ofta ha prinsessklänning på sig, tiara och målade naglar. Sen är hon så himla frän! Hon har så mycket att säga hela tiden att hon nästan aldrig är tyst. Och eftersom hon har alldeles för mycket att säga är det svårt att förstå vad hon säger ibland. Hon pysslar på mycket för sig själv, pratar med sig själv när hon leker, har ett minspel som heter duga och svarar "Mmm" på nästan allt man säger eller frågar. Men trots att det där flickiga och prinsessiga så vill hon inte ha långt hår. Punkt slut. Då storasyster har långt hår, precis som sin mamma, så har hon och jag mellankort hår, inte mellanlångt som jag sa. Bara komma på att säga mellankort då jag sa mellanlångt före, det tyckte jag var finurligt!
 
 
Tog bilderna i tisdags då vi uppvaktade min lillebror

Snart!

Inte länge kvar nu innan vi far!


Trevlig tisdag

Igår kom lillebror förbi mig och hjälpte mig med datorn, så nu äntligen kan jag redigera bilder igen! Nu hoppas jag bara att det trådlösa bredbandet ska funka på mobilen också och inte bara på datorn.

Åkte sen till Vidsel för att smaska godsaker och gratta Martin som fyllt halvvägs till 50! Hipp hurra!
Var över till Linda och Svea som hade besök av Jennifer och Jesper och när maten kallade följde dom över hit en stund.
Blev grillat till middag, mums säger jag bara! Grillad fläskfilé, majskolvar, svamp, paprika, melonsallad och potatissallad! Ahh!

Avslutade dagen med 220 squats (!!), Sundbornglass (!) och Morden i Midsomer.


Mysig måndag

Igår hade vi en mycket trevlig dag, fastän vi kanske inte gjorde så himla mycket. Besök i Storforsen, snabbvisit i Vidsel, besteg Hundberget och avslutningsvis ett varv på Åsen.


Liiite nyttig

Hade faktiskt tänkt försöka vara lite nyttigare nu. Typ mer grönsaker, mindre kolhydrater, absolut mindre godis och fika! Men det finns en sak jag inte kommer ge upp och det är glass! Glass är mums! Glass är sommar! Sommarmums helt enkelt!

Har faktiskt inte ätit nå sött idag alls, var på väg att ta en mercichoklad, men halvvägs in i munnen ångrade jag mig. Viljestyrka! Till middag blev det grönsaker och pastramiskinka, eller grönsaker och grönsaker, tomat och gurka. Har haft det i kylen länge nu och känner att jag måste ät upp det så snart som möjligt, passar bra om man ska va nyttig då.


Under timmen!

Yes! Sprang idag 10 km på 58 minuter! Då gick jag även tre korta stunder, varav den sista var jag tvungen att stanna och sträcka ut mitt knäppa, halvkrampande smalben. Försökte resten av vägen springa så lite på asfalt som möjligt och helst hålla mig till jord och gräs. Och det gick mycket bättre! Vet dock inte om det beror på stretchingen mitt i allt eller att jag undvek asfalt, men nästa löprunda får allt bli på Åsen. Kanske även borde byta till mina formgjutna sulor i löparskorna..

Är i vilket fall som sjukt nöjd över min prestation idag!


Trevlig Midsommar

Glad Midsommar på er!


Nya sunda sommarvanor

Efter att man gjort något tre gånger räknas det väl som en ny vana? Blev i alla fall tredje gymbesöket den här veckan idag så nu anser jag att jag är igång med träningen igen. Eller sunda sommarvanor som jag så fint uttryckte. Och det kändes så himla härligt! Fattar inte varför jag gör så här?! Sprang två rundor under Turkietsemestern och sen jag kom hem har det inte blivit mycket träning, en promenad upp på Kanis och två löprundor tror jag. Jag har dragit ut på gymbesöken, varit för lat helt enkelt. Och det är så här varje gång jag gör ett litet uppehåll (pga ex semseter). Jag vet ju att jag mår så mycket bättre då jag får träna och jag tycker det är kul, ändå växer arslet fast i soffan. Men nu är jag igång igen och det är huvudsaken. Nu är det bara att se till att man fortsätter träna också!
 
 
 
I måndags var jag även och hämtade ut ett stort paket från Sportamore.se. Råkade hamna på deras sida av en slump och hittade billiga Easytone! Har länge velat ha ett par men då jag har promenad/löparskor så har jag inte velat lägga ner en massa pengar på något jag "redan har". Men nu när dom gick att köpa ca 700:- billigare så slog jag till! Beställde hem tre par, olika modeller, färger och storlekar så jag i lugn och ro kunde testa dom hemma, beställer aldrig kläder eller skor längre om det inte är fri retur. Beställde även hem tre nya sportbhar, så nu ska jag slänga några gamla uttänjda, en mössa och ett vätskebälte. Mössan satt inte så snyggt så den och två par skor åkte tillbaka med posten igår. Idag invigde jag en av sportbharna, trång att komma sig i och ur men sitter som ett smäck! Nu väntar jag bara på någon promenadsugen kompis så jag får testa mina knallblåa Easytone.
 
Här är allt jag beställde, men som sagt, mössan och skorna till höger åkte tillbaka.
 
Har även lagt om träningen litegrann, får se hur det känns om ett tag.
Pass 1: Axlar biceps + chins
Pass 2: Bröst triceps
Pass 3: Rygg mage
Pass 4: Ben + dips
 
Har inte satt något datum eller så, men ett av mina träningsmål är att klara av att göra en chins. Jag är långt ifrån där, men med ett extra chinspass så hoppas jag att jag ska nå dit så småningom. Innan jul skulle ju vara trevligt! Bara se till att träna hela tiden då, inga mer uppehåll eller så trots semester.
Lägger även in ett extra dipspass, dips är kul och jag tycker man snabbt orkar mer och mer, vilket gör att man blir ännu mer taggad att träna och orka mer!
 
Grämer mig tyvärr lite över vad jag orkar nu och för ett år sen. Tog 45kg i bänk då, vet inte riktigt vad jag tar nu men jag hoppas jag ska vara uppe på 45 kg innan sommaren är över. Måste kanske testa och se vad jag tar nu först...

Äntligen fick vi till det!

Igår var det äntligen dags! Vi har inte setts på väldigt många år och när vi nu i vår försökte ta tag i saken så har det aldrig riktigt passat. Förän idag. Så jag styrde kosan mot Örnäset och hittade faktiskt rätt! Tur man hade en bra vägvisare. Vi surrade på, jag gick husesyn, en promenad med Laban blev det också innan vi körde in till stan. Strosade runt lite, åt lunch på Mat & Prat och avslutade shoppingrundan på Clas Ohlsons.
Tack Emma för en trevlig dejt! Då tar vi Vidsel och Storforsen bästa gång!


Nails by Ninnie

I måndags var jag till Ninnie för att fixa naglarna. Ingen av oss visste riktigt vad vi skulle göra, men tillslut blev det en lila grund och så fick hon leka av sig med rosa, vitt och svart. And here are the results.


Wellness

Nu mina vänner kan jag äntligen berätta vad jag har hållit hemligt ett tag. Jag hade ju en photoshot med mig själv för ett tag sen, eftersom jag behövde maila in en bild på mig själv.

Det började med en kommentar här på bloggen, där en kvinna presenterar sig som frilansjournalist. Hon undrade om jag kunde tänk mig att ställa upp på en "intervju", svara på några frågor om hur 17-dagars dieten fungerade för mig, för hon höll på att skriva en artikel om det till tidningen Aftonbladet Wellness. Och självklart ville jag ställa upp!

Nu i onsdags (för en vecka sen) kom tidningen ut till försäljning, så är ni intresserade av hur 17-dagars dieten fungerar (om ni inte har fått nog av det här på bloggen) så tycker jag ni ska köpa tidningen. Är ni intresserade av träning och hälsa tycker jag att Wellness är det självklara valet av tidning att köpa! Har läst några olika (bl.a. Må bra och topphälsa) och tycker att Wellness är den bästa! Därför var det extra roligt att det var just dom som kontaktade mig.

Så, ut på affärn och handla, läs och bli träningstaggade!


Det blir fint

Kl 9 var vi alla uppe och ute för att börja skruva ner och plocka bort saker från väggarna, började måla ca 9:45. 15:30 gick jag in för att göra efterrätt och 16 blev det middag. Och herregud så gott det var med tacos! Åt en ordentlig portion då jag var så hungrig, en bruta till frukost och en macka till lunch stoppar man inte så bra på.
Bananpaj till efterrätt vilket var riktigt gott faktiskt. Hade tänkt göra ananaspaj men tydligen är det någon i familjen som inte äter ananas, hur nu det går till.

Så har vi målat två timmar till nu ikväll. Avslutade dagen med dusch och massage. Nu kastar jag in handduken, checkar ut och säger därmed Godnatt.


Braig torsdag

Igår hade jag en mycket bra dag! Hade en fin dag på jobbet där vi äntligen fick ordning i förrådet. Sedan sken solen så vi kunde sitta ute med gamlingarna och dom tre litrarna med jordgubbar klämde vi alla i oss med lite grädde och glass! Arbetsdagen avslutades med något som gjorde mig så glad! Min chef klappar mig på axeln och säger hur glad hon är över att ha mig i sitt arbetslag, vilken klippa jag är. Det värmde verkligen!

Middag med mamma på Thai kök bestående av vårrullar med sötsursås satt fint efter arbetsdagen. Sedan avslutades kvällen i Luleå i trevligt sällskap. Någon timme för lite sömn i natt, men vad gör det då dagen var till belåtenhet i alla avseenden!


"Jag ska måla hela världen, lilla mamma"

Eller, åtminstone huset! Idag började så målningen av mammas och pappas hus. Jag och storebror började tidigt i ottan (typ vid 8:30-9) att måla och målade fram till kl 13. Vi hann med allt det röda på framsidan och uppe vid nocken på ena gaveln, så vi kände oss rätt nöjda med det. Sen kommer lillebror hem i helgen så då ska vi måla ännu mer, det borde ju nästan bli klart under helgen tycker jag. Men vi får väl se.
 
 

Hemma i byn

Nu ska jag och mamma krypa ner i soffan och se TV. Sedan blir det tidig kväll då vi ska upp tidigt i morgon. Här ska nämligen målas hus! Inte en dag för tidigt, så snart kommer huset se som nytt ut!
 
Nu till kvällens stora fråga, vad ska man tugga på ikväll?

Välkommen tillbaka!

Idag var jag in till Luleå för att hämta upp Jennifer på flyget som äntligen har kommit hem över sommaren! Jag vet att vi förmodligen inte hinner ses så mycket som vi vill i sommar, men jag har henne nära nu. Bättre 1km bort än 1000!
Fick i alla fall hela eftermiddagen tillsammans med henne, vi har surrat om allt möjligt, mest pojkar! Så kom Linda och Svea också och slutligen var vi en hel drös med tjejer som tjattrade om bröllop och en massa annat! Trevligt!
 
Mycket mer än så blir det inte idag. Nu blir det hopp i säng och godnatt, fyra arbetsdagar väntar med "dubbelt" arbete. Sådär lagom kryptiskt på en måndagskväll. Tjobre!

Grattis

Grattis på 85-års dagen Morfar!


Kvällstur

Igår efter jobbet for jag ut på en liten kvällstur, Hälsans Stig fick det bli. 4,5km på 23:50, vilket innebar en medelhastighet på 5,2! Första kilometern gick på rekordsnabba 5.07 min! Gode nöjd ändå!

Det ska synas att man tränat.


Vitt

Så här lagom till examen och studenten så fick mina tånaglar bli vita. Såg en i Marmaris som hade det, och har man bruna fötter var det riktigt fint med vita tånaglar. Annars är jag ju en sån som gärna har klara starka färger på tårna.


Lördag 18 maj

Klockan 8 började dagen med frukost och insmörjning innan vi redan 9:30 var nere på stranden. Då det var gratis solstolar så kände vi att en lunch på strandrestaurangen var ett måste. 12:30 kurrade det i magarna, så jag och Elli skulle gå upp för att kolla vad dom hade att erbjuda. Vår servitör blev genast förtjust i mig, så innan vi satte oss för att äta lunch var jag pratiskt taget nästan bortgift! Lunchen bestod i varje fall av toast med strips medan mamma tog en grekisk sallad. Glassen till efterätt blev vi bjudna på!
 
 
 
Låg kvar på stranden och solade till 15:30. Medan Zara och mamma flög in i duschen satte jag och Elli oss i foajen och surfade lite. När alla sedan var duschade och fixade så drog vi ut på stan. Hittade i slutet en outlet-butik där vi fyndade lite av varje. Innan vi gick och åt så for vi hem med shoppingen innan vi satte oss på en italiensk restaurang. Vi hade redan innan vi gick in sett att dom hade två olika set menyer, en med kyckling som vi blev rätt intresserade av, sen hade dom även en med kött. När vi hade fått våra menyer men inte hittade set menyn däri frågade vi vad det var på set menyn igen. Servitören vår fattade typ ingenting, men gick sen ut och hämtade in den med kött. När vi frågade vad den andra menyn var, den med kyckling, fattade han fortfarande ingenting. Tillslut följde mamma med honom ut och visade den med kyckling, så då tog han in den också. Vilken servitör vet inte vad huset erbjuder?! Det slutade i alla fall med att alla åt av kycklingmenyn utom Zara som tog en pepparstek. Förrätten var i alla fall vitlöksbröd och vårrullar och till efterrätt fick vi frukt och hemgjord parfait, utom jag som fick glass i stället då parfaiten innehöll nötter.
 
 
 
 
När maten hade landat i magen och dricksen låg på bordet så sprang vi ner till stranden där "min fästman" hade sett till att baren skulle visa Eurovision Song Contest. Så han joinade oss med en drink eller två medan vi såg Danmark ta hem det hela. Är det bara jag som efter att ha hört den tre gånger är less på den? Jag gissade i alla fall rätt på att Sverige skulle komma någonstans i mitten, och av drygt 30 tävlande länder så kom vi typ på 15 plats. Våra huvuden landade tung på kuddarna först vid 2-tiden.
 
 
 

Nationaldagskonsert

Idag är det Sveriges nationaldag och även Svenska flaggans dag. Varför vi firar nationaldag just den 6 juni beror på att Gustav Vasa valdes till kung just denna dag år 1523, samtidigt som Sverige blev ett självständigt land. Så om 10 år firar vi alltså 500-års jubileum som självständigt land! Jag hoppas det blir ett rejält firande då!
 
Dagen till ära har vi haft jättefint väder och när jag helt plötsligt blev ledig idag så passade jag på att ligga ute och gotta mig i solen. 5 timmar blev det innan jag gav upp och gick in.
Nu ikväll har jag varit på en helt fantastisk konsert i kyrkan! Alla Älvsbybygdens körer tillsammans med Anna-Lotta Larsson och Andreas Lindeberg. Kvinnan kan verkligen sjunga! Och han kunde spela piano! Mycket vackert var det.

Höjden av... vadå?

Det var inte så smart att somna av i soffan typ 40 minuter, vaknade av ett sms 20:30! Så nu sitter jag här och försöker fördriva tiden, blev ju oförskämt pigg så här på kvällskvisten.
Nu till det knäppa. Jag är så pigg att jag känner att jag skulle kunna fara och springa runda nr två idag, men jag är alldeles för lat för att orka duscha efter det, igen. Det är jobbigt att duscha, men inte att springa. Hur är man funtad egentligen?!
 
 
För min egen del så blev det 7,57 km på 44 min. Sprang mot Altuna - Kanis - Västermalm och avslutade på Coop. Måste testa att förlänga denna runda så den blir så nära milen som möjligt.

Fredag 17 maj

Äntligen är dagen kommen, den vi alla har längtat så länge efter. Och det är inte Norges nationaldag jag pratar om, utan avresedagen för vår semester i Marmaris!
Vi börjar dagen tidigt, lämnar Älvsbyn strax efter 7 för att vid 8 vara på Kallax. Pappa fick, som vanligt, agera chaffis och fotograf och vinkade av oss innan vi gick trappen upp mot säkerhetskontrollen. Väl incheckade och kollade köpte vi kaffe och bulla innan vi handlade lite på TaxFreen och Elli växlade pengar. Sedan blev det en macklunch innan vi får börja boarda planet. 10:50 börjar planet röra på sig och strax efter är vi uppe i luften.
 
 
Landar på turkisk mark kl 16:30 och efter lång väntan kommer slutligen bagaget. Ca en timme senare sitter vi på bussen som ska ta oss till Marmaris, en ca 2,5 timmar lång busstur. Suck. Men vi har en trevlig guide och blir erbjudna hamam samma kväll för 180:-, så vi slår till direkt! Hamam är ju ett måste första dagen om man åker till Turkiet, bara så ni vet!
Väl framme på hotellet vid 20-tiden har vi bråttom. Zara och Elli springer och handlar vatten och lite frukostgrejer medan jag och mamma försöker låsa upp vår lägenhetsdörr. Vilket var helt omöjligt! Springer ner och hämtar karln i receptionen, och efter lite lirkande får han upp dörren. Snabbt ombyte för samtliga innan vi rusar ner på hotellrestaurangen Full Monty och äter pasta hela högen. Jag blev genast "bff" med servitören då jag slukade allt på tallriken, vilket inte övriga i sällskapet gjorde.
 
Kl 21:15 kom så bussen som skulle hämta oss till hamam. 14 stycken från vår buss var vi som var där och vi fick då veta att vi skulle vara tillsammans hela tiden. Först erbjöd dom oss lite extra till massagen, nämligen en ansiktsmask som vi nappade på. Man kunde även få salt- eller kaffeskrub vid skrubbningen, men det var det ingen som nappade på. Så blev vi ivägfösta in i omklädningsrummen, bytte om till bikini och så hopp in i en bastu där vi satt ca 10 minuter. Sedan fick vi trava iväg in till ett stort kaklat rum där vi fick lägga oss och vila och må gott innan 5 turkiska män kom och och började skrubba och tvåla in oss. Sedan virades vi in i handdukar med turban på huvudet och fick gå ut i lobbyn och vänta. Sedan iväg upp en trappa för att få massage och ansiktsmask. Mamma tog till en extra massage med honung, så henne fick vi allt vänta på. Men tydligen var hennes massör en hejare på vad han gjorde, för han bände och vred i benen så det small till i ryggen! Och vips så kände sig mamma typ 15 år yngre i ryggen!
 
Hemma på hotellet vid 00:30, inoljiga och trötta efter en lång dag.

Shoppingen från Turkiet

Blev några dagars shoppande, eller kvällar egentligen, då vi var i Marmaris. Tror aldrig jag handlat så mycket kläder utomlands som jag gjorde nu. Eller åt så lite pinnglass. Men glassen kompenserade jag med att äta på restaurangerna i stället.
 
Ni får nöja er med den kassa kvallan på bilderna.
 
 
 
 
 
 
Tror inte det var något mer. Eller jo, köpte två armband med the evil eye på också. Men dom kanske jag visar en annan dag.
 
 

Vårruset 2013

Igår var det dags för Vårruset med några arbetskollegor. Det hade varit jättefint väder hela dagen, fram tills en timme innan vi skulle fara, då blev det tvärmörkt och det började regna. Men då vi for iväg med vår röda buss så lyste himlen blå mot Luleå, och det fortsatte den göra hela kvällen. Tur inte loppet hölls i Älvsbyn med andra ord. Vi fick en jättetrevlig kväll, utan priser men med gott sällskap och smaklig picknick.
 
Jag blev dessutom väldigt överraskad då jag kom i mål då jag upptäckte att jag sprungit snabbare än någonsin, när det kändes som att jag andra halvan av loppet inte hade någon ork kvar nästan. Och precis då jag kom under bron så hör jag hur dom ropar ut att klockan snart passerar 30 minuter, då var jag helt säker på att jag hade sprungit asdåligt. Vad jag då inte tänkte på är att klockan startade när första startgruppen sprang iväg. Jag som startade i andra startgruppen kunde ju räkna bort 5 minuter, så tiden jag sprang på blev slutligen 26.42! Kunde inte riktigt fatta det, men jag slog mitt pers med en hel minut! För tre år sen sprang jag nämligen på 27.48, året efter det på 29 minuter. Så jag är riktigt nöjd över mitt lopp, trots att jag var riktigt sliten där i mitten/slutet.
 
Jag och Elli efter målgång, väntandes på våra promenerande kompisar.
 
Hoppas såklart på en repris nästa år, eller hur Fyrklövern/Tärnstigen?!

Lite tid över till bloggen

Solen har verkligen visat sig den här veckan, vilket vi alla är glada för! Utom bloggen kanske. Men vem vill sitta inne och uggla när man kan vara ute i solen och må gott?! Därför har det inte blivit mycket till bloggande den här veckan, kan ju hoppas att vädret fortsätter vara bra men att jag ändå får upp nåt inlägg då och då. Kan ju hända det blir lättare att ta sig lite tid nu när alla bilder från Marmaris ligger i datorn, har man något att skriva om i alla fall. Att skriva att man solat och jobbat hela dagarna är kanske inte det roligaste att läsa. När jag ändå nämner solen så kan jag ju berätta att årets första dopp togs i onsdags! Och så blev det två till i fredags.
 
 
Helgen har då tillbringats i stugan med lilla mor. Har krattat och blivit totalt uppäten av myggen. Mamma ger dom blanka sjutton i, mig älskar dom verkligen! Förstår inte varför, för jag är inte direkt snäll med dom. Har även varit in till Arvidsjaur tre dagar i rad, inte ofta det händer. Hälsade på gammelfaster i lördags, fredag och idag var det DollarStore som härjade.
 
 
 
Drygt 20 myggbett lyckades min vänstra axel få fredagkväll. Under lördagen så utsattes även övriga delar av kroppen för myggorna, så skulle väl tippa på ca 60 myggbett på hela kroppen? Kanske mer? Jag vill då inte börja räkna, det räcker med att dom höll mig vaken två timmar i natt. Var lite jobbigt där ett tag då jag knappt vågade röra mig i sängen, för varje gång jag gjorde det så tog tyget från täcket eller nattskjortan på något bett och det började klia. Hoppas jag slipper det i natt.

Matbloggstoppen
RSS 2.0